2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Endişelerini anlıyorum ben de aynı şeyi düşünüyorum ama doktorum mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi sadece doğumda değil evde de eline bir şey batabilir kesebilirsin falan deyince yaptırdım ben de
Evet ben de pişman olmamak için tek doz yaptırmaya karar verdim. 5 10 yıllık korumayı sonra da yaptırabilirim, hamileyken hiç gerek yok.

Susmuyorr cum ben de senin gibi endiseliydim yaptirmadan, cuma yaptirdim, sali da normal usg de gayet saglikli gorunce icim rahatladi. 1 ay sonra ikinci dozu yaptiricam,baska da yaptirmiycam.

Endişelerini anlıyorum ben de aynı şeyi düşünüyorum ama doktorum mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi sadece doğumda değil evde de eline bir şey batabilir kesebilirsin falan deyince yaptırdım ben de
Aslında çok kolay bulaşabilen bişeymiş topraktan bile.. mesela geçen gün dışarda elimi bir yere sürttüm hafif kanadı yaptırmamış olsam içim içimi yerdi.bir de hamilelikte tehlike yaratan bişeyse bence de kar zarar düşünülerek yaptırmak gerekir. Çok güvenilir bi dayanak varsa yaptırmamak için o zaman başka tabi..

Evet ben de pişman olmamak için tek doz yaptırmaya karar verdim. 5 10 yıllık korumayı sonra da yaptırabilirim, hamileyken hiç gerek yok.
Dr. Banu çiftçinin uygulamasında hamileyken yapıldığında 6 ay bebeğe antikor oluşturduğunu söylüyor. Doğum esnasında makasın paslı olma durumu vs. den bahsediyordu

Benimki de öyle kuzum hava yastığı diye dalga geçiyo arkdslarim benim de popo dümdüz ne zmn cikcak diye bekledim ama hiç çıkmadı anca memisler şişti

Susmuyorr cum ben de senin gibi endiseliydim yaptirmadan, cuma yaptirdim, sali da normal usg de gayet saglikli gorunce icim rahatladi. 1 ay sonra ikinci dozu yaptiricam,baska da yaptirmiycam.
İyi yapmışsın canım Bakalım ben de çok da geçe kalmadan yaptırırım bu aralar. İkinci dozu neden 1 ay sonra yapıyorlar acaba öyle mi olmalıymış?

Dr. Banu çiftçinin uygulamasında hamileyken yapıldığında 6 ay bebeğe antikor oluşturduğunu söylüyor. Doğum esnasında makasın paslı olma durumu vs. den bahsediyordu
Evet o sebepten yaptıklarını biliyorum da deli ediyor bu ülkedeki uygulamalar, yani bu 5 dozu hamilelikten önce tamamlayıp kurtulabilirdik. Gebeyken aşı yapmanın manası ne, bir değil iki doz yapıyorlar bir de. Her ülkenin uygulaması farklıymış biraz baktım da. Bizimkini ben de beğenmiyorum diyen doktor da okudum mesela.

İyi yapmışsın canım Bakalım ben de çok da geçe kalmadan yaptırırım bu aralar. İkinci dozu neden 1 ay sonra yapıyorlar acaba öyle mi olmalıymış?
Benim daha once tetanoz yaptirdigima dair sistemde kayit cikmamis. Belki de ilkokulda olmustum bilmiyorum. Ilk doz saydiklari icin ikinci hemen ardindan 1 ay sonra oluyor demek ki. Mesela 3. Doz icin de dogumdan sonraki 3. Ay dedi ama ona gitmiycem artik.

TETANOZ – DİFTERİ AŞISI: 3 doz yapılmalıdır. Ortalama 18.20. haftada ilk doz tetanoz – difteri aşısı yapılır. İlk aşıdan 4 hafta sonra ikinci doz aşı yapılır. Başlangıç aşısından 6 – 12 ay sonra üçüncü doz aşı yapılır.

Diyor internette.

Aslında bu gebelik kolestazı denen şey, ama değerlerin gerçekten kötü olsa başka semptomların da olurdu, senin erkenden değerlerinle şüphenin yakalanması iyi olmuş, kaşıntın nasıldı? Fazla mı oluyordu? Bende de kaşıntı var ama genişlemeye bağlı diye düşünüyorum

Ben yiyorum ya geçen eti cicibebeye düştüm mesela. Damys kitchen ın çikolatalı kurabiyesinden falan yaptım 3-4 de gün ondan yedim sonrasındaki 1 hafta şekerli yememeye çalıştım ama dengeleyeyim diye. Eskiden daha çok şekerli yiyodum diye kendimi de rahatlatmayı ihmal etmiyorum

Yarasinnn

Allaskina nutella yedigimi soyleyince( kahvaltilarda bir dilim ekmegin uzerine surmelik kadar) bana sanki bir sise jack daniels icmisim muamelesi yapan insanlar saka gibi. Dun aksam koca bir dilim yaspasta yedim ohhh canima degsin

Ben sütyenlerin yerini unuttum Haftada bir gün gidiyorum uzaktan çalışıyorum gerek kalmıyo 6 gün sütyene öyle güzel ki sütyensiz hayat

Yarasinnn

Allaskina nutella yedigimi soyleyince( kahvaltilarda bir dilim ekmegin uzerine surmelik kadar) bana sanki bir sise jack daniels icmisim muamelesi yapan insanlar saka gibi. Dun aksam koca bir dilim yaspasta yedim ohhh canima degsin
Nutella yemeyen hamile de ne bileyim nutella yemeyenin kendine saygısı yoktur

Ben bir gün takıyorum bir gun takmıyorum sutyen. Sarkmasindan korkuyorum benimkide 90 falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…