- 17 Haziran 2019
- 2.104
- 2.704
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #24.941
İkiz bebeklerine gebe olan kadın doğum doktorunun örnek menüsü canım saat 19.00 dan sonra bir şey yemeyin sadece süt için diye de eklemiş.Kızlar kilo konusunda biraz korkmaya başladım, şöyle ki; 12. Haftaya kadar bulantılardan kilo alamadım 59 falandım, bugün 18+2 yim 63 oldum6-7 haftada 4 kilo aldım. Boyum 1,72 kilo götürüyo ama hızlı aldığımı düşünüyorum. Akşam 8 den sonraki ara öğünümü bırakıcam sanırım. Eskisinden çok yemiyorum ama çok aldım sonra sıkıntı olacağından endişeleniyorum. Sizde durumlar nedir?
Canım bende öyleyim +3 kg ama 4 de olmuş olabilir tartılmayı bıraktım. Boy var ama daha önümüzde alacağımız en az 10kg var gibi duruyor. Çok istifra edenler vardı aramızda onlar dışında hepimiz aldık 3er 5er.Kızlar kilo konusunda biraz korkmaya başladım, şöyle ki; 12. Haftaya kadar bulantılardan kilo alamadım 59 falandım, bugün 18+2 yim 63 oldum6-7 haftada 4 kilo aldım. Boyum 1,72 kilo götürüyo ama hızlı aldığımı düşünüyorum. Akşam 8 den sonraki ara öğünümü bırakıcam sanırım. Eskisinden çok yemiyorum ama çok aldım sonra sıkıntı olacağından endişeleniyorum. Sizde durumlar nedir?
Bunu kendin yapabilirsin kolay baya :)
Ben sanırım çok meyve yiyorum bu kasenin tamamı doluyordur hatta fazlası bile.. onun dışında kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum akşam yemeklerinin yanında da ekmek yiyorum mutlaka. zaten haftada bir pizza hamburgerİkiz bebeklerine gebe olan kadın doğum doktorunun örnek menüsü canım saat 19.00 dan sonra bir şey yemeyin sadece süt için diye de eklemiş.
+10 kiloya razıyım valla benCanım bende öyleyim +3 kg ama 4 de olmuş olabilir tartılmayı bıraktım. Boy var ama daha önümüzde alacağımız en az 10kg var gibi duruyor. Çok istifra edenler vardı aramızda onlar dışında hepimiz aldık 3er 5er.
Tunus işi hem de çok zevkli gider bende ormustum:)) bekliyoruz bitince :)) ben amigurumiye devam 3. OyuncAga başladım pazartesi a dan Z ye tüm renk skalasini AlacamBen de battaniye örmeye başladım Tunus işi,bitince paylaşıcam sizinle
Ben de çok meyve yiyordum canım onu azalttım pizza hamburger vs yemediğim halde aldım ben kilo ama ekmek tükettim onu da azalttım sadece kahvaltıda çavdar ekmeği alıyorum çünkü ekmek hamur işinin bebeğe bi yararı yok tabi canım isterse mutlaka yerim o ayrıBen sanırım çok meyve yiyorum bu kasenin tamamı doluyordur hatta fazlası bile.. onun dışında kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum akşam yemeklerinin yanında da ekmek yiyorum mutlaka. zaten haftada bir pizza hamburger
Ayy evet evet kesinlikle bu doğru. Gruptan biri 40 çıkmamış çocuğu düşürmüştü Allah'ım koru ya rabbim.Bu arada puset içine bebeği yerleştirmeden önce asla örtü minder gibi şeyler koymamak gerekiyormuş. Deneyimli anneler biliyorlardır da biz gibi juniorlar için paylaşmak istedim. Geçen sene yenidoğan yogun bakımda hemşire olarak tanıştığım arkadaş anlatmıştı böyle yanlış taşınan puset kazalarından çok bebek geliyormuş.
Paylaşırım canım amigurumi becerebilirsem miyim bilmiyorum belki sonra onu da denerimTunus işi hem de çok zevkli gider bende ormustum:)) bekliyoruz bitince :)) ben amigurumiye devam 3. OyuncAga başladım pazartesi a dan Z ye tüm renk skalasini Alacam
Ben meyve işinde şeker falan yoksa sınırlama koymaya gerek yok diye dusunuyorum. Bence vucudun ihtiyacı olana abaniyoruz.Ben sanırım çok meyve yiyorum bu kasenin tamamı doluyordur hatta fazlası bile.. onun dışında kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum akşam yemeklerinin yanında da ekmek yiyorum mutlaka. zaten haftada bir pizza hamburger
Hiç yapmadım böyle şeyler daha önce.Bunu kendin yapabilirsin kolay baya :)
Ayy nasıl guzel nasil zevkli telefonu elime almayı unutuyorum biri biter bitmez diğerine basliyorum. Şu an sağ el serçe parmagim biraz felç oldu dinlendiriyorum. Gece kollara baslayacam heyecanlıyımPaylaşırım canım amigurumi becerebilirsem miyim bilmiyorum belki sonra onu da denerim
Öyle kilo takıntım yok aslında benim yani düşündüğüm bebek sağlıklı olsun kilo verilir ama doktorun paylaşımlarını görünce hem de ikiz gebelikte bu kadar az kilo alıp bebeklerinin maşallah sağlıklı olduğunu görünce biraz sınırlandırdım kendimi zaten eskisi kadar iştahım da yok şu sıralar neden bilmemBen meyve işinde şeker falan yoksa sınırlama koymaya gerek yok diye dusunuyorum. Bence vucudun ihtiyacı olana abaniyoruz.
Yaaa heveslendim şu anAyy nasıl guzel nasil zevkli telefonu elime almayı unutuyorum biri biter bitmez diğerine basliyorum. Şu an sağ el serçe parmagim biraz felç oldu dinlendiriyorum. Gece kollara baslayacam heyecanlıyım
Kendin çok daha uyguna yaparsın ben yapıyorum yarım gerçi şu an ama daha epey degisecek bu :))Hiç yapmadım böyle şeyler daha önce.Düşündüm ben de yapılır mı diye ama malzemeleri ziyan etmeyin dedim sonra 200 liraymış bunun fiyatı.
Sağol canım. Evet akşam yediğim direkt etkilemeye başladı kilomu, süt ayran veya kefir o da 200 ml onu da 20:30 civarı tükeyim. Yatmadan 3 saat önce yeme içme işini bitirmek lazım galiba.İkiz bebeklerine gebe olan kadın doğum doktorunun örnek menüsü canım saat 19.00 dan sonra bir şey yemeyin sadece süt için diye de eklemiş.
Onlar digerlerinden daha kolay ve basit cnm.hemencecik bitiyorÇıngıraklardan yapmak istiyorum ben de ya çok sevimliler.Bakalım malzeme alayım da deneyeyim
Yani iştah yokken zorla yemeyecen tabi ama mesela gece 4 de oğlana kalktığımda sanki kıtlıktan çıkmış gibi iki üç mandalin yiyorum komodine de muz koyuyorum onu da iki saat sonra açlıktan uyanınca yiyorum. Yani demek istediğim böyle içten coşuyorsa bence ihtiyacımız var demekÖyle kilo takıntım yok aslında benim yani düşündüğüm bebek sağlıklı olsun kilo verilir ama doktorun paylaşımlarını görünce hem de ikiz gebelikte bu kadar az kilo alıp bebeklerinin maşallah sağlıklı olduğunu görünce biraz sınırlandırdım kendimi zaten eskisi kadar iştahım da yok şu sıralar neden bilmem
Önemli olan bebeğe faydalı şekilde beslenmek canım fazla kilo alımı Allah korusun tansiyon şeker problemlerine yol açıyor tabi sürekli kiloyu düşünüp stres olmamak lazımSağol canım. Evet akşam yediğim direkt etkilemeye başladı kilomu, süt ayran veya kefir o da 200 ml onu da 20:30 civarı tükeyim. Yatmadan 3 saat önce yeme içme işini bitirmek lazım galiba.
Zaten içleri destekli olmuyor mu, bizim aldığımızda ayrı bir ufak minderi var. Ben ekstra bir şey yerleştirmeyi düşünmedim o yüzden. Örtü de saplarına takılıyor zaten bir zararı olmaz sanırım.Bebeğin altına destekleyici örtü minder yastık konulmamalıymış. Hatta yurt dışındaki doğum yapan annelere puset eğitimi hemşire tarafından verilir ve puset olmadan bebek sağlık kuruluşundan çıkarılmazmış. Orda da özellikle tembih ediyorlarmış minder örtü koymayın diye. Minder konulursa güvenli olmuyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?