- 11 Kasım 2016
- 1.696
- 2.844
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #5.721
Yüzüne bile söyledim çoğu şeyiAna var anacık var derler bizim orda.. Nasıl anneler bilmem ki, annelik bambaşka bir duygu oysa.. İşte her anne ana olamıyor yavrusuna, zor anaya evlat olmak da, zor evlada ana olmak da zor.. Rabbim ıslah etsin.. Sanmam ki kolay değişsin.. Biz onlara bakarak nasıl ana olunmaz onu öğreniyoruz..
Anneniz normalde mutsuz sürekli sorunlari olan babanızdan ilgi görmeyen biri mi ?Yüzüne bile söyledim çoğu şeyibeni kıskanıyorsun fln dedi en son patladım saçmaladıkça saçmalıyor. Senden hiçbir zaman anne olmaz dedim en son.
Babam aslında çok ilgiliydi de kendi mutsuzluğu ile adamı da bezdirdi. Şu anki durumları sizin dediğiniz gibi.Anneniz normalde mutsuz sürekli sorunlari olan babanızdan ilgi görmeyen biri mi ?
Benim de doğdum doğalı kendimi bildim bileli yaşadığım şeyler bunlar inan. Ben çözümü okuduğum onlarca kitaptan yaşadığım onca buhrandan sonra annemi sürekli övmekte buldum. Her yaptığını takdir ettim. Bizi ne güzel yetistirdin elindeki imkanlarla hep en iyisini yapmaya calistin, çiçek gibiydin Allah senden razı olsun senin kadar olabilsem minvalinde cümlelerle annecigimin aç kalan yanlarını tatmin etmeye çalıştım. Bir kaç yıldan sonra da her şey düzeldi. Şimdi her konuşmamızda küçük küçük vicdan azaplarini seziyorum ecmise dair. Düşünüyor. Ve üzülüyor.Babam aslında çok ilgiliydi de kendi mutsuzluğu ile adamı da bezdirdi. Şu anki durumları sizin dediğiniz gibi.
Tek kardeş değilim ama dert sıkıntı anlamında ailenin yükünü çeken hep ben oldum.Neden sadece sana anlatıyor dertlerini ailen? Tek kardeş misin? Kardeşin varsa onlarla da paylaşsınlar sen artık hamilesin canını sıkma
Evet burdayım
Merhaba canim bazen cok ustuste biniyor cevaplar bende konulari takipte zorlaniyorum dusunup yazdigin icin cok tesekkurederim. Hapsururken karnimi fln tutuyorum biraz geciyo dedigin yontemi anlatldim denicem cnm ins patlama fln olmaz bende endometriozis amelyti oldum tup bebekler fln denedim ondandir korkum bi zarar gelmesinde bebegime.kendiliginden bi hakilelik oldu dogumgunumde ogrendim mucize gibiydi smdi icimi bu korkularla kaplamak istemiyorum ama hanile oldugumdan beri agri sizi dinmiyor bi de tiroid cikti hormin aliyorum sabahlari ustune astim ilaclari valla oyle cok korkuyorum ki en azindan yazdiklarn beni cok mutlu etti dogal bi surecmis gibi gormek lazim her agridiginda acaba bisimi oldu moduna girmekten cikmam lazim cok sagol gercektebnCanım ben yazdığını şimdi gördüm, gebelikte kist oluşabiliyormuş, benim ilk gebeliğimde de kist olmuştu, doktor bir sıkıntı olmaz demişti Doğumla birlikte de gitti sanırım.
Ben bekarken de sağ yumurtalığımdan kist ameliyatı olmuştum. Evet kist ağrı sancı yapar ama bu haftalarda yaşadığın ağrıların sebebi kist olmayabilir de. İlk haftalar kuzum rahim büyüyor, büyüdükçe de ağrı yapıyor doğal olarak, ilk haftalar çoğu gebede bel sırt kasık ağrısı olur, hapşırırken veya ani hareketlerde kasığa bıçak saplanır gibi ağrı olur.
Bütün bunları kimi hafif geçirir kimi çok sancı çeker sürekli yatmak ister.
İmkanın varsa yat bol bol dinlen canım, yatarken hapşıracağın zaman yastığa sarıl karnına bastır sanki gücünü oraya yoğunlaştırmış gibi bilemiyorum anlatabildim mi, bu şekilde kaşığına baskı yapmamış olursun.
Kistin de çatlayıp sızıntı yapmadığı sürece bir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle, büyük ihtimalle Doğumda da hepsi temizlenir zaten
Benim ikinci gebeliğim, kızım 17 aylıkMerhaba arkadaşlar bende mayıs annesi olacağım inşallahikinci gebeliğim, mersinde yaşıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim kimlerin ikinci kimlerin ilk gebeliği merak ediyorum doğrusu, 2. Gebeliği olanlar da benim gibi panik mi acaba sizinle konuşmak paylaşmak beni çok rahatlatacak sevgiler
Altunizade acibadem daha pahaliydi kozyatagi bi tik daha iyimis valla sen hangi doktora gidiyosun cnm sigortali olarak. Yanu hangi hastane demek istedim aslindam bende sigortami yapsam ozelden bu sekildendevam mi etsem bilemedimm. Birde soyle bi durum var sigortada o 14 binin icine gebelik kontrolleri tahliller flnda giriyo fkt acibadem sdc dogum icin aliyor yani tahlildi nuayeneydi ztn onlar asiri pahali oluyor kafam cok karisikCanım mutlaka zam yapıyorlar tecrübe ile sabitKozyatağı epey uygunmuş. Ben sigortaya 14-15 bin gibi bişey ödüyorum şu anda düşün. Hemde profesöre gidiyorsun çok iyi
Yaaa ne güzel destek oldunuz bana çok iyi geldi söyledikleriniz. Güzel bir yöntem bulmuşsunuz inşallah ilişkiniz sağlıkla ilerler. Anne ile kötü olmak başetmesi çok zor bi duygu şuraya onun hakkında kötü şeyler yazdım diye bile üzülüyorum.Canımı yakan şeyler söylerken bile ona merhametle yaklaştım ateşim yandı dumanın tütmedi belli etmedim yine aradım halini sordum hatrini sordum yardımına koştum. Bu rekabet olayı özellikle ben anne olduktan sonra beni gördükten sonra çok oldu. Hep kendini ispat etmeye çalıştı ben size böyle yapardım ben böyle yapardım bak şöyle yapicaksin gibi onların da her birine sabrettim en sonunda olgunluğuma saygı duydu. Beni sayar oldu onemser oldu .
İçimde iliklerimde hissediyorum hissettiklerini. Çok iyi anlıyorum. İki yaş sendromuna girmiş bebeğine ya da yeni aşı olmuş bebeğine nasil sonsuz anlayışlı olursan onu da öyle düşünmek sanki hiç bir şey bilmiyormuş gibi düşünmek seni hem çok daha az üzecek hem de daha az kiracaktir. Bilmiyorlar. Bilseler yapmazlardi. Ogreticez . Zamanla sabırla. Ayette dediği gibi çünkü onlara of bile demeyinYaaa ne güzel destek oldunuz bana çok iyi geldi söyledikleriniz. Güzel bir yöntem bulmuşsunuz inşallah ilişkiniz sağlıkla ilerler. Anne ile kötü olmak başetmesi çok zor bi duygu şuraya onun hakkında kötü şeyler yazdım diye bile üzülüyorum.
Folbiol mg fazla olduğu için haftada bir alsan yeter demişti bana doktor, zaten cidden her gün almak inanılmaz ağır geliyor.Folbiol benimkide 5 mg, ben zamanından fazla kullanmak zararlı diye biliyorumilk 3 ay kullanılıyor.
Canım benim Acıbadem Doğum sigortam var toplamda 14bin ödüyorum. Geçen sene yaptırdım bebek isteriz belki diye. Muayenelere ve tahlillere yüzde 20 ödüyorum. Aslında benim orada personel yakını indirimim de var yüzde 50 gibi bişey fakat sigorta ile aynı fiyata denk geliyor ben acil durum olur belki diye o parayı sigortaya vermeyi tercih ettim. Bide şöyle bi paket var hamile olduğunu öğrendin fakat sigortan yok tüm tahliller muayeneler ve doğumu yüzde elli karşılayan bir paket satıyorlar. Fiyatı da uygun 2bin lira gibi bişeydir (daha yüksek yada düşük olabilir) . Ben acıbadem altunizadede Baha beye gidiyorum çok iyidir kendisi hep olumlu konuşur, pimpirikli değildir ve en önemlisi çok kibardır. orada çok fazla kadın doğum uzmanı var zaten resmen Acıbadem’in doğum hastanesi gibiAltunizade acibadem daha pahaliydi kozyatagi bi tik daha iyimis valla sen hangi doktora gidiyosun cnm sigortali olarak. Yanu hangi hastane demek istedim aslindam bende sigortami yapsam ozelden bu sekildendevam mi etsem bilemedimm. Birde soyle bi durum var sigortada o 14 binin icine gebelik kontrolleri tahliller flnda giriyo fkt acibadem sdc dogum icin aliyor yani tahlildi nuayeneydi ztn onlar asiri pahali oluyor kafam cok karisik
Çok yakın hissettim kendimi size. Anneye annelik yapıyoruz adeta. Sabredeceğiz arkadaşım. Çok çok iyi geldiniz bana...İçimde iliklerimde hissediyorum hissettiklerini. Çok iyi anlıyorum. İki yaş sendromuna girmiş bebeğine ya da yeni aşı olmuş bebeğine nasil sonsuz anlayışlı olursan onu da öyle düşünmek sanki hiç bir şey bilmiyormuş gibi düşünmek seni hem çok daha az üzecek hem de daha az kiracaktir. Bilmiyorlar. Bilseler yapmazlardi. Ogreticez . Zamanla sabırla. Ayette dediği gibi çünkü onlara of bile demeyindediklerimiz için affetsin Allah'ım ..
Benim de hayalim tandem emzirme yapmak,sırf bu yüzden bile hemen bebek istedim diyebilirimBenimki iki yasinda hala emiyor hatta ikisini bir emzirmeyi dusunoyorum..
Aa cik sevindim tavsiye doktorda geldigi icin :) acbademde yeni bi sigorta olcakms smdi hamile olanlara yapilacak bakalim bu hafta onun ucretini alacagim onceden bisim bu bebek islerinde sikinti fln var tuo bebek yapalim moduna girdigimiz icin sigorta almamistim saka gibi :) beyse her iste vardir bi hayir o 2 bin dedigin kuzum genelde 6 binden basliyo 14 bine ker gidiyo hastaneye bagki ama Acibadem Academic Hospital Baskent uNiversitesi hastanelerinde gecmiyo medicalparkta medicanada fkn geciyo bende oralari istemedim simdi başkent universitesi hastanesine gidiyorum o da altunizadede memnunum ama surejli cepteb veriyorum yani yine bi 14 15 e gelcek o fiyata acibademde olsa direkt okey dicem bakalim bu aralar fiyat gelcekti ana sanmam cok pahali soylerler gibime geliyo.Canım benim Acıbadem Doğum sigortam var toplamda 14bin ödüyorum. Geçen sene yaptırdım bebek isteriz belki diye. Muayenelere ve tahlillere yüzde 20 ödüyorum. Aslında benim orada personel yakını indirimim de var yüzde 50 gibi bişey fakat sigorta ile aynı fiyata denk geliyor ben acil durum olur belki diye o parayı sigortaya vermeyi tercih ettim. Bide şöyle bi paket var hamile olduğunu öğrendin fakat sigortan yok tüm tahliller muayeneler ve doğumu yüzde elli karşılayan bir paket satıyorlar. Fiyatı da uygun 2bin lira gibi bişeydir (daha yüksek yada düşük olabilir) . Ben acıbadem altunizadede Baha beye gidiyorum çok iyidir kendisi hep olumlu konuşur, pimpirikli değildir ve en önemlisi çok kibardır. orada çok fazla kadın doğum uzmanı var zaten resmen Acıbadem’in doğum hastanesi gibiinsan mutlaka kendine uygun birini bulur.
Yok yok bak benim dediğim Acıbadem sigortadan yapılıyor istersen Pazartesi hatırlat ben sigortacıma sorayım fiyatını. Yada sende ulaşabilirsin Acıbadem sigorta genel merkezden fiyata. Şaduman Çelik sigortacımın adı çok tatlı bir hanım o da.Aa cik sevindim tavsiye doktorda geldigi icin :) acbademde yeni bi sigorta olcakms smdi hamile olanlara yapilacak bakalim bu hafta onun ucretini alacagim onceden bisim bu bebek islerinde sikinti fln var tuo bebek yapalim moduna girdigimiz icin sigorta almamistim saka gibi :) beyse her iste vardir bi hayir o 2 bin dedigin kuzum genelde 6 binden basliyo 14 bine ker gidiyo hastaneye bagki ama Acibadem Academic Hospital Baskent uNiversitesi hastanelerinde gecmiyo medicalparkta medicanada fkn geciyo bende oralari istemedim simdi başkent universitesi hastanesine gidiyorum o da altunizadede memnunum ama surejli cepteb veriyorum yani yine bi 14 15 e gelcek o fiyata acibademde olsa direkt okey dicem bakalim bu aralar fiyat gelcekti ana sanmam cok pahali soylerler gibime geliyo.
Ben özel muayenehaneye gidicem ama tahliller için yine mecbur devlet hastanesine gidiyoruzHastane politikası canım, benim gittiğim yerde de asla almıyorlar. Doktorla ilgisi yok. İlk gittiğim hastanede eşimi alıyorlardı. En iyisi bu dönem özel muayenehaneye gitmek sanırım.
Valla ben de senin gibiyim canımKızlar kocam her daim çalışıyor Allah kolaylık versin tabi ama aşırı yoğun bu aralar ben de olanca buğuzu ediyorum o gelince elimde değil napcam bilmiyommmgebelik hormonları bitirdi beni sen doğurcan da bende boş durmıcam ben de doğurcam diyo canım benim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?