2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhabalar kizlar nasilsiniz bayadır yazamadim miray ismini bizde düşündük ama şuanda aysima ismi daha agir basıyor sizce nasil kizlar aysima
Benim kızımın adı Aysima anlamı anlaşılacağı üzere Ay yüzlü demek güzelde bir anlamı var. Çok kullanılan bir isim olmadığı için genelde hoş karşılanıyor ismi.

Ben ilk günler verdim çenesi kuvvetlensin diye. Ama idman gibi kısa kısa. Alışınca gece bile emzikle uyuyorlar emzik düşünce uyanmalar vs... geç bırakırsa ortodonti problemleri...

Bazı bebekler ne yapsanızda alışmıyor hatta pekmez şeker vs. tatlı gıdalar sürüyorlar alışsınlar diye tadını alıp bitirdikten sonra atıyorlar emziği . Şansınız varsa o uyanıklardan olmaz bebeğiniz :)

İyiydi canım istatistik sonuçlar sonuçta kesinlik tok 2li tarama da Kontrollerine de gidiyor musun ben tekrar görebilmek için bahane üretiyorum kendime resmen ama sanki doktorum istemiyor gibi sonuçları bile mesajla atmış bugün

neye göre ölçüm yapıyor hiç bilmiyorum ki söylemez öyle şeyleri haftamız baya yakın o zaman senle:) cinsiyeti belli oldu mu bebişinin? bi de hissetmeye başladın mı yaa ben pek hissedemedim henüz
Evet cnm belli kızım olacak inşallah Doktor bana da söylemiyo herşeyi ama ben ultrasonda soruyorum hocam bu ne şu ne şurası neresi diye sağolsun çok güzel anlatıyor, bebek hareket edince heyecanlanıyo bak bak annesi fln yapıyo. Canım ya
Hissetmeye gelince hiç hissetmedim, gebelik beni ekstra gazlı yaptı bağırsak hareketlerinden hissetmiyor da olabilirim. Ama genelde 20 den sonra hissedilir dendiği için o zamanları bekliyorum. Sen de stres yapma bence zamanı gelince hissederiz inş.
Senin bebişin cinsiyeti belli mi?

Aslında benim de 8 muayene , 8 tahlil vs demiş .ikiliyi de ordan oldu ama eşim kafamı karıştırdı biraz . Karşılıyordur herhalde

Bana o zaman acibadem de sencard da geciyor demisti 1. Trimester ikili, 2.trimester detayli icin. Ama yine musteri hizmetlerini aramakta fayda var, icimiz rahat eder

Neden zorla alıştırmaya çalışıyorlar ki?

Ben hala çok rahatım, hiç fark yok

Ben ilk günler verdim çenesi kuvvetlensin diye. Ama idman gibi kısa kısa. Alışınca gece bile emzikle uyuyorlar emzik düşünce uyanmalar vs... geç bırakırsa ortodonti problemleri...

O zaman emzik vermemek mi gerek bende bu konuda cok kararsiz kaldim

Kızlar bildiğiniz üzere dün detaylı ultrasona gittim aklıma takıldı gittiğim perinatolog prof ben her zaman gittiğim kadın doğum doktorum gibi muayene edip ultrasonda gösterecek sandım ama o sadece ultrasondan bakıp yardımcısına rapor tutturdu,hakkını yiyemem çok detaylı baktı hatta dönüp tekrar baktı birkaç kez baktığı yerlere ama benimle konuşmadı hiç gerçi ultrasona çok odaklanmıştı ben de çekine çekine birkaç soru sordum sadece 23.haftada tekrar gidicem yine ayrıntılı bakacak ekoya falan bakılacak yani.Hepsi aynı mı bilmiyorum ama o haftalarda başka doktor mu tercih etsem bilemedim

Sonuçların iyi olmasına sevindim
Covid olunca çok gelmemizi istemiyolar bence, bizim için de daha az risk. Sonuçta hastane ortamı, az girmekte fayda var. Ben de merak ediyorum ama risk mi merak mı deyip kendimi rahatlatıyorum. Ne sonucu atmış sana? İkili mi.

ne güzel yaa doktorun herşeyi anlatması anneyi rahatlatması.. sonuçta ona göre herşey olağansa bile bize göre hayatımızın en olağanüstü durumunu yaşıyoruz. cerrahi yönüne ve bilgisine çok güvendiğim için one gitmeye devam ediyorum işte ben de. benim oğlum olacak nasipse

O zaman emzik vermemek mi gerek bende bu konuda cok kararsiz kaldim
Bence bu anneye kalmış ilk zamanlar konfor istiyorsa alıştırmak mantıklı. Ama ileride rahat edeyim dersen en baştan vermemek daha doğru. Sen artılarını eksilerini araştır öyle karar ver bence

Benim doktorum istediğin zaman ultrasonda gösteririm ama gereksiz yere telaş etmemen için sık sık bakmasak daha iyi olur demişti biraz da psikolojik olarak bizi düşünüyorlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…