- 26 Eylül 2014
- 4.536
- 9.919
- 358
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.621
Aynı bizim durumlarCanım üzme kendini. Elinden geleni yapıyorsun. Şu atak haftası bitene kadar da sabret bence. süt çıkmasa da uyarmaya da devam et, bebek emdiği anda gelir süt. Baktın yine olmuyor zorlamazsın, kendin de yıpranmazsın.. en azından mama alıyor senin bebiş. Ben mama da veremiyorum istemiyor hatta sağdığım sütü bile içmek istemiyor , emmediği zamanlarda hep aç. ama elimden geleni yapıyorum şu atak bittiğinde geçeceğine inandırdım kendimi, biraz rahatlatıyor. Bir de ten teması yaptın mı son zamanlarda? uyurken tamamen çıplak olacak şekilde beraber uyuyun, konuşun. Orada sakinleşsin. ben öyle yaptığımda uyanınca az da olsa emiyor. Danışman her gün yap mutlaka dedi. Sabır isteyen bir şey memeye döndürmek ama dönüyorlar mutlaka dedi.
Ne olacak böyle ? Aç aç duruyor hem sinir oluyorum hem üzülüyorum. Kaşık biberonla sağdıgım süt de ziyan oluyor ağzından püskürtüyor. Emmezse mama verirsin olur biter diyorlar ama keşke öyle kolay olsa. Artık anne sütü, mama dert etmiyorum beslensin derdindeyim. Biz de şimdi doktora bekliyoruz ben de merak ediyorum.Aynı bizim durumlar
Biberonla süt/mama veriyorum almıyor
Kaşıkla ikimiz de eziyet çekiyoruz.
Zıplayarak gezerek emzirme de işe yaramıyor
Sadece uykusunda ve yeni uyandığında emiyor
Yarın aşısı var bakalım ne kadar kilo almış çok merak ediyorum
Ben beklemedeyim.
Cnm oncelikpe gitmeni oneririm11 saat uçakta nasıl oyalarım diye düşünüyorum. geçen gün 1 saat arabayla yolculuk yaptık 5 dk durmadıDoktora da sordum papatyalı toz sakinleştiriciler varmış diş dönemi de veriliyormuş onlardan denersin dedi.
Aynı durumdayım.Şırınga ile ağzına sıkıyorum sütümüNe olacak böyle ? Aç aç duruyor hem sinir oluyorum hem üzülüyorum. Kaşık biberonla sağdıgım süt de ziyan oluyor ağzından püskürtüyor. Emmezse mama verirsin olur biter diyorlar ama keşke öyle kolay olsa. Artık anne sütü, mama dert etmiyorum beslensin derdindeyim. Biz de şimdi doktora bekliyoruz ben de merak ediyorum.
2 gündür böyleyiz.Tükendim resmen.Uyku meme hepsi isyanda.Sürekli bağırıyor benim gibi olan var mı.Kahvaltı ile akşam ediyorum
Neden 200 ya da 250 değil de 230 ?Bugün sağlık ocağına gittik geçen ay çok kilo alamadığı için ebe kilo alımına bakmak için çağırdı. 3 haftada 600 gram almış. Kilo alımı az haftada 230 gram alması gerekiyor dedi. O da abarttı, doktorlar aylık 500,600 gr yeterli diyorlar
Aynen her şey kilo değil bunu bilmesi lazım. bi de ne yapalım böyle gidecek artık yine de sen sık sık emzir diyorNeden 200 ya da 250 değil de 230 ?neye göre yapmış bu hesabı acaba? 3. Aydan sonra azalmıyor muydu kilo alımı? Doğduğu günden beri 500-1500 arası normal dedi hep doktorlar. Bizim kız geçen ay 550 gr aldı. Senin ebe görse kampa alır normal sınırlar içinde kaldığı sürece hiç takmıyorum artık. Kilolu olunca kuş kondurmuyorlar. Sağlıklı olsunlar o önemli. Bir de bunun kucakta taşıması var.
Zeka gelişimi, motor gelişimi, dil gelişimi iyiyse gerisi teferruat.
Ya 4.aya girdik artık ne 230 gramı. Allahim yarabbim çıldırtıyorlar insani he. Artik ayda 300 600 gr arasi yeterli olmasi gerekiyorBugün sağlık ocağına gittik geçen ay çok kilo alamadığı için ebe kilo alımına bakmak için çağırdı. 3 haftada 600 gram almış. Kilo alımı az haftada 230 gram alması gerekiyor dedi. O da abarttı, doktorlar aylık 500,600 gr yeterli diyorlar
Uyku gerilemesi 4. ayda 8. ayda ve 1 yasinda yine oluyormus. Sadece bu donemlere has gecici gerilemeler olduguna inanmak istiyorumMeraktan 2020 Mayıs anneleri topiğine baktım. Tünelin ucu hiç hoş bi yere çıkmıyor kızlar.hala uykudan ve huysuzluktan dert yananlar var.
8. Ayda ve 1 yaşta dişten dolayı huzursuzlukları oluyor sanırım. Bu da uykuları etkiliyor. Ayyy çok zor cidden ya böyle sürekli şikayet etmek de istemiyorum ama şöyle biraz nefes almaya çok ihtiyacım varUyku gerilemesi 4. ayda 8. ayda ve 1 yasinda yine oluyormus. Sadece bu donemlere has gecici gerilemeler olduguna inanmak istiyorum
Abartıyorlar gerçekten artık her ay 1 kg almak zorunda değilYa 4.aya girdik artık ne 230 gramı. Allahim yarabbim çıldırtıyorlar insani he. Artik ayda 300 600 gr arasi yeterli olmasi gerekiyor
Çok abartmış bizim doktor bu zamana kadar aylık 600 gr, 3. Aydan sonra da aylık 400 gr almalı demişti. İyi ki benim bebeyi falan takip etmiyor beceremiyorsun sen deyip elimden alırdı çocuğu herhaldeBugün sağlık ocağına gittik geçen ay çok kilo alamadığı için ebe kilo alımına bakmak için çağırdı. 3 haftada 600 gram almış. Kilo alımı az haftada 230 gram alması gerekiyor dedi. O da abarttı, doktorlar aylık 500,600 gr yeterli diyorlar
Uykusu olmadığı zamanlarda emerken uyuyor mu peki ? Şu bir ay geçse ama sonrası normale dönecek mi o da belli değilSuan bunu sormaya gelmistim gercekten bu nedir yabizim 3 gundur boyle ama dun gece ve bugun sabahtan beri mahvetti beni. Emzirmeye calisinca agliyor meme disinda uyumuyor napicagimi sasirdim. Ustune bir de sut tazyikli geldi genzine kactikca iyice cildirdi, ustumuz basimiz sut icinde kaliyor surekli. Sagdim bende tazyikli olan gogsu sebep o sandim ama yine ayni sey. Uykusu gelince ciglik atiyor, uyutmaya calisiyorim memeyle savasiyor ve bana vuruyor memedeyken simdi uyuttum ama bu seferde kosarak memede tuttum o sekilde uyudu. Bir ay boyleyse gercekten cok cok kotu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?