2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    285
Benm şeker zaten açlık iyide tokluk özellikle pirinç yda tatlı yedğmde 150 ile 170 arası çıkmıştı sözde diyetteyim 😑ölçmedim de uzun süredir. Ben 2 saat biliyordum 1 saat ise iyiymiş. En iyisi yarın aşı ya gidim detayları öğrenim öyle gidim tekrar 24 ile 28. Haftalar arası demişti hemşire bna.
Evet 24 28 arasi. Ben de ocak sonu subat basi gidicem. Ben aclik tokluk sekeri hic bilmiyorum sinir nedir. Kagidimda bile dikkat etmiyordum doktor bisey demedigi icin🙄 insallah iyi sonuclar aliriz.
 
30dan sonrada ya doğuramazsam diye korkuyorum 😢
Cnm senin korkularını inan bütün hamileler yaşıyoruz.yalnız değilsin.ben ilk doğuma giderken,doğmamış bebeğime mektup bile yazdım,kesin bana bişey olcak gibi geliyodu.şükür o günler geride kaldı şimdide aynı hisler yokluyor ,bolbol dua ederek atlatıcaz süreci inşallah 🤲
 
Oyle bi his yasamadim henuz sanirim🙄 ama hep degisik agrilarim oluyo,bi kasik bi vajina bi karnim. Adet agrisi gibi de sanirim 3. Ayda yasamistim kasiklarimda. Off insallah saglikla gecirelim su sureci allahim..
Doktorum bana ,sürekli çeşit çeşit ağrılarım oluyo deyince,anormal bişey olsa kesin anlarsın demişti.ilk gebelikse,insan daha çok tedirgin oluyor.benim 2. Ama yinede artık bundan sonra iki haftada bir gidicem doktora.bir ay valla çok uzun geliyo.
 
Merhabalar, devlette detaylı ultrason için kendimiz perinatalogtan normal randevu alsak oluyor mu acaba ? Yoksa birinin yönlendirmesi mi gerekiyor?
Detaylı ultrason haftanız geldiğinde doktorunuz size yeşil alan açarsa kendiniz randevu alıp gidebilirsiniz.
Eğer ilk kez devlet hastanesine gidecekseniz önce kadın doğum sizi görmesi gerek, yeşil alan açılmadan randevu alınmıyor.
 
Yok canım ya senin iyimiş. Bu gittiğimmkafın berbattı sinirimden deli oldum cıktım. Zaten söyledim böyle böyle gittim ben bu oldu diye kimse ondan memnun değil. Ama o iyi doktorun sırası olmayınca mecbur gidiyorlar dediler dün arkadaşlar.yani Allah gerek etmesin gitmem de bişe de daha.
kız şu parti işi de çok güzel olmuş 😁😁😁😁 apartman içi görüşüyoruz zaten sadece bizim bloğun adı cıkmıs o blok çok gidip geliyor birbirine samimiler diye 😂😂😂
Aslında randevu açılsa çok rahat olur, neden randevu açmıyorlar acaba.
Çoğu hastane şu an randevusuz hasta bakmıyor diye duymuştum.

Görüşebilecek birilerinin olması çok güzel 😇
Konuşanlar da çekemiyordur 😂😂
 
Benim yururken surekli oluyor. Sag ayagimla adimimi her attigimda. Simdi denedim sanki kasik degil de karnin sag alt kismi gibi. Yeri de tam tarif edemiyorum🙁 insallah normaldir. Arayip sorsam mi diyorum ama gel bakalim derse de yol cok uzun ve yollar karli suan. Dun aksam biraz okuyunca internetten korktum,dusuk tehdidi erken dogum tehdidi vs😥 ama bicak saplanmasi seklinde bir agri degil.
Geçmiş olsun canım
Bende de ara ara bu tarz ağrılar oluyor.
Doktor uzanıp dinlendiğin zaman geçen ağrılar seni korkutmasın demişti. Dinlenmene rağmen geçmiyorsa sıkıntı vardır dedi.
Çok ayakta kalmaktan oluyordur muhtemelen
 
KirazHanim KirazHanim @Spring05 @mermito xoxo2185 xoxo2185 topiğimizi bırakmayalım, topiğimiz ağlıyor 🤣
Ben her zamanki gibi ya sabahın köründe yazıyorum ya da gece yarısı 😂 ortası yok bende 😂😂
Yazdığım saatlerde kimse de olmuyor, kendi kendime konuşup çıkıyorum 😂😂😂

Bunların bi de anne dizi diye geçen bi modeli var yan yan da sallana biliyor biz ondan çok verim aldık çok uzun zaman kullandık. 8-9 aylıkken bile onda uyutup sonra yatağına alıyorduk 😅 bu tarz bişey. Eşim bi de buna ip bağladı yattığı yerden sallıyordu gaz sancıları olduğu dönem çok faydası olduEki Görüntüle 2763577
Bundan çoğu kişi memnun kalmış, kilo kapasitesi de fazla sanırım. Ama bazı yorumlarda çökme oldu yazanlar var, bebek daha üç aylıkken mesela çökme sorunu yaşayanlar olmuş.

Ben de bu tarz veya anakucağı gibi bir şeyler almak istiyorum ama kızım kesin kırar diye vazgeçiyorum
 
Kızlar çift isim hakkında ne düşünüyorsunuz? İki isim koyalım diye düşündük en son ama şimdi de içime sinmiyor acaba zorluk çeker mi diye. Kişilik bölünmesi gibi şeylere inanmıyorum öyle diyen psikologlar olmuş çünkü ama ben daha çok bir zorluğunu yaşar mı, keşke tek ismim olsaydı der mi gibi şeyleri düşünüyorum bu ara. Ben ve ailemdeki herkes tek isimli olduğu için kestiremiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bizde de herkes tek isimli, çift isim olsa bile tek isimle sesleniyorlar genelde.
Biliyorsun kızım çift isimli ama onu ayrı söyleyen pek yok.
Ben haksızlık olmasın diye bu bebeğe de çift isim düşünüyorum.

İsimler birbirnden alakasız olmadığı sürece çift isim güzel oluyor bence.
Bazı isimler var, biri eskilerden kalma diğeri güncel isim, onlar zaten birlikte kullanılmaz ama uyumlu iki isim olursa ve isimler çok uzun olmazsa birlikte kullanılabilir
 
Bence zorlanmaz. Moduna göre ismini seçer. İsimlerden biri çok alaturka bir isim olursa zaten onu yoksayar🤣. Ama ona da seçme şansı vermiş olursunuz.
Bu arada analar nedir seçtiğiniz isimler herkesler saklıyor yahu. Çocuklara büyünce ismin ne diye soracaklar annem saklıyor söyleyemem diyecek 🤣.
Biz henüz bir isim bulamadık 😂😂
Zeynep ela olabilir, kızım da kendi kendine Zeynep demeye başladı 😂 kardeşinin adını seçti herhalde diyoruz


Bu arada son çocuğuna iki isim koymak isteyen biri diğer çocuğun tepkisiyle karşılaşmış. Bana koymamışsın ona da koyamazsın demiş🤣. İki isimli çift arkadaşım da iki çocuğuna da iki isim koydular. Hayatlarından memnunlar.
İşte ben de aynı mantıkla düşünerek bu kızıma da iki isim koymayı düşünüyorum. Büyüyünce niye benim adım tek niye benim adım çift demesinler 😂
 
Ben perinatalogtan randevu alabildim aslında iki hafta sonrası için ama yine de ilk kadın doğuma mi gidilmesi gerekiyor?
Demek ki size randevu açmış takibinizi yapan doktorunuz.
Perinatalogtan randevu aldıysanız direkt oraya gidebilirsiniz, sonuçta randevunuz orda görünüyor.
Ben de randevulu gittim, pernatalog randevum var diyince zaten odasını gösteriyorlar
 
Bebek detertanı olayı önemli ama kendi kıyafetlerimizi hatta babanın kıyafetlerini de bebek detertanıyla yıkamak lazım. Yüzü gözü biizm kiyafetlerimize değecek yatağımıza koyacağız belki😱. Son 2 ay komple deterjan değiştirmek lazım.
Ben bebekten sonra yumuşatıcı kullanmayı bıraktım.
Bebeği de kendi örtülerini omzumuza almadan hiç almadık. Yatağa veya koltuğa koyacağım zaman da kendi battaniyesini serip öyle yatırdım.
 
Aynen canım. Ben içeriği temiz diye green clean bebek deterjanı aldım ama lekeleri çok iyi çıkarmıyor gibiydi en son incia ya döndüm (ilk bebeğim için). Sabun tozları tortu bırakabiliyor. Genelde hassas durulama seçiyorum yıkarken çift durulama gibi oluyor. Alerjik bi bebek olmadıktan sonra çamaşır olayı çok sıkıntı yapmaz. Ama mesela ben uzun süre parfüm kullanmadım hala da kullanmıyorum. Kızım sürekli kucağıma geldiği için onu direk o kokuya maruz bırakmak istemedim, ne kadar olsa kimyasal kokusu. Hem de annesinin kendi kokusunu rahatça alsın
Green clean bebek deterjanının lekeler için ayrı deterjanı da var canım, o bence baya etkili oluyor.
Ben program bitince aynı programı bir kez de deterjansız çalıştırıyorum iyi durulansın diye.
Parfüm de iki yıldır hayatımda yok, dediğin gibi bebeği rahatsız etmesin diye kullanmıyorum.
Eşim de evden çıkınca kullanıyor, evde aşırı rahatsız ediyor.
Tabi bizim kızımız alerjik bebek olduğu için biz hep ekstra dikkat ettik.
Herkes bu kadar kasmayabilir :)
 
Evet 24 28 arasi. Ben de ocak sonu subat basi gidicem. Ben aclik tokluk sekeri hic bilmiyorum sinir nedir. Kagidimda bile dikkat etmiyordum doktor bisey demedigi icin🙄 insallah iyi sonuclar aliriz.
İnşAllah 🙏 ❤️ sınır hamilelikte 140 diye demişti hemşire arkadaş
 
Ben bebekten sonra yumuşatıcı kullanmayı bıraktım.
Bebeği de kendi örtülerini omzumuza almadan hiç almadık. Yatağa veya koltuğa koyacağım zaman da kendi battaniyesini serip öyle yatırdım.
Yumuşatıcının evlerimizdeki en büyük alerjen olduğunu öğrendiğimde ben de 5 ayda 1 şiseye düşürdüm.
 
Doktorum bana ,sürekli çeşit çeşit ağrılarım oluyo deyince,anormal bişey olsa kesin anlarsın demişti.ilk gebelikse,insan daha çok tedirgin oluyor.benim 2. Ama yinede artık bundan sonra iki haftada bir gidicem doktora.bir ay valla çok uzun geliyo.
Ne guzel aciklamis doktor. Benim de ayda bir cagiriyo, cok uzun🙁
 
X