2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Biz cok rahat dile getiriyoruz bu konuyu hatta annemleri ve kayinvalidemi gelmek istiyorlarsa bebegi gormeye 15 gun evlerinden cikmamalarini soyledim. Esim de sakayla karisik asinizi yaptirmissaniz asi kartini gostererek giris yaparsiniz dedi biz biraz hassas oldugumuz icin kimse alinmiyor. Ayagindan ve elinden opebilirsiniz sadece dedim bende oyle yapicam cunku dedim ne dusunuyorsam dilimde valla hic bu konularda kasmiyorum. Gorumcem de ayni sekilde dogum yaparken 20 gun annesini evden cikarmadi. Cok normal opmemek filan su zamanda de gitsin eger esin diyemiyorsa

Yeni doğan bebeği öpmek nedir zaten ya? Ben kimsenin yenidoğan bebeğine tırnağımın ucuyla dokunmadım şimdiye bakar kaldı ki öpmek.

Kız olsaydi Berre düşünüyordum

Ama yine ben kesin Kararsız kalırdım..
Isim bulmakta ne zormuş ya
Aynen çok zor kesinlikle. Kimisi çocukluktan karar veriyor çocuğum olursa şı ismi koyacağım diye, çok imreniyorum onlara annem mesela çocukken oynadığı oyuncak bebeğe koyduğu ismi koymuş ablama, çok tatlı değil mi

Bende isimleri hazırlamıştım
Ama is ciddiye binince bir kararsızlık oldu ya sıcak gelmiyor isimler

Hayırlı olsun isminiz
Adıyla yaşasın inşallah Arslan Eren

Bende kızımdan yana çok şükür diyorum İnşallah oğlan kızı aratmaz bebekken kucakciydi ama o zaman tek çocuk olunca o bile güzel geliyordu onca kucak bebesi olmasına rağmen bebekligine doyamadım, 2 yaş sendromu bize uğrar gibi olup gecmisti, 4 yaş gibi çocuğun içine tövbe estağfurullah bişey kaçtı ama ben kararlı davranınca inatlasmalar hiç kaosa dönüşmedi bizde şimdi altı yaşında biraz tripciyiz oda kız olmanın şanindan
Eltimde tam tersi oğlunun 7 ay koliği sürdü 4 yasina gelene kadar annesinden emdiği süt burnundan geldi kıza sülalecek aciyorduk

Yeni doğan bebeği öpmek nedir zaten ya? Ben kimsenin yenidoğan bebeğine tırnağımın ucuyla dokunmadım şimdiye bakar kaldı ki öpmek.

Eveet bir yerine bir sey olur diye ben kucagima bile almiyorum korkuyorum Bence soylemekte fayda var yine de benim gormedigim bir an da opebilirler. O seyi goruyorum cunku hem kendi babamda hem kayinvalidem de ara ara teyit etmek lazim bunlari

19+4 oldum ve +5 kilom var
53 ile başlamıştım.
Yeme düzenim aynı, günün büyük çoğunluğu aktif hareketli geçiyor ama geldi yine de kilolar

Bende kendimi durduramiyorum hic noldu anlamadim boyle yesil elma yiyip karnimi bastirmaya calisiyorum istahim durmuyor

Bence senin oğlanın maşallahı var, ben hep tam tersini duydum. bir de insan neye alışıyorsa o daha kolay geliyor sanırım.
Evet evet oğlumun maşallahı var kesinlikle ama ne biliyim çevremde kızları olanlar cidden zorlanıyorlar belki denk gelme işi bilemedim ben kızımdan da umutluyum şahsen

Ayy hepsini okuyacam diye gözlerim kanadı yetişemedim yine de
Kalan sayfaları da gece okurum.

Nasılsınız kızlar
Bebişler nasıl

Bence kilo konusunu hiç takmayın, siz sağlıklı olun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın gerisi önemli değil.
Allah hepimize sağlıkla zayıflamayı nasip etsin, böyle dua edin.

İlk gebeliğimde +22 kiloyla doğuma gittim, böbrek rahatsızlığımdan dolayı da aşırı derecede ödem vardı, ayaklarım fil ayağı gibi olmuştu
Yürüyen fıçı gibiydim.

Bazen yeri geldikçe yazdım belki hatırlarsınız, doğumdan sonra da böbreklerimden çok çektim, enfeksiyon tüm vücuduma yayıldı, her gün ateşim 40 dereceye çıkıyordu, önce ameliyat, sonra enfeksiyon yüzünden hastanede yatışım, tam rahatladık derken kızım da çoklu gıda alerjisi çıkması nedeniyle benim katı diyete başlamam, hepsi üst üste geldi ve ben doğumdan beş ay sonra gebelik öncesinden bile zayıf hale gelmiştim.

O kilolar bir şekilde gidecek, sağlıkla gitsin bizi üzmesin yormasın

Lütfen elinden de öptürmeyin çünkü o poğaça eller hep ağızda oluyor

Bende kendimi durduramiyorum hic noldu anlamadim boyle yesil elma yiyip karnimi bastirmaya calisiyorum istahim durmuyor

Bence canın ne çekiyorsa ye kuzum hiç takma.
Benim pek iştahım yok, normal yeme düzeninde devam ediyorum ama canım cips çekerse cips de yiyorum kendimi hiç sıkmıyorum

Kilo seni veya bebeği zora sokmadığı sürece gebelikte en son umursanacak durum bence

Amanin kolikten Allah korusun biz bin şükür ne gaz çektik ne hasta olduk çok kolay büyüdü yavrum. Hatta bak bunu yazarken duygulandım şimdi gözyaşım pıt büyüyor diye uzuluyorum doyamadım doyamıyorum doyamiycam tekraren belirtmek isterim ben prensesimden aynı performansı alicakmisim gibi yoğun bir pozitif enerjiye sahibim daha ayağımı hiç yere basmadim terliksiz bu da gazsız olursa diycem ki evet hamilelikten itibaren korunmak gerekiyor

Yaa hiç sorma benim eşimin sülalesinin olayına benziyor resmen sizinkiler de herkeste bir beklenti benim eşimin adı da dedesinin adı. Dedesi ayrı tutarmış eşimi. Babası eşime kızdığında dedesi sofradan kalkar gidermiş küsermiş niye kızdın diye. Eşimin de bu durum hoşuna gidiyor niyeyse

Yaa değiştirmemiz mi gerekiyor şampuanı ben önceki kullanmaya devam ediyorum

yok tabii ki değiştirmek gerekmiyor, benim cildim biraz hassas ve hamilelikte de vücut iyice deliriyor - o nedenle nasıl içten doğal ürünler olsun diye doğal besleniyorsak, dıştan kullandığım ürünleri de doğalıyla değiştirmeye çalısıyorum mümkün mertebe..

ama doktorum vs bu konuyla ilgili bi uyarı yapmadı öyle diyeyim :)

Bana da hep garip gelmiştir.
Özellikle vefat eden birinin adını koymak daha garip geliyor. İnsanların acısını sürekli taze tutmak diye düşünüyorum.

Ama maalesef çoğu kesim hala Ahmet oğlu Mehmet, mehmet oğlu Ahmet diyerek kısır döngüde yaşıyor

Bende bu zamana kadar hep yiyordum sabah gobegimi kasirken ve oturuyorken esim bir fotomu cekmis aman allahim dedim yedikce daha cok istahim aciliyor gibi hissediyorum. Bu aralar biraz dikkat etmeye baslicam, gebelik sekeri cikar ya da kilo alimina bagli varis olur diye de korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…