- 1 Ocak 2020
- 619
- 797
- 103
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.761
Sevdiklerinle bebişinle nice mutlu, sağlıklı yaşlara canımKizlar bugun ben bir yas daha aldimevde kendi kendime hazirlandim esimi bekliyorum ilk defa ise gidicegi tuttu neyse ki ben kendimi garantiye alip dunden bugunun planini yaptirdim acik acik ne istedigini soyleyince iliskide hic sorun cikmiyor ya romantiklikte yok ama iste hayal kirikligindan iyidir gobusum baya cikti
Bende suni yaptım doktor keseyi patlatmasa bebeğin suyu azalmasa normal sancı ile yapardım büyük ihtimal son 2 saati zor olmakla yaklaşık 9 saat sancı çektim ama direndim sağolsun yanımdaki hemşirelerde pozitifti ama herşeyden önce nasip meselesi dedğin gibi seninle aynı durumda kalan arkadaşlarım da var annenin dayanması da önemliKuzu o tabi şartlarla ve kişiden kişiye göre de değişiyor, bende suni çektim olmadı mecbur sezeryan oldum ve çok şükür sezeryan yerimde ne ağrı ne acı ne katlanma ne sızlanma hiç birşey olmadı. İzim belli bile değil diyebilirim. Tabi istediğimiz normal olması çabucak açılma olarak bebişin gelmesi, doğumdan sonra illaki sezeryan iyileşme süreci daha uzun. Ama öyle çok ağrılı sancılı zor Bi süreç değil. Ben sadece şu öneride bulunmak istiyorum. Suni ile vakti gelmeden doğum yapmak zor, açılma olmayabiliyor, bebek aşağı inmeyebiliyor, çektiğinle kalıyorsun. İnat etmemek lazım.
Çok güzel olmuşsun canım nice güzel yılların olsunKizlar bugun ben bir yas daha aldimevde kendi kendime hazirlandim esimi bekliyorum ilk defa ise gidicegi tuttu neyse ki ben kendimi garantiye alip dunden bugunun planini yaptirdim acik acik ne istedigini soyleyince iliskide hic sorun cikmiyor ya romantiklikte yok ama iste hayal kirikligindan iyidir gobusum baya cikti
Valla canım bana 23. Hafta demişti 15. Haftada gittiğimde sormuştum. Bu cuma kontrolüm var tekrardan sorarımSeninki daha da erken bakacakmış ilkine.
Teşekkür ederim canım
Acaba bu benim gittiğim de iki kez çağıracak mı merak ettim
ben kullanıyorum canım.
Hem kan ilacı, hem de multivitamin ve d vitamini günde 5 damla.
Canım doktor bana d vitamini (coledan) ve decavit diye bir vitamin vermişti ama ben böbrek rahatsızlığımdan dolayı riskli olduğu için kullanmadım, doktor da beslenmene dikkat et dedi.
Şimdiye kadar benim hissettiğim ya da direkt olarak yaşadığım bir durum olmadı bunların eksikliğiyle ilgili.
Ama takip etmek iyi olur tabi.
Şu an kullandığım tek vitamin demir ilacı.
Bana önceki doktorum d vitamini vermemişti. Yeni doktorum verdi ve tahlil yaptırdım. 31 çıktı. Normal bir değer ama yine de kullanıyorum. Sağlık ocağına gittiğimde ebe de verdi d vitaminini ücretsiz olarak. sağlık bakanlığından gönderiliyormuş onlara. Yüksek ise kullanmana gerek yok bence
Kuzum ilk bebekse çok kasma bende hissetmiyorum beklicez napalm ben daha 15+4 deyim sonrada artık bı dursa da iki dk uyusak deriz kesinnBizim kız 18 haftalık bir de ya nasıl hissedemiyorum diye kendimi sorguluyorum sürekli
Aaa ne güzelKizlar bugun ben bir yas daha aldimevde kendi kendime hazirlandim esimi bekliyorum ilk defa ise gidicegi tuttu neyse ki ben kendimi garantiye alip dunden bugunun planini yaptirdim acik acik ne istedigini soyleyince iliskide hic sorun cikmiyor ya romantiklikte yok ama iste hayal kirikligindan iyidir gobusum baya cikti
Vajinal muayene sırasında yaşadıklarımı düşününce sezeryan cok rahatlatıcı geliyor ama benim de kaygılarım sizinkiyle aynı aslında.. Su anki doktoruma arkadaşımın tavsiyesi ile gidiyorum ve bir ay önce sezeryan ile dogum yaptı o arkadasim. Ameliyat sonrasi hemen ayaklandı ve sadece ilk gün ağrısının siddetli oldugunu söyledi. sonrasında ziyerete gittiğimde gerçekten cok iyi görünüyordu ve bu durum beni cok rahatlattiBenim de vajinismus gecmisim var. Ve vajinismusu daha yeni yeni yenmisken hamile kaldim. Ilk baslardaki muayeneler vajinaldi,hatta doktor spekulum bile kullandi baya kotu olmustumo yuzden hic aklima normal dogumu getirmedim bile. Demek ki hakliymisim. Sezeryandan da cekincem doktor nasil dikis atacak? Iz kalacak mi, ozenli davranacak mi vs
Mutlu yıllar Cansuuen güzel hediye göbüşünde ama fırsatları değerlendirmek lazım tabi ki
Evet ilk acemilik heyecanı işteKuzum ilk bebekse çok kasma bende hissetmiyorum beklicez napalm ben daha 15+4 deyim sonrada artık bı dursa da iki dk uyusak deriz kesinn
demek ki eşin işe boşuna gitmemişEveet kesinliklecok tesekkur ederim canim benim
Cok gecmis olsun cnm rabbim sifa versin.ahh o cis meselesi beni mahfetmisti az gelemedim elimde idrar posetiyle cogu zaman da disari isterdi.ama sonra biri taktik verdi bebek bezini ters bagla dedi yaptim gercekten icinde bayagi su kaliyor belki faydasi olur die diyeyim dedim.@Birvarbiryokum haber ver dedin diye seni etiketledim :)
Kızımı bugün hastaneye götürdük, boğazı ı kulağı ciğerleri temiz ama ateşi kulaktan 38,5 çıktı.
Doktor kan ve idrar istedi, ikisi de bizim icin sıkıntılı
Kan alınırken çok ağladı yavrum, ayy ayy diyerek ağlıyordu, bıraksınlar diye bitti diyip durdu, önce anne diye ağlıyordu baktı benden hayır yok baba diye ağlamaya başladı kurban olurum.
Neyse bir şekilde kanı verdik, inşallah düzgün alınmıştır da sorun çıkmaz.
Dört saattir bezi açık poşet yapışık şekilde çiş yapmasını bekliyorum ama bir damla bile yapmadı daha.
Baktırmıyor da hemen ağlamaya başlıyor, çok korktu bugün.
Ateşi yüksek olduğu için de acilde bitmiş ölçek dolven verdiler.
Çişini de yaparsa yarın sonuçlar için gideriz.
Tahlil sonuçlarını göremiyorum, kayıt bulunamadı diyor, umarım sorun yoktur, tekrar ağlatmasınlar
Benim de benzer korkularım vardı ama çözümünü şimdiden buldum gibiAçıkçası beni doğum değil de doğumdan sonraki süreç korkutuyor.
O çocuk bi şekilde dışarı çıkacak nasılsa, normal veya sezaryen, durum neye müsaitse, önceliğim normal tabii ki ama sezaryene de okeyim.
Fakat lohusalık, kız emecek mi emmeyecek mi, evde yanımda kimler olacak, görümcemler beni darlayacak mı, kv darlayacak mı, ben iyice delirecek miyim vs vs.. asıl bunlar benim çekincelerim.
mesela annemi ve kvmi aynı anda evde istemiyorum, açıkçası sadece annemi istiyorum ama kvye nasıl söylenecek bu durum, sonuçta onun da torunu ama daha şimdiden süslü nevresim takımı diyor, sanki ben yatak odama birilerini alacağım ziyaretçi olarak, bebek ziyaretine gelenleri kabul etmeyi düşünmezken işli nevresimler de neyin nesi...
Açıkçası beni doğum değil de doğumdan sonraki süreç korkutuyor.
O çocuk bi şekilde dışarı çıkacak nasılsa, normal veya sezaryen, durum neye müsaitse, önceliğim normal tabii ki ama sezaryene de okeyim.
Fakat lohusalık, kız emecek mi emmeyecek mi, evde yanımda kimler olacak, görümcemler beni darlayacak mı, kv darlayacak mı, ben iyice delirecek miyim vs vs.. asıl bunlar benim çekincelerim.
mesela annemi ve kvmi aynı anda evde istemiyorum, açıkçası sadece annemi istiyorum ama kvye nasıl söylenecek bu durum, sonuçta onun da torunu ama daha şimdiden süslü nevresim takımı diyor, sanki ben yatak odama birilerini alacağım ziyaretçi olarak, bebek ziyaretine gelenleri kabul etmeyi düşünmezken işli nevresimler de neyin nesi...
Zaman ne kadar çabuk geçmiş
20+2 ye aldım ben de canım.Kızlar ya hakkınızı helal edin ben de bi yazdım mı böyle arka arkaya yazıyorum ama ne yapayım fırsat buldukça anca yazabiliyorum bu şekilde
Sizler detaylı ultrason için randevularınızı kaçıncı haftaya aldınız.
Benim randevum 20+1 oluyor.
Şimdi de bunu kafama taktım, erken olur mu, doktor küçük derse tekrar çağırır mı yoksa aman bakayım da gitsin der mi
Sizler ne zaman gideceksiniz
kv kendini misafirden görmez işte sıkıntı o, bide gelinin annesi geliyor biz de geliriz diye düşünebilir hem görümceler hem de kv...Benim de benzer korkularım vardı ama çözümünü şimdiden buldum gibiHerkese açık açık söyledim virüs doneminde kimseyi istemiyorum diye ve bunu doktorun söylediğini söyledim aslında şöyle ki yalan değil, yeni dogum yapan arkadaşıma doktoru kendini ve bebegini tehlikeye sokmak istiyorsan misafir kabul edersin eve tercih senin demiş...yani bize de benzerlerini zamanı gelince söyleyecekler nasılsa diye ben şimdiden herkesi hazırladım bu duruma.. cunku ne kayınvalidemi ne gorumcemi cekmek istemiyorum o süreçte ki kendi anneme bile zor katlanırım gibi geliyor ama bu konuda ama en büyük güvencem eşim çünkü bir ay evde olacak o süreçte
Sezaryen nasıl kesisiz olacak 2.doğum anlamadım? Ben onu normal dogum için biliyorum 2.de kesi ya olmuyor yada çok az kesiliyor dieKesi sezeryan için kastetmiştim canım şu an ikinciye gebeyim. Ama ilk normal olunca ikinci çoğubkez daha kolay doğuyormuş belki kesiye gerek kalmaz çoğu doktor da herhangi bin yırtılma olursa anüsü etkilemesin diye önlem amaçlı kesi atıyor onun iyileşmesi de çok sürmüyor
Cnm ben dun dr a sordum eger beslenmen duzenli ise multivitamin kullanamana gerek yok dedi.gunese cikip ekstra 1000 lik d vitamini kullaniyorsan d vitaminin yuksek gelir dikkat et cnmkızlar, bu süreçte mutlaka bir multivitamin ya da destek kullanıyor musunuz?
şu geçen gün anlattığım cilt döküntüsünün nedeni yüksek D vitamini çıktı, biliyorsunuz düşüğü gibi yükseği de tehlikeli..
o nedenle doktor bir sonraki randevuya kadar (yani 1 ay kadar sonra) bırakmamı istedi, eğer düşmez ise hala endokrine yönlendirecekmiş..
ben bir problem olmaz mı diye sordum doktora o da yok gerek yok dedi ama aklıma da takıldı, gebelikte yine de takviyeye gerek yok mudur?
Gelsin de kalmasınkv kendini misafirden görmez işte sıkıntı o, bide gelinin annesi geliyor biz de geliriz diye düşünebilir hem görümceler hem de kv...
ben de çok hissettiriyorum yanımda sadece annemin olması gerektiğini, daha önce hepimizin olduğu ortamda dile de getirmiştim ama anlayana, göreceğiz ne kadar anladıklarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?