- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #27.641
Ben 1 saatlik yok gidiyorum doktora gitmek için bir şey olmaz ya uzaklık konusunu ben aştıysam herkes aşar diye düşünüyorum
Kadikoy hastanesi dedikleri Acibadem deki oluyor dimi. Caddede de var bir acibadem o mu oluyor yoksa. Bilemedim ya Cem Oncuogluna gecerim diye dusundum 23 haftadan sonra onun daha nazik oldugunu tahmin ediyorum umarim oyledir
100km dediğimiz de zaten otobandandır değilmi ? 40 dk fln sürer muhtemelen.Ben de doğum için yaklaşık 100 km uzaklıkta bi hastaneye gidicem Bursa Acıbadem. Ama doktor normal doğumda uzak mesafe olunca çok riske atamıyorum dedi kordon sarkarsa bebekte sıkıntı yaratıyormuş. O zaman bulunduğum şehirdeki hastanede yapıyormuş normal doğumu ama buradaki de devletten farksız gibi. Uzun yol sıkıntı yaratıyor mu ki tam da son zamanlarda normal doğumu düşünmeye başlamıştım
Ben de doğum için yaklaşık 100 km uzaklıkta bi hastaneye gidicem Bursa Acıbadem. Ama doktor normal doğumda uzak mesafe olunca çok riske atamıyorum dedi kordon sarkarsa bebekte sıkıntı yaratıyormuş. O zaman bulunduğum şehirdeki hastanede yapıyormuş normal doğumu ama buradaki de devletten farksız gibi. Uzun yol sıkıntı yaratıyor mu ki tam da son zamanlarda normal doğumu düşünmeye başlamıştım
Acibadem'deki canim Kadikoy, ilk Acibadem Hastanesi oldugu icin direkt adi Acibadem :)
Cem Onculoglu Gorkem Karman'in doktoru muydu? Eger oysa cok methediyordu videosunda bir bak derim :)
Ben çok konuştum bu normal doğum işini de. Hiçkimse bir anda normal doğum yapmıyor kimisi 4 saatte kimisi 10 saatte kimisi de 24 saatte yapıyor. O yüzden mesafeden dolayı normal doğum sıkıntı olur diye çok düşünmemek lazımBen de doğum için yaklaşık 100 km uzaklıkta bi hastaneye gidicem Bursa Acıbadem. Ama doktor normal doğumda uzak mesafe olunca çok riske atamıyorum dedi kordon sarkarsa bebekte sıkıntı yaratıyormuş. O zaman bulunduğum şehirdeki hastanede yapıyormuş normal doğumu ama buradaki de devletten farksız gibi. Uzun yol sıkıntı yaratıyor mu ki tam da son zamanlarda normal doğumu düşünmeye başlamıştım
Evet İstanbul’da araba ile bir yerden bi yere gitmek daha sıkıntıIstanbulda trafik cok oluyor ya bazen benim de 50 dakika bile suruyor kestiremiyorsunmetroyla gitsem valla daha yakin en azindan trafik derdi yok, pandemi olmasa kendim istedigim yere giderdim hemen metroyla
Buna bende katılıyorum sürekli kahkaha atmasını beklemiyoruz onlardan zaten. Azıcık hassasiyet bekliyoruz sadece.
Sen Altunizade ve Kadıköy’deki doktorları da araştır bence de. Buralarda doktor seçeneği daha fazla. Kozyatağına kadar geldikten sonra buraya da gelirsin. Acil bir durum olmadığı sürece ki genelde olmuyor, mantıksız değil.
Evet İstanbul’da araba ile bir yerden bi yere gitmek daha sıkıntı
Sen iliskiye giriyorsun zaten ne ya koptummBiz hic dogum seklini konusmamistik aslinda dogumda mayis gibi burdasiniz dimi dedim. O da evet pandemi var mecbur burdayiz dedi. 17 mayis beklenen dogum filan dedim kendi konuyu acti. 40 haftayi asarsa vajinal diye diretme iste bebegin hayati riske giriyor, bazi hastalar diretiyor filan dedi
Benim ki hic minnos olmadi bundan sonrada pek olacak gibi degilhatta soyle ozet geciyim vajinadan suruntu aldi akintidan dolayi. Spekulum mu oyle bir aletle, vajinal usg den de farkli yani Bende bunu daha once hic kullanmadilar bunu mu sey yapcaksiniz dedim. Evet bunu kullanicam, sen iliskiye giriyorsun zaten dimi 3 ay bittiginden beri dedi ve gayet ciddi hani ben sakin ol iste zor bir sey degil vs demesini beklerken bunu dedi. Simdi normal dogumu ben nasil dusunuyim bununla azarlar gibi konusuyor yani degisik
Ben ebeyle doğuma gittiğimde tanıştım. Ama çok yakın oluyorsun orda cidden öyle bişeyden bahsediliyor olabilir.Sen ilkinde de Altunizadede dogurmustun di mi canim?
Nasildi ortam cok merak ediyorum, ben bu dogum hikayelerini okurken kafam karisiyor, Maslak'ta doguranlar hep yok onden ebeyle tanistik, yok arkadas gibiydik vsvsvs bir seyler anlatiyorlar - zaten ayda 1 gidiyoruz ne ara ebeyle tanistiniz da ne ara arkadas oldunuz diyesim geliyor
sonra bir de sey muhabbeti var, bir mektup veriyormussun onden - ne yapilmasina izin veriyorsun neye izin vermiyorsun gibi... atiyorum cocuk dogar dogmaz (sezeryan de olsa, bilincin yerindeyse) benim koynuma verin temas edelim deme hakkin varmis, sonra 1 saat odada baba cocuk ben kalmak istiyorum diyebiliyormussun falan..
hic boyle seyler oldu mu sende?
Evet otobandan, 45 dk kadar sürüyor. Doktor öyle konuşunca ben de korktum kordon sarkarsa falan yolda sarsıntıdan, bunu da ilk kez duydum zaten100km dediğimiz de zaten otobandandır değilmi ? 40 dk fln sürer muhtemelen.
Normal doğumda da sancı başladığında evde beklemez hemen gidersin öyle olursa büyük sancıları hastanede karşılamış olursun zaten. Bebek zaten 1-2 saatte gelmiyor öyle. 7-8 saat sürer süreç.
Ben ebeyle doğuma gittiğimde tanıştım. Ama çok yakın oluyorsun orda cidden öyle bişeyden bahsediliyor olabilir.
Bazı doktorların kendi ebesi mi var acaba?
Doktora sorulabilir bu durum. Hatta cuma sabahı sorayım.
Mektup olayı da olmadı bende ama söylediklerin zaten çok makul şeyler. Bende sezaryen oldum. Bebek doğduğu anda koynuma koydular. Mememi buldu fln çok harikaydı. Anne bebek için mahremiyet bende emzirme esnasında istemiştim. Ama yardımcı bir hemşire de istedim. Sağolsunlar aşırı ilgililer o konularda. Bir sürü emzirme pozisyonu denedik.
Hatta ilk emzirmede meme biraz acıyor. Bebek geldiğinde hemşire mememe koydu ve acıdığında elimi sık dedi. Onu hiç unutamıyorum. Sanki bebek olan benmişim gibi hissettim orda.
Ay allah korusun ya öyle sarsıntılı yollar değil ya. Doğum yaklaşınca yine konuşursun zaten doktorlar ayrıntıları. Kazasız belasız kucağımıza alırız inşallahEvet otobandan, 45 dk kadar sürüyor. Doktor öyle konuşunca ben de korktum kordon sarkarsa falan yolda sarsıntıdan, bunu da ilk kez duydum zatenhatta eşim de korkmuş illa ki orda yapıcam diyorsan otelde kalırız son ay falan dedi çok mantıklı olduğuna inanarak
lilibeth he bide son ay daha sık çağırıyor doktor fiziksel muayene için. Hatta som hafta 2günde 1e fln düşüyor sıklık. O sırada ebelerle kanka olunur mu acaba
Evet doula diyorlar ebe de değilyaaaa cok acayip tecrubeler, hic gozumde canlandiramiyorum
o zaman bebegi once koydular ameliyathanede, sonra tekrar alip odaya getirdiler?
eskiden filmlerde boyle tum bebeklerin tutuldugu bir yer olurdu insanlar camin arkasindan bakarlardi, oyle bi ortam yok o zaman artik? hep anneyle?
ebe isini de hep maslakta duyuyorum, oradaki bazi ebeler "unlu" hatta kendi instagramlarinda kitleleri falan var
Ultrason jelini benim doktorum sürüyoEbe dedigimiz suan ultrason jelini suren kisi mi oluyornst odasi farkli mi bir de ebeyi orda mi gorucez acaba yoksa nerde gorucez ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?