2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Emziren hamileler size bir sorum var, sütünüz azaldı mı? Maşallah diyim benim sütüm iyiydi emzirme sorunu hiç yaşamadım ama bu hafta sütüm azaldı çok net görüyorum
İlk zamanlar azaldı gibi gelmişti ama şimdi normal sanki bilemedim bak şimdi sen böyle söyleyince
Ama bizimki sanki emmeyi azalttı yemeğe düştü gibi geliyor, sütün tadıyla mı ilgili yoksa büyüdü artık yemeği mi seviyor anlamadım.
Normalde aşırı iştahsızdı zorla iki kaşık yerse şükrederdim, ne kadar yemekler çöpe döktüm onun yememesi yüzünden.
Şimdi acıktın mı yumurta yapayım mı diyorum hıhı diyor allahım bir de öyle nazlı hıhı diyor ki eriyip akıyorum
Mesela bu sabah pankek yaptım pişene kadar ağladı vermiyorum diye kızım bekle pişmedi daha diyorum ama anlamıyor

Anneannem vefat edince Dedem tekrar evlendi hem de genç bir hanımla ve kadının ilk evliliğiydi. Doğal olarak kadın anne olmak istedi, kızları oldu şimdi liseye gidiyor teyzem oluyor
Kuzenimin oğluyla aynı yaşta.
Yani dedemin kızı -teyzem- dedemin torununun oğluyla aynı yaşta böyle yazınca beyin yakıyor

Amin canım inşallah
Benim de tek duam sağlıkla doğurup iki yavruma da kendim bakabilmek kimseye muhtaç olmadan.
Ben ilk doğumumdan sonra çok sıkıntılar çektim, ameliyat oldum hastanede yattım, nerdeyse her gün acildeydim, bebeğim üç aylık olana kadar doğru düzgün ilgilenemedim bile. İnşallah bunda öyle olmaz, kimseye muhtaç olmadan altından kalkarım.

Teşekkür ederim kitabı mutlaka okuyacağım. Ben de annemin narsist kişilik gösterdiğini düşünüyorum ve aynen dediğin gibi oğluna çok düşkün, oğluna düşkünlüğünden gelinine de çok düşkün, biz hep suçluyuz hep hatalıyız beceriksiziz vs...
ama bunları söyleyince de asla kabul etmiyor ben hemen ağlıyor küsüyor beddua ediyor, ben de bunu anlamıyorum insan evladına beddua eder mi

İnşallah dediğin gibi olur canım, annem hayırlı olsun bile demedi aramıyor, açıkçası kendi gelcem demezse ben de Doğuma gel demeyi düşünmüyorum...

Ahh canım seni çok iyi anlıyorum, biz üç kardeşiz en son ben evlendim, evde en çok zaman geçiren ben oldum, yemek yapmayı bilmezdim ama temizlik benden sorulurdu, en çok benim emeğim benim hizmetim vardır evde, abim ve kardeşim evleneceği zaman resmen hizmetçi gibi çalıştım gocunmadım ama bak şimdi annem aramıyor. Küsme sebebi de yaptığı haksızlıkları dile getirmem...
o kadar dokunuyor içim acıyor ki anlatamam, evlat olarak kırıldık demeye bile hakkımız yokmuş görmüş olduk kız kardeşimle. İkimizle de konuşmuyor

Ben de 5+6 da sadece keseyi görmüştüm, vajinal hem de, ne bebeği ne yolk sac görmüştük, içini ferah tur, 1 hafta, 10 gün sonra kalp atışını duyarsınız inşallah
Yaaa gerçekten mi. Biz karından gördük vajinadan bakmadı canım. Yaaa o kadar rahatlattin ki beni Allah razı olsun. Rabbim bebislerimizi sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsin inşallah güzel haberler alabilirim kuzu

Yüzüne bile söyledim çoğu şeyi beni kıskanıyorsun fln dedi en son patladım saçmaladıkça saçmalıyor. Senden hiçbir zaman anne olmaz dedim en son.
Ne kadar benzer şeyler yaşamışız. Ben de ne zaman sen haksızlık yapıyorsun desem siz kıskançsınız der...
Ben de en son tartışmamızda “sen bu yemekleri yaptın diye mükemmel anne olmuyorsun, duygu yok sevgi yok, kocaman bir boşluk var görmüyor musun” dedim ama ne demek istediğimi anlamadı, sürekli ağladı beddua etti...
Annem babam bu yaşımıza kadar kendi imkanları dahilinde bizim için her şeyin en iyisini yapmaya uğraştılar hala da uğraşıyorlar bunu inkar etmiyorum ama duygu yok, her şey sadece bir vazife gibi yapılıyor, zaten lafta da söylerler biz anne baba olarak üzerimize düşeni yapıyoruz derler ama hep maddi... senede bir kere görüştüğümüz zamanlarda bile ne sarıldılar ne öptüler ne oturup sohbet ettiler, ama her gittiğimizde en güzel sofralar kurulur sevdiğimiz her yemek yapılır...
kızımı kucağıma alınca daha çok sorgulamaya başladım, bir evlat bu kadar çok seviliyorsa biz neden hiç sevilmedik... hatırlıyorum ben ne zaman anneme sarılsam off bunaltma beni der iteklerdi

Babam aslında çok ilgiliydi de kendi mutsuzluğu ile adamı da bezdirdi. Şu anki durumları sizin dediğiniz gibi.
Ahh işte bir benzerlik daha...
Babam 64 yaşında hala sevgililer günü Doğum günü nişan yıldönümü evlilik yıldönümleri hepsini kutlar ama annem hep mutsuz hep memnuniyetsiz. Babam elinde Çiçek’le gelir annem ne gerek var buna kaç para verdin der, babam şehir dışında olsa bile mutlaka eben çiçek gönderir özel günlerde, annem yüzüne bile bakmaz atar bir köşeye.
50li yaşlardayken babam bir gün sevgiler gününde anneme kocaman bir ayıcık aldı geldi, ama görsen çamaşır makinası kadar var, annem dalga geçti bunu alana kadar 6 tane tabak alsaydın daha iyiydi dedi... şimdş de babam yemeğe çıkarmıyor diye şikayet ediyor

İnan bu dediğini çok uyguladım, ama ne oldu biliyor musun, annem asla hatalarını kabul etmez oldu, hep en mükemmel en fedakar en çok acı çeken her zorluğa katlanan tek kendi gibi davrandı, bizim sıkıntılarımızı hep küçümsedi. Siz benim yerimde olsanız kafayı yerdinlz demek ki dedi bizi anlamak yerine. Çok mu zor insanın evladına seni anlıyorum demesi...
mesela diyorum ki çok yorgunum bu aralar kafam yerinde değil unutkanlık başladı, annem de “ohooo siz daha bu yaşta böyle derseniz” diye bir başlıyor yine kendi çektiklerini anlatıyor.
Ben de bıraktım artık kendimi anlatmaya çalışmayı.

İnanır mısın annem de hep kendiyle bizi kıyasladı evlendikten sonra. Hep kendi çektiği sıkıntıları anlattı, bizimkileri küçümsedi. Doğum için yanıma geldiğinde bile oturdu geçmişi anlattı ağladı durdu, hani hiç demedi bu kızın doğumu yakın üzmeyim strese sokmayım...
Doğuruyorum sancıdan kıvranıyorum hastanede, annem başımda ne diyordu biliyor musun “ahh ahh benim de sancım oldu baban ilgilenmedi ahh ben neler çektim” bu tarz bir şeyler söylüyordu sancıdan pek de hatırlamıyorum. Dayanamadım en sonunda kızdım “anne yeter ya kendini anlatmayı bırak görmüyor musun doğuruyorum ne haldeyim” dedim annem de bana küstü odadan çıktı, kardeşim aramış beni sormak için, annem “çok gergin kimseyi konuşturmuyor” demiş hayır ne bekliyordu o anda bilmiyorum...
Doğumdan sonra da ne desem ben bu stres sakin ol dedi, ağlasam ne var ağlayacak dedi, hepimizi geriyorsun evin içinde dedi ve bunları söylediğinde ben yeni doğum yapmıştım, doğumum çok zor oldu aşırı etkilendim aklıma geldikçe ağlıyordum annem de bana kızıyordu...

Şimdi bu mide bulantılarımın sebebi folbiol mu kızlar o mu bulantı yapıyor
Olabilir canım cidden ağır geliyor mg fazla olduğu için. Ben ilk öğrendiğimde her gün içtim iki hafta, sonra 2-3 günde bir içtim, şimdi Cuma’dan Cuma’ya içiyorum, daha rahatım eskiye göre.
Ama tabi yine bulantı kusma devam ediyor

Gece gece tek başıma takıldım buralarda tam yatayım diyorum kızım uyanıyor meme aranıyor ya da bir anda ağlayarak kalkıyor. Üç tane köpek dişini aynı anda çıkarıyor onun acısı sanırım, sürekli memede olmak istiyor, ısırıyor çekiştiriyor memeyi
Sabah da 7.30da kalkıyor, ben de biraz uyumaya çalışayım
Herkes yattı ama yine de iyi geceler Kızlar

merhaba kızlar bende iki gün önce hamile olduğumu öğrendim ilk dogum sezaryen oldugum için muhtemelen mayısın 17 gibi olur doğum dedi doktor tabi gebelik ilerlerse bir sıkıntı olmazsa ins hepinizin bebişleri hayırlı olsun bu arada sağlıkla dogsunlar kuzucuklar

Bencede biraktirirsan daha rahat olur.. bende hamileligi ogrenince ilk is gece emmesini kestim.. gece uyaninca memeler uyuyor su ic gel sarilalim sabah uyaninca emecez falan diye oyaladim.. iki gece uykuya dalamadi ama simdi alisiyor hala uyaniyor su veriyorum memeler uyuyor diyorum Geri yatiyor.. benimki emiyor ama gunde iki defa sabah kalkinca ve gece yatarken gunduz isteyincede oyaliyorum baska bisey teklif ediyorum unutuyor..

Annenin söylediklerini yazdığın mesajı okurken annem konuşuyor sandım. Siz benim yerimde olsanız kafayı yersiniz demek ki bunlar da sıkıntı mı şeklinde cümlelerden bahsediyorum. Anneleri mutsuz anneler olarak hep aynı şeyleri yaşamışız yanlız degilmisiz demek. Bizde de bu cümleler bitmedi bitmesini bir gün bile ummadim. Çünkü annemin hayatına bakınca adanmış bir ömür ve tek başarısı katlandığı çileler. Ovunecek başka bir şeyi yok ki. Fırsat verilmedi. Ona sorulmadı. Evleniceksin dediler evlendi. Doguracaksin dediler doğurdu. Ya dediğim gibi onu anlamaya başladığımdan beri söylediği hiç bir şey beni üzmüyor. Siz benim yerimde olsaydınız kafayı yerdiniz demek ki derken şefkate ihtiyacım var diye çığlık atıyor adeta. Ben de artık taşları doğru yere koyuyorum. Oğlumun tırnağı taşa değse beni derinden yaralar. Beni günlerce aglatir. Eminim onu da öyle. Sadece doğru iletişim kurmayı bilmiyor. Kendince teselli etmek için ben daha zor şeyler yaşadım diyor bu anlasilmayip tepki alınca da üzülüyor. Aynı benim annem gibi yani

Birde gerçekten benim annem sizin kiler gibi ilgi hediye veya sevgi gormedi. Gorseydi biz dünyanın en mutlu çocukları olurduk. Onu düşünerek alinan bir kalem bile günlerce mutlu eder onu çünkü. Yani zor şeyler yaşadım derken haklıydı hep en zorunu yaşadı .

Kızlar günaydınnn dün o kadar kötü oldum ki akşam anlatamam size oturdum ağladım o dereceydim Allah bi daha yaşatmasın bulantı bi yandan baş ağrısı bi yandan perişan oldum uyudum direk şimdi sabah yine bulantıyla uyandım. Allah’ın izniyle geçseydi bulantılı günler sağlıklı bi şekilde

Çok geçmiş olsun canım. Sinirlerin de bozuktu ya üst üste gelmiş. Biraz daha sabır 12.13. haftalarda geçecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…