- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.661
canım boyun kaç ve kaç kilosun? acaba hareketsiz mi kalıyorsun? ben de hiç ağrı sızı yok, hareketsiz kalırsam kalçam ve belim ağrıyor sadece.Kızlar ya benim bacak köklerim inanılmaz acıyor 1 haftadır geçmiyor,kalçalarımda acıyor gece sağıma yatsam acıyla uyanıorum soluma yatsam acıyo..napcam bilmiyom yürüyemiom bile acıdandoktorada daha var.sanırım kiloyu bacaklar kaldırmıyor benim gibi olan varmı
3 günde falan belirti gösteriyormuş canımEvet canım dün yazmıştım buraya hatta, şimdilik Buğra hocada bişey yok gibi, yakın zamanda gittin mi? Ben geçen salı gitmiştim kontrole, bende covid çıksaydı 1 haftada belirti gösterirdi heralde
Birdahaki gittiğinizde eli yüzü gözü daha belirgin olur güzel görüntüler elde edersinizYaa çok tatlı. 4D yi açıyor benim doktor her seferinde, ama güzel görüntü elde edemiyoruz tabi. Burnunu gördüm bi geçen sefer. Babasına benziyor
benimde sağ bacağım hiç geçmeden ağrıyor hamile kaldığım ay başladı 4 aydır sürüyor doktor magnezyum verdi ama hiç faydası olmadıKızlar ya benim bacak köklerim inanılmaz acıyor 1 haftadır geçmiyor,kalçalarımda acıyor gece sağıma yatsam acıyla uyanıorum soluma yatsam acıyo..napcam bilmiyom yürüyemiom bile acıdandoktorada daha var.sanırım kiloyu bacaklar kaldırmıyor benim gibi olan varmı
Bende hata devrik cümle kurmuşumayyy ben ne kadar da güzel yanlış anlamışım ya
Kızlar bu bende de var siyatik sinirine baskı varmış. Yürüyemiyordum adeta magnezyum verdi doktor. Azaldı biraz ağrılarım geçmezse ortopediye yönlendireceğim demişti. Fizik tedavi yapıyorlar sanırım. Birde pilates öneriyorlar denemekte fayda var @deliha86benimde sağ bacağım hiç geçmeden ağrıyor hamile kaldığım ay başladı 4 aydır sürüyor doktor magnezyum verdi ama hiç faydası olmadı
Bir şey sorucam elini karnına götürdüğünde mi pıt pıt hissediyorsun yoksa durduk yere mi hissediyorsunNeyse ki artik hafif hafif pitlamayi hissediyoruz icimiz daha rahat oluyoreskiden 2 hafta bile bana gecmezdi
Kuzum bende senin gibi çok çektim. Sonu sezaryen oldu. Ama ameliyatla ilgili hiç sorunum yok. Şans işi mi acaba ? Herkes sezaryen kötü diye yorum yapıyordu çok kötü bir şekilde girdim ameliyat hüngür hüngür ağlıyordum. Hastaneden çıktığımda normal insan gibiydim yani dikişlerimde ağrı sızı olmadı. Her şeyimi yapıyordum. Ömür boyu sızlar dediler öyle bişeyim de yok. İzim bile küçücük kaldı dediğin gibi.Kuzu o tabi şartlarla ve kişiden kişiye göre de değişiyor, bende suni çektim olmadı mecbur sezeryan oldum ve çok şükür sezeryan yerimde ne ağrı ne acı ne katlanma ne sızlanma hiç birşey olmadı. İzim belli bile değil diyebilirim. Tabi istediğimiz normal olması çabucak açılma olarak bebişin gelmesi, doğumdan sonra illaki sezeryan iyileşme süreci daha uzun. Ama öyle çok ağrılı sancılı zor Bi süreç değil. Ben sadece şu öneride bulunmak istiyorum. Suni ile vakti gelmeden doğum yapmak zor, açılma olmayabiliyor, bebek aşağı inmeyebiliyor, çektiğinle kalıyorsun. İnat etmemek lazım.
Yaaa dimi o oynadıkça daha çok bağ kuruyor insanSelamlar herkese, topik iyice hareketlendi artık, akşamdan öğlene 20 sayfa atıyor nerdeyse, okumak imkansızlaştı
ben de perşembeye randevu aldım, minik kuşumu göreceğim için heyecanlıyım, o gün detaylı randevusunu da alacağız, asıl detaylı için aşırı aşırı heyecanlıyıminsan bebeğini hissettikçe daha bi farklı hissediyormuş.
Ay gerçekten yaşam kalitesi yerlerde sırf buyüzden bende.ne sağa dönebiliom ne sola.ever magnezyum diyor doktorlar gebelikte sadece.yahu süreçte öyle bi karışıkki ,hastaneye gitmeye korkuyorum.Kızlar bu bende de var siyatik sinirine baskı varmış. Yürüyemiyordum adeta magnezyum verdi doktor. Azaldı biraz ağrılarım geçmezse ortopediye yönlendireceğim demişti. Fizik tedavi yapıyorlar sanırım. Birde pilates öneriyorlar denemekte fayda var @deliha86
Benim zaten kilodan bence.boyum 1.74 ama kilom 82 oldu.sanırım kilo aldıkça ağrılar artarak devam edecek.halbuki mide bulantım hala var ve öyle inanılmaz yemek yemiyorum..canım boyun kaç ve kaç kilosun? acaba hareketsiz mi kalıyorsun? ben de hiç ağrı sızı yok, hareketsiz kalırsam kalçam ve belim ağrıyor sadece.
Bir şey sorucam elini karnına götürdüğünde mi pıt pıt hissediyorsun yoksa durduk yere mi hissediyorsun
boyuna göre kilon ağrı yapacak bi kilo değil bence, en iyisi doktorunla görüş, belki magnezyum eksikliği vs bişey vardır.Benim zaten kilodan bence.boyum 1.74 ama kilom 82 oldu.sanırım kilo aldıkça ağrılar artarak devam edecek.halbuki mide bulantım hala var ve öyle inanılmaz yemek yemiyorum..
Bende hata devrik cümle kurmuşum
Aslında devamlı hareket halinde sayılırım kızım hiç oturtmaz sağolsun ama bu sağlıklı bir hrkt şeklimi bilemedim.yürüyüş yapayım diyorum acısından yürüyemiyorum daha kötü olursam bakcak kimsem yok yatar kalırım bideboyuna göre kilon ağrı yapacak bi kilo değil bence, en iyisi doktorunla görüş, belki magnezyum eksikliği vs bişey vardır.
bide yürüyüş gerçekten çok iyi geliyor, imkan varsa pilates ve yoga da çok çok iyi elbette ama yürüyüş bedave
ya benimki sanki bacağımı yukarı doğru çekiyorlarmış gibi hissediyorum bazen uykudan ağrımla uyanıyorum bazen hiç uyutmuyor bana magnezyum bana hiç fayda etmedi ya yaklaşık 5 ay olacak sadece sağ bacağım bide hep aynı yer aynı ağrı çekilmiyor yaKızlar bu bende de var siyatik sinirine baskı varmış. Yürüyemiyordum adeta magnezyum verdi doktor. Azaldı biraz ağrılarım geçmezse ortopediye yönlendireceğim demişti. Fizik tedavi yapıyorlar sanırım. Birde pilates öneriyorlar denemekte fayda var @deliha86
İnşallah canım, anladığım kadarıyla çok çekilmeyecek birşey değil. Sezeryan da olsa benim için problem yok önemli olan sağlıklı doğmasıBu kişiden kişiye değişir, ben normal doğum yaptım. 19.00 da yatışım yapılmıştı, 01.00'de kızımı kucağıma almıştım. Sancılar belli aralıklarla geliyor, zor oluyor, sanki boyut değiştiriyorsun ama geçtiğinde sanki az önce o sancıyı sen çekmemişsin gibi oluyor. Bunlar normal ama. Ben şancı aralarında çok mutlu çok heyecanlıydım, bol bol dua ediyordum.
Doğumhane kısmı herhangi bir terslik yoksa Sancıya göre işin kolay kısmı. Ben ıkınmakta zorlanmıştım başta, nefesi tutup okunmayı becerememiştimsonra doğdu işte prensesim. Ben dr a teşekkür ederken o da bana teşekkür etti. Çok zor bir doğumdan çıktım, sen yormadın beni dedi.
Benim normal doğumla ilgili asıl sıkıntım doğum sonrasında oldu. Kızım doğumdan sonra yoğun bakım ünitesine alındı 12 gün .sabah ve akşam iki kez emzirmeye gidiyordum. 45 dk lık ve kış dolayısıyla bozuk yollarda hoplaya zıplaya gidiyordum ve dikişlerimin iyileşmesi uzun sürdü o yüzden. evde çocuğum yanıbaşımda olsa o da daha kısa sürede iyileşirdi eminim.
Her doğum kendine özel. ılkinin kolay geçmiş olması ikincisinin de öyle olacağı anlamına gelmiyor. Belki bunda sezeryan gerekecek. Tabi genelde doğal olanı sevdiğim için normal doğum mümkünse , bir sıkıntı yoksa normal tercih ederim. Ne olacaksa hayırlısı olsun.
Bence hiç bir şey belli olmadan çok araştırmamak lazım. Ben hiç sezeryan doğum , normal doğum falan izlemedim mesela . zamanı gelince Şartlar neyse ona göre pozisyon alırsın zaten.
Sağlıkla doğsunlar inşallah..
Ben de elimi koyduğumda pıt pıt bir şeyler hissediyor gibiyim ama sanki değil gibi de emin olamadımIki kere durduk yere yatakta yatarken cok buyuk pit pit seklinde hissetmistim. Ama sonrasinda hissetmek istedigim zaman elimi gobek deligimin altina ic camasirimin ustune dogru koyuyorum oralarda pit pit bir seyler hissediyorum. Esim de ilk bagirsak hareketi filan diyordu bir iki hafta once hissedemiyordu tam ama artik tam anlamiyla hissediliyor surekli bir pit pitlama
malesef öyle canım güya ben geçen kontrolde ağzımda arada metalik tat gibi birşey oluyor dedim hemen korona testi yaptır dedi ya eşimde kızdı o kadar kalabalığa sokamam seni saçmalamasın doktorda dedi yaptırmadan çıktık hastaneden geri olmayan insan orda olurAslında devamlı hareket halinde sayılırım kızım hiç oturtmaz sağolsun ama bu sağlıklı bir hrkt şeklimi bilemedim.yürüyüş yapayım diyorum acısından yürüyemiyorum daha kötü olursam bakcak kimsem yok yatar kalırım bideben en iyisi doktoru bi arayıp sorayım ilk gebelikte böyle zorlanmamıştım demekki her gebelik farklı..bide tv de bel bacak ağrısı olanlar kovit testi yaptırsın demezmii iyice pimpiriklendim.yahu her şeyi koronaya mı yorcaz biz anlamadımki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?