2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bebisinizle birlikte nice güzel yaşlarınız olsun

Benimde en büyük endişem bu yaa bebeğim ya da ben o süreçte asssllaaa virüs kapmak istemiyorum Allah hiç yaşatmasın ama tabi. Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve diğer akrabalar olmasa da annesi dedesi halaları VS gelmek isteyecek gelmeyin deseeem Bi türlü gelin deseeem Bi türlü. Şimdiden yol yapmak güzel taktik

Bu konuda eşinin tutumu nasıl olur ona paslasan?

Kesinlikle kabul etmeyin loğusalık doneminde bagisiklik düştüğü için ölüme goturebilir hem sizi hem bebeğinizi allah korusun

Valla cnm ben butun sulaleye muthis bir durus sergiledim.kimse sana gelicem diye gikini cikaramiyor malum sebepler.su zorlu surecte hele ki bebeklerimiz dogunca maalesef biraz zaman gecsin oyle kabul edebiliriz diyecegiz kirilan kirilsin cok da fifionemli olan yavrularimiz onlar icinde biz saglikli olmaliyiz

Ben , ben ,ben ... Bacak dipleri ve kasıklar çok fena ağrıyor. yatakta dönerken eşimden yardim istiyorum ittir beni diye. Ağır yaşamlara döndüm resmen . uzandığım oturduğum yerden kalkmak çok zorluyor. Bazen hafifliyor ama haftalardır devam ediyor

Ben çeşitli destekler kullanıyorum.
NHS ve RCOG bültenlerinde der ki gebelerde güvenli d vitamini dozu günlük 10 mikrogram olmalı. Ama güneşlenemeyen ve beslenmesi yterli olmayan kadınlarda artırılabilir.

Benim kendi ruutin doktorum perinatolog ben de 20/0 da ayrıntılıya gireceğim.

İnşallah canım, anladığım kadarıyla çok çekilmeyecek birşey değil. Sezeryan da olsa benim için problem yok önemli olan sağlıklı doğması
Doğumun kolaylığını etkileyen bir çok etken var. hamilelikte düzenli yürüyüş, pilates , yoga vs. doğumu kolaylaştırıyor. Bol bol dua etmek de insana manevi güç veriyor. Güzel düşünelim güzel olsun...

benim yeni doktor da seviyormuş hediye işlerini, özellikle yeme işleri.. şimdi yılbaşı kurabişleri yapıp götürcem ama bu ona özel değil, ben her sene yapıp dağıtıyorum herkese.
Demekki doktorlar seviyorlar bu tip işleri bende bi yarılayınca yolu birşeyler yapıp götürürüm diyordum

Doğumda kimlerin geleceğinden konuşmuşsunuz. bu benim kanayan yaram. ilk doğumum aklıma geldikçe eşime gıcık oluyorum.
Görümcem yıl başında iki kızıyla memleketten geldi bana yardımcı olmak için. Bekar görümcem de gelmişti. Ev düğün yerine döndü. ama idare ediyorduk. kızım 19 Ocakta doğdu. kızımı yoğun bakımda, onunla gelememenin üzüntüsü bir yana, eve bir geldim kapıda görümcemin kocası + kaynım . ve bir hafta falan kaldılar. Kendi evimde yatak odasına hapsoldum resmen. Altta dikiş var oturup kalkarken rahat edemiyorum. benim öküz adam da yatmadan yatmaya odaya geliyor, yeğenleriyle bacılarıyla sohbet , eğlence gırla.. onları memnun etme derdinde .
Hadi benim eşim öküz , düşünemiyor. Görümcem evli, çocuklu, doğum yapmış biri olarak eşine demiyor ki kadın yeni doğum yapmış, rahat edemez... Daha bir hafta sonra eşi gitti diye adama trip yapiyo, küsüyo falan..
12 gün sonra kızım eve geldi, okul açıldı diye herkes gitti. eşimin babalık izni bitti ben kaldım sabahtan akşama kadar el kadar bebeyle tek başına .
Tek eziyetlerini, gürültü patırtılarını çektim o kadar.
Bi daha doğum yaparsam sakin kimseyi çağırma dedim eşime. Kimseden bir şey istemiyorum. Gölge etmesinler yeter. Benimkiler zaten gelmez. o yüzden ailelere söylemedim hala.

Zaten yeni doğum yapmış kadının başında ne işleri var ki? Anneden başkası yakışık almaz. Hele bir de çocuklarla cümbür cemaat. Bu sefer bahane hazır, corona de geç kimse gelmeye yanaşmaz zaten.

Arkadaşlar alt genital bölgeme baskı hissi batma zonklama cumadan beri geçmedi. Neden öyle oluyor acaba benzer durum yaşayan var mı? Sanki şişmiş de acıyormuş gibi bir his. Ama şişlik falan yok enfeksiyon da yok

Ne kadar anlayışsızlarmış. Bence bu süreçte pandemi çok güzel geçerli bir sebep. İsteyen alınsın darılsın kırılsın tek olup bebekle siz sağlıklı olun birbirinizi tanıyın gerisi önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…