• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Arkadaşlar merhaba.Hepinize sağlıklı günler .Aldığınız veya önerdiğiniz ıslak mendil var mı? Ben hala bulamadım .İçerik olarak en temizi hangisi acaba?
Ben hastane için paddlers in ıslak mendili ve bebek bezini aldım.İslak mendili dokusunu falan beğendim ama parfüm kokuyor .Annem pamukla falan uğraşmaz diye aldim sadece hastanede kullanirim zaten.Evde pamuk su kullanırım oğlumda öyle yapmıştım.Esimede bahsettim o da pamuk kullan nereden çıktı ıslak mendil diyo😀Hassasdir baya kendisi.

Eğer normal doğuracak olsaydım ki tam belli değil,sanci odasında kaynanam dışında eşim annem yada kardeslerimden biri kalabilirdi.Ama doğumda eşimi istemezdim çünkü bayilabilir 🤣
Bu minnoş kız benim üst kaburgami mahfetti resmen, sanki kaburgam etime giriyor.Oglanda böyle canımın yandigini hatırlamıyorum.

Merveturann Merveturann merakla bekliyoruz güzel haberlerini cnm.Ara ara giriyorum bişey yazmismisin diye ,inş kolayca dogursun🌹

Bende dün perdeleri yıkadim eşim taktı. Bebişin ve benim eşyalarımı tam ufak tefek konulacaklar var sadece. Dolap içlerini düzenlemek llazım camları silmem lazım. Büyük işleri şimdi yapıp doguma yakında bir süpürgeyle toz alındımi tamamdır.
Kolay gelsin canım artık zor oluyor iş yapmak

Eklentiler

• IMG_9624.webp
    IMG_9624.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_9625.webp
    IMG_9625.webp
    56,1 KB · Görüntüleme: 53
Kesinlikle, ben bu süreci sadece eşimle yaşamak istiyorum keşke anlayış gösterseler 🥲

Biliyor musun aynısını düşündüm benim annem de çok hassas biri ve beni o şekilde görsün istemem asla. Kendi de etkilenir farkında değil yardımcı olurum diye düşünüyor ama iyilik yapmıyor bu şekilde

Bana da o kadar beklemez gibi geliyor 37’yi bitirirsem şükrederim 😄 Ben de kaynanamı severim faydası da olabilir belki ama yine de yalnız olmak daha iyi gibi geliyor. Gurbette yurtdışında doğum yapanlar nasıl yapıyor sonuçta :’) Benim hastanemde doğumhane hariç odaya alıyorlar en azından sadece eşimi alırlar

Yukarıda odada beklemelerinde sorun yok zaten tabii ki, benim kastettiğim ben odada açılma bekleyip sancı çekerken etrafımın kalabalık olması. Sonuçta hastaneye gittiğin an doğuma alınmayacaksın yeterli açıklığa kadar odanda takılacaksın sonra doğumhaneye indiriyorlar. O yüzden hastaneye giderken haber vermem. Doğumdan önce kaç saat sancı çekicem belli olmaz çünkü

Olması gereken o ya olmadı hastanenin kuralı böyle falan diye sallarım 😂

Ben de asla psikolojik olarak rahat olacağıma inanmıyorum o şekilde. Masaj yapılması gerekiyorsa eşim yapar duşa girip rahatlayacaksam o yardımcı olur ben bu şekilde rahat ederim ama belki başkası o aşamalarda annesi veya bi başkası olsun ister yanında, tamamen tercih meselesi bence

Aynen asla istemiyorum falan demedim onlara da, bakarız duruma göre diye geçiştirdim çünkü dediğin gibi eşimin herhangi bir anlamda yeterli gelmediği zamanlar olabilir, o anki psikolojiyle anne diye ağlayabilirim jdjdjsjs Hiç yaşamadığım için kestiremediğim bir süreç

Son söylediğini ben de duydum bu her şey için geçerli bence, bi işi o iş olduktan sonra haber vermek en güzeli. Benim annem çok hassas ve bana düşkündür gelene kadar kimbilir neler kurar kafasında bi de şehir dışından atlayıp gelecek 😂

Merveee 🥹 Grubumuzun bilmem kaçıncı bebeği artık sayamıyorum maşallah size 😍 Allah hayırlı sağlıklı kolay doğum nasip etsin 💞
Benim eşim çalışıyor ve doğum izni 5 gün ama ben ayarlarım birşeyler diyor bakalım. Bundan dolayı bizimkiler sırayla git gel yapacak bir hafta benim ailem bir hafta eşimin ailesi gelecek diye konuştuk ama nasıl olur bilmiyorum. Evi temizlemeye başlıyoruz artık beşik dolap vs kurulacak daha çok iş var.

A ayseipekalp25 kuzum önce senin iyi olan lazım moralinin yüksek olması gerekiyor. Hem süt hemen gelmiyor çoğunlukla 2. 3. Günü geliyormuş endişe etme eşinle beraber memelerine masaj yapıp uyarabilirsin bak faydalı olur. Ama en iyi ilaç moral. Bebekler etraflarını elleri ve ağızları ile tanımaya çalışıyorlar. Ohoo daha neler neler alacak ağzına seni sinir edecek😄 sen kendine iyi bakacaksın pozitif olacaksın moralin yüksek olacak elinden geldiğince tabi bebeğinde seni gülerken pozitif görecek unutma o gücünü senden alıyor. En kısa zamanda kucağına gelcek.

Kızlar doktoruma ulaştım geçmeyen sarı akıntı için o da probiyotik beslen artık dedi ev yoğurdu tüketimi bol bol kefir içmemi söyledi aklınızda sizin de bulunsun kesinlikle probiyotik tuket dedi

normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar, epidural düşünüyor musunuz? Ya da daha önce yaptırıp memnun kalan yaptırın veya yaptırmayın diyen var mı? Sanırım belde hissizlik falan oluşuyormuş ama bazı kişiler de çok memnun kaldığını söylüyor. Ben aslında tamamen doğal ilerlesin istiyorum ama acı eşiğim düşük dayanamazsam sancıya diye de korkuyorum. Dayanmazsam eğer epidural yaptırırım diye düşündüm ama riskleri de varmış sanırım

Kızlar doktoruma ulaştım geçmeyen sarı akıntı için o da probiyotik beslen artık dedi ev yoğurdu tüketimi bol bol kefir içmemi söyledi aklınızda sizin de bulunsun kesinlikle probiyotik tuket dedi
Ben kefir hergün tüketiyorum canım probiyotik dediğin ne markette bulabilir miyim onuda deneyim 😊

E bebeğin kendi markası olan yatağı aldım, 4-5 aylık olana kadar reflü yatağında yatacak zaten sonrasında da üstüne bir tane daha aynı yataktan alırım gibi çünkü çok ince

Bizede haber vermeyi unutma ❤️
aynı şeyi ben de diyecektim ya, bebek yatağı alacağım nerden alayım diyecektim, ölçüsü 70-110 ve anladığım kadaryla bu ölçü her yerde yok

aynı şeyi ben de diyecektim ya, bebek yatağı alacağım nerden alayım diyecektim, ölçüsü 70-110 ve anladığım kadaryla bu ölçü her yerde yok
Aynen 70x110 biraz sıkıntılıymış bilsem park yatağı 70x120 alırdım. Trendyolda var aslında ama hangisi iyi hangisi kötü bilemiyorum bilinmeyen markalar hep

Ben hastane için paddlers in ıslak mendili ve bebek bezini aldım.İslak mendili dokusunu falan beğendim ama parfüm kokuyor .Annem pamukla falan uğraşmaz diye aldim sadece hastanede kullanirim zaten.Evde pamuk su kullanırım oğlumda öyle yapmıştım.Esimede bahsettim o da pamuk kullan nereden çıktı ıslak mendil diyo😀Hassasdir baya kendisi.

Eğer normal doğuracak olsaydım ki tam belli değil,sanci odasında kaynanam dışında eşim annem yada kardeslerimden biri kalabilirdi.Ama doğumda eşimi istemezdim çünkü bayilabilir 🤣
Bu minnoş kız benim üst kaburgami mahfetti resmen, sanki kaburgam etime giriyor.Oglanda böyle canımın yandigini hatırlamıyorum.

Merveturann Merveturann merakla bekliyoruz güzel haberlerini cnm.Ara ara giriyorum bişey yazmismisin diye ,inş kolayca dogursun🌹
Teşekkür ederim 🌸💚

normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar, epidural düşünüyor musunuz? Ya da daha önce yaptırıp memnun kalan yaptırın veya yaptırmayın diyen var mı? Sanırım belde hissizlik falan oluşuyormuş ama bazı kişiler de çok memnun kaldığını söylüyor. Ben aslında tamamen doğal ilerlesin istiyorum ama acı eşiğim düşük dayanamazsam sancıya diye de korkuyorum. Dayanmazsam eğer epidural yaptırırım diye düşündüm ama riskleri de varmış sanırım
Vajinal doğum istiyorum ve şu an öyle duruyor ama hiç düşünmemiştim bunu. Ben de merak ediyorum tecrübeli anneler varsa öneriniz, bilginiz 🥰

Kolay gelsin canım artık zor oluyor iş yapmak
Evet valla hem ilk gebelikler gibi olmuyormuş. Öncekiler gibi kilo almadım ama yinede daha agir hissediyorum kendimi. Artik vücut sinyal veriyor. Yoruluyor.

Back
X