2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hamile yastigi sart gibi cunku sirt ustu yatmamak icin sirtinizin arkasina yastik koyun diyor

ben hamile yastığının içinde de sırt üstü yatmayı başarıyorum
cidden nasıl olacak o yan yatma işi hiç bi fikrim yok, uyandıkça yan dönüyorum ama ne zaman uyansam sırt üstüyüm...

Hamile yastigi sart gibi cunku sirt ustu yatmamak icin sirtinizin arkasina yastik koyun diyor
Normalde bu kadar önemsemem de anne karnında bebeğin ölüm riskini arttırır diyor o yüzden tedirgin oldum. Bende alıcam hamile yastığı gerçekten şart sanırım.

Çok teşekkür ederim canım hemen yazdım ona da.

Kızlar ödemlenmeler başladı mı? Ben bu sabah baya ellerimde ödemle uyandım. Yüzüğüm zor giriyor Bol su içiyorum ama yine de oluyor..

cidden nasıl olacak o yan yatma işi hiç bi fikrim yok, uyandıkça yan dönüyorum ama ne zaman uyansam sırt üstüyüm...
Ya ben hafif yüzüstü yatar pozisyonda buluyorum kendimi uyandığımda
Koca göbekle nasıl başarıyorum onu hiç bilmiyorum.

Kızlar ödemlenmeler başladı mı? Ben bu sabah baya ellerimde ödemle uyandım. Yüzüğüm zor giriyor Bol su içiyorum ama yine de oluyor..
Benimde bu hafta başladı malesef. Çok hafif bir ödem var. Önceki gebelikte olmamıştı hiç.
Bol su içiyorum aslında. Tuzu azalttım henüz faydasını görmedim.

Haha ben daha almadim o yastiklardan

Bende hic bilmiyorum belimizde agriyor ki sirt ustu yatmayinca

Normalde bu kadar önemsemem de anne karnında bebeğin ölüm riskini arttırır diyor o yüzden tedirgin oldum. Bende alıcam hamile yastığı gerçekten şart sanırım.

Evet konusulmustu burda da eskiden boyle bir sey ordan aklimda kalmis 25. Hafta diye, yavas yavas kendimizi alistirmaya calisalim

Kuzum bende tam tersi sola yatamıyorm kalbimin üstüne baskı oluyo sürekli sağa dönerek yatıyorum i

Bu kabızlık beni mahvediyor. Hayatımın hiç bi döneminde yaşamadığım bi sorun ve artık çok rahatsız ediyor Var mı aynı durumu yaşayıp bi çözüm bulabilen.
Hamileligin ilk aylarinda cok yasadim. Sabahlari iki uc kuru kayisi yiyip uzerine su iciyodum, biraz iyi geliyodu. Ama su son iki aydir da ben de tam tersi ishalden madurum magnezyum ishal yapiyor. Duzenli icmiyorum artik.

Bende hep sırtüstü yatarım. Benim hamilelik takvimimde 16.haftadan itibaren diyordu. Sağada yatmayın diyor google da sadece sola yatıcakmışız o nasıl olacak bende bilemedim
Bunu ben de okudum, en iyi pozisyon solmuş. Bir süre hep sola yatmaya dikkat ettim, hem mide açısından da sol daha rahatlatıcı hiç yanma falan olmuyor. Ama bir haftadır sol kalçam ağrıyor üstüne uzun süre yatınca, ben de sağa döndüm o yüzden. Okuduğum kitapta da sırt üstü yatmadığınız sürece sağ ya da sol fark etmez diyordu. Zaten daha ufak öyle damar sıkıştırsa uyandırır gibi geliyor ama bilemedim. Yarın doktoruma ağrıdan bahsedeceğim, magnezyum falan verirse tekrar sola dönerim.

Haha ben daha almadim o yastiklardan

Bende hic bilmiyorum belimizde agriyor ki sirt ustu yatmayinca
Benim ömrüm boyunca sırt üstü uyduğum çook nadirdir, kolumu falan kırdığımda ya da öyle yatmak zorunda olduğumda falandır

Kuzum bende tam tersi sola yatamıyorm kalbimin üstüne baskı oluyo sürekli sağa dönerek yatıyorum i
Bende ya sağa yatarım ya sırtüstü ama o günler geride kalacak sanırım alışmaya çalışalım sola yatmaya bebeğe de yazık zaten daracık bi yerde bide oksijeni azalıyormuş dikkat edelim

Benim ömrüm boyunca sırt üstü uyduğum çook nadirdir, kolumu falan kırdığımda ya da öyle yatmak zorunda olduğumda falandır

Haha ilk evlendigimizde esim korkuyordu benden, sirt ustu yatip kafami da baya saga ya da sola yatirip uyuyorum diye boynum kirilcak saniyormus gece uyanip kafami duzeltiyordu

Genellikle sağa yatıyorum canım ya alışkanlık olmuş farkedince sola geçiyorum ama o zamanda kolum ağrıyor artık o tarafa yatmaktan, sırt üstü yatma da zaten sağa ya da sola diyor
Ben de normalde sol tarafa yatarım geçen gece bi uyandım sol göğüs kafesim ve sol kolum çok kötü ağrıyordu kıpırdayamadım 20 saniye falan. Sanırım ters bi şekilde yattım veya kendimi çok kastım

Bende dikkat etmeye çalışıcam içim rahat olsun en azından. Benim bebek sol tarafta duruyor zaten sola yatınca daha çok hissediyorum.

Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.

Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.”

Çok güzel açıklamış bence, tüm gece boyunca aynı tarafa yatmak mümkün olmuyor cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…