2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bana hic bunlardan bahsetmedi direk kagida yazdi su tarihler arasi bu testleri saglikocaginda yaptir diye. Saglikocagindaki aile hekimine de tetanoz asisi yaptirmaya gittigimde sormustum seker yuklemesiyle ilgili, bunun cok abartildigini(yaptirmak istemeyenler icin diyormus) 50 gr glikoz icilecegini, bir kutu kolada da o kadar seker oldugunu ve bunun bebege zarari olmayacagini soyledi ama hic icime sinmemisti acikcasi

Sen üzme kendini, ben de 6 kilo aldım, 14le bitiririz ama inşallah ‍♀

Aslında bebeğin kilo almasının bizim kilomuzla ilgisi yok canım, 30 kilo alıp 2,5 kilo bebek doğuran da var
Sağlıklı olalım da kilo verilir ben de dert etmiyorum.
İlk gebelikte 55le başlayıp 75le Doğuma gittim ama bir yıl bile geçemeden 51e düşmüştüm.
Bunda da veririm inşallah hemencecik

Yok ya ondan bir şey olmaz çok fazla abartılmaması için uyarıyorlar sadece. Yoksa bırakmak pek mümkün değil hele hamileyken çok zor

Arada düşer, havalanır vücudun, sonra kaldırır devam edersin en kötü

Hemoglabine her ay baktirmaya Gerek var mi yani ona gore mi veriyorlar demiri.

Bende de ayni sorun var evde cogu zaman takmiyorum ben ya kalin bir seyler giyiyorum ya uclari belli olmuyor oyle geziyorum. Hatta bende gecen gun montun onunu kapatip oyle simit almaya gittim bazi gogusler birbirinden ayrik bir de bence cok sanslilar dekolte belli olmuyor. Ben dugunde gelinligin onunu kapattirmamak icin gogus ayirici aparat ariyordum haha bantlar varmis galiba ama kopar mopar diye kullanmadim

Kendi doktorum soyledi su su tarihlerde saglikocaginda kan idrar tahlili ve seker yuklemesi yaptirip kendisine geldigimde getirmemi
Tamam şimdi anladım olayı
O zaman sana kalmış artık canım, yaptırmak istiyorsan yaptır, istemiyorsan da doktorunla görüş, belki sadece açlık tokluk bakmayı kabul eder.

Sen böyle anlatınca benim gözümde canlanan da öyle oldu ya

Bununda dezavantajı kilo alınca hemen üst taraf ince alt taraf kalın duruyor. Hepsi ayrı dert yani
Ya işte ben buna çok özeniyorum sadece göbüş ön planda oluyor ne güzel
Benim memeler göbeği geçiyor maşallah
Hani şu herkesin çektiği poz var ya, yere oturup önlerine ultrason fotoğrafını koyuyorlar, üstten fotoğraf çekiliyor göbüş belli oluyor. Ben onu yaptım da memişlerden göbek görünmedi

Hayir Niye takiliyorlar ki bu kdr kiloya

bebeğe bir yararı olmadığı için annenin iskelet sistemine ekstradan yük, dengesiz besleniyorsa şeker, hormonlar için düzen bozucu vs vs. kilonun yan etkileri var, doktorlar bundan takılıyor..

ama hamilelikte kilo artışı olacağı çok belli, eğer sağlıklı ya da ayarında besleniyorsa insan kiloya takılmamak lazım diye düşünüyorum - herkesin bünyesi kendine göre çünkü. bazısı yese de almaz, bazısı su içse alır..

ben bireysel olarak pandemi yüzünden hiç hareket edemediğim için kötü hissediyorum kendimi mesela. kiloma da etkisi olacaktır kesin bu kadar hareketsizliğin ama ağrı sızı olarak geri dönecek olması daha can sıkıcı

Hayir Niye takiliyorlar ki bu kdr kiloya
Dimi ya içimizde bir canlı büyüyor illa kilo alınacak.
Konu çocukların kilosu olunca doktorlar hep “her çocuk bir olmaz, annelerimiz üzülmesin” derler ama hamilelere niye herkesin aynı standartta olması gerekiyormuş gibi davranıyorlar

Bende biraz büyük olsun isterdim eskiden. Sonradan küçüğünün daha iyi olduğunu anladım. Zaten bel fıtığım var büyük olsaydı ağrım da çok olurdu.

Çok erken başlamış kuzum uykusuzluk, biraz yürüyüş falan yapıyor musun, aktivite lazım, bizde evde durmaktan yorulamıyoruz bile o yüzden mi acaba

Kız Allah seni yaaa

Maşallah hızlıda veriyorsun canım ne güzel, bebişlerimiz alsın diyelim Oz amn amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…