- 2 Ağustos 2020
- 2.019
- 2.254
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.481
Ateş konusundan ben de çok Korkuyorum. Yüksek ateşten havale olduğu için çok tedirgin oluyorum. Eşimin kuzeninin çocuğu 2 kez yüksek ateşten havale geçirdi 6 yaşına kadar 3.kez geçirirse kalıcı hasar olabilirmiş Allah korusunBen inanilmaz korkuyorum ya atesten, anaokulunda o kadar korkardim ki cocuklarin atesi cikinca velilere hemen haber verirdim. Gelip hemen almazlardi bir de dakikalari sayardimcalpol verir misiniz bir kasik biz gelene kadar derlerdi okulda ilac bulundurmak ve vermek de yasakti. Mecbur kalinca eczaneden alip veriyorduk sonra ilac formu doldurtuyordum icirdigime ve velinin onay verdigine dair bakalim ben nasil olucam bu konuda muhtemelen biraz panik olurum
Ateş konusundan ben de çok Korkuyorum. Yüksek ateşten havale olduğu için çok tedirgin oluyorum. Eşimin kuzeninin çocuğu 2 kez yüksek ateşten havale geçirdi 6 yaşına kadar 3.kez geçirirse kalıcı hasar olabilirmiş Allah korusunÇok dikkat etmek gerek
Bende korkuyorum ateşten bizde anasınıfında ateşlenen olunca hemen arardık velileri köy okulunda çalıştığım yıllarda hemen gelemezdi de veliler, bazıları hiç gelmezdi hatta acayip telaş yapardım. Ordan kalma bir korku var bende de. O yüzden iyi bir ateş ölçer almak istiyorum. Sanırım Braun 6520 yi önerilmişti daha önce.Ben inanilmaz korkuyorum ya atesten, anaokulunda o kadar korkardim ki cocuklarin atesi cikinca velilere hemen haber verirdim. Gelip hemen almazlardi bir de dakikalari sayardimcalpol verir misiniz bir kasik biz gelene kadar derlerdi okulda ilac bulundurmak ve vermek de yasakti. Mecbur kalinca eczaneden alip veriyorduk sonra ilac formu doldurtuyordum icirdigime ve velinin onay verdigine dair bakalim ben nasil olucam bu konuda muhtemelen biraz panik olurum
Bende korkuyorum ateşten bizde anasınıfında ateşlenen olunca hemen arardık velileri köy okulunda çalıştığım yıllarda hemen gelemezdi de veliler, bazıları hiç gelmezdi hatta acayip telaş yapardım. Ordan kalma bir korku var bende de. O yüzden iyi bir ateş ölçer almak istiyorum. Sanırım Braun 6520 yi önerilmişti daha önce.
Aslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumuAteş konusundan ben de çok Korkuyorum. Yüksek ateşten havale olduğu için çok tedirgin oluyorum. Eşimin kuzeninin çocuğu 2 kez yüksek ateşten havale geçirdi 6 yaşına kadar 3.kez geçirirse kalıcı hasar olabilirmiş Allah korusunÇok dikkat etmek gerek
İnşallah biz tedbirli olalım da hiç gerek olmasın.Aynen bende oyle ben veli olunca boyle yapmicam ya karsindaki kisiye de yazik cocuga da yazik resmen yalvariyorduk gelsin diyeBenim esim braun pahali diye temazsiz bir ates olcer almis ama en iyisi braun diye biliyorum bende. Koltuk altindan olculen var bir tanede bizde. Insallah hic kullanmamiza gerek kalmaz
Ben aşılardan önce hiç calpol vermedim. Onu uygulayanlar çok fazla bazı doktorlar bile öneriyormuş. Ben olabildiğince ilaçsız geçirmeye çalışıyorum. 39a kadar bazen 38,5( çocuğu kaç derecede dirençsiz kılacağı belli olmuyor) yükselene kadar ilaç denemiyorum. 42ye kadar düşürmediğim oldu. Dirençli ateş çok zorluyor. Hastalıklara her vücut ayrı tepki veriyor ya bizimkinin ateşi yükseliyor hemen. Bende öyleyim bana çekmiş yavrucak.Dediğim gibi ben henüz deneyimlemedim ama çevremdeki arkadaşlarımdan çok duydum bebek sağlık ocağına aşıya gitmeden önce ateş düşürücü verilsin önerisinde bulunan hemşireleri duydukça çok şaşırmıştım nasıl böyle bir öneride bulunabilirler diye.
Genelde hep yüksek ateşten kaynaklı deniyor 38 ve üstü oluncaAslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumu
Bizim isim olayı çok karmaşık bir hal aldı. Kura çekeceğiz sanırımİsim konusunu netleştiren var mı?
Yaa nedenBizim isim olayı çok karmaşık bir hal aldı. Kura çekeceğiz sanırım
Ben ateşin yüksekliğinden değil de hızlı değişiminden kaynaklı olduğunu biliyorum. Hatta ateşlenen çocuğun ateşini de hızlıca düşürmeye çalışmayın o da havaleye sebep olabilir diye okumuştum bir yerde ama onu teyit etmek gerek.Aslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumu
Çocuğu 36.5 ile soguk havale geçiren arkadaşım olmuştu ben de öyle öğrenmiiştim.Aslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumu
Evet bende öyle biliyordum ateşli havale ve soğuk havale diye bir şey varmış. Soğuk havalenin farkedilmesi zor olduğu için riski de daha çokmuş. Daha neler neler öğreneceğiz acaba ??Genelde hep yüksek ateşten kaynaklı deniyor 38 ve üstü olunca
Bizim kız hala isimsiz olarak takılıyorİsim konusunu netleştiren var mı?
Bizde on senedir isimler belli kızda da erkekte de. Süre biraz uzun olunca zorlanmadık isim konusundaİsim konusunu netleştiren var mı?
Ortalığı ben karıştırdım aslındaYaa neden
Eşim nüfusa seni götürmeyeceğim sürpriz yapacağım diyorBizim kız hala isimsiz olarak takılıyorkoymasak olmuyor mu ya çok zor isim bulmak
Bizde de öyle eşim benden çok kabullendi eliz ismini. herkes de kabullendiOrtalığı ben karıştırdım aslındaherkes eliz ismini kabullenmişken başka isimler ortaya atmaya başladım sizde durumlar nasıl? Netleşti mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?