2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Canim benimm cok tesekkur ederim Ben direk elime telefonu alip kendim seciyorum haha

mutlu yıllaaar cansucuuum :)

Kızım uyumuşken kendi doktor maceramı da yazayım
Bugün devlet hastanesinde rutin kontrolüm vardı, detaylı ultrason hakkında konuştuk.
Ben araştırma hastanesinde radyolojiden randevu verdiklerini söyledim, bir de özel muayenehanedeki doktora gideceğimi söyledim.
Doktor da onları yeterli bulmadığını perinatolog görmesini istediğini söyledi. Şehir hastanesinde perinatoloji varmış hiç bilmiyordum, ordan randevu al dedi. Orda randevu bulamazsam da ilk gebeliğimde takibimi yapan hocayı önerdi (araştırma hastanesinde)

Mhrs den randevu alabilmem için bu doktorun bana yeşil alan açması gerekiyormuş, sorduğum halde önce yardımcı olmadı, randevu alamazsan ordaki bir kadın doğumcuya görün o seni yönlendirir dedi ama onun dediği şekilde yaparsam işim çok uzayacaktı.

Önce şehir hastanesini aradım, kadın doğumun sekreteriyle görüştüm, onun dünyadan haberi yok zaten, burda detaylı yapılmıyor dedi, siz erken gelin sıra alın doktor yönlendirir falan dedi.
Orayı kapattım sabah gittiğim doktoru tekrar aradım sekretere durumu anlattım, o da biz yeşil alan açabiliyor muyuz bilmiyorum dedi, telefon numaramı aldı haber vericem size dedi.

Neyse yeşil alan açmış, dönüş yaptı bana, randevu alabilirsiniz dedi.
Şimdi ben bu işin peşine düşüp uğraşmasam onlar beni günlerce git gel yapıp uğraştıracaklardı.
Doğru şekilde yönlendirme yapmak yardımcı olmak çok mu zor anlamıyorum

Mutlu seneler burçdaşım. Bebeğinle eşinle nice sağlıklı mutlu yıllara

Kızlar ya hakkınızı helal edin ben de bi yazdım mı böyle arka arkaya yazıyorum ama ne yapayım fırsat buldukça anca yazabiliyorum bu şekilde

Sizler detaylı ultrason için randevularınızı kaçıncı haftaya aldınız.
Benim randevum 20+1 oluyor.
Şimdi de bunu kafama taktım, erken olur mu, doktor küçük derse tekrar çağırır mı yoksa aman bakayım da gitsin der mi
Sizler ne zaman gideceksiniz

Mutlu yıllar Cansuu en güzel hediye göbüşünde ama fırsatları değerlendirmek lazım tabi ki

ben kullanıyorum canım.

Hem kan ilacı, hem de multivitamin ve d vitamini günde 5 damla.

Benim doktorum 2 kere yapacakmış. İlki 20. Haftada erken teşhis için, tedavi edilebilecek bir durum olursa 25 haftaya kadar olması gerekiyor gibi bir şey söyledi. Diğeri de 23. Haftada netleşmesi adına yapacakmış.

Canım doktor bana d vitamini (coledan) ve decavit diye bir vitamin vermişti ama ben böbrek rahatsızlığımdan dolayı riskli olduğu için kullanmadım, doktor da beslenmene dikkat et dedi.
Şimdiye kadar benim hissettiğim ya da direkt olarak yaşadığım bir durum olmadı bunların eksikliğiyle ilgili.

Ama takip etmek iyi olur tabi.
Şu an kullandığım tek vitamin demir ilacı.

Bana önceki doktorum d vitamini vermemişti. Yeni doktorum verdi ve tahlil yaptırdım. 31 çıktı. Normal bir değer ama yine de kullanıyorum. Sağlık ocağına gittiğimde ebe de verdi d vitaminini ücretsiz olarak. sağlık bakanlığından gönderiliyormuş onlara. Yüksek ise kullanmana gerek yok bence

Benim doktorum da 19 ve 21. Haftalarda yapacak iki kez atanamayanogretmen

Mantıklı aslında, hem daha net olur her şey.
Ben de içime sinmezse 23.haftaya tekrar randevu alırım, yeşil alan açıldı nasılsa, artık istediğim zaman alabilirim randevuyu.
Daha da içim rahat etmezse araştırma hastanesindeki eski doktoruma paralı muayeneye çıkarım.

İlk gebeliğimde daha rahattım ya, bunda nedense her şeyi çok takıyorum

Canm merhabalar benim ilk normal doğum 2.si de bakalım ne olacak. Dediğin dikkatimi çekti 2. De kesi olmuyor mu gerçekten? Neden olmuyor. Birde sizde de mi olmadı 2.de kesi
Kesi sezeryan için kastetmiştim canım şu an ikinciye gebeyim. Ama ilk normal olunca ikinci çoğubkez daha kolay doğuyormuş belki kesiye gerek kalmaz çoğu doktor da herhangi bin yırtılma olursa anüsü etkilemesin diye önlem amaçlı kesi atıyor onun iyileşmesi de çok sürmüyor

Seninki daha da erken bakacakmış ilkine.
Teşekkür ederim canım
Acaba bu benim gittiğim de iki kez çağıracak mı merak ettim
Bence senin 20.hafta normal. Ben erken mi diye tereddüte düşmüştüm aslında ama 18 den sonra bakılıyormuş. 2 kere bakacağı için sıkıntı olmaz diye düşündüm Bir de ben tam olarak kaç haftalığım onu çözemiyorum artık bir sürü hafta yazıyor kağıtta gittiğimde kiloya göre 19+0 Sata göre 19+5 tahmini doğum tarihine göre 19+2 olucam vs. vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…