2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
aaa benim bildiğim tüm resmi işlerde vs. hep ikinci isim ciddiye alınır ama arkadaşlar da bir fikir versin :)
Bu arada dediğim gibi, diretebildiğin kadar diret doğuma kadar, hiç koyamasınlar...
valla direticem bakalım şimdi eşimle limoniyim adam şakaya vuruyor hiç bişe yokmuş gibi davranıyor bide üstüne kızım babasına aşık olacak beni daha çok sevecek diyor ben konuşmadıkça sırnaşıyor ama umrumda değil valla ya gittiği yere kadar götürcem yoksa ciddiye almıyor

Kesinlikle katılıyorum. İki ismim var H. Diye yazıyo her yerde ilk ismim cogu insan bilmiyo bile aynı sınıfta degilsek iki isim eziyet ya özellikle kız için mesela kızlık soyadımı alamadım. Tezlerim makalelerim Kızlık soyadımla kaldı Hep dedim kızım olursa kısa ve tek isim koyucam. Oğlum oluyor ama ona da türkçe karekterli isimler çok bakmıyorum cidden yurtdışıydı , yayınlardı falan zor oluyo

Bence de yumuşama. Bu sefer farklı olduğunu anlasın. Onun dilini çözmeye çalış. Hiçbir şey olmamış gibi normale dönme

İstanbulda ki Acıbadem hastanelerinin zoom üzerinden seminerleri oluyor.Doğum, hamilelikte beslenme,egzersiz vs gibi konularda ona bakabilirsiniz. Ben bir kaç kez kayıt yaptırdım hep dersleri kaçırdım. Denemek istiyorum yakınlarda ders olursa.

Kesinlike haklısın. Bir meslek popüler olmayagörsün herkes eğitimini alıp uzman kesiliveriyor.

yok bitanem effok la koyarsan noktasını yani en kötü ihtimali konuşuyorduk sonuna kadar direticem valla
Ben düşüncenin gücüne inanırım. “Koyarsam”ı düşünme o yüzden. Koyulmayacak de kendi kendine. Bilinçaltı bir şeyi kabullenince o şey oluveriyor. Enterasan ama öyle.

Bence okulda ki durum sınıfta ki diğer öğrencilere göre değişiyor. Örneğin geçen yıl sınıfımda 3 tane Ömer vardı. Birine 2 ismi birden, digerlerinin de 2. ismini kullandık.

Bende ek olarak sorayım şampuan, saç kremi bunlarında temiz içerikli olmasına dikkat edilmeli mi? Önerdiğiniz markalar var mı?

Selam kızlar , çift isimlerden bahsedilmiş. Kızıma tek isim koydum ama bu sefer çift isim koyacak gibiyiz inşallah. Kızımın ismini ben seçmiştim şimdi ogluşu babası seçmekte serbest ama ön isim olarak babamın ismini koymamız şartıyla bu konuda daha detayli düşünmedik aslında babamın ismi de uzun ve hiç çift isim sevmem ama gönlümden böyle geciyor bakalım

Evet benim neredeys her gün hafif diş eti kanamam oluyor

benim eşim de iki isimli ve ikinci ismini kullanıyor, birinci isim öyle süs gibi, çok uzun oluyor bide gereksiz, kredi kartına bile soyadının son iki harfi sığmıyor. ben her zaman tek isimden yanayım.
Ben de oldum olası hep tek isimciyimdir. Ama bu aralar isimlerin karaktere etkisi, harflerin enerjisi vs okudukça iki isim mi koysak diye düşünüyorum. Ne kadar çok isim o kadar fazla özellik diyorlar çünkü. Analık işte
Benim de tek ismim var aşırı rahat bir şey, hangisini kullanıyorsun derdi yok, sığdırma derdi yok ama bakalım bu ara iki isim fikri var kafamda. Tabi bunda hiçbir ismin tam içime sinmemesinin etkisi de yok değil.

Bende ek olarak sorayım şampuan, saç kremi bunlarında temiz içerikli olmasına dikkat edilmeli mi? Önerdiğiniz markalar var mı?

ben hamilelikten önce kullandığım Ducray marka şampuanı kullanmaya devam ediyorum, sitesinde hamilelikte kullanılabilir yazıyor ama ne kadar güven olur bilmiyorum...

o zman ben kız doğmadan memur moduna giriyor mesela zeynep hanım sonra soyad ayyyyyy

Bence de yumuşama. Bu sefer farklı olduğunu anlasın. Onun dilini çözmeye çalış. Hiçbir şey olmamış gibi normale dönme
öyle yapcam kuzum dünden beridir sinir ediyor sanki ne hakkı varsa yoksa böyle günlerce soğuk olurum kendisi bilir valla şimdi tartışırız diye konuyu dahi açmıyor nie böylesin diye bile soramıyor sorsa zaten hiç susmayacağımı biliyor ya

Kesinlikle kabul etmeyin loğusalık doneminde bagisiklik düştüğü için ölüme goturebilir hem sizi hem bebeğinizi allah korusun
Bu söylediğin çok doğru ve çok da ciddi bir mesele.
Benim lise arkadaşım doğumdan 10 gün sonra eve gelen ziyaretçilerden aldığı mikrop nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı ve maalesef daha kırkı bile çıkmamışken hayatını kaybetti

İnstagramda müzisyen anne var, oğlu Kartal kalp nakli oldu, belki takip edenler vardır, o bebek de doğduğunda sağlıklıydı kalp hastası değildi ama doğumdan sonra kalp kasına yerleşen bir mikrop nedeniyle ölümden döndü, aile tüm imkanlarını seferber etti, yardımlar toplandı nakil oldu.

Bu iki örnek benim için çok ciddiydi ve hep bunları düşünerek kalabalığa girmedim. Çok uzun süre de kimseyle kucaklaşmadım da öpüşmedim de, kızım 19 aylık oldu, hala daha kimseye öptürmem

Ay Kızlar eşim akşam işe gitti az önce valla evde tek kalmayı özlemişim ama gidince de boşluğa düşüyorum ne istediğini bilemez oldum
Önceden ben de eşim bir yere gittiği zaman oh ev bana kaldı diyordum
Ama çocuktan sonra gözüm saatte gelmesini bekliyorum

Benim kendi ruutin doktorum perinatolog ben de 20/0 da ayrıntılıya gireceğim.
Teşekkür ederim, benimki de erken değil o zaman.

Evet canım kız zordur eminim. Oğlana bı defa tahlil yapacağımızda on dakikada yaptiydi çişini kolayca. Pipi avantajı.
Kız bence her türlü zor ya alt temizlemesi mesele, idrar alması mesele. Kız bebekler daha çabuk idrar yolları enfeksiyonu olabiliyor.
Bir de bazı kız bebeklerde vajinal yapışıklık oluyor, ben de ne kadar dikkat etsem de kızımda da oldu, hala da tam düzelmiş değil.
Kız bebeği olarak arkadaşlar doğumdan sonra siz de bu konuya çok dikkat edin.
Bilmeyince anlaması da baya zor oluyor

Geriden okuyarak geliyorum da bu mesaja cevap yazayım dedim. Ben görümceyim ama ben Light görümceyim galiba erkek yeğenim olduğunda annem içten içe öyle bir babamın ismi koyulsun beklentisine girdi de (halbuki gelinimiz bir isim seçmişti bile), sakın anne dedim karışma o adetler eskide kaldı karı koca ne isterlerse o. Annem bi daha anmadı bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…