2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ateş konusundan ben de çok Korkuyorum. Yüksek ateşten havale olduğu için çok tedirgin oluyorum. Eşimin kuzeninin çocuğu 2 kez yüksek ateşten havale geçirdi 6 yaşına kadar 3.kez geçirirse kalıcı hasar olabilirmiş Allah korusun Çok dikkat etmek gerek

Bende oyleyim canim ya ates konusu hassas gercekten, cocuklar daha dayanikliymis atese ama insan yine de korkuyor benim kaydiraktan kayarlarken bile yuregim agzima geliyor gerci, yasadigim kotu deneyimler beni evhamli biri yapti. Kaydiraktan kafa ustu dusen mi dersin, salincakta sallanirken kolu cikan mi insallah o zamana kadar bu kaygilarim da biraz azalir

Bende korkuyorum ateşten bizde anasınıfında ateşlenen olunca hemen arardık velileri köy okulunda çalıştığım yıllarda hemen gelemezdi de veliler, bazıları hiç gelmezdi hatta acayip telaş yapardım. Ordan kalma bir korku var bende de. O yüzden iyi bir ateş ölçer almak istiyorum. Sanırım Braun 6520 yi önerilmişti daha önce.

Aynen bende oyle ben veli olunca boyle yapmicam ya karsindaki kisiye de yazik cocuga da yazik resmen yalvariyorduk gelsin diye Benim esim braun pahali diye temazsiz bir ates olcer almis ama en iyisi braun diye biliyorum bende. Koltuk altindan olculen var bir tanede bizde. Insallah hic kullanmamiza gerek kalmaz

Aslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumu

İnşallah biz tedbirli olalım da hiç gerek olmasın.

Ben aşılardan önce hiç calpol vermedim. Onu uygulayanlar çok fazla bazı doktorlar bile öneriyormuş. Ben olabildiğince ilaçsız geçirmeye çalışıyorum. 39a kadar bazen 38,5( çocuğu kaç derecede dirençsiz kılacağı belli olmuyor) yükselene kadar ilaç denemiyorum. 42ye kadar düşürmediğim oldu. Dirençli ateş çok zorluyor. Hastalıklara her vücut ayrı tepki veriyor ya bizimkinin ateşi yükseliyor hemen. Bende öyleyim bana çekmiş yavrucak.

Aslında havale 37 derece de bile geçirilebilir bir şeymiş. Biz çok yanlış biliyormuşuz durumu
Ben ateşin yüksekliğinden değil de hızlı değişiminden kaynaklı olduğunu biliyorum. Hatta ateşlenen çocuğun ateşini de hızlıca düşürmeye çalışmayın o da havaleye sebep olabilir diye okumuştum bir yerde ama onu teyit etmek gerek.

Genelde hep yüksek ateşten kaynaklı deniyor 38 ve üstü olunca
Evet bende öyle biliyordum ateşli havale ve soğuk havale diye bir şey varmış. Soğuk havalenin farkedilmesi zor olduğu için riski de daha çokmuş. Daha neler neler öğreneceğiz acaba ??

Ortalığı ben karıştırdım aslında herkes eliz ismini kabullenmişken başka isimler ortaya atmaya başladım sizde durumlar nasıl? Netleşti mi?
Bizde de öyle eşim benden çok kabullendi eliz ismini. herkes de kabullendi sadece sıkıntı ikinci bir isim koymak istiyorum yanına sanki niyeyse yanına bir isim bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…