2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Biz de ikinci araba almadık. Ben de senin gibi bebeği sling-kanguru 9 ay idare ederim sonra da gerekirse ikisini bir sıkıştırırım arabaya dedim
Ama dediğin gibi bu pandemi kolay kolay bitmeyecek.
Evin çevresinde gezmek için de pandalı bisiklet büyüğe, bebek arabası küçüğe diye düşündüm.
Tabi benim kız arabasından vazgeçebilecek mi emin değilim, aşırı çok seviyor bebek arabasında gezmeyi.
Son bir haftadır evde arabayla gezme hobisi başladı çocukta
Gece uyanınca bile araba araba diyor ağlıyor, gece gece koridorda araba sürüyoruz uyusun diye

Kızlar merhaba 21 haftalık hamileyim kızım olacak inşallah. 3 ay hep uykusuzluk çektim ama son 1 aydır gittikçe sidettki olarak arttı. Artık bunaldim ağlama krizlerine girdim toplasanız 24 saatte 3 4 saat uyuyordumdur. Lütfen ne yapmam lazım uyku ilacı almak istemiyorum yan etkisi olur diye

ya aynı dert bendeki de işte, yoksa kadın çok güzel ama çok övünürler, sürekli beynimi yerler bize benziyor diye, bide sağda solda söylerler iyice çıldırırım.
Benim kızım kaynanama benzemediği halde bana benziyor diyerek övünüyor
Her konuşmada orası bana benziyor burası bana benziyor diyordu, eşim de bu çocuk annesine hiç mi benzemiyor, hep kendine benzetiyorsun dedi.
Kaynanam da “ee anası esmer kara kaşlı kara gözlü, bu kız sarışın” dedi
Eşim de “niye sen sarışın mısın sen de esmersin” dedi
Kaynanam hala pes etmedi “gözleri bana benziyor” dedi
Kızımın gözleri gri-ela gibi bir renk, kaynanam siyah gözlü ve kapkara saçları var, kızım kumral gibi daha açık tenli ve saçları da açık asla esmer değil ama ısrarla kendine benzetiyor

Bir de nerdeyse çocuk osursa onu bile oğluna benzetecek ne olsa küçükken sen de böyleydin diyor eşime
Yani o çocuğun asla benle alakası yok onlara göre

ya hahahah çok tatlı olmuş
gerçekten çok surreal geliyor ama şu an biraz kafamda oturdu ama akış, ben hep sahneleri biliyorum, hop anne geldi, hop bebek geldi falan ama işin arka planında neler dönüyor çok hakim değildim şu an oturdu.

umarım bu seferkinde de çok gülersin duygucuuum

Ben ilk gebeliğimde anlattığın gibiydim, gece uyuyamazdım, gündüz parça parça uyurdum, düzensiz uykudan da sürekli başım ağrırdı.
Uyku ilacı tabiki alma, seni rahatlatacak zihnini boşaltacak şeylere yönelsen.

Uyuyamıyorum diye düşündükçe daha çok uykun kaçacak, bende bir de huzursuz bacak sendromu başlamıştı işkence gibiydi uyumaya çalışmak.

Kitap, klasik müzik, kuran dinlemek, içinden dua okumak, salavat çekmek, tesbihi alıp sayılı zikirler falan belki işe yarar. Telefon tablet tv gibi ekranlardan da uzak durmanı tavsiye ederim.

(Yanlış anlamanı istemem, burda kimsenin dini inancını bilmediğimiz için ben kendime göre tavsiyeler yazdım)
Umarım çözüm bulursun

Kızlar sleepy bezden çoğunluk memnun kalıyor ama kızımda pişik yapmıştı biz kullanamadık.
O dönem bizim Nisan annelerinden de pişik sorunu yaşayanlar olmuştu.
Bez işi tamamen bebeğe göre değişiyor, umarım sizler de pişik sorunu yaşamadan en uygun bezi bulursunuz.

Herkese güzel bir gün diliyorum
Bugün salonun mobilyaları geliyor, bende çocuk gibi bir heyecan

Yemin ederim en büyük korkum çocuğumun bana değil de kv halaya falan benzemesi.

Ben babasina benzesin cok isterim, babasini cok seviyorum cunku kayinvalideme benzemesin kesinlikle

Kızıma hamileyken ben de sizinle aynı cümleleri kurmuştum
Arkadaşımla konuşurken ona söyledim, kaynanama benzeyecek diye çok korkuyorum dedim.
Arkadasım da “maymuna bile benzese seviyorsun evlat sonuçta” demişti

Huzursuz bacak sendromu ever bendede var onun için ilaç kullandım ama yok fayda yok ne yapsamda gecmiyor 4 buçuk aydır gittikçe kötüye gidiyor. Elhamdülillah tabii kuranı-kerim okuyorum dualar okuyorum umarım fayda eder. Çok teşekkür ederim

Ay ben hala isim bulamadım hiç bir isme ısınamıyorum
Kız sen de mi ismini değiştirdin, alıntılardan fark etmesem tanımayacaktım
İki gün giremiyorum herkes başka isimlerle karşıma çıkıyor

Kızım 20 aylık, biz doğduğundan beri prima kullanıyoruz.
İlk beş ay premium care aldık, sonra aktif bebeğe geçtik.
Farklı bezler denedik ama hep pişik yaptı.
Primanın günlük rahatlık diye bir bezi çıkmıştı geçtiğimiz bahar, o da yazın çok fena yaptı ama şu sıralar onu da kullanıyoruz sorun yaşamadık.

Bu bebişe de üç numaraya kadar premium care aldık indirimde denk geldikçe

Kan ilacı ne kullanıyorsun, ben kan ilacını değiştirdikten sonra uykularım düzene girmişti biraz.
Kafana taktığın bir sorun falan var mı uykunu kaçıracak

Kan ilacı ne kullanıyorsun, ben kan ilacını değiştirdikten sonra uykularım düzene girmişti biraz.
Kafana taktığın bir sorun falan var mı uykunu kaçıracak
Hayir çok şükür yuvamda çok mutluyum huzurluyum. Ilk bebeğim herşey çok güzel rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Demir ilacı verdi doktorum kullandım bi süre çok şişkinlik yaptığını farkettim 2 hafta oldu bıraktım kullanmak istemedim. Ilk 3 ay folik asit duzenli olarak aldim

Anladim.. sonucta iki kez alicaz demek ki bi de sey var eskilerden, hastaneden cikarken, portbebe. Bekarken saglikocagina ilac yazdirmaya gittigimde mutlaka asiya bununla getirilmis bir bebek gorurdum

Eki Görüntüle 2744746
Ben de bu portbebeleri çok severdim, hatta buna koyup kucağımda taşırım en güvenlisi pusetten düşerse ne yaparım falan diyordum.
Ama yürürken insan önünü göremiyor, arabada da kucakta bununla tutunca bebek ekstra sarsıntı hissediyor.
Yine en güvenlisi ve rahatı puset.

Ben sadece bir kez arabaya bununla kucağımda bindim çok pişman oldum, ben sallandıkça bebek kucağımda ekstra sallandı, iyi de sarıp desteklemiştim aslında

Kansızlık da uykusuzluk huzursuzluk yapar, bir de ben folik asit içeren kan ilacına başlayınca huzursuz bacak sendromu geçmişti.
Böylece uykularım düzeldi.
İstersen değerlerine tekrar baktır, uygun takviyeleri kullan belki işe yarar.
Uyumadan önce muz yemek de uykuya geçişi kolaylaştırıyor diye okumuştum

Teşekkür ederim öyle yapayım evet aylık kontrolüm yaklaştı doktorumla görüşeceğim

Kızlar rahat olun ben ilk çocuğum ve annemin kopyasıyım o ilk çocuk babasına benzer tezini çürütüyorum
Ben, ikizim ve abim anneme benziyoruz. Kim görse bizi tanımadan annemi söyler.
Aynı şekilde teyzelerimin bütün çocukları da annelerine benziyor ve biz bütün kuzenler birbirimize benziyoruz
Hepimizin maki topluluğu gibi kısa boylu olmamız dışında sorun yok

Baba tarafım maşallah hepsi kapı gibi iri yapılılar, en azından boydan onlara çekseydik

Bu arada kullandığım ilaç Gynoferon
Ben o dönem ferro sanol duodenal kullanmaya başlayınca rahatlamıştım.
İstersen doktorunla görüşerek sen de dene.
Hem depoları da hızlı dolduruyor demişti doktor.
Tabi benim hiçbir tıbbi bilgim yok, sadece kendimden yola çıkarak örnekler veriyorum.

Evet canım bugün değiştirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…