2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
sizin gibi şekerpare görümceleri tenzih ederek yazmıştım bu yorumu

Eşimle sürekli tartıştığım konu sen kendi ailene ben de kendi aileme bebeğimizi öpmemeleri gerektiğini söylicez dedim (benim ailem zaten öpmez) eşim anneme ayıp olur falan dedi ben de sen bilirsin ,söylemezsen ben söylerim o zaman daha farklı anlaşılır dedim

Mesajları okuyarak baya geriden geliyorum, olay çözüldü mü bilmiyorum ama bence kesin net şekilde tavrın koymalısın mutlaka.
İsterse adı dünyanın en güzel adı olsun yine de kaynana ismini koymam çocuğuma.

Kızlar da yazmış, senin kaynana kız olacak diye üzülüp oğlum ne yapacak demişti, bir de ismini mi koyduracak.
Aşırı sinirlendim.

Bu bebeği sen taşıyorsun canım, tüm eziyeti çeken sensin, öncelik senin fikrin olmalı.
Eşinle ortak karar alabilirseniz daha güzel ama eşin dayatma şeklinde konuşmuş, fikrini bile sormamış.
Şimdiden tepkini koymazsan bunun devamı mutlaka gelir

Bu arada isim konusu konuşulmuş,düşündüm ve kızıma ismini sadece benim vermem gerektiğine karar verdim eşime dahi söz hakkı tanımıcam (linçlemeyin lütfen )
Zaten gönülleri olsun diye formaliteden sormuyor muyduk onlara?

çok sağol canım valla dünden beridir mecburluktan konuşuyorum ama sana küsüm konuşma benimle dedikçe sırnaşıyor sanki hiçbişe olmamış gibi ne zman düzgünce gel oturup konuşalım derse o zman konuşcam yoksa böyle günlerce soğuk davranmaya devam edicem ben burda eşşek başı gibi hiç fikrim sorulmadan oğlum olursa babamın dedin şimdi kız olacak ya bu sefer anneasininkini istiyor ya kadın beni hastane çıkışı cinsiyeti söylediğimde akşama kadar ağlattı yok ilk çocuk erkek olsaydı iyiydi yok oğlum napacak gibi konuşma yapan kadının bide ismini koyalım diyor benimkinde salaklık valla hiç beni düşünmüyor

Evet ben de nefret ediyorum bu düşünceden soyadı yetmiyor bir de isme karışıyorlar. Hele benim eşimin tarafı hep torun-dede aynı isim. Resmen bir isim karmaşası var ortada. Çok kızıyorum bu duruma.
Ayy bu benim eşimin sülalesinde de var.
Eşimin adı zaten dedesinin adıymış, babannesi eşimi hep ayrı tutmuş kocasının adı diye, hatta eşimi koynunda uyutarak büyütmüş

Eşimin babası da genç yaşta vefat etmiş. Adı Köksal, allah rahmet eylesin ama ailede resmen köksal koleksiyonu var
Eltimin oğlu ilk torun, erkek olacağını öğrenince halalar arayıp baskı yapmışlar babanın adını koy diye, onlar da Ahmet Köksal koydular.
Başka bir akrabaları var, o kadın da çok severmiş eşimin babasını ve onun vefat ettiği sene doğum yapınca oğlunun adını Köksal koymuş.
Eşimin halasının erkek torunu oldu onlar da emir Köksal koydu, diğer halasının erkek torunu oldu onlar yiğit Köksal koydu, halasının bir erkek torunu daha oldu onlar da Enes Köksal koydu tövbe ya gülüyorum ama kaynanam daha tatmin olmadı, kimse sadece Köksal koymamış herkes yanına isim eklemiş tek Köksal olmalıymış

Eşim de hem ilk çocuk hem de erkek olunca herkes “oğlun olursa babanın adını koyman gerek” diye baskı yapmıştı. Eşim de “niye koleksiyon mu yapıyoruz yarışıyor muyuz” diyordu akıl verenlere.

Şimdi en küçük kaynım “oğlum olursa ben tek Köksal koyarım” diyor, eşim ona bile kızıyor abartmayın diye

İş yerinde olmasam kahkaha atacaktım

Erkek bebek isimlerini önerisi alabilirim..

Esim ilk çocuk sen ne istersen o ismi koyalım dedi..mücadele zor olunca bunun benim hakkim olduğunu düşünüyor

Aslında kerem ismini düşünüyordum ama sanki hiç bir isme ısınamıyorum

Eltimin emir Asaf olacak..

Bende ek olarak sorayım şampuan, saç kremi bunlarında temiz içerikli olmasına dikkat edilmeli mi? Önerdiğiniz markalar var mı?
Şampuan halalles diye organik bir marka var hamilelikten öncede onu kullaniyordum ona devam ediyorum boyalı saçlar içinde organik şampuani ve saç kremi var ,organik olmasa da temiz içerikli bir çok marka var piyasada fiyatlarda öyle aman aman değil her bütçeye uyacak fiyatlar ama normal market şampuanı kullandıktan sonra bu şampuanlara geçişlerde saçın alışma süreci var alışana kadar saçlar biraz hatır hatır oluyor sonra saçlar alisiyor duş jeli olarak sivenonunkini kullanıyordum kokusu çok bitki bitki hamilelikte rahatsız etti şimdi ecowelle geçtim buda organik ve hesaplı bir marka kokusuda çok hafif ferah bir koku cildim çok kuru olduğu için normalde de her duştan sonra içinde paraben bulundurmayan vücut losyonu kullanırdım şimdi ecowelle markasının Bebek losyonunu aldık kızımla anne kız birlikte kullaniyoruz koltuk altı rolonu olarak ta sivenonun rolonunu kullanıyorum terlemeyi önlemiyor ama ter kokusunda cok etkili

Bu arada isim konusu konuşulmuş,düşündüm ve kızıma ismini sadece benim vermem gerektiğine karar verdim eşime dahi söz hakkı tanımıcam (linçlemeyin lütfen )
Bence de öyle zaten kız isimleri full annede olmalı erkekte ortaklaşa olabilir o da hevesini alsın yazık

bugün 19+0 ım ve tartı tam tamına +3,5 kg olmuş muyum size 55,3 kg

herkes bi yazıversin ya haftasını kaç kg aldığını ve kilosunu.
19+4 oldum ve +5 kilom var
53 ile başlamıştım.
Yeme düzenim aynı, günün büyük çoğunluğu aktif hareketli geçiyor ama geldi yine de kilolar

atanamayanogretmen kız bebeği büyütmek de zor galiba. Benim oğlum nazar olacak diye korkuyorum demeye ama adeta bir melek ne inat ne tutturma ne sinir hiç biri yok oğlumun zamanında burda arkadas olduklarimdan kızları olanlar çok çekiyor hatta geçen biri dedi ki kız istediğimi bilen bir arkadaşım, oğlunu mumla ara da gör kız da büyüyünce anneye arkadaş ikisinin de tadı başka elbet ama erkek çocuğu büyütmek de kolay bence

Ya benim dedemin 4 tane oğlu olmuş bir tanesine bile babasının adını vermemiş. Oğulları da aynı şekilde hiç biri çocuklarına babalarının ismini vermediler. Bana aşırı garip geliyor bu babadan oğula isim aktarımı

Erkek olsaydı koyacağım isim netti. Uraz ya da Uras istiyordum kesinlikle. Ben de kız ismi bulamıyorum, delircem

Bence senin oğlanın maşallahı var, ben hep tam tersini duydum. bir de insan neye alışıyorsa o daha kolay geliyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…