2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Forumda bir araştır canım, yorum yapan olmuştur belki. Ben benim doktorumun adını çok gördüm burda

Benimde en korktuğum şey ateş. İlk zamanlar 38,5 görünce acile gidiyorduk. Orada da bişey yapmıyorlardı ateş düşürücü verip üstünü çıkartıp bekletiyorlardı Ne ağlardım birşey olacak diye. Şimdi yine korkuyorum ama ateş düşürücü verip bekliyorum en azından

Bende bu ateş ölçeri kullanıyorum. Çok çok memnunum elimden düşürmüyorum desem yeridir

Insan alisiyor demek ki bir sure sonra bizde alisiriz umarim sakince kalabiliriz

Baktim da genelde tup bebek ile ilgili gitmis herkes onun disinda doguma kontrole giden yok
Canım profesör mü doktor? Profesör fiyatı yüksek olunca da genelde riskli gebeliklerde ve tüp bebek vs. olunca gidiliyor. O yüzden yorum yoktur belki

Canım profesör mü doktor? Profesör fiyatı yüksek olunca da genelde riskli gebeliklerde ve tüp bebek vs. olunca gidiliyor. O yüzden yorum yoktur belki

Evet evet profesor hem perinatoloji hem tup bebek biraz okudum da benim doktorumda da profesor farki vardi aslinda fiyatlari ayni olabilir. Bilemedim aslinda cem oncuoglunu dusunuyordum tamamen esimle babam kafami karistirdi hem o daha uygundur muhtemelen. Su detayliyi da yapsin da bizim doktor sonra bakiyim napicam

Tüp brbek doktorları da fazla yoğun oluyor. Onu da göz önüne al derim. Acıbademde cem kızılaslanı da duymuştum. Bi arkadaşım orada çalışıyor ve ona gitmişti.

Evet hatta esimin arkadasi 40 li yaslarinda biri direk sezeryan olmus, hem doktorun cok musait zamani yok hem de risk almiyim diye. Cok dogru soyledin ben diger cem e gidiyim ya en iyisi hem normal dogumla ilgili cok yorumu var hem daha uygundur diye dusunuyorum

Aynen iyi düşün araştır hızlı karar verme

Benim önceki doktorum da hem tüp bebek doktoru hem riskli gebelik hem öğretim üyesi hem özel kliniği olan bir doktordu.. ama çok yogun oluyorlar bir koltuk altında üç dört karpuz taşınmıyor yani taşınıyorsa da sorunlar olabiliyor. Ne zaman istesem ulaşabiliyordum ama hep çok yogunum çok yorgunum sirkencubin diye dertlenirdi. Çok açgözlüler o zaman çapına göre hasta al de mi? Şimdikisi de yine perinatolog ve öğretim üyesi yani acil bir sıkıntı olduğu zaman onun ismiyle direk üniversitenin kadın dogum servisine gidebilirim ama bu da sadece salı ve cumaları hasta bakıyor klinikte.

Iyi ki size sormusum bencede cok yogun oluyorlar. Cunku doktorun yogunlugundan planli sezeryan gunu aldik filan demis esime de. Cok sagolun

Kızlar normal doğum çok mu zor. Benim karnım ağrısa ağlarım o şekil yani. Yani adet ağrısı da çekmedim hiç bu zamana kadar ondan diyorlar ya adetin beş altı kat fazlası vs diye kafamda hayal edemiyorum o ağrıyı. Bana acının tarifi lazım kafamı ikna etmem lazım

Bu bence kişiden kişiye, hatta doğumdan doğuma değişir. Kimisi çok rahat doğum yapıyor, epiduralle ya da şimdi trend olan doğal doğumla hiç ağrı hissetmeden kolayca doğuruyor. Kimisi saatlerce doğumhanede kalıyor. Normali düşünmüyor bile. Ben genel anestezi yapın direkt bayıltın uyandığımda kucağımda olsun diyen de duydum ki gerçekten öyle doğurdu. Doğuma dair hiçbir şey hatırlamıyor. Sana şimdi çok kolay normal yap da diyemez kimse, çok feci kesin sezaryen olsun da diyemez. Kendi hikayemize göre yolumuzu bulacağımızı düşünüyorum. Bakalım bebeklerimiz neye müsade edecek

Bana da acının tarifi lazım ama bi arkadaşım çok rahat doğum yaptı diğeri 20 saat filan sancı çekti yeterli açık olmadı diye sezaryen aldılar mecburen kişiden kişiye değişiyor bu durum sanki baseni geniş olanlarım daha kolay doğum yapacağını duymuştum ama hurafe de olabilir araştırmadım eğer öyleyse yaşadım

Evet çatısı geniş olan kadınlar daha rahat doğum yapıyor, doğru o. Hatta erkeklerin geniş kalçalara ilgi duymasının sebebi de içgüdüsel olarak bu doğurgandır, çok doğurur düşüncesiymiş.

Ben şok benim popo dümdüz bu çocuk nereden çıkacak

Aaaaaaaa gerçekten miii valla şimdi benim tottom 40 bacağım 36 ayarında hayatım boyunca pantların altlarını daralttım kilodandır ama yağlar orda birikiyor benim. Yani sanki o zaman pilates falan yapmak lazım. Ama kimisi de öyle yürüyor öyle spor yapıyor ve sonunda açılması vs olmuyor ya o zamanda amaaaaaan ne yürüycem yaaa oluyorum

Ben kendimi illa normal doğuracağım ya da illa sezaryen olsun diye şartlamıyorum mesela. Gönül ister tabi normal olsun, kendi vücut sağlığım için yapabilirsem normal isterim. Adı üzerinde “normal” olan o çünkü. Sezaryen ne de olsa bir ameliyat, kaç kat kesiliyor dikiliyor. Ama şartlar müsade etmez de sezaryen gerekirse tüh niye normal doğuramıyorum diye de üzülmem. Bebeğime sağ salim kavuşayım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…