- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.321
Demir takviyesine baslayinca baska bir sorun da yoksa bakmiyorlae ama tsh filan duzenli kontrol ediliyor ilac aliniyorsa e bari ona kan vermisken hemoglobini de bi gozden gecirelim diyorlar.Hemoglabine her ay baktirmaya Gerek var mi yani ona gore mi veriyorlar demiri.
Canım normal hayatta 0 şeker içeren bir diyetin varsa tabiki yükleme yaptırmana gerek yok.Aslinda deliha86 arkadasimin dediginden sonra aklima takildi. Bana hic alternatif sunulmadi mesela, direk bu testi yaptir seklinde oldu konusma. Ben doktora bisey sorarken de cekiniyorum bu kadinin mizaci ters biraz. Bi dusuneyim bunun uzerinde ya
Aynı boydayız, 56 kg olduğum zaman kemiklerim çıkıyor, hasta mısın diye soruyorlar. Benim kas oranım yüksektir mesela yağ oranım düşüktür. Kolestrolüm hep düşük çıkar, hala düşük. Kimse inanmaz kiloma yok sen 60 olamazsın mümkün değil derler. Vücut yapısı, kas/yağ oranı, kemik yapısı, boy bunlar çok önemli etkenler. Skinny fat denen bir şey var, kız benimle aynı boyda, benden belki10kg zayıf ama lömbür lömbür duruyor. Önemli olan tartıdaki sayı değil, fit ve sağlıklı olmak.25. Haftaya kadar hiç kilo almayacaksın diyen doktorlar da yeni bişi deniyor bence.
Tabii 3 -4 kilo almış olanlar böyle devam etsin kendilerini tebrik ederim ama ben 1.70 boyla 58 kilo olduğumda safinaz diye çağırıyorlardı. Psikolojimle oynadılar sonra kilo aldim.
Şaka bir yana herkesin kendi bünyesi kemik ağırlığı fln çok farklı. Ben şimdiye kadar 15 kilodan daha az alan 1 kişi duydum o da doğuma gittiği gün bile kusuyormuştu öyle söyledi. Ortalama 20 kilo max. 45 kilo alan var. Tırnaklarım kırılmaya başladı şu an 1 gün kalsiyum 1 gün demir hapına başladım. 20. Haftada annenin depoları boşalmış oluyormuş. Desteklemek gerekiyor. Bebişlerimiz de sağlıklı olsun gerisi insanin aklına hiç gelmiyor hakikaten.
Annemde babamda seker yok. Bende de yok. Asiri kilo alimi yok. Bebegin kilosu dun gittigimde 342 gr.misBende yaptırmıştı 1. Gebeliğim de ne olur ne olmaz diye canım. Ama yani şker riski yoksa ailede ve arkadaşın da dediği gibi bebekte annede aşırı kilo alımı yoksa açlık şekerine bakılarakta bu tespit edilebiliyor artık. Ha çokta abartılacak birşey değil dediği gibi yaptırmak istiyorsan yaptır için rahat etsin.
Anaaa şimdi 5 gün daha bekle dur. Olsun bebiş daha da büyümüş olur. Olumlu yanından bakalım.Doktor cevap yazmis bir hafta daha gecsin daha iyi olur bebek buyur yazmis. Sali gunune randevu aldim bende haftaya
Oyle bir diyetim yok kiCanım normal hayatta 0 şeker içeren bir diyetin varsa tabiki yükleme yaptırmana gerek yok.
Ama çok da bir olayı yok bunun. 2-3 dilim baklava yemiş gibi şeker alıyorsun aç karnına.
Ya bende yaptırmak istemiyorum ama aç aç midem bulanır diye.Oyle bir diyetim yok kidaha bir ay var ama ikilemde kaldim simdi.
A aa zaten normal şartlarda da 3 gün sonrasına çağırmamış mıydı şimdi bir haftaya uzadıDoktor cevap yazmis bir hafta daha gecsin daha iyi olur bebek buyur yazmis. Sali gunune randevu aldim bende haftaya
Ben de yaptırmayacağım sanırım ailelerde hiç şeker hastası yok. Geçenlerde kanda açlık şekerine baktıklarında 70 çıkmıştı çok iyi dedi doktor da. Bana da bununla ilgili daha bir şey söylenmedi ama bakalım zamanı gelince yaptırmama seçeneğini söyleyeceğim.Oyle bir diyetim yok kidaha bir ay var ama ikilemde kaldim simdi.
Anaaa şimdi 5 gün daha bekle dur. Olsun bebiş daha da büyümüş olur. Olumlu yanından bakalım.
A aa zaten normal şartlarda da 3 gün sonrasına çağırmamış mıydı şimdi bir haftaya uzadıama olsun canım bu sürede bebek biraz daha büyümüş ve kilo almış olur yüzünü dönerse daha net şekilde görürsün
Ya evet ben de kesin göstermeyecek diye gittim. Nitekim göstermedi de.Ya benimde içime doğuyor yüzünü göstermeyecek sıpam...
Çok sevindim her şeyin iyi olmasına maşallah tostos olmuş
Bebeğin iyi olmasına çok sevindim canım. İnşallah karaciğer enzimlerini kontrol altına almanın bir yolu vardırSelam kızlar ayrıntılı ultrasondan çıktım şimdi, çok şükür bir sıkıntı yok ama bebişin midesi boş denk geldi, onun dolu denk gelmesi gerekiyormuş yarın veya diğer gün yine bir bakalım dedi, 475 gram ve 24 cm olmuş benim miniğim, haftasına göre baya iri bebek dedi, bende babasına benzeyecek sanırım deyince zaten bu kilo, boy oranları genetik dediama benim bir tahlilim iyi çıkmadı kızlar karaciğer enzimlerin biraz yüksek çıkmış, doktorum dahiliyeye baktırmamı söyledi gebelikte bu değerin yüksek olması iyi değilmiş muhtemelen diyet yazacak, en önemli belirtilerinden biri kaşıntıymış kızlar, bende de bir 10 gündür vardı eğer sizde de varsa ihmal etmeyin, bebek için iyi değilmiş Allah korusun erkekm doğuma ve daha kötü şeylere sebebiyet verebiliyormuş, ondan korktum bende, beslenmem sürekli fasfood tarzına dönmüştü sanırım o tetikledi, neyse çok uzattım diğer detaylı ultrasona girenler ve normal muayene olan arkadaşlarım hepiniz güzel haberlerle gelirsiniz umarım, geçmiş mesajları eve gidince okuyacağım herkes iyidir umarım
Modele baktim simdi sicacik duruyor ben begendim tonlariniKızlar bu arada gidip görmedim ama bu çilek mocha serisinin büyüyen karyolasını alarak bi oda yapacağım sanırım, böyle meşe rengi başka önerileriniz varsa açığım!!!
Haftaya gitmeyi düşünüyorum kendi doktoruma. Ayrıntılıdan sonra bana gel demişti. Hem biraz daha büyümüş olur.Gözün aydın canım çok sevindim sorun olmamasınabizim aramızda bir gün varmış bebeğin kilosu boyu da aynı çıkmış iyi beslemişiz tosunları bundan sonra çok daha hızlı büyüyecekler artık. Tekrar ne zaman gideceksin kontrole ?
Kızıma güvenmem lazım o zaman ama bu sıpa sürekli sırtını dönüyor. Sürprizli bir kız olacak gibi geliyor banaYa evet ben de kesin göstermeyecek diye gittim. Nitekim göstermedi de.bizim stresimizden etkileniyorlarmış, ondan büzüldü herhalde kuzum.
Çok teşekkürler canm, bende sevindim ama biraz buruldu içim, dr multivitamini ve demir hapını iki hafta kesmemi söyledi bir de mantardan dolayı antibiyotik ve fitil kullanıyordum bir haftadır sanırım onlarda tetikledi, inşallah bir sıkıntı olmadan değerlerim düzelirBebeğin iyi olmasına çok sevindim canım. İnşallah karaciğer enzimlerini kontrol altına almanın bir yolu vardırson zamanlarda çok sıkıntı yaratıyor inşallah beslenmeyle düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?