• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
merhaba ben doktora gittim salı günü ve bana 33 haftalık olduğumu söyledi. 1 hafta ileride görünüyor dedi. Doğumum daha mı erken olacak yani?

95 üstü çikmamadi lazim diyor benim doktor açliğa tokluğada 140i gecmesin diyor sen ara öğünler de ne yiyosun canim banada gelişimi haftasına gore iyi dedi 2700biraz cok gibi geldi acaba iri bebekmi olacak diye endişelendim 4kilo doğarsa dogum zor olur diye düşündüm normal dogum istiyorum ben
Ben ara öğünlerde şöyle yiyorum:
Sabah-öğle arası:
1 laktozsuz sütlü kahve ( normal süt gaz yaptı bende ondan)
Bazen yanında badem yada 2 veya 3 erik yiyorum açlık durumuma göre.

14.30 gibi
3 kaşık yoğurt
1 şeftali yada ( nektarin, elma, armut da olabilir)
Tarçın serpiyorum göz kararı
1 yemek kaşığı granola veya yulaf veya kelogs tam buğay olandan

16.30 gibi de yukarıdaki menüyü yapıyorum bazen tahin ilave ediyorum meyvenin üzerine o kadar tatlı geliyor ki o zaman artık vücut alıştı tabi. 😂

File markette şekersiz bitter çikolatalı pirinç patlağı var. Bazen kahvemin yanına bunu koyuyorum. Gayet güzel oluyor tadıda güzel.

O kadar sıkma kendini ben 33 haftadayken 2430 demişti bebek kilosu için sen hesapla işte.

Sabah-öğle arası:

14.30 gibi
3 kaşık yoğurt

16.30 gibi de yukarıdaki menüyü yapıyorum bazen tahin ilave ediyorum meyvenin üzerine o kadar tatlı geliyor ki o zaman artık vücut alıştı tabi. 😂

File markette şekersiz bitter çikolatalı pirinç patlağı var. Bazen kahvemin yanına bunu koyuyorum. Gayet güzel oluyor tadıda güzel.

O kadar sıkma kendini ben 33 haftadayken 2430 demişti bebek kilosu için sen hesapla işte

Sabah-öğle arası:

14.30 gibi
3 kaşık yoğurt

O kadar sıkma kendini ben 33 haftadayken 2430 demişti bebek kilosu için sen hesapla işte.
Laktolsz sütlü kahve varmı canım :) bende normal süt içemiyorum dokunuyor bana
Dediğin çikolata bumu canım

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-28-19-02-10-751_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2025-08-28-19-02-10-751_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    33 KB · Görüntüleme: 41
Benim babam bana hindistan cevizi lifli olmasını önerdi. Bende ikeadan baktım zaten bir tane olması lazım. Ona bir bakabilirsin. Daha sağlıklıymış yaylı yataklardan biraz sert olması gerekiyormuş

Evet valla hem ilk gebelikler gibi olmuyormuş. Öncekiler gibi kilo almadım ama yinede daha agir hissediyorum kendimi. Artik vücut sinyal veriyor. Yoruluyor.
Canım evet öyle oluyor evde bir çocuk daha olduğu için bence bende öyleyim

Çikolata yaptırmıştım bugünde şişe etiket siparişlerim geldi kendim yapmak istedim 😊
Çok güzel olmuş 😍30 ml galiba şişeler ,bende böyle yapmayı düşünüyorum ama 50 ml şişeden yapacağım .İstanbul'da annemlerde ufak mevlüt yapacağım orada dağıtacağım.Birde lokum kutusunda lokum dagitayim diyorum .

Eklentiler

• Screenshot_20250812_121337.webp
    Screenshot_20250812_121337.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20250812_013338.webp
    Screenshot_20250812_013338.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 88
Benim şekerimi sütte yükseltmeye başladı önceden yükseltmiyordu😔
Olabilir mesela sabahları domates yiyince çıkıyor benimde ama akşam salatada yiyince çıkmıyor. Kendime göre ayarlıyorum şeker durumuna göre yiyorum veya yemiyorum.

Mesela yeşil mercimek ye yüksek folat bar demişlerdi bir akşam pişirdim az porsiyon yedim ancak şekerimi yükselttii. Ertesi gün kepekli makarna ile birlikte daha az yedim yükseltmedi 😂 deneye deneye buluyoruz bazı şeyleri.

Olabilir mesela sabahları domates yiyince çıkıyor benimde ama akşam salatada yiyince çıkmıyor. Kendime göre ayarlıyorum şeker durumuna göre yiyorum veya yemiyorum.

Mesela yeşil mercimek ye yüksek folat bar demişlerdi bir akşam pişirdim az porsiyon yedim ancak şekerimi yükselttii. Ertesi gün kepekli makarna ile birlikte daha az yedim yükseltmedi 😂 deneye deneye buluyoruz bazı şeyleri.
Makarna az yersem çıkarmıyor benimkini ama kepek ekmeği çıkarıyor bi dilim yesem😄ilginç

Ekmeği kahavltıda yiyordum onuda çıkardım. Onun yerine sabab iki tane sade wasa kraker yiyorum. O çıkarmıyor tokluk şekerim 120 yi geçmiyor. Tam buğday ekmek yiyince 130 ları görüyorum ☺️

Benim de akıntım var ama sarı veya yeşil değil normal beyaz akıntılarım oluyor o başladı 1 haftadır. Mantar vs dediğin için söylüyorum doktora gitsen tahlil, test, fitil bir şey yapılsa?

Hamileliğin başında vajinal kültür yapıldı canım mantar çıkmıştı o zaman farklı şehirdeydim o doktorum mantar ilaçları zararlı diye ilaç vermemişti ama mantarın da bebeğe zararı yok demişti. Birkaç ay önce de şimdiki doktorum muayene etti mix bi enfeksiyon gibi duruyor diye fitil vermişti fitili kullanırken geçmişti sonra yine başladı, tekrar kültür yapıldı yine mantar çıktı, mantar için fitil verdi ama hamilelik kategorisi C olduğu için kullanmaya korktum açıkçası

Back
X