- 19 Ekim 2020
- 863
- 1.828
- 43
- 36
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #20.741
Sorma, alışveriş yapmaya korkuyorumBorsa gibi fiyatlar anlık düşüp yükseliyor. İlginç
Evet evet almaya karar verdim sonunda. Yatak odası çok geniş o açıdan sorun yok. Dediğin gibi ilk aylarda reflü, kolik için de bunlar daha iyimiş.ilk 6 ay için bunu, sonrası için ahşabı düşünebilirsin :)
6 ay için değer mi deniyor ama dediğin gibi hem yanında, hem istediğin odada kullanmak var... bir de bunlar ergonomik, baş yukarıda popo aşağıda pozisyonlayabiliyorsun vs. bence anne yanı eğer odanda yatak yanında yer varsa güzel bir şey, bayaa yan yana yatıyo gibi :)
Tahterevalli ZenoBen de ilk 6 ay kullanım için bunlardan da düşünüyorum kararsızımhangisi daha işlevselse onu tercih edicem
HahahTahterevalli Zeno
ahşap düşünüyorsan bu kaliteli bir şeye benziyor bana da şimdi arkadaşım attı. Aynı chicco ya da cybexler gibi yatağın yanında birleşik duruyor. Bugün bu beşik konusuna taktığım için herkes seferber oldu
Evet tabi diğerleri gibi pratik bişey değil bunların avantajı da kullanım süresinin uzun olması, 48 ay kadar kullanılıyormuş. Zaten bir de o kendi kendine sallanan anakucaklarından alıp gün içinde onunla yanımda taşırım diye düşünüyorumHahahbu da çok güzelmiş. Tek korkum hantal mı oluyor acaba bunlar. Ağırsa bir odadan diğerine taşımak zor olabilir
Ben ayrı 2 oda yapmayı planlıyorum. Büyük kızıma kendi zevkine göre oda yapıp eski odasını kardeşi az büyüyene kadar kullanıcam. Çünkü ilk etapta oda yapmakla hata ettiğimi düşünüyorum. Çocuk büyüdükçe ına göre şekillenmeli diye düşünüyorum şimdi. Biraz büyüyünce ona da odayı yenilerim diyorum şindilikNasıl bir yatak düşünüyorsunuz? Yine montessori tarzı çok güzel ranzalar var merdiven basamakları çekmece şeklinde acaba öyle bişey mi yaptırsak diyorum 2 sene sonra kızım üstte yatar kardeşi altta. Oda da oynamak için de daha çok alanları olur diye düşündüm ama kararsızım. Şöyle bişey. Ama aralarında 1buçuk yaş olacak. Kızı 4 yaş gibi üst kata almak gerekir yatabilir mi acaba üstteEki Görüntüle 2728338
Effok
Ne güzel bir kediyle büyüyen bebek bizde kızım 1,5 yaşındayken sokaktan kurtarılmış bir pati sahiplenmistik 3 aylıktı bize geldiğinde bütün gün uyuyordu hiç sesi çıkmıyordu malesef bizde 5 ay kalabildi bizden gittiğinde panter gibiydi kızım hayvanları çok seviyor kardeş olurlar demiştik eşimle ama ilk iki aydan sonra resmen kardes kavgaları başladı iki çocuk gibi birbirlerinden oyuncak kiskanmaya başladılar kızım kediye kedi kızıma zarar vermeye başladı bizim sahiplendigimiz kedi Ankara kirmasiymis ve çocuklarla pek gecinemezmis birde sagirdi en son kızımın gözüne saldırınca ona daha iyi yuva olabilecek başka birilerine vermiştik o evde hala bakiliyor ama onca kavgaya rağmen kızım uyudumu gider onun besigine yanına kivrilirdi o manzara cok güzel oluyor keşke gecinebilselerdi de birlikte büyüselerdi şimdi yine kızım çok istiyor ama benim hiç cesaretim yok ne zaman kendin sorumluluğunu alabilecek yasa gelirsin o zaman sahipleniriz diyorum şimdilik bahçemize gelen canları besliyoruz
Cnm anne ynaini gule gule kullan:) oh bu kedicikler evde tembellesio kilo aliyolar benmkilerde sisko :) ben kucagima alamiyorum bi tanesini o derece :) ustune ziplama olayi insnolmaz smdiden hayir diyip sert cikin ustunuze atlamamasini saglayin ki alissin cnmcanım evet cybex'in hubble diye bi modeli var onu aldım ama onu 6 aya kadar falan kullanabiliyorsun, sonra kendi odasında yatsın istiyorum zaten, o yüzden eğer hayat başka bir şey göstermezse hedefim, o daha ayaklanmadan kendi odasına geçirmiş olmak :)
benimki oda kapısını açamıyor ama sonsuza kadar kapıyı tırmalayıp miyavlıyor. korkum bebeğe temas etmesi de değil de, pıt diye yatağın üstüne zıplıyor mesela benim bacaklarımın üstüne - bebeğin de üstüne öyle hopladığını düşünemiyorum, 6 kilo şu an - bebek doğana kadar bence bizimki 7-8'i zorlar
Ay iyiki yazdin cnm ya kitikate e bayiliyorum bayag dusmus fiyati uzulme juzu cok bi fark ykk allahtan arada senin aldiginlaKızlar kitikate in 10 ‘lu hastane çıkışı trendyolda 171 e inmiş. Ben 190 a almıştımAlacak olan varsa haberiniz olsun.
Hastane çıkışı şart değil öyle battaniyeli şapkalı eldivenli takım kolay olduğu için tercih ediliyor bence. Ben oğluma almadım 2 tane yenidoğan tulum almıştı annem şapkalı, yine yenidoğan birkaç parça başka şeyler atlet zıbın birkaç tane... 2 battaniye penye(1 de olur) 2 müslin battaniyeTecrübeli anneler keşke bize bir alışveriş listesi hazırlasa, ben internette hiç faydalı bir liste bulamadım.
mesela hastane çıkışı ille de gerekli mi? gerekliyse kaç takım almalı?
kaç adet battaniye gerekli?
kaç alt-üst takım ilk 3 ay işimizi görür?
gibi gibi sorular çoğaltılabilir.. şöyle derli toplu bi listemiz olsa, hepimiz faydalansak.
10 li hastane çıkışı bir tane olsa iyi olur.Tecrübeli anneler keşke bize bir alışveriş listesi hazırlasa, ben internette hiç faydalı bir liste bulamadım.
mesela hastane çıkışı ille de gerekli mi? gerekliyse kaç takım almalı?
kaç adet battaniye gerekli?
kaç alt-üst takım ilk 3 ay işimizi görür?
gibi gibi sorular çoğaltılabilir.. şöyle derli toplu bi listemiz olsa, hepimiz faydalansak.
Bende çıkarcam da doğuma doğru yıkayıp utuleyip hazırlayım iki iki iş olmasın dedim. Ama ikinci çocuk rahatlığı da mükemmel birşeymis masraf yok telaş yok hersey hazırBen yenidoğan kıyafetlerini çıkarıp bakayım neleri kullanmışım neler gereksizmiş hatırlarım herhalde
Hastane çıkışı şart değil öyle battaniyeli şapkalı eldivenli takım kolay olduğu için tercih ediliyor bence. Ben oğluma almadım 2 tane yenidoğan tulum almıştı annem şapkalı, yine yenidoğan birkaç parça başka şeyler atlet zıbın birkaç tane... 2 battaniye penye(1 de olur) 2 müslin battaniye
5-6 tane ağız bezi, 2 tane omuz örtüsü(şart değil) çorap ve eldiven ilk gerekli olanlar sanırım
10 lu hastane çıkışı var bizde bi tane, onun battaniyesi var, bide ben penye almıştım 1 tane, müslin battaniyemiz de var, yine penye alırım büyük. 5 lilerden almalı o zaman, bi arkadaşım hastane çıkışları 0-1 ay arası oluyor dedi, o yüzden fazla abartmamak lazım sanırım, onun yerine bol bol alt-üst 0-3 ay almak mantıklı gibi geldi bana. bide bu süreçte kurutma makinesi olanlar da rahat eder. ayaklı altlar çok işe yarıyormuş bacaklar açılmadığı için.10 li hastane çıkışı bir tane olsa iyi olur.
Hastane çıkışlarının penye battaniyesi bebeği ilk gunler kundak yapmak için iyi oluyor.
Onun dışında 5 li takimlardan da 4-5 adet alsanız 0-3 ayı tamamlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Tabi ki süreç genelde çok kirlenmemiş camasirlarini elde sıkıp hemen kalorifere atarak daha kolay ilerliyor. Yani bu asgarisi. Ama derseniz ki çamaşır yıkamakla uğraşamam o zaman daha çok kıyafet almalısınız.
Örgü ya da penye battaniye bı kaç tane olsa iyi olur. Hastane çıkışının battaniyesi epey küçük oluyor çünkü.
Bebeği koltuğa veya başka bir yere koyacağınız da kendisine ait temiz battaniyeleri serip üzerine koymak daha iyi oluyor.
Doğumdan önce pişik önleyici bebe yağı tırnak makası seti gibi şeyleri de hazır bulundurmak iyi olur.
Emzirme yastığı o kadar gerekli bir şey ki mesela dikişlerinizden dolayı bebeği yukarıda tutup emzirmek büyük kolaylık rahatlık.
Yarim damak emzik ve enjektör ya da biberon da doğumdan önce hazır edilmeli.
Bebeğin memeyi tutamamasi ya da süt gelmeme ihtimaline karşın.
Bence en önemlileri bunlar.
Evet evet doğru söylemiş arkadaşın. Göbegi düşene kadar yikamadigimiz için ilk hafta bebek haliyle yeterli temizlikte olmuyor. Bu yüzden mesela şapkasını da sık değiştiriyoruz :) benim oğlum 3 kg doğdu ilk ay bir buçuk kilo aldığı halde 0-3 aylıklar epey büyük gelmişti :)) ilk aylar patikli altlar iyi olur evet zaten her halükarda yine de çorap giydiriyoruz 40 i çıkana kadar bebeği çok abartmadan sıcak tutuyoruz. Battaniye su açıdan gerekli. Kaka sızıntıları olabilir. Sıvı kaka yapiyolar barsaklar düzene girene kadar o yüzden nereye yatirirsak yatıralım önlem olarak battaniye seriyoruz.10 lu hastane çıkışı var bizde bi tane, onun battaniyesi var, bide ben penye almıştım 1 tane, müslin battaniyemiz de var, yine penye alırım büyük. 5 lilerden almalı o zaman, bi arkadaşım hastane çıkışları 0-1 ay arası oluyor dedi, o yüzden fazla abartmamak lazım sanırım, onun yerine bol bol alt-üst 0-3 ay almak mantıklı gibi geldi bana. bide bu süreçte kurutma makinesi olanlar da rahat eder. ayaklı altlar çok işe yarıyormuş bacaklar açılmadığı için.
Ya valla yaydım iyiceBende çıkarcam da doğuma doğru yıkayıp utuleyip hazırlayım iki iki iş olmasın dedim. Ama ikinci çocuk rahatlığı da mükemmel birşeymis masraf yok telaş yok hersey hazır
Haha ilk etapta iki tane kesin sonra normal yatağa geçiyorlar 3 oluyorKızlar, anne yanı beşiğini, yatağını, ana kucağını, hepsini ayrı ayrı mı alacağız şimdikaç tane yatağı olacak bu çocukların?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?