- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.027
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.701
Ayy cok tesekkur ederimBenim arkadaşımda da öyle bi problem vardı geçti ve hemen hamile kaldı. Ama o kendini ikna ediyor kızım nasıl doğmak isterse vs diye.olmazsa sezeryan da olur diyor, bence zaten sezeryan dikilşi baya altta oluyor gözükmez bir de bir krem varmış o izi baya baya siliyormuş arkadaşım atmıştı size de atarım doğurmamıza yakın
Kuzum ya kıyamam çok geçmiş olsun bı yanda karnındaki bi yanda yanındaki Allah yardımcın olsun inşallah kuzum bir an önce iyileşir ya çok üzülüyorum bebisler hasta olunca derdini de anlatamıyo yavrumBirefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Kızımı bugün hastaneye götürdük, boğazı ı kulağı ciğerleri temiz ama ateşi kulaktan 38,5 çıktı.
Doktor kan ve idrar istedi, ikisi de bizim icin sıkıntılı
Kan alınırken çok ağladı yavrum, ayy ayy diyerek ağlıyordu, bıraksınlar diye bitti diyip durdu, önce anne diye ağlıyordu baktı benden hayır yok baba diye ağlamaya başladı kurban olurum.
Neyse bir şekilde kanı verdik, inşallah düzgün alınmıştır da sorun çıkmaz.
Dört saattir bezi açık poşet yapışık şekilde çiş yapmasını bekliyorum ama bir damla bile yapmadı daha.
Baktırmıyor da hemen ağlamaya başlıyor, çok korktu bugün.
Ateşi yüksek olduğu için de acilde bitmiş ölçek dolven verdiler.
Çişini de yaparsa yarın sonuçlar için gideriz.
Tahlil sonuçlarını göremiyorum, kayıt bulunamadı diyor, umarım sorun yoktur, tekrar ağlatmasınlar
Kuzum benim okurken icim gitti. Ne zor şu kan verme işi Allah'ım . Kurban olurum inşallah bununla sonuç alınır. Tekrarına gerek kalmaz.Birefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Kızımı bugün hastaneye götürdük, boğazı ı kulağı ciğerleri temiz ama ateşi kulaktan 38,5 çıktı.
Kan alınırken çok ağladı yavrum, ayy ayy diyerek ağlıyordu, bıraksınlar diye bitti diyip durdu, önce anne diye ağlıyordu baktı benden hayır yok baba diye ağlamaya başladı kurban olurum.
Dört saattir bezi açık poşet yapışık şekilde çiş yapmasını bekliyorum ama bir damla bile yapmadı daha.
Tahlil sonuçlarını göremiyorum, kayıt bulunamadı diyor, umarım sorun yoktur, tekrar ağlatmasınlar
İnşallah kuzumİnşallah biran önce hissetmeye başlarsın canımöyle hissedince kontrolden kontrole zaman daha kolay geçiyor
oyyy kyamam ya çok geçmiş olsun canım minnoşa, çocukların hastalığı çok üzüyor ya.. inşallah hemen iyileşir yavrucakBirefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Ah iste duygularima tercuman.. ben simdi sirf bu yuzden doktoru degistiriyorum. Zaten hic isinamadigim bir kadindi fakat artik nifty de verince geriye rutin kontroller kaldi diyodum ama dogum kismi beni cok dusundurdu. Hic itimat edemiyorum bu doktora. Bi de sorsam kesin azarlar tonla cevap verir,bisey de sorulmuyo kendisine. Normal dogum olsa neyse hadi. Ama sezeryanda eli nasildir hicbi fikrim yok. Hakkinda hicbir yorum da yok. Bi tane erkek doktor buldum, pek cok sezeryan tecrubesi olan bakalim ona gidicem.Bazı doktorlar gerçekten çok iyi bu konuda. Ben yıllar önce apandisit ameliyatı olmuştum, şimdi kontrolde doktor ne kadar muntazam bi dikiş diyor bazen öyle şeyler görüyoruz ki bi apandisit için karnı boydan boya kesmişler hayret ediyorum diyor. Mesela bazıları gereğinden fazla kesik atabiliyor ya da bazen daha aşağıda ya da yukarda.. benim arkadaşım sezaryen olmuştu 2 sene geçti şu an göremiyoruz bile dikiş yerini incecik bi çizgi şeklinde kaldı ve kısacık bir iz. ben de doktorla bununla ilgili konuşmayı düşünüyorum
Kız içim fena oldu valla okurken canım benim ya insallah tez zamanda geçerBirefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Çok geçmiş olsun kıyamamBirefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
annem istanbulda yaşıyor, tek sorun babamın çalışıyor olması ama bi şekilde ayarlarlar, annemi ben de 40 gün yanımda istiyorum, temizlik işlerini eşim halleder, yeme içmeyi annem halleder, ben de sadece bebeğimle ilgilenirim, hayalim böyle..
kv ile ilgili durumu da eşime söylemeyi düşünüyorum uygun bi dille, gerekirse odamdan hiç çıkmam gerilmemek için, çünkü ben ilk günleri tamamen anne-bebek ve baba birlikte geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum, dış faktörlerin sütüme ve psikolojime olumsuz etki etmesini istemiyorum. Lohusalık korkutuyor ne yalan söyleyeyim..
İkinci kitabı ben de aldım bi arkadaşımın önerisiyle, bugün başlayacağım okumaya..Eki Görüntüle 2735478 Eki Görüntüle 2735479 Eki Görüntüle 2735480 Eki Görüntüle 2735499 Eki Görüntüle 2735500 Eki Görüntüle 2735503 . Kitap önerileri gördüm sizlerle de paylaşayım.
Valla aynen öyle canım.ayrıca zaten yoldan geçen sağlam 10adamı çevirsen 7tanesinin testi pozitif çıkar.çünkü en basit bakterileri bile test pozitif algılıyormuş.genetik mühendisi bir arkadaşım var kendisi aynen öyle söyledi.instagramda ayşenur parlak diye birini takip ediyorum belki bilirsin , korona testi pozitif çıktı sonraki 4-5 testi negatif çıkınca prc testinde hiç korona geçirmediği anlaşıldı.yani ben burnumda boğazımda yada öksürme gibi bir durumum olmadığı sürece korona için test vermem.gereksiz bir endişe durumu yaratılıyor bence.tabi bu yanlış örnek alınmasın , boğazda burunda göğüs bölgesindeki en ufak rahatsız edici durumda koşa koşa giderim hastaneye.malesef öyle canım güya ben geçen kontrolde ağzımda arada metalik tat gibi birşey oluyor dedim hemen korona testi yaptır dedi ya eşimde kızdı o kadar kalabalığa sokamam seni saçmalamasın doktorda dedi yaptırmadan çıktık hastaneden geri olmayan insan orda olur
Taktiğini beğeniyorum. Karşı tarafa kendi istediğin şeyi sonunda sen söyletiyorsunBenim kayinvalidem anlamis olacak ki tavirlarimdan annen kalir sizde diye kendi soyledicunku ben hep calisma odasinda ki bos yatakta benim annem kalir bebegi duyar vs diye ara ara laf arasinda soyluyordum bende evet herkes kendi annesini istiyor o surecte dedim o yuzden o konuda rahatim ben dile getirmeden en azindan cozulmus oldu. Benim annemde kalmaz gibi ama biraz cekingen, sabah gelir aksam gider evi uzak degil muhtemelen oyle yapariz
Bende senin kalp atışı gibi bir şey hissediyorum ama damarım anlayamıyorumYaa ben hala hissetmiyorum ama elimi karnıma koyuyorum kalp atışı gibi bisy var ama benim damarim mi atiyo bebisin kalbi mi valla anlamıyorum
Ben de artık doktorumu kesin olarak değiştirdim. Ne kadar hoşlanmasam da alıştığım şeyden vazgeçmek benim için çok zor oluyor, başta baya huzursuz oldum değiştirmesem mi diye çok arada kaldım ama şu an iyi ki değiştirmişim diyorum. Çok eğlenceli geçiyor kontroller aklıma geleni soruyorum çekinmeden. Eski doktorumda o kadar geriliyordum ki sorular aklımdan uçup gidiyordu eşimle karşısında disipline gitmiş öğrenci gibi kıpırdamadan duruyorduk..Ah iste duygularima tercuman.. ben simdi sirf bu yuzden doktoru degistiriyorum. Zaten hic isinamadigim bir kadindi fakat artik nifty de verince geriye rutin kontroller kaldi diyodum ama dogum kismi beni cok dusundurdu. Hic itimat edemiyorum bu doktora. Bi de sorsam kesin azarlar tonla cevap verir,bisey de sorulmuyo kendisine. Normal dogum olsa neyse hadi. Ama sezeryanda eli nasildir hicbi fikrim yok. Hakkinda hicbir yorum da yok. Bi tane erkek doktor buldum, pek cok sezeryan tecrubesi olan bakalim ona gidicem.
Ahh çok geçmiş olsun. Bazen kan vermeye gittiğimde önümde çocuk varsa bakamıyorum ya da ağlama seslerini duyduğumda çok kötü oluyorumBirefebirece haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Bir de efervesan mg oksitlerden değil de mg sitratlardan almak daha etkili.Magnezyumu günde ikiye çıkardım ben öyle fayda etti. Doktorunla konuş bence en yakın zamanda çok zor o ağrı. benimde aynı yerde ya hiç gitmiyor cidden değişik
Evet efervesan vermedi. Belki ondan daha iyi gelmiştirBir de efervesan mg oksitlerden değil de mg sitratlardan almak daha etkili.
Benim de en büyük kaygım o gün geldiğinde ailem gelebilecek mi yanımaAçıkçası beni doğum değil de doğumdan sonraki süreç korkutuyor.
O çocuk bi şekilde dışarı çıkacak nasılsa, normal veya sezaryen, durum neye müsaitse, önceliğim normal tabii ki ama sezaryene de okeyim.
Fakat lohusalık, kız emecek mi emmeyecek mi, evde yanımda kimler olacak, görümcemler beni darlayacak mı, kv darlayacak mı, ben iyice delirecek miyim vs vs.. asıl bunlar benim çekincelerim.
mesela annemi ve kvmi aynı anda evde istemiyorum, açıkçası sadece annemi istiyorum ama kvye nasıl söylenecek bu durum, sonuçta onun da torunu ama daha şimdiden süslü nevresim takımı diyor, sanki ben yatak odama birilerini alacağım ziyaretçi olarak, bebek ziyaretine gelenleri kabul etmeyi düşünmezken işli nevresimler de neyin nesi...
benim hep bakımından ziyade emmesi, uykusu, gazı bilmem nesi ürkütüyor, bir de kendi psikolojik durumumBenim de en büyük kaygım o gün geldiğinde ailem gelebilecek mi yanımayasaklar devam ederse zor gözüküyor çünkü. Bir de dediğin gibi doğum değil sonraki süreç korkutucu. El kadar bebeği emzirmesi, giydirmesi, yıkaması, uyutması. 3-5 aylık bebek bakımı yaptım daha önce ama yenidoğanı hiç ellemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?