- 11 Kasım 2016
- 1.696
- 2.844
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #24.061
Yaşın kaç bilmiyorum ama veriliyor o kilolar çok sıkıntı yapma. Hamileliğin tadını çıkaralımBana doktorum maksimum bir 10-12 kg hedef belirlemişti ama şimdiden 4 kg aldım bile geçen gün detaylı için gittiğim perinatolog bu aydan sonra asıl kilo almaya başlayacağımı dikkat etmem gerektiğini söyledi.Boyum da kısa üstelik liseden beri hep aynı kilodaydım yani bünyem birden şaşırdı bence bu kiloya
Yaa ben bu mesajı şimdi gördümBiziimde kızımız oluyor cnm listeye eklersin
Aç karna olması yeterli. Bana akşam aç iç demişti doktor. Ben de ağzım durmaz kesin diye yatmadan önce içiyorumTroid ilaci kullanan kizlaaaaaaarrr ya ben diorum ki bu demir ilacini yatmadan degilde aksam yemeginden 2 saat once alsam ne olur kine.yatarken midem dolu oluyor sanki ama su Anda bos gibi daha sanki faydasi olacak .saclarim dokuluyo arkadas olagandan daha az dokuluyo ama dokuluyor yani
Kesinlikle ağrı eşiği önemli bence de.İnsanın ağrı eşiği de önemli bir faktör bence burda. Ya bir şey diyim mi o an bunu düşünemeyeceğiz zatenistediğin kadar hazırla kendini
Kızlar bide bişey sorcam detaylı ultrason kaçıncı haftada oluyo benim doktorum sadece ikili test yaptırdı üçlüye gerek yok dedi bide siyahlı grili özel bı klinik var bir kere gitmiştim orda gidip detaylı yaptırsam mi diyorum acaba
Yok canım takmıyorum hiç,30 yaşındayım bu arada doktora gittin mi bugün?Yaşın kaç bilmiyorum ama veriliyor o kilolar çok sıkıntı yapma. Hamileliğin tadını çıkaralım
Haklısın kuzum yaptırcamDetaylı önemli canım kesinlikle yaptır.
İkili üçlü test falan yapılmasa da olur diyebiliriz belki ama detaylı çok çok önemli.
İnşallah hepimiz güzel haberler alırız ama allah korusun bebeğin bir hastalığı varsa ve doğum anında müdahale gerekiyorsa ona göre donanımlı bir hastane araştırılması gerek.
Evet ben de bu doktora gelene kadar perinatologa yönlendiriyorlar sanıyordum. Makineye de bağlıdır belkikendi yapması çok iyi oldu benim için. Ve bir muayene bir kontrol olarak çağırıyor o çok iyi oluyor
Haftada 1 kilo alıyordum 6. Aydan sonra hatırlıyorum dason haftalarda doktoruma bana söylemeyin siz notunuzu alın diyordum
Canım geçmiş olsun parklardan vs kapıyorlar hemen böyle hastalıkları. Bazı hastalıkları tespit edene kadar belirtileri geçmeye başlıyor bile. Biran önce iyileşsin kuzum.Kızlar sürekli yazıp yazıp çıkıyorum, cevaplarınıza çok teşekkür ederim tek tek dönüş de yapamadım sayfaların da hiçbirini okuyamadım
Bu hastalık kızımı bambaşka bir çocuk yaptı resmen, sabah akşam gece gündüz hiç durmadan ağlıyor mızmızlanıyor, huysuz mutsuz bir bebek oldu, kucağımdan inmiyor, karnım belim dizlerim ağrıdan bitmiş durumda.
Kan tahlili idrar tahlili temiz çıktı çok şükür.
Bugün ateşi biraz düştü, öğlen uykusundan önce bezini değiştirirken fark ettim karnı göğsü sırtı komple döküntü olmuş kırmızı minik benekler şeklinde.
Yüksek inatçı ateş ve tahlillerin temiz çıkması aklıma bu hastalığı getirmişti ama döküntüyü görünce emin oldum, altıncı hastalık geçiriyor bence.
Üç gün yüksek seyreden ateş, sonrasında da üç gün döküntü, huzursuzluk iştahsızlık hepsini yaşıyoruz. Çocuk doktorları da zor teşhis koyuyormuş buna.
Eşimle ikimizin sinirleri yıprandı üç günde, her gün başım ağrıyor.
Tek tesellim tahlillerinin temiz çıkmış olması
Sağol canım, şu an en büyük ağrı kaşık ve bacaklarda, belim iyi şükür. Cuma randevum var, dr a söylerim magnezyum falan verir belkiKalça genişlediği için oluyor herhalde kuzum, benimde bazen üstüne basamakta zorluk çekiyorum. Geçen yatakta dönerken çok ağrıdı dönemedim eşim yardımcı oldu. Bacak bel ayak hamilelikte çok ağrır kuzu. Emzirme döneminde de şekilden şekile girmekten bel ağrır Bi süre böyle devam yanisen bol bol dinlen şimdi belini bacağını çok yorma
Bana doktorum maksimum bir 10-12 kg hedef belirlemişti ama şimdiden 4 kg aldım bile geçen gün detaylı için gittiğim perinatolog bu aydan sonra asıl kilo almaya başlayacağımı dikkat etmem gerektiğini söyledi.Boyum da kısa üstelik liseden beri hep aynı kilodaydım yani bünyem birden şaşırdı bence bu kiloya
Kv konusunu eşinle konuş canım o ayarlasın.Açıkçası beni doğum değil de doğumdan sonraki süreç korkutuyor.
O çocuk bi şekilde dışarı çıkacak nasılsa, normal veya sezaryen, durum neye müsaitse, önceliğim normal tabii ki ama sezaryene de okeyim.
Fakat lohusalık, kız emecek mi emmeyecek mi, evde yanımda kimler olacak, görümcemler beni darlayacak mı, kv darlayacak mı, ben iyice delirecek miyim vs vs.. asıl bunlar benim çekincelerim.
mesela annemi ve kvmi aynı anda evde istemiyorum, açıkçası sadece annemi istiyorum ama kvye nasıl söylenecek bu durum, sonuçta onun da torunu ama daha şimdiden süslü nevresim takımı diyor, sanki ben yatak odama birilerini alacağım ziyaretçi olarak, bebek ziyaretine gelenleri kabul etmeyi düşünmezken işli nevresimler de neyin nesi...
Yaa napcaz bizz gerçekten moralim bozuk.
Bildiğin yere oturamıyorum mesela acıdan.
Peki doktorunla görüştünmü bu durumu.
Neyse en azından yalnız olmadığıma sevindim gerçi keşke sende olmasaydın öyle ama
Dayanamadım ağrı yağı sürdüm fayda etmedi gerçide..
Bunun için genelde magnezyum takviye veriyorlar canım, cuma randevum var, dr a söyleyeceğim. Magnezyum bi nebze olsun rahatlatır umarım. Senin de bilgin olsun, dr una danışabilirsin
evet eşimle açık açık konuşucam zamanı geldiğinde, ilk 40 günü annemle geçirmek istediğimi, kvnin annemden sonra gelmesini istediğimi söyleyeceğim.Kv konusunu eşinle konuş canım o ayarlasın.
İlk zamanlar evde sakinlik olması bence çok önemli.
Benim kv il merkezinde olmasına rağmen bebek 15 günlükken geldi bir gece kaldı gitti. Tabi bunu ayarlayan eşimdi, yoksa kv bizden çıkmazdı eminim.
İlk zamanlar zaten memeye alışma süreci, dikiş ağrıları, uykusuzluk derken zorlu geçiyor. Ben ilk hafta resmen memelerim açık gezdim acısından. Evde annem ve eşimden başkası olsaydı asla rahat edemezdim.
Eşim dışarı işlerini halleri, annem yemek bulaşık çamaşır evin düzeni, ben de sakince bebekle ilgilendim.
Tabi kendi annem olmasına rağmen gerildiğim ağladığım zamanlar oldu.
Bu yüzden ne kadar az insan o kadar çok huzur.
Canım ben de kızımı hissetmiyorum hiç normal sanırım iç karın vs
Annesinin ismini daha önce koyan yok mu ailede, eşin en büyük mü? Ne saçma ama ya , sen de kendi annenin ismini koymak istesen ne olacak mesela? Bizim Allahtan kaynananın da kayın babanın da ismini büyükler koymuş, ona rağmen eşim takılır , babamın adını koyarız diye , Allah korusun diyorum. İsimde sıkıntı yok da , sahibi sıkıntılı...kızlar moralim bozuk yine sabah eşim annesinin adını koymayı düşündüğünü söyledi erkek olsa babasının ismi kesindi şimdi kız olunca bu seferde annesininkini düşünüyormuş beyefendi çok sinir oldum moralimi bozdu ya ismi güzel olsa hadi tamam neyse de ismi hanım kadının napim kız büyüse hanım hanım diyecekler bu adam beni sinirlendiriyor ya
Valla ben de bugün çorba yemek makarna her şey yaptım bakalım yemek düşününce bile acıkıyorumBeni de dun esim video ya cekmis allahim ne kadar iri buldum kendimihalbuki arkadaslarim sen demesen hamile oldugunu anlamazdik falan filan dediler belki de uzulmiyim diye demislerdir bilemedim dun balik ve kalamar yemistim bugun ev yemegi yaptim saglikli besleniyim diye midemiz senlensin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?