- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #23.781
Bebisinizle birlikte nice güzel yaşlarınız olsunKizlar bugun ben bir yas daha aldimevde kendi kendime hazirlandim esimi bekliyorum ilk defa ise gidicegi tuttu neyse ki ben kendimi garantiye alip dunden bugunun planini yaptirdim acik acik ne istedigini soyleyince iliskide hic sorun cikmiyor ya romantiklikte yok ama iste hayal kirikligindan iyidir gobusum baya cikti
Benimde en büyük endişem bu yaa bebeğim ya da ben o süreçte asssllaaa virüs kapmak istemiyorum Allah hiç yaşatmasın ama tabi. Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve diğer akrabalar olmasa da annesi dedesi halaları VS gelmek isteyecekBenim de benzer korkularım vardı ama çözümünü şimdiden buldum gibiHerkese açık açık söyledim virüs doneminde kimseyi istemiyorum diye ve bunu doktorun söylediğini söyledim aslında şöyle ki yalan değil, yeni dogum yapan arkadaşıma doktoru kendini ve bebegini tehlikeye sokmak istiyorsan misafir kabul edersin eve tercih senin demiş...yani bize de benzerlerini zamanı gelince söyleyecekler nasılsa diye ben şimdiden herkesi hazırladım bu duruma.. cunku ne kayınvalidemi ne gorumcemi cekmek istemiyorum o süreçte ki kendi anneme bile zor katlanırım gibi geliyor ama bu konuda ama en büyük güvencem eşim çünkü bir ay evde olacak o süreçte
Bu konuda eşinin tutumu nasıl olur ona paslasan?kv kendini misafirden görmez işte sıkıntı o, bide gelinin annesi geliyor biz de geliriz diye düşünebilir hem görümceler hem de kv...
ben de çok hissettiriyorum yanımda sadece annemin olması gerektiğini, daha önce hepimizin olduğu ortamda dile de getirmiştim ama anlayana, göreceğiz ne kadar anladıklarını.
Kesinlikle kabul etmeyin loğusalık doneminde bagisiklik düştüğü için ölüme goturebilir hem sizi hem bebeğinizi allah korusunBenimde en büyük endişem bu yaa bebeğim ya da ben o süreçte asssllaaa virüs kapmak istemiyorum Allah hiç yaşatmasın ama tabi. Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve diğer akrabalar olmasa da annesi dedesi halaları VS gelmek isteyecekgelmeyin deseeem Bi türlü gelin deseeem Bi türlü. Şimdiden yol yapmak güzel taktik
Valla cnm ben butun sulaleye muthis bir durus sergiledim.kimse sana gelicem diye gikini cikaramiyor malum sebepler.su zorlu surecte hele ki bebeklerimiz dogunca maalesef biraz zaman gecsin oyle kabul edebiliriz diyecegiz kirilan kirilsin cok da fifiBenimde en büyük endişem bu yaa bebeğim ya da ben o süreçte asssllaaa virüs kapmak istemiyorum Allah hiç yaşatmasın ama tabi. Eşimin memleketinde yaşıyoruz ve diğer akrabalar olmasa da annesi dedesi halaları VS gelmek isteyecekgelmeyin deseeem Bi türlü gelin deseeem Bi türlü. Şimdiden yol yapmak güzel taktik
Haklısın canım insallahhhh geçer hemencecikOrda bekleyenler bile üzüldü kızımın ağlamasına
Ama anne olarak insan mecbur alışıyor canım, yine her anında biz oluyoruz güçlü durmak zorundayız.
İnşallah çabucak geçer kuzum teşekkür ederim
Rahatladım canım sağol3 günde falan belirti gösteriyormuş canım
Yaa, çift maske tak bari cnm bişey olmasın eve gidince de montunu ayakkabını fln balkona at havalandır 1 gün fln.Yarın gidicem canım gecen hafta pazartesi de gitmiştim hayırlısı bakalım
Ben , ben ,ben ... Bacak dipleri ve kasıklar çok fena ağrıyor. yatakta dönerken eşimden yardim istiyorum ittir beni diye. Ağır yaşamlara döndüm resmen . uzandığım oturduğum yerden kalkmak çok zorluyor. Bazen hafifliyor ama haftalardır devam ediyorKızlar ya benim bacak köklerim inanılmaz acıyor 1 haftadır geçmiyor,kalçalarımda acıyor gece sağıma yatsam acıyla uyanıorum soluma yatsam acıyo..napcam bilmiyom yürüyemiom bile acıdandoktorada daha var.sanırım kiloyu bacaklar kaldırmıyor benim gibi olan varmı
Ben çeşitli destekler kullanıyorum.kızlar, bu süreçte mutlaka bir multivitamin ya da destek kullanıyor musunuz?
şu geçen gün anlattığım cilt döküntüsünün nedeni yüksek D vitamini çıktı, biliyorsunuz düşüğü gibi yükseği de tehlikeli..
o nedenle doktor bir sonraki randevuya kadar (yani 1 ay kadar sonra) bırakmamı istedi, eğer düşmez ise hala endokrine yönlendirecekmiş..
ben bir problem olmaz mı diye sordum doktora o da yok gerek yok dedi ama aklıma da takıldı, gebelikte yine de takviyeye gerek yok mudur?
Benim kendi ruutin doktorum perinatolog ben de 20/0 da ayrıntılıya gireceğim.Kızlar ya hakkınızı helal edin ben de bi yazdım mı böyle arka arkaya yazıyorum ama ne yapayım fırsat buldukça anca yazabiliyorum bu şekilde
Sizler detaylı ultrason için randevularınızı kaçıncı haftaya aldınız.
Benim randevum 20+1 oluyor.
Şimdi de bunu kafama taktım, erken olur mu, doktor küçük derse tekrar çağırır mı yoksa aman bakayım da gitsin der mi
Sizler ne zaman gideceksiniz
Doğumun kolaylığını etkileyen bir çok etken var. hamilelikte düzenli yürüyüş, pilates , yoga vs. doğumu kolaylaştırıyor. Bol bol dua etmek de insana manevi güç veriyor. Güzel düşünelim güzel olsun...İnşallah canım, anladığım kadarıyla çok çekilmeyecek birşey değil. Sezeryan da olsa benim için problem yok önemli olan sağlıklı doğması
Demekki doktorlar seviyorlar bu tip işleribenim yeni doktor da seviyormuş hediye işlerini, özellikle yeme işleri.. şimdi yılbaşı kurabişleri yapıp götürcemama bu ona özel değil, ben her sene yapıp dağıtıyorum herkese.
İnşallah güzel şeyler olur hepimizin doğumları kolay olurDoğumun kolaylığını etkileyen bir çok etken var. hamilelikte düzenli yürüyüş, pilates , yoga vs. doğumu kolaylaştırıyor. Bol bol dua etmek de insana manevi güç veriyor. Güzel düşünelim güzel olsun...
Zaten yeni doğum yapmış kadının başında ne işleri var ki? Anneden başkası yakışık almaz. Hele bir de çocuklarla cümbür cemaat.Doğumda kimlerin geleceğinden konuşmuşsunuz. bu benim kanayan yaram. ilk doğumum aklıma geldikçe eşime gıcık oluyorum.
Görümcem yıl başında iki kızıyla memleketten geldi bana yardımcı olmak için. Bekar görümcem de gelmişti. Ev düğün yerine döndü. ama idare ediyorduk. kızım 19 Ocakta doğdu. kızımı yoğun bakımda, onunla gelememenin üzüntüsü bir yana, eve bir geldim kapıda görümcemin kocası + kaynım . ve bir hafta falan kaldılar. Kendi evimde yatak odasına hapsoldum resmen. Altta dikiş var oturup kalkarken rahat edemiyorum. benim öküz adam da yatmadan yatmaya odaya geliyor, yeğenleriyle bacılarıyla sohbet , eğlence gırla.. onları memnun etme derdinde .
Hadi benim eşim öküz , düşünemiyor. Görümcem evli, çocuklu, doğum yapmış biri olarak eşine demiyor ki kadın yeni doğum yapmış, rahat edemez... Daha bir hafta sonra eşi gitti diye adama trip yapiyo, küsüyo falan..
12 gün sonra kızım eve geldi, okul açıldı diye herkes gitti. eşimin babalık izni bitti ben kaldım sabahtan akşama kadar el kadar bebeyle tek başına .
Tek eziyetlerini, gürültü patırtılarını çektim o kadar.
Bi daha doğum yaparsam sakin kimseyi çağırma dedim eşime. Kimseden bir şey istemiyorum. Gölge etmesinler yeter. Benimkiler zaten gelmez. o yüzden ailelere söylemedim hala.
Ne kadar anlayışsızlarmış. Bence bu süreçte pandemi çok güzel geçerli bir sebep. İsteyen alınsın darılsın kırılsın tek olup bebekle siz sağlıklı olun birbirinizi tanıyın gerisi önemli değilDoğumda kimlerin geleceğinden konuşmuşsunuz. bu benim kanayan yaram. ilk doğumum aklıma geldikçe eşime gıcık oluyorum.
Görümcem yıl başında iki kızıyla memleketten geldi bana yardımcı olmak için. Bekar görümcem de gelmişti. Ev düğün yerine döndü. ama idare ediyorduk. kızım 19 Ocakta doğdu. kızımı yoğun bakımda, onunla gelememenin üzüntüsü bir yana, eve bir geldim kapıda görümcemin kocası + kaynım . ve bir hafta falan kaldılar. Kendi evimde yatak odasına hapsoldum resmen. Altta dikiş var oturup kalkarken rahat edemiyorum. benim öküz adam da yatmadan yatmaya odaya geliyor, yeğenleriyle bacılarıyla sohbet , eğlence gırla.. onları memnun etme derdinde .
Hadi benim eşim öküz , düşünemiyor. Görümcem evli, çocuklu, doğum yapmış biri olarak eşine demiyor ki kadın yeni doğum yapmış, rahat edemez... Daha bir hafta sonra eşi gitti diye adama trip yapiyo, küsüyo falan..
12 gün sonra kızım eve geldi, okul açıldı diye herkes gitti. eşimin babalık izni bitti ben kaldım sabahtan akşama kadar el kadar bebeyle tek başına .
Tek eziyetlerini, gürültü patırtılarını çektim o kadar.
Bi daha doğum yaparsam sakin kimseyi çağırma dedim eşime. Kimseden bir şey istemiyorum. Gölge etmesinler yeter. Benimkiler zaten gelmez. o yüzden ailelere söylemedim hala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?