2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bi de arkadaşlar kaçıncı haftada 2 Li taramaya gideceksiniz ya da gidecek misiniz 11-14 testi de deniyormuş 11. Ve 14. Haftalar arası yapıldığı için

Bi de arkadaşlar kaçıncı haftada 2 Li taramaya gideceksiniz ya da gidecek misiniz 11-14 testi de deniyormuş 11. Ve 14. Haftalar arası yapıldığı için
ben doktorum neyi ne zaman önerirse öyle yapacağım.
bu testlerle ilgili vs. okumadım ve okumayacağım, doktora teslim olmak en iyisi bence.

Evet konusmustuk sanirim. Gec dollenme degil emin gibiyim. Testte yapmistim zaten. Gecen sefer 70 cikmisti ilk beta regl gecikince. Ama hep duzenli artmisti. 2 kati ilerledi. Ama tüpe yerlesmisti. Bu sefer lekelenmem olmuyor ondan biraz umutlanıyorum belki saglikli gider diye.

Ay iyi bari buda ikiz olursa daha da zor olur ama nasip Allahtan ne olursa kabul
bencede çok acele etme gitmek için kalp atışını fln görürsün direkt iki bebekle zor olur gitmek hastaneye
Benim doktorum da yazdı özelde, ama 2 kutu yazılabiliyormuş sanırsam, o da bitmek üzere, ben istiyorum ki alayım 3 aylık bir daha uğraşmayayım
Hayır canım benimki 9 kutu yazıyor rapor çıkardığı için mi bilmiyorum ama özel devlet farketmiyor bu konuda
Ben 2 li tarama yaptırma taraftarıyım ilk oğlumda 11. Haftada yaptırmıştık sıkıntı çıkmadı Allaha şükür bunda da yaptırıcam. Bence Allah korusun riskli bir durum olsa bile bunu bilerek bi hamilelik geçirmek daha doğru geliyor bana. Düşünsene Allah korusun sıkıntı var ve sen bunu doğum anında öğreniyosun bence çok büyük bir travma olur öncesinde bilip kendi psikolojini hazırlamak daha iyi diye düşünüyorum

Merhaba sat 23 Ağustos beta 375 çikti Haziran doğumlu kızım var bu tarihlerde olup doktora giden oldu mu acaba aranızda

İkili tarama üçlü tarama testleri adı üstünde tarama testidir tanı vermez. Anne yaşı, Papp-a , BhCG nin bir hesaplamasI sonucu toplumda görülen ortalaması ile ortaya istatistiksel bir oran veriyor. Risk için öngörü açısından çok önemli aslında.

geçen sefer lekelenme mi olmuştu?
lekelenme olsa bile canınızı sıkmayın, burada gördüğüm kadarıyla rengi ve miktarını önemsiyor doktorlar.
ben de açıkçası stresten strese koşuyorum ama kendimizi rahatlatmamız lazım, yoksa olacak iş değil

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Selam herkesee, iyisiniz umarım. Yazılanları hemen takip edemiyorum sonradan herşeyi okumak vaktimi alıyor baya kızlar siz folik asite ne zaman başlamıştınız? Ben 5.haftada başladım öncesinde kullanmamıştım. Ama şimdiki aklım olsa önceden içerdim. Sizler ne düşünüyorsunuz? Bir yandan da diyorum ki annem folik asit nedir bilmiyor, sağlıksız gıda yiye yiye bizim neslin cefası da bu sanırım hep ek gıda takviyeleri, vitaminler vs vs

Ah kızlar ya benim nerden baksan geçen haftadan beri bulantılarım var. Yemek yememi engellemiyor öğlenleri pek bir şey yiyemiyorum o kadar ama onun dışında sürekli bir bulantı halim var. İstifrada edemiyorum dr ilaç yazdı o da etki etmedi bana, beyaz leblebi ve yeni çözümüm sakız çiğnemek Sakız çiğnerken bulanmıyo gibi geliyo ama hep bi yatma isteğim var işten dönünce evde kafayı koysam uyuyorum vallahi her şeyim kalıyor

Folik asitle ilgili sevdiğim bi doktor şunu demiş;

Eklentiler

• 8674CE92-51D9-4572-B7D5-6A09DDB32E46.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 66

Bende ne gerekiyorsa yaptiririm, doktor ne derse. Sadece su seker yuklemeyi yaptirmicam sanirim, onun yerine her gun sekerimi olctururum diye dusunuyorum. Temmuzda aclik ve tokluk sekerine bakilmisti. Bu ay da tokluga baktirdim bir sorun yok ama yine de ailede herkes seker hastasi diye biraz endiseleniyorum

Bende şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum aç karnına içiyorsun bi de kutu kola gibi glikoz ama diğer ne gerekirse yaptırırım diye düşünüyorum

Oral glukoz tolerans testi aslında çok da çekinilecek bir şey değil. Gestasyonel diyabeti anlamanın en pratik yolu da bu. Tek sorun şu an pandemi dönemi ya sağlık kuruluşlarında 1 er saatlik kan verme olayı nasıl yapılabilir?

Şeker yüklemesi benim de çok kafamı karıştırıyor. Babaannem ve halam şeker hastasıydı. Genetik olarak yatkınlığım var ama okuyup araştırdıkça da kafam karışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…