2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet evet almaya karar verdim sonunda. Yatak odası çok geniş o açıdan sorun yok. Dediğin gibi ilk aylarda reflü, kolik için de bunlar daha iyimiş.

Ben de ilk 6 ay kullanım için bunlardan da düşünüyorum kararsızım hangisi daha işlevselse onu tercih edicem
Tahterevalli Zeno
ahşap düşünüyorsan bu kaliteli bir şeye benziyor bana da şimdi arkadaşım attı. Aynı chicco ya da cybexler gibi yatağın yanında birleşik duruyor. Bugün bu beşik konusuna taktığım için herkes seferber oldu

Hahah bu da çok güzelmiş. Tek korkum hantal mı oluyor acaba bunlar. Ağırsa bir odadan diğerine taşımak zor olabilir

Hahah bu da çok güzelmiş. Tek korkum hantal mı oluyor acaba bunlar. Ağırsa bir odadan diğerine taşımak zor olabilir
Evet tabi diğerleri gibi pratik bişey değil bunların avantajı da kullanım süresinin uzun olması, 48 ay kadar kullanılıyormuş. Zaten bir de o kendi kendine sallanan anakucaklarından alıp gün içinde onunla yanımda taşırım diye düşünüyorum

Ben ayrı 2 oda yapmayı planlıyorum. Büyük kızıma kendi zevkine göre oda yapıp eski odasını kardeşi az büyüyene kadar kullanıcam. Çünkü ilk etapta oda yapmakla hata ettiğimi düşünüyorum. Çocuk büyüdükçe ına göre şekillenmeli diye düşünüyorum şimdi. Biraz büyüyünce ona da odayı yenilerim diyorum şindilik

ayyyy çok korkuyorum işte öyle bir şey olursa diye ama nasıl olacak bilemiyorum...
neyse corona belası başımızda olduğu için bunu düşünmeye çok sıra gelmiyor ama hep aklımın bir köşesinde, inşallah öyle bir şey yaşamak zorunda kalmam..

siz de bence de, şu an evde yoksa çocuk bayaaa bayaa kendini savunabilir hale gelene kadar kedi almayın. köpek daha eğiitilebilir olduğu için ona bi şey diyemiyorum ama kedinin sağı solu çok belli olmuyor :)

Cnm anne ynaini gule gule kullan:) oh bu kedicikler evde tembellesio kilo aliyolar benmkilerde sisko :) ben kucagima alamiyorum bi tanesini o derece :) ustune ziplama olayi insnolmaz smdiden hayir diyip sert cikin ustunuze atlamamasini saglayin ki alissin cnm

Tecrübeli anneler keşke bize bir alışveriş listesi hazırlasa, ben internette hiç faydalı bir liste bulamadım.

mesela hastane çıkışı ille de gerekli mi? gerekliyse kaç takım almalı?
kaç adet battaniye gerekli?
kaç alt-üst takım ilk 3 ay işimizi görür?

gibi gibi sorular çoğaltılabilir.. şöyle derli toplu bi listemiz olsa, hepimiz faydalansak.

Hastane çıkışı şart değil öyle battaniyeli şapkalı eldivenli takım kolay olduğu için tercih ediliyor bence. Ben oğluma almadım 2 tane yenidoğan tulum almıştı annem şapkalı, yine yenidoğan birkaç parça başka şeyler atlet zıbın birkaç tane... 2 battaniye penye(1 de olur) 2 müslin battaniye
5-6 tane ağız bezi, 2 tane omuz örtüsü(şart değil) çorap ve eldiven ilk gerekli olanlar sanırım

10 li hastane çıkışı bir tane olsa iyi olur.
Hastane çıkışlarının penye battaniyesi bebeği ilk gunler kundak yapmak için iyi oluyor.
Onun dışında 5 li takimlardan da 4-5 adet alsanız 0-3 ayı tamamlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Tabi ki süreç genelde çok kirlenmemiş camasirlarini elde sıkıp hemen kalorifere atarak daha kolay ilerliyor. Yani bu asgarisi. Ama derseniz ki çamaşır yıkamakla uğraşamam o zaman daha çok kıyafet almalısınız.
Örgü ya da penye battaniye bı kaç tane olsa iyi olur. Hastane çıkışının battaniyesi epey küçük oluyor çünkü.
Bebeği koltuğa veya başka bir yere koyacağınız da kendisine ait temiz battaniyeleri serip üzerine koymak daha iyi oluyor.
Doğumdan önce pişik önleyici bebe yağı tırnak makası seti gibi şeyleri de hazır bulundurmak iyi olur.
Emzirme yastığı o kadar gerekli bir şey ki mesela dikişlerinizden dolayı bebeği yukarıda tutup emzirmek büyük kolaylık rahatlık.
Yarim damak emzik ve enjektör ya da biberon da doğumdan önce hazır edilmeli.
Bebeğin memeyi tutamamasi ya da süt gelmeme ihtimaline karşın.
Bence en önemlileri bunlar.

Ben yenidoğan kıyafetlerini çıkarıp bakayım neleri kullanmışım neler gereksizmiş hatırlarım herhalde

10 lu hastane çıkışı var bizde bi tane, onun battaniyesi var, bide ben penye almıştım 1 tane, müslin battaniyemiz de var, yine penye alırım büyük. 5 lilerden almalı o zaman, bi arkadaşım hastane çıkışları 0-1 ay arası oluyor dedi, o yüzden fazla abartmamak lazım sanırım, onun yerine bol bol alt-üst 0-3 ay almak mantıklı gibi geldi bana. bide bu süreçte kurutma makinesi olanlar da rahat eder. ayaklı altlar çok işe yarıyormuş bacaklar açılmadığı için.

Evet evet doğru söylemiş arkadaşın. Göbegi düşene kadar yikamadigimiz için ilk hafta bebek haliyle yeterli temizlikte olmuyor. Bu yüzden mesela şapkasını da sık değiştiriyoruz :) benim oğlum 3 kg doğdu ilk ay bir buçuk kilo aldığı halde 0-3 aylıklar epey büyük gelmişti :)) ilk aylar patikli altlar iyi olur evet zaten her halükarda yine de çorap giydiriyoruz 40 i çıkana kadar bebeği çok abartmadan sıcak tutuyoruz. Battaniye su açıdan gerekli. Kaka sızıntıları olabilir. Sıvı kaka yapiyolar barsaklar düzene girene kadar o yüzden nereye yatirirsak yatıralım önlem olarak battaniye seriyoruz.
Bebek uzun tırnaklı doğabilir kendini yaralayabilir kesmeye cesaret edemezsen eldiven giydireceksin. Benim cesaretim vardı kestim giydirmedim.

Bende çıkarcam da doğuma doğru yıkayıp utuleyip hazırlayım iki iki iş olmasın dedim. Ama ikinci çocuk rahatlığı da mükemmel birşeymis masraf yok telaş yok hersey hazır
Ya valla yaydım iyice eşim kıyafet bakıyor ya boşver bir şeyi çok beğenirsek alırız ona bile gerek yok diyorum

Kızlar, anne yanı beşiğini, yatağını, ana kucağını, hepsini ayrı ayrı mı alacağız şimdi kaç tane yatağı olacak bu çocukların?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…