2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yüzüne bile söyledim çoğu şeyi beni kıskanıyorsun fln dedi en son patladım saçmaladıkça saçmalıyor. Senden hiçbir zaman anne olmaz dedim en son.

Merhabalar bayanlar, 1 yaşında bebeğim olduğu için çok sık giremiyorum ama biz de çok şükür geçen hafta kalp atışlarını gördük. Tahmini olarak haftasını belirledik.

Benim ilk gebelikte 3 ay çok şiddetli bulantım, kusmam olmuştu. Çok şükür bu sefer daha hafif seyreden bir bulantım var. Çok gaz sıkıntısı yaşıyorum, karnım çok şişiyor arada halsizliklerim oluyor. Ama çok şükür şimdilik herşey yolunda. Hepinizin de iyi geçiyordur inşallah hamileliği diyeceğim ama şiddetli bulantısı olanların Allah yardımcısı olsun, tek diyeceğim sabredin bu da gececek çok hızlı geçiyor herşey

Babam aslında çok ilgiliydi de kendi mutsuzluğu ile adamı da bezdirdi. Şu anki durumları sizin dediğiniz gibi.
Benim de doğdum doğalı kendimi bildim bileli yaşadığım şeyler bunlar inan. Ben çözümü okuduğum onlarca kitaptan yaşadığım onca buhrandan sonra annemi sürekli övmekte buldum. Her yaptığını takdir ettim. Bizi ne güzel yetistirdin elindeki imkanlarla hep en iyisini yapmaya calistin, çiçek gibiydin Allah senden razı olsun senin kadar olabilsem minvalinde cümlelerle annecigimin aç kalan yanlarını tatmin etmeye çalıştım. Bir kaç yıldan sonra da her şey düzeldi. Şimdi her konuşmamızda küçük küçük vicdan azaplarini seziyorum ecmise dair. Düşünüyor. Ve üzülüyor.

Neden sadece sana anlatıyor dertlerini ailen? Tek kardeş misin? Kardeşin varsa onlarla da paylaşsınlar sen artık hamilesin canını sıkma
Tek kardeş değilim ama dert sıkıntı anlamında ailenin yükünü çeken hep ben oldum.
Her gün arardım,bir sıkıntı olsa uykularım kaçardı, ilk gebeliğimde hep ağladım onların sıkıntıları yüzünden ama sonra ne oldu biliyor musun
Annem “ben o kadar dert sıkıntı çektim ağladım hangniz yanımda oldunuz” dedi...
Gelini oğlu kıymetli oldu biz hep kötü evlat olduk, önceden susardım ama artık haksızlığa dayanamıyorum söyledikçe de annem küsüyor

Canımı yakan şeyler söylerken bile ona merhametle yaklaştım ateşim yandı dumanın tütmedi belli etmedim yine aradım halini sordum hatrini sordum yardımına koştum. Bu rekabet olayı özellikle ben anne olduktan sonra beni gördükten sonra çok oldu. Hep kendini ispat etmeye çalıştı ben size böyle yapardım ben böyle yapardım bak şöyle yapicaksin gibi onların da her birine sabrettim en sonunda olgunluğuma saygı duydu. Beni sayar oldu onemser oldu .

Merhaba canim bazen cok ustuste biniyor cevaplar bende konulari takipte zorlaniyorum dusunup yazdigin icin cok tesekkurederim. Hapsururken karnimi fln tutuyorum biraz geciyo dedigin yontemi anlatldim denicem cnm ins patlama fln olmaz bende endometriozis amelyti oldum tup bebekler fln denedim ondandir korkum bi zarar gelmesinde bebegime.kendiliginden bi hakilelik oldu dogumgunumde ogrendim mucize gibiydi smdi icimi bu korkularla kaplamak istemiyorum ama hanile oldugumdan beri agri sizi dinmiyor bi de tiroid cikti hormin aliyorum sabahlari ustune astim ilaclari valla oyle cok korkuyorum ki en azindan yazdiklarn beni cok mutlu etti dogal bi surecmis gibi gormek lazim her agridiginda acaba bisimi oldu moduna girmekten cikmam lazim cok sagol gercektebn

Benim ikinci gebeliğim, kızım 17 aylık biz isteyerek yaptık ama yine de bazen korkuyorum

Canım mutlaka zam yapıyorlar tecrübe ile sabit Kozyatağı epey uygunmuş. Ben sigortaya 14-15 bin gibi bişey ödüyorum şu anda düşün. Hemde profesöre gidiyorsun çok iyi
Altunizade acibadem daha pahaliydi kozyatagi bi tik daha iyimis valla sen hangi doktora gidiyosun cnm sigortali olarak. Yanu hangi hastane demek istedim aslindam bende sigortami yapsam ozelden bu sekildendevam mi etsem bilemedimm. Birde soyle bi durum var sigortada o 14 binin icine gebelik kontrolleri tahliller flnda giriyo fkt acibadem sdc dogum icin aliyor yani tahlildi nuayeneydi ztn onlar asiri pahali oluyor kafam cok karisik

Yaaa ne güzel destek oldunuz bana çok iyi geldi söyledikleriniz. Güzel bir yöntem bulmuşsunuz inşallah ilişkiniz sağlıkla ilerler. Anne ile kötü olmak başetmesi çok zor bi duygu şuraya onun hakkında kötü şeyler yazdım diye bile üzülüyorum.

İçimde iliklerimde hissediyorum hissettiklerini. Çok iyi anlıyorum. İki yaş sendromuna girmiş bebeğine ya da yeni aşı olmuş bebeğine nasil sonsuz anlayışlı olursan onu da öyle düşünmek sanki hiç bir şey bilmiyormuş gibi düşünmek seni hem çok daha az üzecek hem de daha az kiracaktir. Bilmiyorlar. Bilseler yapmazlardi. Ogreticez . Zamanla sabırla. Ayette dediği gibi çünkü onlara of bile demeyin dediklerimiz için affetsin Allah'ım ..

Folbiol benimkide 5 mg, ben zamanından fazla kullanmak zararlı diye biliyorum ilk 3 ay kullanılıyor.
Folbiol mg fazla olduğu için haftada bir alsan yeter demişti bana doktor, zaten cidden her gün almak inanılmaz ağır geliyor.
Bu gebeliğimde de folbiol alıyorum haftada bir kez. Onu da Cuma akşamı alıyorum ki haftasonu eşim de evdeyken bulantıları kolay atlatırım diye.

Canım benim Acıbadem Doğum sigortam var toplamda 14bin ödüyorum. Geçen sene yaptırdım bebek isteriz belki diye. Muayenelere ve tahlillere yüzde 20 ödüyorum. Aslında benim orada personel yakını indirimim de var yüzde 50 gibi bişey fakat sigorta ile aynı fiyata denk geliyor ben acil durum olur belki diye o parayı sigortaya vermeyi tercih ettim. Bide şöyle bi paket var hamile olduğunu öğrendin fakat sigortan yok tüm tahliller muayeneler ve doğumu yüzde elli karşılayan bir paket satıyorlar. Fiyatı da uygun 2bin lira gibi bişeydir (daha yüksek yada düşük olabilir) . Ben acıbadem altunizadede Baha beye gidiyorum çok iyidir kendisi hep olumlu konuşur, pimpirikli değildir ve en önemlisi çok kibardır. orada çok fazla kadın doğum uzmanı var zaten resmen Acıbadem’in doğum hastanesi gibi insan mutlaka kendine uygun birini bulur.

Çok yakın hissettim kendimi size. Anneye annelik yapıyoruz adeta. Sabredeceğiz arkadaşım. Çok çok iyi geldiniz bana...

Benimki iki yasinda hala emiyor hatta ikisini bir emzirmeyi dusunoyorum..
Benim de hayalim tandem emzirme yapmak,sırf bu yüzden bile hemen bebek istedim diyebilirim
Kızım 17 aylık emiyor, bir sıkıntı olmazsa da devam edicem. Beni tek düşündüren şey doğuma gittiğimde kızım emmeden uyuyabilecek mi çok ağlayacak mı bensiz.
Belki doğumdan önce gece emmesini bıraktırırım başarabilirsem

Aa cik sevindim tavsiye doktorda geldigi icin :) acbademde yeni bi sigorta olcakms smdi hamile olanlara yapilacak bakalim bu hafta onun ucretini alacagim onceden bisim bu bebek islerinde sikinti fln var tuo bebek yapalim moduna girdigimiz icin sigorta almamistim saka gibi :) beyse her iste vardir bi hayir o 2 bin dedigin kuzum genelde 6 binden basliyo 14 bine ker gidiyo hastaneye bagki ama Acibadem Academic Hospital Baskent uNiversitesi hastanelerinde gecmiyo medicalparkta medicanada fkn geciyo bende oralari istemedim simdi başkent universitesi hastanesine gidiyorum o da altunizadede memnunum ama surejli cepteb veriyorum yani yine bi 14 15 e gelcek o fiyata acibademde olsa direkt okey dicem bakalim bu aralar fiyat gelcekti ana sanmam cok pahali soylerler gibime geliyo.

Yok yok bak benim dediğim Acıbadem sigortadan yapılıyor istersen Pazartesi hatırlat ben sigortacıma sorayım fiyatını. Yada sende ulaşabilirsin Acıbadem sigorta genel merkezden fiyata. Şaduman Çelik sigortacımın adı çok tatlı bir hanım o da.

Hastane politikası canım, benim gittiğim yerde de asla almıyorlar. Doktorla ilgisi yok. İlk gittiğim hastanede eşimi alıyorlardı. En iyisi bu dönem özel muayenehaneye gitmek sanırım.
Ben özel muayenehaneye gidicem ama tahliller için yine mecbur devlet hastanesine gidiyoruz
Salı günü ilk kontrolüme gidicem devlet hastanesinden aldım, bulunduğumuz ilçede randevu da açılmıyor doktor yok sanırım, yakın başka bir ilçeye gidicem, tahlil sonuçlarını alınca da il merkezindeki özel muayenehaneye gidicem

Valla ben de senin gibiyim canım eşim öğretmen ama iki geçen yıldan beri müdür yardımlığı yapıyor, öyle olunca da memur usulü çalışıyor, haftasonları da açık lise olduğu için yine gidiyor. Sürekli söyleniyorum o da çok üzülüyor, keyfime mi gidiyorum para kazanmaya gidiyorum hovardalık mı yapıyorum sanki diyor
İlk gebeliğimde öğretmendi ve sadece maaş karşılığı derse giriyordu, haftada 2 buçuk gün gidiyordu okula, o zamanlar harikaydı hep birlikteydik doğumdan sonra da çok iyi olmuştu evde olması. Ama işte maddi sebeplerden idareci olmayı kabul etti, aslında yine bizim için uğraşıyor da gurbette kimsesiz kalınca eşlere sarıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…