2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aslinda deliha86 arkadasimin dediginden sonra aklima takildi. Bana hic alternatif sunulmadi mesela, direk bu testi yaptir seklinde oldu konusma. Ben doktora bisey sorarken de cekiniyorum bu kadinin mizaci ters biraz. Bi dusuneyim bunun uzerinde ya
Canım normal hayatta 0 şeker içeren bir diyetin varsa tabiki yükleme yaptırmana gerek yok.
Ama çok da bir olayı yok bunun. 2-3 dilim baklava yemiş gibi şeker alıyorsun aç karnına.

Aynı boydayız, 56 kg olduğum zaman kemiklerim çıkıyor, hasta mısın diye soruyorlar. Benim kas oranım yüksektir mesela yağ oranım düşüktür. Kolestrolüm hep düşük çıkar, hala düşük. Kimse inanmaz kiloma yok sen 60 olamazsın mümkün değil derler. Vücut yapısı, kas/yağ oranı, kemik yapısı, boy bunlar çok önemli etkenler. Skinny fat denen bir şey var, kız benimle aynı boyda, benden belki10kg zayıf ama lömbür lömbür duruyor. Önemli olan tartıdaki sayı değil, fit ve sağlıklı olmak.

Annemde babamda seker yok. Bende de yok. Asiri kilo alimi yok. Bebegin kilosu dun gittigimde 342 gr.mis suyu normal dedi doktor. Yaptirmasam daha memnun olurum aslinda

Canım normal hayatta 0 şeker içeren bir diyetin varsa tabiki yükleme yaptırmana gerek yok.
Ama çok da bir olayı yok bunun. 2-3 dilim baklava yemiş gibi şeker alıyorsun aç karnına.
Oyle bir diyetim yok ki daha bir ay var ama ikilemde kaldim simdi.

Doktor cevap yazmis bir hafta daha gecsin daha iyi olur bebek buyur yazmis. Sali gunune randevu aldim bende haftaya
A aa zaten normal şartlarda da 3 gün sonrasına çağırmamış mıydı şimdi bir haftaya uzadı ama olsun canım bu sürede bebek biraz daha büyümüş ve kilo almış olur yüzünü dönerse daha net şekilde görürsün

Oyle bir diyetim yok ki daha bir ay var ama ikilemde kaldim simdi.
Ben de yaptırmayacağım sanırım ailelerde hiç şeker hastası yok. Geçenlerde kanda açlık şekerine baktıklarında 70 çıkmıştı çok iyi dedi doktor da. Bana da bununla ilgili daha bir şey söylenmedi ama bakalım zamanı gelince yaptırmama seçeneğini söyleyeceğim.

Selam kızlar ayrıntılı ultrasondan çıktım şimdi, çok şükür bir sıkıntı yok ama bebişin midesi boş denk geldi, onun dolu denk gelmesi gerekiyormuş yarın veya diğer gün yine bir bakalım dedi, 475 gram ve 24 cm olmuş benim miniğim, haftasına göre baya iri bebek dedi, bende babasına benzeyecek sanırım deyince zaten bu kilo, boy oranları genetik dedi ama benim bir tahlilim iyi çıkmadı kızlar karaciğer enzimlerin biraz yüksek çıkmış, doktorum dahiliyeye baktırmamı söyledi gebelikte bu değerin yüksek olması iyi değilmiş muhtemelen diyet yazacak, en önemli belirtilerinden biri kaşıntıymış kızlar, bende de bir 10 gündür vardı eğer sizde de varsa ihmal etmeyin, bebek için iyi değilmiş Allah korusun erkekm doğuma ve daha kötü şeylere sebebiyet verebiliyormuş, ondan korktum bende, beslenmem sürekli fasfood tarzına dönmüştü sanırım o tetikledi, neyse çok uzattım diğer detaylı ultrasona girenler ve normal muayene olan arkadaşlarım hepiniz güzel haberlerle gelirsiniz umarım, geçmiş mesajları eve gidince okuyacağım herkes iyidir umarım

Ilk ben 28 araliga randevu aldim sonra dayanamiyorum diyip 24 ne cektim. Simdi yarin gelicek misiniz diye arayinca hastane gelicem de ben yarin 19+3 olucam sorun olur mu dedim. Beklettiler iste telefonda mesaj atar misiniz doktorunuza ona gore sey yapalim normalde 20 haftalikken bakmak istiyor dediler. Simdi 29 araliga randevu aldim iste daha esimin de haberi yok toplantida umarim o saate toplantisi yoktur

Ya benimde içime doğuyor yüzünü göstermeyecek sıpam...
Çok sevindim her şeyin iyi olmasına maşallah tostos olmuş
Ya evet ben de kesin göstermeyecek diye gittim. Nitekim göstermedi de. bizim stresimizden etkileniyorlarmış, ondan büzüldü herhalde kuzum.

Bebeğin iyi olmasına çok sevindim canım. İnşallah karaciğer enzimlerini kontrol altına almanın bir yolu vardır son zamanlarda çok sıkıntı yaratıyor inşallah beslenmeyle düzelir

Haftaya gitmeyi düşünüyorum kendi doktoruma. Ayrıntılıdan sonra bana gel demişti. Hem biraz daha büyümüş olur.

Ya evet ben de kesin göstermeyecek diye gittim. Nitekim göstermedi de. bizim stresimizden etkileniyorlarmış, ondan büzüldü herhalde kuzum.
Kızıma güvenmem lazım o zaman ama bu sıpa sürekli sırtını dönüyor. Sürprizli bir kız olacak gibi geliyor bana

Bebeğin iyi olmasına çok sevindim canım. İnşallah karaciğer enzimlerini kontrol altına almanın bir yolu vardır son zamanlarda çok sıkıntı yaratıyor inşallah beslenmeyle düzelir
Çok teşekkürler canm, bende sevindim ama biraz buruldu içim, dr multivitamini ve demir hapını iki hafta kesmemi söyledi bir de mantardan dolayı antibiyotik ve fitil kullanıyordum bir haftadır sanırım onlarda tetikledi, inşallah bir sıkıntı olmadan değerlerim düzelirÇok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…