2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Doğru canm, hala öyle düşünenler var gerçekten, muayeneye gittiğimizde ilk aklıma gelen sağlığı oluyor. Zaten sıkıntılı geçti bu haftaya kadar, cinsiyet ikinci planda gerçekten, Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah hepimize

Ya benim canım istemiyor hiç bu ara önceden böyle değildi bi de korkuyorum
Ayneeeen geldi koliler mutluyummm
İlk gebeliğimde bende de hiç istek yoktu ayda bir olursa şansa oluyordu işte
Ama bunda öyle aşırı isteksizlik olmadı, çoşmadım da her şey kararında
Aslında riskli bir durum yoksa korkacak bir şey yok ama tabi sen nasıl rahat ve mutlu olacaksan öyle davranman daha iyi olur

Canım ben de soramadım utandım hep açıkçası artık istemiyorum da bu korku bana yeter
Kızların da dediği gibi kendini kastıysan ondan olabilir canım veya uzun süre ara verince de olabiliyor.
Nasıl mutlu olacaksan öyle yap akışına bırak

Yaa boşuna stres yapmışsın bak
Aslında gıcık olduğum şeyler oldu ama kızımın mutlu olması ve güzel zaman geçirmesi benim için en önemlisiydi o yüzden ben de mutlu ayrıldım
Bir de aman bir gece kalıp döncez dedim sadece kızıma odaklandım

Ayakta tabi çok duruyorum canım günlük tempom yoğun evde küçük çocuk olunca
Bazen dışarıya da çıkıyoruz en az iki saat kızımın peşinde geziyorum yorucu oluyor.
Haklısın bence de bu yorgunluk etkiliyor canım

İlişki sırasında hiç ağrı sızı olmuyor canım sonrasında tuhaf bir ağrı oluyor onu anlamadım.
Çoğu zaman zaten ben başlattığım için hazır olmama durumu da olmuyor
Arkadasım dediği gibi belki de yorgunluk etkiliyor

atanamayanogretmen kız maşallah heryeri besbelli bebişin kime benzettinnnn benim doktorum göstermiyor 4 boyutlu neden acabaaaa bi dahaki gidişimde sorcam
Valla ben daha kimseye benzetemedim
Bu renkli görüntüleri bana özeldeki doktor veriyor, her kontrolde iki poz yakalıyor, şimdiden bir sürü fotoğrafı oldu
Hem normal muayenede veriyor hem de 10 gün sonra kontrol randevusunda veriyor

Doktor bana kondom kullanılması gerekiyor dedi kendiliğinden, enfeksiyon yapabiliyormuş kuzum.
Evet canım aslında gebelikte kondomsuz ilişki önerilmiyor ama gebelikte olsun bari biraz rahat olalım diyorum ben de
Benim sıkıntı enfeksiyonla ilgili değil ona eminim kuzum, hem öyle bir ağrı değil hem de idrsr tahlilim temiz çıktı

Ama tekrar olduğuna kondomla deneyelim bakalım aynı ağrı olacak mı

Evet oynamasam hiçbir şey yoktu. Neyse geçmesini beklicem artık

Maşallah kuzuya. Benmde 230 gr dedi 2 gün önce tam 18.hafta da normal mi acaba
Teşekkür ederim canım
Maşallah normaldir tabi hiç takılma
Hatta sana şöyle söyleyim, daha şimdiden kilosu az mı çok mu diye düşünürsen doğunca daha fazla yıpranırsın
Her bebeğin gelişimi aynı olmuyor canım
İlk gebeliğimde kızım haftasından hep geride geliyordu, 41+0da doğmasına rağmen de 3140 gr doğdu, erken doğsa demek ki minicik doğacakmış
Ama doktorum bana sen de minyonsun normal demişti.
Kızım hala zayıf ama artık takmıyorum.

Anne karnındaki bebek için de şöyle demişti doktorum, geriden gelmesine pek takılmıyoruz, bizim için gelişiminin devam etmesi önemli.

Canım allah yardımcın olsun, zaman çabuk ve sağlıklı geçsin inşallah bir an önce izne ayrıl ayaklarını uzat keyfine bak

O şimdiden belli olur mu acaba? Doğuma kadar değişir mi ki. Bizimkinin bacak boyu da 1 hafta önde çıktı. Ama doğuma kadar değişir gibi düşündüm.
Özeldeki doktor bana 24.haftadan sonra netleşir demişti, şimdi önden ya da geriden gelmesi çok önemli değil dedi

Kızlar bir de ben kafama takılan şeyler var diyordum ya onu yazayım.
Ben takibimi devlet hastanesinde başlattım, daha sonra da özel muayenehanesi olan bir doktora da gitmeye başlamıştım.

Bu özeldeki doktora tahlillerimi gösterdiğimde eksik tahlillerim olduğunu söylemişti, ben e-nabızdan gebelikte yapılan tüm tahlillerimi çıkardım, TORCH testi yapılmamış dedi veya belki yapıldı ama kitler bazen bozuk çıkabiliyor dedi, ama bunu devlet hastanesindeki doktor neden söylemedi ona takılmıştım.
Cuma günü araştırma hastanesinde bunun için kan verdim bakalım ama özeldeki doktor haftan ilerliyor geç kalma daha fazla demişti, bu kafama takıldı, inşallah sıkıntılı bir durum çıkmaz.

Bunun dışında devlet hastanesinde gebeliğin ilk zamanı yapılan tahlillerde tsh normal çıkmıştı (2.14)
Daha sonra gittiğimde ben tekrar hatırlattım, ilk gebelikte ilaç kullandığımı da söyledim, o zaman takip edelim dedi ben kan verdim bu kez de 3.64 çıktı, ama doktor iyi dedi ilaç başlamadı.
Ben hemen özeldeki doktora sordum o da endokrin veya dahiliye görmeli dedi.

Cuma günü endokrinde kan verdim, değerim biraz daha artmış, ilaç başladık be ayda bir kan verip doktora göndericem.
Pazartesi-Çarşamba-Cuma 50 mcg, diğer günler 25 olarak düzenledi doktor.

Asıl anlamadığım devlet hastanesindeki bu gittiğim doktoru herkes çok övüyordu ama iki önemli konunun da peşine ben düştüm hallettim.
Muayene sırasında da pek konuşmuyor zaten, sadece sekretere ölçümleri söylüyor.

Araştırma hastanesi daha kalabalık olmasına rağmen doktor ekranı bana çevirdi, bu başı bu gözleri dizi dirseği kolu bacağı diye tek tek gösterdi.

Eklentiler

• SmartSelect_20201205-235527_Chrome.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 45
  • SmartSelect_20201205-235627_Chrome.webp
    41,2 KB · Görüntüleme: 48
Geçmiş olsun benmde sınırda çıktı dikkat etmeye çalışıyorum lakin dediğin gibi çok acıkıyorum kaç şekernz sizin?
size de çok geçmiş olsun. şekerimi hiç ölçmedim ama dr kontrolunde idrar tahlili yaptıklarında idrarımda şeker çıkmıştı ve bu da dr un hoşuna gitmedi zaten ilk gebeliğimde de gebelik şekerim çıkmıştı. bu durumlarda yani bir önceki gebelilte gebelik şekeri çıkıyorsa sonraki gebelikşerde de muhakkak çıkıyormuş

Canım geç kalmış değilsin bence hiç takılma bundan sonrasına bak. Doktorun söylememesi gerçekten sinir bozucu o konuda anlıyorum seni. Benim ilk gittiğim doktor bir sürü tahlilimi eksik yapmış tekrar tahlil yaptırdım neyseki bir şey çıkmadı. şeker değerine hiçbir şey dememiş normalden daha yüksek çıkmasına rağmen.bir de onun tahlilini vericem. Yani bazı doktorlar çok da önemsemiyor bence

Malesef hala kız çocuğunu hor gören bı kesim var çok şükür eşim hep kız çocuk istemişti ilk evlendigimizde bile bizim kızımız olsun diyordu.Kızım eşimin baba tarafinda ilk kız kuzenleri falan hep erkek o yüzden kızım çok hevesle beklenmisti eşimin yengesi bile kızıma bir dünya hediye getirmişti çok seviliyor kızım,bizdede kendi babam bir oğlum olacağına On kızım olsun kafasında o yüzden hiç erkek çocuk hayal edemiyorduk nasibimizde erkek evlat varmış sağlıcakla doğsunlarda erkek çocuk annesi olmayada alisiriz

Benimde tsh değerim 3.60 larda çıkmıştı canm dr muayene edip bana da hafta içi 25 hafta sonu iki günde 50 mcg hap verdi, belki düşmüştür benimde bir aydır kullanıyordum, pazartesi ölçtürmek için sağlık ocağına gideceğim, ilaçları kullanınca düşüyor, değer ilacı bırakınca yükseliyor, sanırım hamileğin sonunna kadar kullanacağım aralıklı olarak,

bilgilendirme için çok teşekkür ederim. zahmet verdim. baya uzunca yazmışsıınız. elinize emeğinize sağlık. ilk gebeliğimde diyetisyen üzeründen takip ediliyordum ama şeker öşçme aletini baz alarak gidiyorduk bir de diyet konusunda bilgilendirmişti tabi ama inş uyabilirm.. tekrardan teşekkür ediyorum

Benimde kız kardeşim olsun isterdim hep, iki tane abim var, sanırım bu yüzden kızımın kız kardeşi olmasını istemiştim, gerçi hayalim hep iki kız bir erkekti ama artık diğerine yaşım yetmez 35 yaşındayım, bunda jübileyi yaparımAllah onlara sağlık ve uzun ömür versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…