- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.027
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.681
Benim de vajinismus gecmisim var. Ve vajinismusu daha yeni yeni yenmisken hamile kaldim. Ilk baslardaki muayeneler vajinaldi,hatta doktor spekulum bile kullandi baya kotu olmustumBenim vajinismus geçmişim vardı ve daha önce yaptığım düşükte vajinal mudahale sırasında vajinismus yeniden nüksetmişti. Yeniden aştım sanıyordum bu süreci ama şimdi vajinal muayene olamıyorum kesinlikledoktor da kesinlikle sezeryan diyor haklı olarak.. işin garibi hayatimda hic operasyon geçirmedim yani hiç anestezi bile almadım ve şimdi ameliyattan korkuyorum .. nasıl çıkacak bu çocuk hiç bilmiyorum
Bunu ben de aldım bi de bebeğinizi beklerken sizi neler bekler? var, onu da çok severek okuyorum anlatımı da çok sempatikBenim yeni kitabim gelmiscok begenmistim ben bunu bu aksam baslicam ay ay anlatiyor
Benim arkadaşımda da öyle bi problem vardı geçti ve hemen hamile kaldı. Ama o kendini ikna ediyor kızım nasıl doğmak isterse vs diye.olmazsa sezeryan da olur diyor, bence zaten sezeryan dikilşi baya altta oluyor gözükmez bir de bir krem varmış o izi baya baya siliyormuş arkadaşım atmıştı size de atarım doğurmamıza yakınBenim de vajinismus gecmisim var. Ve vajinismusu daha yeni yeni yenmisken hamile kaldim. Ilk baslardaki muayeneler vajinaldi,hatta doktor spekulum bile kullandi baya kotu olmustumo yuzden hic aklima normal dogumu getirmedim bile. Demek ki hakliymisim. Sezeryandan da cekincem doktor nasil dikis atacak? Iz kalacak mi, ozenli davranacak mi vs
Bazı doktorlar gerçekten çok iyi bu konuda. Ben yıllar önce apandisit ameliyatı olmuştum, şimdi kontrolde doktor ne kadar muntazam bi dikiş diyor bazen öyle şeyler görüyoruz ki bi apandisit için karnı boydan boya kesmişler hayret ediyorum diyor. Mesela bazıları gereğinden fazla kesik atabiliyor ya da bazen daha aşağıda ya da yukarda.. benim arkadaşım sezaryen olmuştu 2 sene geçti şu an göremiyoruz bile dikiş yerini incecik bi çizgi şeklinde kaldı ve kısacık bir iz. ben de doktorla bununla ilgili konuşmayı düşünüyorumBenim de vajinismus gecmisim var. Ve vajinismusu daha yeni yeni yenmisken hamile kaldim. Ilk baslardaki muayeneler vajinaldi,hatta doktor spekulum bile kullandi baya kotu olmustumo yuzden hic aklima normal dogumu getirmedim bile. Demek ki hakliymisim. Sezeryandan da cekincem doktor nasil dikis atacak? Iz kalacak mi, ozenli davranacak mi vs
Magnezyumu günde ikiye çıkardım ben öyle fayda etti. Doktorunla konuş bence en yakın zamanda çok zor o ağrı. benimde aynı yerde ya hiç gitmiyor cidden değişikya benimki sanki bacağımı yukarı doğru çekiyorlarmış gibi hissediyorum bazen uykudan ağrımla uyanıyorum bazen hiç uyutmuyor bana magnezyum bana hiç fayda etmedi ya yaklaşık 5 ay olacak sadece sağ bacağım bide hep aynı yer aynı ağrı çekilmiyor ya
Yaa ben hala hissetmiyorum ama elimi karnıma koyuyorum kalp atışı gibi bisy var ama benim damarim mi atiyo bebisin kalbi mi valla anlamıyorumIki kere durduk yere yatakta yatarken cok buyuk pit pit seklinde hissetmistim. Ama sonrasinda hissetmek istedigim zaman elimi gobek deligimin altina ic camasirimin ustune dogru koyuyorum oralarda pit pit bir seyler hissediyorum. Esim de ilk bagirsak hareketi filan diyordu bir iki hafta once hissedemiyordu tam ama artik tam anlamiyla hissediliyor surekli bir pit pitlama
Ben de elimi koyduğumda pıt pıt bir şeyler hissediyor gibiyim ama sanki değil gibi de emin olamadım
Yaa ben hala hissetmiyorum ama elimi karnıma koyuyorum kalp atışı gibi bisy var ama benim damarim mi atiyo bebisin kalbi mi valla anlamıyorum
Ay inşallahhh kuzum geçen hafta perşembe gittim doktora ama özledim keşke her evde ultrason olsa görsekDamar degildir bence bebektir, zaman gectikce zaten daha guclenmeye basliyor o pit pit hissi
Ay inşallahhh kuzum geçen hafta perşembe gittim doktora ama özledim keşke her evde ultrason olsa görsek
Açıkçası o konuda hak veriyorum sana. Lohusalık zor bir psikolojik dönem. Kv istemezdim bende allahtan öyle bir niyeti yok. İlk zamanlar annem kalsın sonra sen kal yalnız kalmamış olurum de. İlk 2 hafta annen kalsa süper olur. 1 ay kalabiliyorsa mükemmel zaten. Meme olayı anneyi Doğumdan daha çok yoruyor ondan eminim. O sırada kendi annen bile ara sıra gıcık gelebilir gözüne.Açıkçası beni doğum değil de doğumdan sonraki süreç korkutuyor.
O çocuk bi şekilde dışarı çıkacak nasılsa, normal veya sezaryen, durum neye müsaitse, önceliğim normal tabii ki ama sezaryene de okeyim.
Fakat lohusalık, kız emecek mi emmeyecek mi, evde yanımda kimler olacak, görümcemler beni darlayacak mı, kv darlayacak mı, ben iyice delirecek miyim vs vs.. asıl bunlar benim çekincelerim.
mesela annemi ve kvmi aynı anda evde istemiyorum, açıkçası sadece annemi istiyorum ama kvye nasıl söylenecek bu durum, sonuçta onun da torunu ama daha şimdiden süslü nevresim takımı diyor, sanki ben yatak odama birilerini alacağım ziyaretçi olarak, bebek ziyaretine gelenleri kabul etmeyi düşünmezken işli nevresimler de neyin nesi...
Canım bebişim sırtı fln dönük olabilirYaa ben hala hissetmiyorum ama elimi karnıma koyuyorum kalp atışı gibi bisy var ama benim damarim mi atiyo bebisin kalbi mi valla anlamıyorum
Yarın gidicem canım gecen hafta pazartesi de gitmiştim hayırlısı bakalımEvet canım dün yazmıştım buraya hatta, şimdilik Buğra hocada bişey yok gibi, yakın zamanda gittin mi? Ben geçen salı gitmiştim kontrole, bende covid çıksaydı 1 haftada belirti gösterirdi heralde
Benim kuzenim anlatmıştı bana ameliyat hemşiresi kendisi. Dikiş çok önemliymiş. Bazı doktorlar o deriyi kat kat uğraşmak yerine bütün dikiyorlarmış. Kesiyi fazla tutuyorlarmış. Asistanlara bırakıp çıkanlar da varmış ameliyathaneden.Bazı doktorlar gerçekten çok iyi bu konuda. Ben yıllar önce apandisit ameliyatı olmuştum, şimdi kontrolde doktor ne kadar muntazam bi dikiş diyor bazen öyle şeyler görüyoruz ki bi apandisit için karnı boydan boya kesmişler hayret ediyorum diyor. Mesela bazıları gereğinden fazla kesik atabiliyor ya da bazen daha aşağıda ya da yukarda.. benim arkadaşım sezaryen olmuştu 2 sene geçti şu an göremiyoruz bile dikiş yerini incecik bi çizgi şeklinde kaldı ve kısacık bir iz. ben de doktorla bununla ilgili konuşmayı düşünüyorum
annem istanbulda yaşıyor, tek sorun babamın çalışıyor olması ama bi şekilde ayarlarlar, annemi ben de 40 gün yanımda istiyorum, temizlik işlerini eşim halleder, yeme içmeyi annem halleder, ben de sadece bebeğimle ilgilenirim, hayalim böyle..Açıkçası o konuda hak veriyorum sana. Lohusalık zor bir psikolojik dönem. Kv istemezdim bende allahtan öyle bir niyeti yok. İlk zamanlar annem kalsın sonra sen kal yalnız kalmamış olurum de. İlk 2 hafta annen kalsa süper olur. 1 ay kalabiliyorsa mükemmel zaten. Meme olayı anneyi Doğumdan daha çok yoruyor ondan eminim. O sırada kendi annen bile ara sıra gıcık gelebilir gözüne.
Kuzum ben riskli dönemdeyim diye her hafta girdim ultrasona hatta hastanedeyken sabah akşam baktılar artk bu iki üç defadır bebiş kaçıyo kalp atışını dinlerken ona da kıyamıyorum yazık bide risk var dediğin gibi beklicem mecbur insallah iyidir hissetmeyince bisy mi oldu diye korkuyorumCok akliniza duserse bebis saglik ocaginda kalp sesini dinleyebilirsinizama riskli de iste insan korkuyor
Banada damar gibi geliyo kuzum ilk gebelik daha 15+4 deyiz birz daha geçsin insallah hissederim teyzesi o duyguyu çok merak ediyorumCanım bebişim sırtı fln dönük olabilirilk gebelikte 20li haftalarda hisseden çok oluyor. O atan senin damarın ama ondan eminim
Öyle ya insana annesinden daha yakın kimse yok eşin gayet iyi anlayacaktır senin ne demek istediğini. Yeni doğum yapmışsın sinirlenirsin br şey olur , annen seni alttan alır bir şekilde. Bir de kayınvalideyi kırmayayım gücenmesin derdine girme. Doğumdan sonra odaklanacağın tek şeyin bebek olması lazımannem istanbulda yaşıyor, tek sorun babamın çalışıyor olması ama bi şekilde ayarlarlar, annemi ben de 40 gün yanımda istiyorum, temizlik işlerini eşim halleder, yeme içmeyi annem halleder, ben de sadece bebeğimle ilgilenirim, hayalim böyle..
kv ile ilgili durumu da eşime söylemeyi düşünüyorum uygun bi dille, gerekirse odamdan hiç çıkmam gerilmemek için, çünkü ben ilk günleri tamamen anne-bebek ve baba birlikte geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum, dış faktörlerin sütüme ve psikolojime olumsuz etki etmesini istemiyorum. Lohusalık korkutuyor ne yalan söyleyeyim..
İnşallah biran önce hissetmeye başlarsın canımKuzum ben riskli dönemdeyim diye her hafta girdim ultrasona hatta hastanedeyken sabah akşam baktılar artk bu iki üç defadır bebiş kaçıyo kalp atışını dinlerken ona da kıyamıyorum yazık bide risk var dediğin gibi beklicem mecbur insallah iyidir hissetmeyince bisy mi oldu diye korkuyorum
Banada damar gibi geliyo kuzum ilk gebelik daha 15+4 deyiz birz daha geçsin insallah hissederim teyzesi o duyguyu çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?