2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim ağrı eşiğim çok yüksekmiş, bunu hem doktorum hem de dogum sürecinde hastanedeki asistanlar ve hemşireler söylemişlerdi sen insan değilsin diyorlardı ama ilk tedavide yumurta toplamadan sonra ayağa kalktığımda bildiğin karnımın içinde fukuşimadaiçi nükleer santrali vardı Sonraki opu larda oyle ağrı olmamıştı. Bu işleme göre değişen bir şey bence.

Canm merhabalar benim ilk normal doğum 2.si de bakalım ne olacak. Dediğin dikkatimi çekti 2. De kesi olmuyor mu gerçekten? Neden olmuyor. Birde sizde de mi olmadı 2.de kesi

Elbette normal doğum daha iyi çoğunluk aynı fikirde. Ben sezaryen ve normal doğuma eşit mesafedeyim. Şartlar ne gerektiriyorsa o olur diye düşünüyorum. Bazen normal doğum diye gidiyorlar açılma olmuyor vs sezaryene gidiyor. Veya planlı sezaryen olacak anne. Sezaryenden bikac hafta önce sanci ve doğum başlıyor. Bebek belirliyor biraz da doğum şeklini. Kilosu fazla oluyor 4 kilo vs yine sezaryen oluyor. Yanı son haftalar biraz belli olacak olan şeyler.
Ben de kendimi doğum hikayesi okurken vs buluyorum. Bazıları 2 saate doğuruyor. Bazısı 20 saat sanci çekiyor. Bazısı bebeğin nasıl doğduğunu anlamadım vs diyor bazısı zor. Açıkçası doğum sancısı nasıl olur ilk doğum olacağı için pek fikrim yok. Yaşayıp göreceğiz diye düşünüyorum.

aynen bende öyleyim benimkide çok ultrasonda tutma taraftarı değil o yüzden kısa kesiyor bide arası 1 ay olunca çok özlüyosun bide tabi iyi mi aceba diye düşünüyorsun zaman daha da uzuyor :))

Neyse ki artik hafif hafif pitlamayi hissediyoruz icimiz daha rahat oluyor eskiden 2 hafta bile bana gecmezdi

Bu kişiden kişiye değişir, ben normal doğum yaptım. 19.00 da yatışım yapılmıştı, 01.00'de kızımı kucağıma almıştım. Sancılar belli aralıklarla geliyor, zor oluyor, sanki boyut değiştiriyorsun ama geçtiğinde sanki az önce o sancıyı sen çekmemişsin gibi oluyor. Bunlar normal ama. Ben şancı aralarında çok mutlu çok heyecanlıydım, bol bol dua ediyordum.
Doğumhane kısmı herhangi bir terslik yoksa Sancıya göre işin kolay kısmı. Ben ıkınmakta zorlanmıştım başta, nefesi tutup okunmayı becerememiştim sonra doğdu işte prensesim. Ben dr a teşekkür ederken o da bana teşekkür etti. Çok zor bir doğumdan çıktım, sen yormadın beni dedi.
Benim normal doğumla ilgili asıl sıkıntım doğum sonrasında oldu. Kızım doğumdan sonra yoğun bakım ünitesine alındı 12 gün .sabah ve akşam iki kez emzirmeye gidiyordum. 45 dk lık ve kış dolayısıyla bozuk yollarda hoplaya zıplaya gidiyordum ve dikişlerimin iyileşmesi uzun sürdü o yüzden. evde çocuğum yanıbaşımda olsa o da daha kısa sürede iyileşirdi eminim.
Her doğum kendine özel. ılkinin kolay geçmiş olması ikincisinin de öyle olacağı anlamına gelmiyor. Belki bunda sezeryan gerekecek. Tabi genelde doğal olanı sevdiğim için normal doğum mümkünse , bir sıkıntı yoksa normal tercih ederim. Ne olacaksa hayırlısı olsun.
Bence hiç bir şey belli olmadan çok araştırmamak lazım. Ben hiç sezeryan doğum , normal doğum falan izlemedim mesela . zamanı gelince Şartlar neyse ona göre pozisyon alırsın zaten.
Sağlıkla doğsunlar inşallah..

Bende yumurta toplamadan uyanınca biraz ağrı çektim ve ağrı kesici vermelerini istedim, verdiler. Geçti sonra. Ben çook evhamlı korkak biriyim ama transferde hiç acı çekmedim nasıl olduysa

Kesinlikle katiliyorum bebek belirleyecek sekli bende en hayirlisi neyse o olsun diyorum sadece normal doguma ek olarak, bence beynimize cok aci cekicekmisiz dusuncesini simdiden yerlestirmeyelim. Eger bu sekilde dusunursek muhtemelen daha cok aci cekicez pekistirmis olucaz bak aciyacagini dusunmustum ve simdide cekiyorum dayanilmaz oluyor gibi. O yuzden ben doguma hayatimda maksimum iki kere yasayabilecegim deneyimmis gibi yaklasiyorum. Nasil insanlar parasutten atlamayi bir deneyim olarak goruyor ve o heyecani yasamak nefes kesici filan gibi anlatiyorlarsa bende dogumu boyle goruyorum. Bence tarif edilemez heyecanli bir kavusma aniymis gibi bir de dogum sancisinda muzik acmasini isticem esimden bildigin dans mans edicem zaten cok severim sacma sapan dans etmeyi o kadar pozitifim bu konuda guzel seyler dusunelim guzel olsun hayirlisi nasilsa da oyle olsun hepimizin

Evet canım bende öyleyim, herşeye gözlerim doluyor

22 aralıkta gidicem ben de detaylı ultrasona
deerma diye bir marka canim, bu da xiaomi’nin yan markalarindan biriymis :)

bebek odasinda kullanildigi bi video gorup onun gaziyla aldim, umarim kas yapayim derken goz cikarmam :)
Bizde de dermanın soğuk buhar makinası var bence odayı soğutuyor yerleri de ıslatıyor açıkçası 4-5 gündür kullanıyoruz geceleri yatak odasında bir etkisini göremedik şuanlık

Aa bunu hic yasamadim ben gobus buyudugu icin kasiniyorum kremleri gunde iki kereye cikardim o yuzden
ben hep böyle hissediyorum mesela bi sağdan geliyor sanki karınca geziyormuş gibi sonra soldan yada kasıklarımın ordan oluyor bazen hiç olmuyor ondan bu bebek normal kaşınma değil diye düşündüm

Kuzu o tabi şartlarla ve kişiden kişiye göre de değişiyor, bende suni çektim olmadı mecbur sezeryan oldum ve çok şükür sezeryan yerimde ne ağrı ne acı ne katlanma ne sızlanma hiç birşey olmadı. İzim belli bile değil diyebilirim. Tabi istediğimiz normal olması çabucak açılma olarak bebişin gelmesi, doğumdan sonra illaki sezeryan iyileşme süreci daha uzun. Ama öyle çok ağrılı sancılı zor Bi süreç değil. Ben sadece şu öneride bulunmak istiyorum. Suni ile vakti gelmeden doğum yapmak zor, açılma olmayabiliyor, bebek aşağı inmeyebiliyor, çektiğinle kalıyorsun. İnat etmemek lazım.

Kızlar ya benim bacak köklerim inanılmaz acıyor 1 haftadır geçmiyor,kalçalarımda acıyor gece sağıma yatsam acıyla uyanıorum soluma yatsam acıyo..napcam bilmiyom yürüyemiom bile acıdan doktorada daha var.sanırım kiloyu bacaklar kaldırmıyor benim gibi olan varmı

Selamlar herkese, topik iyice hareketlendi artık, akşamdan öğlene 20 sayfa atıyor nerdeyse, okumak imkansızlaştı

ben de perşembeye randevu aldım, minik kuşumu göreceğim için heyecanlıyım, o gün detaylı randevusunu da alacağız, asıl detaylı için aşırı aşırı heyecanlıyım insan bebeğini hissettikçe daha bi farklı hissediyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…