- 17 Nisan 2016
- 5.777
- 7.712
- 198
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.061
18 haftalık olmuş kuzu az daha bekleyeydin doğumda görürdünBen yarin gidiyorum cnm kismetse yarin cinsiyeti ogrenecegim insallah
Bilemiyorum kuzum herkese göre risk durumu değişiyordur belki, hep gebelik başlarında kesenin etrafında kanama oldu bende progestan kullandım, buna rağmen doktorları hiç ilişki yasak demedi. Çok şükür hiç enfeksiyon problemi de yaşamadım.Bana da eski doktorum geri cekilme yontemini kullanmalisiniz demisti, bu doktorum da riskli donem de tavsiye etmiyorum iliskiyi ama sonrasinda farketmez demisti geri cekilme vs
Kızlar ben uyuyamadım ya dön Allah dön. Randevu yaklaştığı zamanlarda böyle oluyorum nolcak benim bu panik hallerim
Ay kurban olurum yaa çocuklar ne kadar farklı düşünüyorBizim isim bile vermişti bahar diye seviyordu eltimin bir yaşında kızı var birde 7,5 yaşında oğlu hemen hemen her gün birlikteyiz benim kardesimde kız olsun abim tek erkek kalsın diyordu büyük hayal kırıklığına uğradı dün yarım saat kucağımda ağladı erkek olduğunu söylediğimde ,bugün biraz daha kabullenmiş durumda erkekte olsa bana çeker demi anne sonuçta benim kardeşim diyor aklından kim bilir neler geçiyor
Günaydın canım, evet ben de senin söylediğin şekilde biliyorum, ilk gebeliğimde doktor çok sıkı takip etmişti, ilaç kullanmıştım.Cnm gunaydin bir onceki gebeligimde tsh 3.5 du hemen beni dahiliyeye yonlendirmisti.bir oran var bilinen bir rakam butun dr lar 2.5 ustu yeni gebelikte ozellikle istemiyorlar halbuki sinır 4 olmasina ragmen su Anda benim 1.6larda her ay kontrole gidiyorum ben de bir gun 50 bir gun 25 kullaniuorum.dr un bunu yuzden kacirmis ama merak etme arkadasim 5 ay boyunca 18 lerde tsh gezdi dusuremediler cok sukur bebegi de saglikli ama yine de ihmale gelmez.
Ben de yaptıramadım ya ilkinde bakılmıştı. Şimdi doktora gitmez oldum Of koronaCanım torch enfeksiyon tarama testi. Gebeliğin genelde 11-14 haftaları arası yapılıyor bu istenilen testlerin bas harfinden oluşmuş torch ismi de misal baştaki toxoplazma
Aynennn ben de hem hastane ortamı hem randevu Nası geçer acaba düşüncesi derken bi bakıyorum saat 2-3 olmuşPerşembe gece ben de öyleydim, iki saatlik uykuyla gittim hastaneye.
Benimki genelde hastane ortamına girmenin stresinden oluyor
Muayenehaneye giderken hiç öyle hissetmiyorum ama hastaneye gideceğim zamanlar gece stresten uyuyamıyorum
Ayyyy çok heyecanlı hadi güzel haberler alırsın insallahhhhhBen yarin gidiyorum cnm kismetse yarin cinsiyeti ogrenecegim insallah
Salı günü sabah devlet hastanesinde randevum var benim deGünayyydııııınrandevuyu çarşamba ya da perşembeye alcam var mı pazartesiden itibaren randevusu olannnn
Bende haftaya gidecem ultrasyonda kızımı görecem kan testin de kız demiş di doktor ama inanasım gelmedi bakalım haftaya ne diyecek doktor saglıklı Bi kızım olur inşallahGünayyydııııınrandevuyu çarşamba ya da perşembeye alcam var mı pazartesiden itibaren randevusu olannnn
Ya canım maalesef bazen doktordan doktora yoğunluktan yoğunluğa değişiyor her doktor farklı, şimdi ben şehir hast. De tek doktora gideyim diyorum ama randevu bulamıyorum bazen o doktor o gün olmuyor. Gezen bir hamileyimKızlar bir de ben kafama takılan şeyler var diyordum ya onu yazayım.
Ben takibimi devlet hastanesinde başlattım, daha sonra da özel muayenehanesi olan bir doktora da gitmeye başlamıştım.
Bu özeldeki doktora tahlillerimi gösterdiğimde eksik tahlillerim olduğunu söylemişti, ben e-nabızdan gebelikte yapılan tüm tahlillerimi çıkardım, TORCH testi yapılmamış dedi veya belki yapıldı ama kitler bazen bozuk çıkabiliyor dedi, ama bunu devlet hastanesindeki doktor neden söylemedi ona takılmıştım.
Cuma günü araştırma hastanesinde bunun için kan verdim bakalım ama özeldeki doktor haftan ilerliyor geç kalma daha fazla demişti, bu kafama takıldı, inşallah sıkıntılı bir durum çıkmaz.
Bunun dışında devlet hastanesinde gebeliğin ilk zamanı yapılan tahlillerde tsh normal çıkmıştı (2.14)
Daha sonra gittiğimde ben tekrar hatırlattım, ilk gebelikte ilaç kullandığımı da söyledim, o zaman takip edelim dedi ben kan verdim bu kez de 3.64 çıktı, ama doktor iyi dedi ilaç başlamadı.
Ben hemen özeldeki doktora sordum o da endokrin veya dahiliye görmeli dedi.
Cuma günü endokrinde kan verdim, değerim biraz daha artmış, ilaç başladık be ayda bir kan verip doktora göndericem.
Pazartesi-Çarşamba-Cuma 50 mcg, diğer günler 25 olarak düzenledi doktor.
Asıl anlamadığım devlet hastanesindeki bu gittiğim doktoru herkes çok övüyordu ama iki önemli konunun da peşine ben düştüm hallettim.
Muayene sırasında da pek konuşmuyor zaten, sadece sekretere ölçümleri söylüyor.
Araştırma hastanesi daha kalabalık olmasına rağmen doktor ekranı bana çevirdi, bu başı bu gözleri dizi dirseği kolu bacağı diye tek tek gösterdi.
Devlet hastanesinde gittiğim doktor aşırı yoğun değil canım küçük bir ilçe zaten, araştırma hastanesi ordan daha kalabalık olmasına rağmen daha çok ilgilendi doktor, sanırım tarz meselesiYa canım maalesef bazen doktordan doktora yoğunluktan yoğunluğa değişiyor her doktor farklı, şimdi ben şehir hast. De tek doktora gideyim diyorum ama randevu bulamıyorum bazen o doktor o gün olmuyor. Gezen bir hamileyimdoktor doktor. Göstermesi lazım aslında yani merak ediyoruz, Bi çevir bakıt nolur yani..
Bir ben horul horul uyuyorum galiba randevu öncesiAynennn ben de hem hastane ortamı hem randevu Nası geçer acaba düşüncesi derken bi bakıyorum saat 2-3 olmuş
Aboo uyu kuzum uyu, uykusuz gecelerimiz yaklaşıyorKızlar ben uyuyamadım ya dön Allah dön. Randevu yaklaştığı zamanlarda böyle oluyorum nolcak benim bu panik hallerim
18 haftalık olmuş kuzu az daha bekleyeydin doğumda görürdünşaka bir yana, inşallah gösterir arkadaşım bekliyoreee
Sagol cnm benim insallahhh valla heyecanliyim bendeAyyyy çok heyecanlı hadi güzel haberler alırsın insallahhhhh
Bazısı usg çıktısı vermiyor ona üzülüyorum, ver ne var yaniDevlet hastanesinde gittiğim doktor aşırı yoğun değil canım küçük bir ilçe zaten, araştırma hastanesi ordan daha kalabalık olmasına rağmen daha çok ilgilendi doktor, sanırım tarz meselesi
Şehir hastanesinde aynı doktora denk gelmek gerçekten zor oluyor, arkadasım da şehir hastanesine gidiyor, her gün randevu takip ediyor doktora denk getirmek için
Canım sen niye hem devlete hem özele gidiyorsun? Covidli doğum olayı yüzünden mi?Devlet hastanesinde gittiğim doktor aşırı yoğun değil canım küçük bir ilçe zaten, araştırma hastanesi ordan daha kalabalık olmasına rağmen daha çok ilgilendi doktor, sanırım tarz meselesi
Şehir hastanesinde aynı doktora denk gelmek gerçekten zor oluyor, arkadasım da şehir hastanesine gidiyor, her gün randevu takip ediyor doktora denk getirmek için
Canım bu torch testi dediğin en başta sağlık ocağında kan verdik o muydu benim doktorum hiç bisy demedi sadcee üçlü test zmni geldi ama ikili yaptın ucluye gerek yok dediÖzelde gittiğim doktor torch testi için haftan ilerliyor bir an önce yaptır demişti ama araştırma hastanesinde doktor bir şey demedi ben de anlamadım.
Neyse ki hepsini hallettim de kafam rahat şimdi canım.
Bir de bunlar önemsenmeyecek tahlillerde değil yani, ne diye böyle umursamaz davranırlar anlamıyorum
Bazi dr lar onemli ayrintilari gozden kaciriyor ya adam ona sinir oluyor bana da oyle bir iki defa denk geldi.olsun cnm en azindan bilincliyiz de farkindayiz herseyin yoksa yandik yani.amin cnm benim insallahhhhGünaydın canım, evet ben de senin söylediğin şekilde biliyorum, ilk gebeliğimde doktor çok sıkı takip etmişti, ilaç kullanmıştım.
Ama bunda doktorun önemsememesi sinir bozucu oldu. Neyse ki halletim ilaçla başladık.
Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?