- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.027
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #28.281
Bana hic bunlardan bahsetmediArkadaşım tabiki kendi kararın ama bu şeker yüklemesinin alternatifi var,yani durduk yerde neden şeker yükleyelim vucudumuza yani gerekli değilki.ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum,normal kadın doğum uzmanımada gidiyorum,24.haftada açlık kanşekerime kandan bakcaklar birde kahvaltıdan sonra bakcaklar...eğer anormal bir durum çıkarsa ona göre gidişata bakılcak.ilk gebeliğimdede aynı şekilde yapıldı.herşey normalse şeker yüklemesi yapmak çok anlamsız.doktoruna alternatifin varmı sorabilirsin.gebelik şekeri yüksekliği belirtisi,kilo alımı hem anne hem bebek normal dışı kilo alımı olur ve bebeğin amniyonsıvısında azalma yada artma görülür.bilgin olsun tabiki en doğru kararı sen be doktorun verirsiniz.
Hah ya ağzın bal yesin, 3 ay şekerli şeye bakamadım bile, makarna, pilav, çorbaya yumulduk iyi ihtimalle, azıcık da yiyelim
Sen üzme kendini, ben de 6 kilo aldım, 14le bitiririz ama inşallahYaa maşallah bu grupta kimse çok kilo almıyor herkes fit anacım bu ne böyle
Ben dün 60 kilo çıktım53 kiloyla başlamıştım
Herkesin minnoş göbüşleri var
Bende ne bel oyuntusu kaldı ne de incelik, dümdüz eşit oldu her yerim, bacaklarım kalınlaştı popom büyüdü
Aslında bebeğin kilo almasının bizim kilomuzla ilgisi yok canım, 30 kilo alıp 2,5 kilo bebek doğuran da varYoksa sen o kilo alan 3 kişiden biri misinşaka Bi yana kuzum olabilir ya herkes farklı ben almak istiyorum hatta daha ziyade bebeğimin almasını istiyorum özellikle ama, yememe rağmen alamıyorum kilo verilir alınır yaa, inan 1. Hamileliğimde 68 le hamile kalmıştım 75 buçukla bitti ama ben çok yıprandım kilo alamadım, bebeğim ufak doğdu, ilk aylar çok çıkardım kilo verdim. Almak daha iyi geliyor bana
Yalnız olmadığıma sevindimBende sendenim55 le başladım 62 çıktım an itibariyle
Yok ya ondan bir şey olmaz çok fazla abartılmaması için uyarıyorlar sadece. Yoksa bırakmak pek mümkün değil hele hamileyken çok zorYa öyle hamurişi nerdeyse hiç yemem, ayda bir falan, ekmeğimi de yiyeceğim zaman kendim yapıyorum, dışarıdan almayız, bir çikokata da fırlatmaz bence, ya da 2-3 kaşık nutella, bilmem ki, benim çikolatayla aramda aşk var mesela, herhangi bir sağlık sorunu görülmediği sürece bırakmam gibi
Arada düşer, havalanır vücudun, sonra kaldırır devam edersin en kötüAa ben bundan daha yeni aldimhatta aldigim ilk hamilelik seysi aslinda cok guzel ve rahat,ama alacaklara onerim ben sıkar falan diye xl almisim bende cuval gibi oldu karin kismindaki kumas olmasa alti uzerimden dusuyor ama iadeyle ugrasmadim. Idare edicem bi sekilde
Hemoglabine her ay baktirmaya Gerek var mi yani ona gore mi veriyorlar demiri.Guzel haberlerini aliyoruz ya supertetanos icin bu haftalar uygun ama doktoruna sor belki koronadan dlayi riske atma gitme diyebilir de. Gebelikte iki doz oluyor ucuncu dozu da dogum sonrasna geliyor ve bes sene koruyormus. Vitaminlerde de hemoglobin 11 in altinda ise icinde demir de olan bi takviye basliyorlar. Hamile kiyafetine gelince normal bedenin neyse onu al buyugunu degil.
Tabii, 2-3 kilolardan bahsedince kızlar, biz pusup kaldıkYalnız olmadığıma sevindim
Demek ki hep az kilo alanlar yazmış şimdiye kadar
Çok güzel ya valla kıskanıyorum küçük memişlileri
Ben kendimi bildim bileli hep büyük hatta kocaman
Lisedeyken allahım sabah uyandığımda küçülmüş olsunlar der yatardım
45 kiloyken bile nerdeyse 90 bedendi, karikatür gibi incecik bel incecik vücut kocaman memeler
Her zaman özel toparlayıcı sütyenler kullanmak zorunda kaldım, hiç öyle süslü seksi sütyenlerim olmadı
Tamam şimdi anladım olayıKendi doktorum soyledi su su tarihlerde saglikocaginda kan idrar tahlili ve seker yuklemesi yaptirip kendisine geldigimde getirmemi
Hayir Niye takiliyorlar ki bu kdr kiloyaKaç kilo aldın ki boşver
Doktor da en fazla “bundan sonra kontrollü git” der sen de tamam der geçersin
Sen böyle anlatınca benim gözümde canlanan da öyle oldu yaBir de 30 senelik hemsireymis. Peh! Resmen ordan sucluluk duygusuyla ciktim. Ne yedim de ben boyle oldum diye. Zaten bende aptallik. Tahlilini al git. Ama doktormus gibi tam yarim saat yorumlama yapti. En sonunda ben doktor bey de degerlendirecek mi dedim. Biz birlikte degerlendirdik ama bi dk deyip gitti, doktorla geldi. Doktor da 30 larin ortasinda buraya nerden dustum diyen mesai dolduran bi tip sanki, o da hic soylemedi bana gebelikte kolestrol yukselir diye. Esim hemen hocam nutella yiyor dediben de arada sirada yiyordum dedim. Adam yenmemeli hayir dedi ayy parodi gibi ya.
Ya işte ben buna çok özeniyorumBununda dezavantajı kilo alınca hemen üst taraf ince alt taraf kalın duruyor. Hepsi ayrı dert yani
Hayir Niye takiliyorlar ki bu kdr kiloya
Dimi ya içimizde bir canlı büyüyor illa kilo alınacak.Hayir Niye takiliyorlar ki bu kdr kiloya
Bende biraz büyük olsun isterdim eskiden. Sonradan küçüğünün daha iyi olduğunu anladım. Zaten bel fıtığım var büyük olsaydı ağrım da çok olurdu.Ya işte ben buna çok özeniyorumsadece göbüş ön planda oluyor ne güzel
Benim memeler göbeği geçiyor maşallah
Hani şu herkesin çektiği poz var ya, yere oturup önlerine ultrason fotoğrafını koyuyorlar, üstten fotoğraf çekiliyor göbüş belli oluyor. Ben onu yaptım da memişlerden göbek görünmedi
Çok erken başlamış kuzum uykusuzluk, biraz yürüyüş falan yapıyor musun, aktivite lazım, bizde evde durmaktan yorulamıyoruz bile o yüzden mi acabaSelam kizlar. 3 günde 3 saat uyumadım galiba bu uykuya daldıktan sonra uyanıp sabahlamalar beni bitirdi çok bitkin hissediyorum. Sabah sağlık ocağı çağırdı kan ve idrar tahlili için. Aşı yapalım mı varmış gerçi aşın dedi yok dedim zaten günler zor geçiyor yapmayalım. Bugün 3. Buçuk da da perinatolog randevum var heyecanliyim. Yarın sabah 10:30 da da diş hekimine randevum var hepsi birden aradan çıksın sorunsuz inşallah.
Kız Allah seni yaaaYa işte ben buna çok özeniyorumsadece göbüş ön planda oluyor ne güzel
Benim memeler göbeği geçiyor maşallah
Hani şu herkesin çektiği poz var ya, yere oturup önlerine ultrason fotoğrafını koyuyorlar, üstten fotoğraf çekiliyor göbüş belli oluyor. Ben onu yaptım da memişlerden göbek görünmedi
Maşallah hızlıda veriyorsun canım ne güzel, bebişlerimiz alsın diyelim Oz amn aminAslında bebeğin kilo almasının bizim kilomuzla ilgisi yok canım, 30 kilo alıp 2,5 kilo bebek doğuran da var
Sağlıklı olalım da kilo verilir ben de dert etmiyorum.
İlk gebelikte 55le başlayıp 75le Doğuma gittimama bir yıl bile geçemeden 51e düşmüştüm.
Bunda da veririm inşallah hemencecik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?