2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yaşın kaç bilmiyorum ama veriliyor o kilolar çok sıkıntı yapma. Hamileliğin tadını çıkaralım

Troid ilaci kullanan kizlaaaaaaarrr ya ben diorum ki bu demir ilacini yatmadan degilde aksam yemeginden 2 saat once alsam ne olur kine.yatarken midem dolu oluyor sanki ama su Anda bos gibi daha sanki faydasi olacak .saclarim dokuluyo arkadas olagandan daha az dokuluyo ama dokuluyor yani

Aç karna olması yeterli. Bana akşam aç iç demişti doktor. Ben de ağzım durmaz kesin diye yatmadan önce içiyorum

İnsanın ağrı eşiği de önemli bir faktör bence burda. Ya bir şey diyim mi o an bunu düşünemeyeceğiz zaten istediğin kadar hazırla kendini
Kesinlikle ağrı eşiği önemli bence de.
İkizim normal doğum yaptı, öyle bir anlattı ki her şey güllük gülistanlık
Benim doğumum çok zor oldu, kardeşime anlattıkça çok şaşırdı, senin yanında ben gaz çıkarmışım gibi çocuk doğurmuşum dedi

Zavallı ben onun mutlu hikayesine adapte olup kendi doğumumda duvara tosladım

Detaylı önemli canım kesinlikle yaptır.
İkili üçlü test falan yapılmasa da olur diyebiliriz belki ama detaylı çok çok önemli.
İnşallah hepimiz güzel haberler alırız ama allah korusun bebeğin bir hastalığı varsa ve doğum anında müdahale gerekiyorsa ona göre donanımlı bir hastane araştırılması gerek.

Haklısın kuzum yaptırcam insallah bebislerimiz sağlıklıdır sağ salim kucağımıza alırız

Evet ben de bu doktora gelene kadar perinatologa yönlendiriyorlar sanıyordum. Makineye de bağlıdır belki kendi yapması çok iyi oldu benim için. Ve bir muayene bir kontrol olarak çağırıyor o çok iyi oluyor

Benim de özel muayenehaneye gittiğim doktor detaylı bakıyor ve ücret farkı yok, normal muayene ücreti içinde.
Zaten baktığı cihaz çok iyi, her kontrol detaylı gibi geçiyor uzun uzun bakıyor.
Biz de bir muayene bir kontrol şeklinde gidiyoruz.

Ama ben devlet hastanesinde doğum yapmayı düşündüğüm için ordaki kontrollerime de düzenli gidiyorum, bir ayda üç kez bebeği görmüş oluyorum

İlk gebelikte hiç böyle değildim, doktor iki ay gelme dese öylece bekleyecek durumdaydım ama bunda niyeyse bir türlü tatmin olamıyorum.

Haftada 1 kilo alıyordum 6. Aydan sonra hatırlıyorum da son haftalarda doktoruma bana söylemeyin siz notunuzu alın diyordum

Benim gorumcem 13 ya da 15 kilo almisti suan cok cok zayif yani 48 kilo filanmis bebegi 8 9 aylik oldu. Bana sey dedi ben ilk 3 ayda 4 kiloyu bastan almistim o buyuk hata olmustu. Ama onun doktoru tartarken kiyafetten filan 1 kilo dusuyormus. Bende yine seviniyorum halime 4. ayda kiyafetle botla cisle 4 kilo aldin kizim yine fena degilsin filan diyip kendimi gaza getiriyorum

Canım geçmiş olsun parklardan vs kapıyorlar hemen böyle hastalıkları. Bazı hastalıkları tespit edene kadar belirtileri geçmeye başlıyor bile. Biran önce iyileşsin kuzum.

Sağol canım, şu an en büyük ağrı kaşık ve bacaklarda, belim iyi şükür. Cuma randevum var, dr a söylerim magnezyum falan verir belki

Beni de dun esim video ya cekmis allahim ne kadar iri buldum kendimi halbuki arkadaslarim sen demesen hamile oldugunu anlamazdik falan filan dediler belki de uzulmiyim diye demislerdir bilemedim dun balik ve kalamar yemistim bugun ev yemegi yaptim saglikli besleniyim diye midemiz senlensin

Kv konusunu eşinle konuş canım o ayarlasın.
İlk zamanlar evde sakinlik olması bence çok önemli.
Benim kv il merkezinde olmasına rağmen bebek 15 günlükken geldi bir gece kaldı gitti. Tabi bunu ayarlayan eşimdi, yoksa kv bizden çıkmazdı eminim.

İlk zamanlar zaten memeye alışma süreci, dikiş ağrıları, uykusuzluk derken zorlu geçiyor. Ben ilk hafta resmen memelerim açık gezdim acısından. Evde annem ve eşimden başkası olsaydı asla rahat edemezdim.

Eşim dışarı işlerini halleri, annem yemek bulaşık çamaşır evin düzeni, ben de sakince bebekle ilgilendim.

Tabi kendi annem olmasına rağmen gerildiğim ağladığım zamanlar oldu.
Bu yüzden ne kadar az insan o kadar çok huzur.

evet eşimle açık açık konuşucam zamanı geldiğinde, ilk 40 günü annemle geçirmek istediğimi, kvnin annemden sonra gelmesini istediğimi söyleyeceğim.

hem annemin hem kvmin aynı anda evde olmasını istemiyorum zaten, çatışacaklarını düşünüyorum, benim annem 57 yaşında, kv 75 yaşında ve ikisinin de ilk torunu. annem saygısından da bişey diyemezse, ona da ayrıca üzülürüm. çocuğumun düzeni az biraz belli olana kadar annemle olmak hem benim için hem de kızım için iyi olacak.

bu noktada eşime çok fazla iş düşüyor, inşallah kalkabiliriz altından.

Ewet bugün sordum normaldir bu haftadan sonra hissedersin korkma dedi doktor amcamiz ultrasonda biraz sancım çıktı günde yarım saat bir saat hafif sertlikte bı yerde uzancyat dinlen dedi. Burada teyzeler doktor amcamiz durumu iyi dedi 280 Gr olmuş kizcem
Canım ben de kızımı hissetmiyorum hiç normal sanırım iç karın vs

Annesinin ismini daha önce koyan yok mu ailede, eşin en büyük mü? Ne saçma ama ya , sen de kendi annenin ismini koymak istesen ne olacak mesela? Bizim Allahtan kaynananın da kayın babanın da ismini büyükler koymuş, ona rağmen eşim takılır , babamın adını koyarız diye , Allah korusun diyorum. İsimde sıkıntı yok da , sahibi sıkıntılı...

Valla ben de bugün çorba yemek makarna her şey yaptım bakalım yemek düşününce bile acıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…