2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    285
Merhaba kızlar, kalça çıkığı testi için hangi bölüme gidiyoruz , sizler yaptırdınız mı, sonuçlar hemen çıkıyor mu acaba?
Çocuk doktoru ultrasona yönlendiriyor, aynı gün içinde yer varsa saat veriyorlar. Zaten sonuç doktorun ekranına yansıyor, hemen görüşebiliyorsunuz. Ben şehir hastanesinde yaptırdım, bu şekilde oldu

Kızlar havalar aşırı sıcak ya nasıl giydiriyorsunuz bebekleri. Ben sadece zıbın ya da sadece sıfır kollu ya da kısa kollu alt kısmı şort tulum giydirip içine bişey giydirmiyorum. Çok mu ünce oluyor acaba. Üstünü de örttürmüyor gece. Örtüpüm an tekmeliyor açıyor
Sadece kısa kollu veya kolsuz zıbın giydiriyorum o bile ter içinde kalıyor
 
Her gün az da olsa çıkar canım, böyle böyle alışacaklar.
Bebek ilk doğduğunda eşim olmadan çıkamam diyordum, diğer kızım da iki yaşında.
Bir gün çok sıkıldım, kızım da ağlıyordu, kalk Seda neyden korkuyorsun dedim hazırladım çocukları, önce evim bahçesinde takıldık, başka gün parka gittik, diğer gün eşimin yanına okula gittik. Tek başıma ilk çıktığımda bebek 35 günlüktü.
Benim şansım emziğe alışması oldu, emzik sayesinde genelde sakin duruyor ve uykuya daha kolay geçiyor.

Anne olduktan sonra insan tek başına neler başarabildiğine inanamıyor. Dışarı çıkmak ne ki bebek büyüdükçe vay be bunu ben büyüttüm diye kendinle gurur duyacaksın 😍
Ya hep bir bahanem oluyor hava cok sıcak, bebek cok huzursuz, gazıni tam cikaramadi, benim önce duşa girmem lazim vs vs gibi. Ama bu şekilde büyük hata yaptığımın ben de farkındayım. Cikaricam ben de artik dediginiz gibi. Evde 4 duvar arasinda o da bunaliyor, acik hava illaki iyi gelir hem ona hem bana.
 
Tek bebeği olan kızlar hiç üşenmeyin çıkın ben 2 çocukla hiç üşenmeden çıkıyorum ilk günlerden beri. Yapamayacağınız bişey değil sadece gözünüzde büyüyor. Ağlarsa bi yerde oturup meme veriyorum susuyor zaten.

Önemli olan ağladığı zaman panik yapmamanız çünkü bebek sizin enerjinizi hissediyor. Siz panik oldukça daha da çok ağlar.
 
Dolunay22 Dolunay22 oğlanı sünnet ettirdik bizde 43 günlükken çok kolaymış gerçekten ilk gün biraz huysuzluk yaptı ama gaza daha çok sinirlendi 😅 çok şükür iyileşti bile iyiki iyiki diyorum bu kadar küçükken sünnet işini aradan çıkarttık 😊
 
bulunduğu odada klima yanıyor mu? Odanın kuruluğundan da olabilir. Biz ufo yaktık 1 hafta kadar o zaman bu belirti daha şiddetlendi. Buhar makinem olmadığı için su ısıtıcısının kapağını açtım 5 dakika kaynattım odada iyice buhar oldu her yer nefesi de açıldı.
Klimamiz yok canım cam açık uyuyoruz çok sıcak İstanbul'dayım nem çok fazla bu sene fazla nemden olabilir mi acaba
 
Ne hayallerim vardı yaz için😌 ayağımı suya sokamadım. Bizde yazlıktayız ama resmen bu yazın çabucak geçmesini istiyorum. Evden çıkamıyorum resmen bebeğimde çok mutsuz. Kızımı denize götüremiyorum babası götürdü bir kaç gün. Bu yaz bize yazlık bile işkence oldu😞
 
Ne hayallerim vardı yaz için😌 ayağımı suya sokamadım. Bizde yazlıktayız ama resmen bu yazın çabucak geçmesini istiyorum. Evden çıkamıyorum resmen bebeğimde çok mutsuz. Kızımı denize götüremiyorum babası götürdü bir kaç gün. Bu yaz bize yazlık bile işkence oldu😞
İlk gittiğimizde bizim de öyle oldu, 1 aylıktı. Sürekli emmek istedi. Sular da tam ısınmamıştı zaten gitmedik biz de plaja. Geçen hafta yine gittik bu sefer rahatça girdik denize uyudu plajda. Hiç denediniz mi plajda götürmeyi uyur belki.
 
İlk gittiğimizde bizim de öyle oldu, 1 aylıktı. Sürekli emmek istedi. Sular da tam ısınmamıştı zaten gitmedik biz de plaja. Geçen hafta yine gittik bu sefer rahatça girdik denize uyudu plajda. Hiç denediniz mi plajda götürmeyi uyur belki.
Sahile bi akşam götürdük kordona inmemizle çıkmamız bir oldu. Ağladı kucağımıza alıp eve geldik. Zaten ne zaman dışarı çıksak emmek istiyor. Parkta emzirdim bir kaç kere. Açıkçası güneşte de kucak isterse dolaşmak isterse diye korktum. Bir kere pikniğe gittik orada çok iyiydi. Devamlı uyudu uyanınca arabada emzirdim iyi olmuştu öyle.
 
Sahile bi akşam götürdük kordona inmemizle çıkmamız bir oldu. Ağladı kucağımıza alıp eve geldik. Zaten ne zaman dışarı çıksak emmek istiyor. Parkta emzirdim bir kaç kere. Açıkçası güneşte de kucak isterse dolaşmak isterse diye korktum. Bir kere pikniğe gittik orada çok iyiydi. Devamlı uyudu uyanınca arabada emzirdim iyi olmuştu öyle.
Bizim de öyle olmuştu. Ilıcaya gitmiştik kumru yemeye, eve dönene kadar emdi resmen. Bir kez de bostanlıdaydık orda da 3 saat emdi 😄 ama deniz kenarında güzel uyudu denizin sesiyle belki de.
 
😊 Valla İzmir guzel şehir ama dayanamazdim sanirim o sıcağa hergun yaz boyunca. Guzelligi kendine kalsin o yuzden 😁 ben pek yaz insani deiglim zaten, Ciddi anlamda bugun cok zorlandik yazin en sicak günüydü sanirim Bizim evde 😀😀 Mahfolduk, 29 bizi bunaltmaya yetti. Önceleri olsa idare ederdik de bu zamana kadar gerek duymaidk zaten klima almaya ama doktorun bebegin kg alımını engeller demesi bize yetti şuan.
Evet İzmir çok güzel ama yazın durulacak gibi değil 😬 sıcaktan bebeklerin kilo alamadığını da ilk kez duydum ama sıcaktan rahat uyuyamıyor lar rahat ememiyor lar belki ondandır
 
Ben su icirmiyorum ya. Bir doktordan dinlemistim. Bebeklerin mideleri zaten cok kucuk, gerekli suyu anne sütünden alıyorlar o yuzden bos yere küçücük midelerini su ile doldurmaya gerek yok diyordu. Her doktorun söylediğinj tabiki uygulamıyoruz ama bu soylenen bana cok mantikli gelmişti. O kadar endise etmeye basladim vucudu susuz kalir mi diye ama su vermek hic aklima gelmemis o derece. Daha sık emzirmeye basladim artik gunduzleri.
Ben vermeye başladım suyu sanki icinince bir rahatliyor gibi geliyor bana .çişini takip et canım sarı gibi olursa susuz kalmistir. Ben normalde şimdide inegin yalaktan sui ctigi gibi içen biriyim 🤣 yinede veriyorum kızima
 
Merhaba ben ağustos annelerinden geliyorum :) sizlerden özel bi konuda fikir almak istiyorum... benim 1 hafta içinde normal doğum mu yoksa sezeryan mı olmam gerektiğine dair karar vermem gerekiyor doktorum bana bıraktı... Ancak bu ilk gebeliğim ve doğum konusunda hiçbir tecrübem ve bilgim yok... Siz ne önerirsiniz ve doğum sürecinde ve sonrasında ne takım sorunlar yaşadınız... Özellikle merak ettiğim normal doğum sonrasında genital bölgede bir takım sorunlar yaşanabiliyormuş misal bollaşma ya da his kaybı vb. gerçekten de öyle mi yoksa orası kendini eskisi gibi topluyor mu ?
Valla ben sezeryan oldum son ana kadar normal doğum düşünüyordum ben de çok gördüm ordan kafa geçiyor esniyor kimisi hemen toparlanıyor vs yazmıştı.ve olurda kedi atilirsa bakımı varmış misal birinde görmüştüm diken gibi batıyor oturamiyorum diyordu.
Sezeryanindq zorluğu var ama ben pişman değilim sezeryan olduğum için oradan çıkmasına gonlum razı olmadı 😁bu sadece kadın için değil erkek içinde sorun aslinda çok açıklayıcı yazmak istemiyorum 🙄
Havalar cok ısındığı icin acaba emzirme sıklığını artirmamiz gerekiyor mu arkadaslar. Ben normalde bebegim ne zaman isterse o zaman veriyordum ama susuz kaliyor mudur acaba vucutlari.

Bugun 2. Ay kontrolune gittik alt sınırda kg almis kizim 500 gr sadece. Ben oyle cok tombul iri bir bebek olmaisni istemiyorum, tombul bebek sağlıklı bebek demek degil neticede. Ama biraz da uzuldum açıkçası acaba yanlış mi yapıyorum. Açlıktan hic ağlamiyor, ac kaldigini düşünmuyorum o yüzden. Ama susuzluk çekiyor mudur o takıldı kafama da.

Doktorumuz da ev ısısı yüksekse bebek kg alamaz, sicakta fazla enerji yakar kilo kaybı olur dedi, bunu hic duymamistim 22,24 derece ısıda olmali dedi o da, ama klimamiz yok. Havalar malum bugun 29 dereceyi gördük. Şimdi acaba klima mi alsak diye arastirmaya başladık ki sağlıkli olmadigini düşünerek hic niyetlenmemistik şimdiye kadar. Ama cok sicakta cocugun bulunmasindansa klima daha iyi olur dedi doktor da. Iyice napacagimizi şaşırdık anlayacaginiz.
Tombul bebek şuan belli olmaz canım bizimki de maşallahı var çok şükür kilo aldı çok zayıf doğmuştu citipitiydi daha doğrusu 3 kg olmasina rağmen kilo fast food yemesine bağlı sütten aldığı kilo boyuna gelişimine gidecek daha çok küçükler o yüzden kilo alacak ki büyüyecek.
 
Birde ben çok sancı çektim sürmeli nst deydim bıkkınlık gelmişti dayanamicam diye 😅 erken doğum riskim vardı bana nidicard yazdılar ertelemek için 🤷benim kız biraz aceleciydi 🤣39 a kadar zor tuttular serumlar,oksijenle ilaçlar havada uçtu 😅
 
Kızlar biz ilk kez uzun yola çıktık 6 saatlik yol belimi kırdı arabada be zormuş bebekli yolculuk 🤕
 
Kızlar biz 2 ay 11 günlüğüz , bebeğim kafasını yüzüstü çok kaldıramıyor. Çıngırak verince tutuyor kendi davranmıyor tutmaya. Sizinkiler nasıl?
 
X