• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Kasım bebeleri Bi değişik yahu 🤣 bizimki de birkaç hafta baba baba diye atılıyordu eşimi bir gör ama söyle babamm efendim babamm dört köşe oluyordu da oğlan şu sıra demiyo gıcık olduğumu anladı sanırım
Evet eşimde öyleydi 😁 bazı günler benim kız da demiyor 🤣 bu arada,terleme bizde de oluyordu.bir aydır çıtçıtlı badisiyle yatırdığımdan beri olmuyor ya da az oluyor
Bizimki de kelime olarak baba diyo hece olarak ta babababa diyo anneyi genelde ilk aylarda derdi epeydir anne demiyo neyse zaten önemli olan anlayarak söylemesi şuan tam anlamiyo anne babayı sadece bizim onun ailesi olduğunu anlıyo kelime olarak tam kavrayamadı yani 😊
Aynen kelime olarak kavramasına zaman var 🙈 anne benim kızda ilk aylarda diyordu ama heceleme sayılmaz tabi ağlarken çıkan sesti.şimdi derse tadından yenmez 🥰
Ay insallah

Benimkide baba, aba diyor ama bence bildiklerinden değil sadece onu cikarabiliyorlar..birkaç gündür de gelgel diyor ama sanki onu bilerek söylüyor gbi geliyor

Benimkide çok terliyor hava sıcak birde genetik..ben çok terledim kızım da öyle..oğlumda öyle görünüyor..d vitamini eksikliğide yapar
tabi bildiklerinden değil ama insanın hoşuna gidiyor :)
oooo erken gitmişsiniz 🤗 nasıl geçti?
Tam zamanında gitmişiz hava baya sıcaktı.güzel geçti çok şükür sizinde öyle geçer inşallah 🥰

Arkadaşlar biz bugün 8.ay kontrolüne gittik gitmese miydim bilemedim hiç kilo almamış bu kız beni öldürecek 🥲
Normal miymiş almaması ek gıdada bizde çok zorlanıyoruz istediğim gibi yemiyo dişi dörtledik biraz dursa bari ya mahfetti hem onu hem bizi

Merhaba arkadaşlar benim kızda terliyor hem de nasıl evin içi 30 dereceyi buluyor dışarıyı siz düşünün kafasından şıpır şıpır damlıyor iki haftadır su veriyorum bardakla henüz çekmeyi bilmiyor vermem doğrumu sizce zaten olabildiğince emiyoruz kaynatıp veriyorum

Merhaba arkadaşlar benim kızda terliyor hem de nasıl evin içi 30 dereceyi buluyor dışarıyı siz düşünün kafasından şıpır şıpır damlıyor iki haftadır su veriyorum bardakla henüz çekmeyi bilmiyor vermem doğrumu sizce zaten olabildiğince emiyoruz kaynatıp veriyorum
6 aydan sonra zaten vermemiz lazım havalar da ısındı sıvı kaybı olmasın

Ek gıdaya geçmediniz mi daha ?? Ek gıdaya geçilince su vermek çok önemli çünkü.. bende sıcak bir şehitteyim .. benimki günde 100 cc den fazla su içiyor. Sonuçta artık süt harici birşeylerde yediği için su içmesi gerekiyor. Doğru olanı yapıyorsunuz.

Nasıl yani vermiyor muydun daha önce 🙄🙄🙄🙄 6 aylık olunca başlaman lazımdı hava bu kadar sicakken vermezsen ALLAH korusun böbreklerine zarar verirsin...normal bardakla içemez alıştırma bardağı al yada kaşıkla ver...bizde meme ağırlıklı gdyoruz ama çok su çok iciyor

6aydan sonra zaten veriliyor vermediniz mi bu zamana kadar? Yazık minnoşa bu sıcakta..böbreklerine umarım bir şey olmaz 🤲🏻 biberonun ucunun deliğini büyütün biberonla verin.ben hep kaynatıp veriyordum bir aydır hazır su veriyorum.mineralleri ölmesin diye kaynatmıyorum.175 200ml içiyor artık

6aydan sonra zaten veriliyor vermediniz mi bu zamana kadar? Yazık minnoşa bu sıcakta..böbreklerine umarım bir şey olmaz 🤲🏻 biberonun ucunun deliğini büyütün biberonla verin.ben hep kaynatıp veriyordum bir aydır hazır su veriyorum.mineralleri ölmesin diye kaynatmıyorum.175 200ml içiyor artık
Hazır suyun sodyum oranı bebeklere uygun değilmiş, biz ebebekten bebek suyu alıyoruz, fuska marka, düşük sodyumlu. Ek gıdayı da bu suyla hazırlıyorum mesela.

Kız bu zamana dek vermedin mi? 😱😱😱
Ek gıda ile beraber başlanıyor suya zaten. Hele sıcaklardan beri ben gün içinde aklıma geldikçe bile veriyorum, teklif ediyorum. Hatta bizim doktorumuz Ege mama ağırlıklı beslendiği için 4.ayda mamadan sonra ver dedi de biz o zaman başladık.

Kız bu zamana dek vermedin mi? 😱😱😱
Ek gıda ile beraber başlanıyor suya zaten. Hele sıcaklardan beri ben gün içinde aklıma geldikçe bile veriyorum, teklif ediyorum. Hatta bizim doktorumuz Ege mama ağırlıklı beslendiği için 4.ayda mamadan sonra ver dedi de biz o zaman başladık.
İns yanlış anlamışizdir diye düşünüyorum😔

Mutlaka verin. Alıştırma bardakları olur, ebebekteki bebek sularındaki hediye veriken şişe başlıkları olur. Gerekirse biberonla verin ama diğer saydığım seçenekler bardağa alışması için daha kolaylaştırır süreci. Ek gıdaya başlamadınız kı? Neden 2 hafta öncesine kadar vermediniz acaba bir nedeni var mı? Tüm bebekler emiyor veya formül süt yoluyla su alıyor ama bu artık yetersiz bu yaştaki ve bu mevsimdeki bebek için…

Hazır suyun sodyum oranı bebeklere uygun değilmiş, biz ebebekten bebek suyu alıyoruz, fuska marka, düşük sodyumlu. Ek gıdayı da bu suyla hazırlıyorum mesela.
Saygı duyuyorum ama ben o kadar inceleyemem valla bebek suyu falan 🙈 biz ne yapıyorsak biraz alışması lazım bünyesi hiçbir şey görmezse de ilerde sıkıntı yaşar.Ek gıdayı çeşme suyuyla hazırlıyorum çünkü pişerken kaynıyor.

Back
X