2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Gözünü korkutmak gibi olmasın ama ben de kızların daha çılgın olduğunu düşünüyorum
Eltimin oğluyla yeğenim arasında bir buçuk ay var -yeğenim kız-
Eltimin oğlu sakin kibar duygusal bir çocuk, yeğenim 6 yaşına geldi hala daha koltuk tepelerinde gezen bir çocuk
Doğduğundan beri zıplıyor

Kararlı davran ve net ol canım asla taviz verme.
İsim koymayla başlar daha nerelere kadar karışırlar sonra.
Senin de artık bir birey olduğunu kendi kararların olduğunu eşin dahil herkes kabullenmeli.
Çocuktan sonra insan daha da değişiyor, sakın istemediğin bir ismi sırf çeneleri kapansın diye koyma.

Ya beni varya yalnızca ağıt yoruyor bı çocuk aglamazsa sık sık aglamiyorsa evin altını üstüne getirse de hiç koymuyor hatta eşim diyor ki bak bu çocuğa hep sen yol gösteriyorsun yaramazlık öğretiyorsn ya elleri kirlense rahatsız olup sil diyen bir çocuğum var oyuncak sepetinden oyuncak alıyor oynuyor oynuyor sıkılınca götürüp yerine koyup yenisini alıyor çok ağlayan çocuk yerinden kalkmasa da yaramaz benim için bebek dediğin hep gulmeli ne güzel dünya dimi

O söylemezse sen söyle canım bu konu çok ciddi.
Bebekler elinden yüzünden öpülmez, hatta bebek hiç öpülmez, çok kanın kaynarsa koklarsın.

İlk beş ay ben bile öpmedim kızımı.
Öpmek isteyene de daha ben öpmemişken kimseye öptürmem dedim.

Başkası kırılıp gücenecek diye gecelerce biz mi hastalık çekelim allah korusun.

Bana tek doğuran sen misin diyen de oldu, tek kıymetli senin çocuğun mu diyen de oldu hiç takmadım.

ben gönül rahatlığıyla yiyecek bir şey bulamıyorum ya..
ben çalıştığım için haftada iki üç gün annemden yemek alıyoruz, geri kalan günler de mümkün mertebe evde bir şeyler hazırlıyoruz ama dışarıdan söylemeye gelince kitleniyorum..

hamburger yiyelim deseeem (fastfood chainlerden değil de, nispeten düzgün bir yerden), içinde soslar var mayonez var vs..
ev yemekleri söylüyoruz bazen ama o da saçma geliyor, evde pişecek bişeyleri dışarıdan söylemek...
lahmacun / kebap vs o iş benim bulantılarım olduğu dönemde rafa kaldırıldı ve bir daha açamadık

o nedenle kısır döngüdeyim... sağlıklı beslenmeyi geçtim, ne yiyeyim derdi daha baskın çıktı :)

Bu ağıt olayı Pazar gününden beri bizi mahvetti, söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Kızım bebekken pek ağlamazdı, genelde mutlu bir çocuk ama bu hastalık bizi mahvetti.
Ailece deliriyoruz Pazar gününden beri
O kadar çok ağladı ki gözleri şişti kıpkırmızı oldu.
Evin altını üstüne getirse bu kadar yorulmazdım

Allah korusun canım kötü düşünme.
Tabi ölçülü gitmekte fayda var ama çok da kafaya takmaya gerek yok.
Sen düzenli beslenmeye dikkat et, gelen kilo da hoş gelsin sefa gelsin

Eşimin babannesi de aynı şekilde hep kayırırmış eşimi
Herkese bir çikolata verirken eşime tüm kutuyu verirmiş

Eşim diyor beni hep babaannem şımarttı, çok huysuz inatçı şımarık bir çocuktum küçükken.

Şimdi de halaları babalarının adı diye, hem de ölen kardeşlerinin yerine eşimi koyduklarından eşime çok düşkünler ama öyle böyle değil.
Gıcık oluyorum.

Biz evlenince halası ağlamış, ya şimdi benden uzaklaşırsa soğursa demiş arkamızdan
Eşimi bi öpmesi var valla ben kocamı daha öyle öpmedim

Napsin yavrum dertli. Geçecek annesi eskisi gibi mutlu bir çocuk olacak inşallah. Anneyi iş güç değil evladını mutsuz görmek bitiriyor işte.

Bizde anneme ya da kayinvalideme gittikce yemek aliyorduk ama bayadir onlara da gitmiyoruz artik surekli evdeyiz ve acikiyoruz

Ben haftada bir hamburger kesin, bir gun ya firinda balik yapiyorum ya da onu da soyluyorum. Bir gun de pizza soyluyorum saglikli olmuyor tabii Kebap et kofte gormek bile istemiyorum bu aralar nedense yedigimde de cok rahatsiz oluyorum.

Surekli meyve yiyorum ben her gun muz mutlaka yiyorum. Meyveye ek aciktikca salatalik ve havucta yiyorum aslinda bir kac cesit corba yapip surekli corba mi icsem hep saglikli hem seviyorum

İnstada mühendisinoğlunu takip et canım. Yıldızlar listesi oluyor içeriği en temiz ürünleri barındıran. Hallales öneriyorlar yetişkinler için de herkes oldukça memnun.

Allah korusun canım kötü düşünme.
Tabi ölçülü gitmekte fayda var ama çok da kafaya takmaya gerek yok.
Sen düzenli beslenmeye dikkat et, gelen kilo da hoş gelsin sefa gelsin

Ben corba detoksuna giriyim en iyisi saglikli seyler yemek icin de cok caba sarf etmiyorum isin kotu tarafi bende yemek seciyorum ve cok sebzeyle aram da yok. Sebze olarak bezelye ve taze barbunya cikariyorum buzluktan bir de biber dolmasi sayilirsa o baska yok Corba hem saglikli hem guzel, ekmeksiz corba iciyim ben en iyisi karnim sissin soyle guzel guzel

Anne babayla ve çocuğun karakteriyle de ilgili sanırım ya. Hem erkek hem kız yeğenim var. Aradaki fark uçurum gibi. Oğlan adeta bir tazmanya canavarı. 5dk durmuyor. Kız daha uysal ve sakindi o yaşlarda.
Bir arkadaşımız cinsiyetini öğrenince oh iyi şanslısınız demişti. Bir diğeri değişelim mi dedi. Başka bir tanesini ikincinin kız olacağını bilsem yine yaparım dedi. Hepsini oğlu var bunların işte, benim çevremde erkek çocuktan illallah etmişler çoğunlukta

corba da doyurmuyor yaaa, ben onu denedim - kocamaaaan bir kase çorba içtim, sonra bir kase daha içtim - bu sefer arkasından abur cubura dadanıyorum doymadım midem kazındı diye

pizza zayıf noktam yaaa, beni kalbimden vurdun şu an
bebek işinden önce haftada 2-3 mutlaka eşim bi büyük boy ben bi büyük boy yiyorduk, şimdi bi kestim yine başlarsak ben hızımı alamam diye, ondan arada açıp fotograflarına bakıyorum

Kizlar d vitamininize her ay baktiriyormusunuz ona gore mi ayar cektiriliyor unite oranina ya da baktirmak gerekli mi

Benim kızda altı yaşında çizgi film izlerken bile koltukta amuda kalkma özelliği var ama eltimin 7 yaşındaki oğlunda da yakın arkadaşımın 4,5 yaşındaki oglunda da aynı özellik var bir başka yakin arkadaşımin kızida 4,5 yaşında kız köşe yastığı gibi maşallah hareketli meraklı çocuk güzel yeterki herşeye ağlayıp inat etmesinler

Ben işte aynen öyle bir bebekmişim. Annem ağladığını hatırlamıyorum diyor. Annem bak inşallah benim minnak da bana çeker. Gerçi eşim de çok usluymuş. Kesinlikle haklısın ağlamasındansa yaramazlık yapmadı daha iyi. Ağlayınca anne baba ne yapacağını bilemiyor, içi gidiyor, eli ayağına dolaşıyor, kafa da kaldırmıyor.

Haha bende dun 2 kase corba ictim pistikten sonra, aksam yemeginde de hic yememisim gibi 1 tabak daha ictim bir de bizim en buyuk hatamiz ne yapiyorsam yanina ya makarna ya pirinc pilavi istiyor esim ekmek yemiyor o da baya kilo aldiriyor. Annemlerde ne makarna yerdik ne pilav evlenince her sey degisti bugun yapmicam doymazsa ekmek yesin

Ah ah pizza diyince aklima vapiano geliyor haftada 1 pizzadan bir sey olmaz ya o kadar da degil yiyelim gitsin

Bol bol dua et az ağlayan çok gulen bir bebeğin olsun tadına doyulmuyor
Zaten bebekler ilk aylar cidden dertleri yoksa ağlamıyorlar inşallah gazsız hastalıksız bebeklerimiz olur. Sonrası da dediğin gibi anne baba karakteri de çok etkili. Çok kızılan çok engellenen bebek ağlar ağlamayı öğrenir doğal olarak. Bebeklere ağlamayı en baştan hiç ogretmemek gerekiyor

Kolik düşman başına bile değil İnşallah hiç yanımıza uğramaz kızımda 50 gün sürdü sadece gaz problemi onda bile kuzum agladikca uyuma ama ağlama ve kızım diyordum çok şükür çabuk bitmişti
ben yaz kış ayağından terligini cikarmayan havalar azıcık soğusa hemen yelek giyenlerdenim keza eltimde aynı ben gibi terliği patiği sırtından yeleği eksik olmaz ama kolik geldi buldu oğlunda ama şimdi 1 yaşında kızı var onda çok şükür çekmedi kolik belasindan
Bende iyi düşünelim iyi olsun oğlum hiç kızımı aratmayacak kolik sıkıntısı çekmeyeceğiz diye olumlama yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…