- 17 Haziran 2019
- 2.104
- 2.704
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #5.861
Kızlar emin misiniz ya bu kadar erken belli olur mu ki?Ya ben 59 kiloydum öğrendiğimde şu an 62 ve karnım belirginleşti diğerinde 13. Haftada anlaşılıyordu göbeğim şimdi çok belli Şişkinlik var ama 4 aylık gibi görünüyor bol giyiniyorum hep. Rahim çıkıntısı resmen görünüyor çıplakken. Çok şaşkınım.
Aminn hepimiz inşallahSağol canım, Duydum şükür, Sen de duyarsın inşallah
Yüzüne bile söyledim çoğu şeyibeni kıskanıyorsun fln dedi en son patladım saçmaladıkça saçmalıyor. Senden hiçbir zaman anne olmaz dedim en son.
Ya benim de annemle sorunlarım var annem gerçekten çok iyi bir kadın beni de çok sevdiğini biliyorum ama küçüklüğümden beri anne kız ilişkisini yakalayamadık annemin önceliği hep ailesi ve kardeşleri oldu halbuki bizim de onun ailesi olduğumuzu unutuyor en çok buna kızıyorum bana sürekli söyler dayını ara yengeni ara şöyle yap böyle yap dün dayının kızı doğum yapmış onu ara dedi ben de dayanamadım patladım evlendim bi kişi bile yanımda olmadı beni aramadı dedim beni artık yönlendirmekten vazgeç dedim ama biliyorum ki oturup senelerce annemle konuşsam yine de değişmeyecek...İnsanın içini acıtıyor ama üzülmemeye çalış kuzu, içinde olanları söylemen iyi olmuş.. Bizimde sorunlarımız vardı biraz aştık ama benim Bi çizgi var o konuları açamıyor sanki biraz anladı.. Herşeyi düzeltemez ama bundan sonrası için çabalıyor..
Yazık canım vallahi çok üzüldüm senin adına görünen o ki annen normal bir insan değilmiş..Ne kadar benzer şeyler yaşamışız. Ben de ne zaman sen haksızlık yapıyorsun desem siz kıskançsınız der...
Ben de en son tartışmamızda “sen bu yemekleri yaptın diye mükemmel anne olmuyorsun, duygu yok sevgi yok, kocaman bir boşluk var görmüyor musun” dedim ama ne demek istediğimi anlamadı, sürekli ağladı beddua etti...
Annem babam bu yaşımıza kadar kendi imkanları dahilinde bizim için her şeyin en iyisini yapmaya uğraştılar hala da uğraşıyorlar bunu inkar etmiyorum ama duygu yok, her şey sadece bir vazife gibi yapılıyor, zaten lafta da söylerler biz anne baba olarak üzerimize düşeni yapıyoruz derler ama hep maddi... senede bir kere görüştüğümüz zamanlarda bile ne sarıldılar ne öptüler ne oturup sohbet ettiler, ama her gittiğimizde en güzel sofralar kurulur sevdiğimiz her yemek yapılır...
kızımı kucağıma alınca daha çok sorgulamaya başladım, bir evlat bu kadar çok seviliyorsa biz neden hiç sevilmedik... hatırlıyorum ben ne zaman anneme sarılsam off bunaltma beni der iteklerdi
Ahh işte bir benzerlik daha...
Babam 64 yaşında hala sevgililer günü Doğum günü nişan yıldönümü evlilik yıldönümleri hepsini kutlar ama annem hep mutsuz hep memnuniyetsiz. Babam elinde Çiçek’le gelir annem ne gerek var buna kaç para verdin der, babam şehir dışında olsa bile mutlaka eben çiçek gönderir özel günlerde, annem yüzüne bile bakmaz atar bir köşeye.
50li yaşlardayken babam bir gün sevgiler gününde anneme kocaman bir ayıcık aldı geldi, ama görsen çamaşır makinası kadar var, annem dalga geçti bunu alana kadar 6 tane tabak alsaydın daha iyiydi dedi... şimdş de babam yemeğe çıkarmıyor diye şikayet ediyor
İnan bu dediğini çok uyguladım, ama ne oldu biliyor musun, annem asla hatalarını kabul etmez oldu, hep en mükemmel en fedakar en çok acı çeken her zorluğa katlanan tek kendi gibi davrandı, bizim sıkıntılarımızı hep küçümsedi. Siz benim yerimde olsanız kafayı yerdinlz demek ki dedi bizi anlamak yerine. Çok mu zor insanın evladına seni anlıyorum demesi...
mesela diyorum ki çok yorgunum bu aralar kafam yerinde değil unutkanlık başladı, annem de “ohooo siz daha bu yaşta böyle derseniz” diye bir başlıyor yine kendi çektiklerini anlatıyor.
Ben de bıraktım artık kendimi anlatmaya çalışmayı.
İnanır mısın annem de hep kendiyle bizi kıyasladı evlendikten sonra. Hep kendi çektiği sıkıntıları anlattı, bizimkileri küçümsedi. Doğum için yanıma geldiğinde bile oturdu geçmişi anlattı ağladı durdu, hani hiç demedi bu kızın doğumu yakın üzmeyim strese sokmayım...
Doğuruyorum sancıdan kıvranıyorum hastanede, annem başımda ne diyordu biliyor musun “ahh ahh benim de sancım oldu baban ilgilenmedi ahh ben neler çektim” bu tarz bir şeyler söylüyordu sancıdan pek de hatırlamıyorum. Dayanamadım en sonunda kızdım “anne yeter ya kendini anlatmayı bırak görmüyor musun doğuruyorum ne haldeyim” dedim annem de bana küstü odadan çıktı, kardeşim aramış beni sormak için, annem “çok gergin kimseyi konuşturmuyor” demişhayır ne bekliyordu o anda bilmiyorum...
Doğumdan sonra da ne desem ben bu stres sakin ol dedi, ağlasam ne var ağlayacak dedi, hepimizi geriyorsun evin içinde dedi ve bunları söylediğinde ben yeni doğum yapmıştım, doğumum çok zor oldu aşırı etkilendim aklıma geldikçe ağlıyordum annem de bana kızıyordu...
Ben günde bir fitil gibi kullanıyorum kuzuBn kullanıyorum 200 lükten 2 sabah alıyorum 2 kapsül de akşam.
Kestir kuzum zor oluyor ya ben doğumdan Bi gün evvel gidip baya kısaltmıştım hayatım kolaylaştı resmenSivilce hic yok bende ama sac dokulmesi cok fenabir de hamilelikte saclar kesilmez diye bir inanis varya annem onu soyleyip duruyor. Gerci pandemiden dolayi kuafore gitmem de suan saclar belimde bakalim nasil olacak
Yok aslında tamamen şişkinlik ama rahmim elime geliyor dışardan bile görünüyor o kısım.Kızlar emin misiniz ya bu kadar erken belli olur mu ki?
Sağol canım desteğin içinİnsanın içini acıtıyor ama üzülmemeye çalış kuzu, içinde olanları söylemen iyi olmuş.. Bizimde sorunlarımız vardı biraz aştık ama benim Bi çizgi var o konuları açamıyor sanki biraz anladı.. Herşeyi düzeltemez ama bundan sonrası için çabalıyor..
Kuzu ben normalde çok iştahlı yemeyi seven Bi insanım, ama gebelikte hiçbirşey canım istemez.. Ben cilt bakımını kestim kuzu, kremler illaki zararlı diye kullanmıyorum. Bence sende kullanma, evde kendin maske falan yap. İş falan yapıyorum gayet normal rutin devam ediyor, ama bazı ağrıları hemen eşime söylüyorum, bazayı açmak falan mesela sakın yapma. Onun dışında bazen dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz ama bence evdede aktif olduğum için sorun yokCanim bende senin gibiyim ztn tiroidten dolayi asiri bi kilo durumu baslamisti 1 kilo akmsm daha smdiden ama bu odem flnda olabulir sende cok takma kafana ya bir de gaz oluyor cok sinir bozucu valla her ay foto cekicem bu ay ceksem millet 3 aylik sanar
Sivilce konusunda bendede bi iki cenemde sacmasapan bisiler cikmaya basladi normalde hic olmaz
Hamile oldugumu ogrendikten bi gun once saclarimi boyatmistim rofleler acicilar dip boyalar hamile oldugumu ogrenince isyanlardaydimama dogal rengimde koyu olmadigi icin ombre gibi olur ilerde diyorum.
Kizlar ben birde size cilt bakimi sorcam ya siz kremlerinize fln devam ediyormusunuz benncekinip suremiyorum yani aslinda hep organik seyler kullaniyorum ama bir yuz kremim var efsane fkt organik degil onu suremiyorum sis neler yapiyosunuz bu konuda
Birde evde hareket duzeyiniz ne yani ev isi fkn yapiyomusunuz
Canım normal ben de 5+2 de gittim sadece kese vardı onu görünce bile Nası mutlu oldum sonra 7+ da gittim kalbini duydum bi de geçen hafta gittim işte hem yeni doktorumla tanışmak için hem de bi kaç tahlil verdim 8 inde çağırdı bekliyorum ki zaman geçsinarkadaslaaar size bir soru
5. haftada keseyi gorenler, ayni anda yolk sac'de gordu mu acaba? dun 5+2'de doktor kese disinda bir olusum gormedi ondan merak ettim
Canım benim alt karnım şiş sadece o da gaz bence ya da su filanKızlar emin misiniz ya bu kadar erken belli olur mu ki?
Selam canım bende bu sayfayı gizli gizli okuyan biriyim benim gibi biri varmı diye kendime bir arkadaş arıyordum kim bilir seninle aynıyız bende 43 yaşındayım 18 ve 16 yaşlarında 3 çocuğum var büyükler ikiz oluyor ve şimdi 8 haftalık hamileyim çocuklarım dahil hiç kimseye söyleyemedim ve nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum hatta onlar farkedinceye kadar da söylemeyi düşünmüyorum geçen hafta kontrole gittim kalbi atmaya başlamış miniğimin ama dr.yaşın ileri olduğu için bebeğe bazı testler yapılması gerekiyor demesi beni tedirgin etti sevinemedim bile Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin hiç üzülme herşeyde bir hayır vardır ben öyle düşünüyorum Rabbim hayırlı evlat eylesin rahatsızlıklarına gelince inşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsinVallahi kızlar kime diyeceğimi bilemedim şu kenarda içimi dökiym bari 10 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama utancımdan kimseye diyemiyorum yaşım 44 3 çocuk vardı onlar büyük bayağı onlarada hiç bişey demedim ama içten içede bi sevindim aslında doktor bayağı sıkıntı yaşıcaz dedi troitlerim antikor üretiyormuş ayrıca crhon hastasıyım ankilozan spondilit var birde omurgada ama yinede rabbim verdi dedim geçen devlet jastanesi e gittiğimde doktor yanındaki asistana bide bunlar var işte dedi fare ke disi geçemiyor kuyruğuna teneke bağlamış dedi okadar üzüldüm ki
Valla hiç tedirgin olmayın. Yaş kaç olursa olsun rabbim verdiyse kimseye sorgulamak düşmez kimi 18 yaşında anne olur kimi 40-45 yaşında Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insallahSelam canım bende bu sayfayı gizli gizli okuyan biriyim benim gibi biri varmı diye kendime bir arkadaş arıyordum kim bilir seninle aynıyız bende 43 yaşındayım 18 ve 16 yaşlarında 3 çocuğum var büyükler ikiz oluyor ve şimdi 8 haftalık hamileyim çocuklarım dahil hiç kimseye söyleyemedim ve nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum hatta onlar farkedinceye kadar da söylemeyi düşünmüyorum geçen hafta kontrole gittim kalbi atmaya başlamış miniğimin ama dr.yaşın ileri olduğu için bebeğe bazı testler yapılması gerekiyor demesi beni tedirgin etti sevinemedim bile Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin hiç üzülme herşeyde bir hayır vardır ben öyle düşünüyorum Rabbim hayırlı evlat eylesin rahatsızlıklarına gelince inşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsin
Canım normal ben de 5+2 de gittim sadece kese vardı onu görünce bile Nası mutlu oldum sonra 7+ da gittim kalbini duydum bi de geçen hafta gittim işte hem yeni doktorumla tanışmak için hem de bi kaç tahlil verdim 8 inde çağırdı bekliyorum ki zaman geçsinrabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin mis kokularını içimize çekelim insallah
Benimde düşük riskim var şu mesaj nasıl güzel geldiKızlar size bi Bilgi kalp atışı duyulduktan sonra düşük riski %5 e kadar düşüyormuş
Benimde düşük riskim var şu mesaj nasıl güzel geldi ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?