- 24 Temmuz 2020
- 86
- 148
- 43
- 36
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #6.641
Selam canım ben Amerikan hastanesine gidiyorum ama çalıştığım kurumdan dolayı poliçem Amerikan hastanesini kapsıyor. Muayene 84 tl ödüyorum ama sigortası olmayanlar için sanırım 600 tl minimum profa göre 1000 çıkıyor. Gebelik kan için 20 tane test istedi. Bugün sordum 4 bin küsür dedi ve bunun %25 ini ödicem ama 1000 üzerinde. Ödesem bile ayakta teminatımı bu tahlile bitirmiş oluyorum:)) bi kısmını sağlık ocağında bi kısmını baska uygun özel hastanede yaptrcam. Doğum da 13-14 bin civarı dedi.O para bence hizmetin kendisinden çok ortam, aldığınız hizmet, ağırlanmanız, sizinle ilgilenen doktorun sizi tersleyememesi, hemşirelerin güler yüzlü olması, hastane odasının 5 yıldızlı otel gibi olması vsvsvs gibi şeylerin parası.
Yoksa sağlıksız hamileliği sağlıklı yapacak çubukları yok, iyi doktor da sadece Acıbadem'de yok..
Bu arada eminim bu fiyatlar ortalama bir Acıbadem hastanesinindir, Maslak Acıbadem'in fiyatlarının böyle olduğunu sanmıyorum mesela. İbrahim Bildirici'nin muayene ücretini sormuştum 1000 liranın üzerindeydi ve özel sigorta geçmiyordu
Burası böyle olduysa ben Amerikan Hastanesi'ni merak ettim esas :)
Ay kuzum geçer inşallah yaaArkadaşlar kaç gündür vajinal yanma ile uğraşıyorum. Geçen hafta wc ye gittikten sonra yanma oluyordu doktora gittim hemen idrar kültürü yaptı temiz çıktı. İdrar yolu Enfeksiyonundan şüphelendi saşe verdi iki gün onu içtim neyse geçti gibi oldu. Ertesi gün yanmam başladı ama sürekli bir yanma hali wcye gittiğimde yanma olmuyor genel olarak yanıyor. Korktum cumartesi acile gittim. Hemen idrar tahlili yaptılar idrarım temiz çıktı hiçbir sıkıntı yok. Acilden benim kadın doğum doktorumu aradılar Şikayetimi belirtti ordaki doktor. Başka bir enfeksiyon olabileceğini söyledi bir günlük fitil ve travazol verdi. Ama hiçbir kaşıntım yok sadece yanma sanki biber sürmüşsün de yanmışsın gibi. Dün yine kötüydüm bugün daha iyi gibiyim ama korkuyorum tam olarak geçmedi yanma
Canım o bel ağrısı gebelikte çok olur, hatta çok yürüyüp çok yorulduysan uzandım mı ayağa kalktığında zor basarsın ayağının üzerine belini çok yorma yürü tabi ama aşırıya kaçmaKızlar dün akşamdan beri hafif bel ağrım var. 8.haftaya girdik bugün. Biraz yürüyüş yaptım, belki o yüzdendir ama beli ağrıyan oluyor mu hiç benim gibi..
Bişey kaldırma kuzu çok yorma belini başka Bi arkadaşa daha söyledim hamilelikte bel çok ağrır, daha önce hiç ağrımıyorsa bile ağrır aman dikkat et, geçer büyük ihtimal ama yormaaa kendiniiiiKizlar ya bişey sorcam 5+4 şuan ama belim çok ağrıyor azıcık iş yaptım bı kahvaltı hazırladım belime ağrı girdi balkon yikiyim dedim kovaya yarım su koydum kasığım agridi düşük riski mi var acaba normal mi doktora sordum USG çekmeden anlamayiz ağrın kanaman olursa gel dedi ☹☹☹
Bazen çok erkenden doktor anlasa da biz duyamıyoruz dışarıdan kuzu sadece atım hareketini görüyor garanti olsun diye haftaya çağırmıştı duyarsın haftaya inşallah güzel düşünKızlar merhaba herkes bebeğini sağlıcakla kucağına alır inşallah. Ben bugün doktora gittim 6+0 olmam gerekiyordu dr 6+3 dedi bebek vardı ama kalp atışı yoktu normal mi acaba çok korkuyorum. Dr haftaya bir daha gel dedi
Kuzum kanama alanı bendede var bebek yerleşmeye çalışırken olurmuşHa sana doktor kist dediyse kisttir o be kuzum, korkma hiç, benimki kanama alanıymış, kanamam olmuştu da, daha varmış, bakalım, inşallah bebişim etkilenmez vücudumdaki bu saçmalıklardan
Saol canım insallah geçer ya mahvoldum vallaBişey kaldırma kuzu çok yorma belini başka Bi arkadaşa daha söyledim hamilelikte bel çok ağrır, daha önce hiç ağrımıyorsa bile ağrır aman dikkat et, geçer büyük ihtimal ama yormaaa kendiniiii
Allah yardımcın olsun kuzu, 2. Ler kolay olmayacak sanki ama Allah güç kuvvet versin hepimizeMerhaba hanimlar nasil geciyor:) benim bulanti cok var kücük oglumda var evde zor geciyor carsamva günü doktora gidecem kalp atisi icin heycanliyim:)
İnşallah canım normaldirBenimde o haftalarda ağrım oluyordu normal dedi doktor kendini kasma rahat hisset gececek
Ya illaki işler bize bakıyor onlar bakarkende oturamıyorum ama bebişin düşün kendini düşün az az yap, tekrar çok geçmiş olsunSaol canım insallah geçer ya mahvoldum valla☹
Canım benimki ağrı ya bayağı, kanama alanıymış maalesef, dua et, geçsin inşallah, seninki hafif ve kasılma şeklindeyse hiç korkmaBendede tek taraflı hafif kasılma var kuzu sanırım olması gerekiyor
Çok sağol canım benim, doktor da öyle dedi, bugün de yine bir çay bardağı kahverengi kanamam olduKuzum kanama alanı bendede var bebek yerleşmeye çalışırken olurmuşgeçer inşallah
Kızlar selam yine ben. Hiç alttan muayene oldunuz mu doktor bugün ilk muayeneyi alttan yapalım dedi bir de idrar enfeksiyonun var hem onun için hem dış gebelik mi sağlıklı mi diye görmek için dedi. Ben bir gerildim. Siz alttan oldunuz mu hiç?
Bir kere kadın doktora gittim hayatımın travmasıdır. Hayatımın ilk muayenesiydi ve o kadar çok korkmuştum ki. Şuan nerdeyse ayda 2-3 kere alttan muayene oluyorum . Aşılamaydı tüp bebekti derken.Öyle ama iste
Canım maalesef o kalp atışı tutmuyorCanım 140 ve üzeri kız. Bebeğiniz erkek büyük bir ihtimalle. Önemli olan kız ya da erkek olması değil. Hayırlı evlatlarımız olsun inşaallah.
küçükken bununla ilgili bir travma yaşamış olabilirsin kuzu korkularının sebebi hatırlamadığım birşey bile olabilir, çok kötü bir durum tabi Allah düşürmesin ama biliyorsun ki hastanelere de mecbur kalıyoruz. İnşallah sorunsuz sıkıntısız geçer senin için bu dönemler.. Olumlu düşünmeye çalış canım strese girmen daha kötüKızlar benim ciddi anlamda hastane fobim var. Ben kendimi bildim bileli acillik olmadan gitmedim hastaneye.
İlk gebelikte günler öncesinden strese girerdim uyuyamazdım ağlayarak giderdim hastaneye
Sırf bu hastane korkusundan rahatlamak için eşimin arkadaşının çalıştığı hasteneye gittim ilk gebelikte, o sağolsun bizle ilgileniyordu işlerimizi hemen halledip çıkıyorduk çok beklemiyorduk.
Ama şimdi o hasteneye gitmicem, hem uzak hem de pandemiden dolayı korkuyorum.
Yarın randevum, stres sardı beni
Maalesef doğumdan sonra da birçok sağlık sorunu yaşadım ve korkum daha da arttı.
Şimdi bir de malum pandemi var her yer hastalık, aşırı stresliyim.
Zaten kan alınırken bayılacak gibi oluyorum, çocuk gibi ağlıyorum
Benim gibi olan var mı
Ben de kullandım. Size de sorabilirim o zaman. Ben de gebe olduğumu yeni öğrendim.12. ve 13 gün pik yaptı test. 13. Günün gecesi 23.00 gibi tekrar test yaptım.t çizgisi koyuluğunu kaybedip C ile aynı koyuluğa erişmiş. Hatta c' den çok çok az daha silikti. Ondan başka testim kalmadığı için kasıklarım da deli gibi ağrıyınca o gece 23. 30 ve 04.00 gibi ilişki oldu. Silikleşmeyi kontrol edemedim yani. Çatlamayı yakalamış mıyımdır sizce? Doğru zamanı değerlendirdim mi?Kullandım evet
Öyle mi? Hayırlısı olsun inşaallah.Canım maalesef o kalp atışı tutmuyorbenim oğlumda 150 nin altına düşmemişti hiç kalp atışı. Hatta çin takvimine göre de kız dı
Oda tutmadı
Bendede var kuzum ya çok daralıyorum çok sıcaklıyorum, yangın Ayşe modundayımKızlar hamilelikte vücut ısısı artıyor mu. Özellikle midem bulandıgi zamanlar başım da ateş oluyo gibi
Hayırlı olsun canımm çok sevindim sağlıklı ilerlemesine.Benim de adet tarihimi hiç sormamıştı direkt bebeğin haftasını söylemişti ben de şaşırmıştımKiloma tansiyonuma benim de bakılmadı hiç ama sonuçlarını sen görürsün e nabızdan. Yüksek değer yoksa göstermene gerek olmayabilir gelişimi önde olduğu için 9+4 görünüyor olabilir
Oyyyy maşallahhhhh
Bende özele gidiyorum ama kilo tansiyon bakmıyor benimde aklımda soru işaretleri var
Canım bana sormuştu tahlilleri gelmeden önce ver sonucunu getir demişti aile hekimliğinde verdim sonucu giderken götürdüm eksik olan tahliller varmış onları da orda yaptırdım haftaya perşembe gidicem şifada içiyo musun ne yiyosun ne yemiyorsun hepsini sordu bana özelle devlet farkı bu sanıyorum ki aynen özele git canım o daha farklı ilgileniyor
Gozun aydinn cok sevindim her seyin yolunda olmasinabenim eski doktorumda oyle cok rahatti hic bir sey sormuyordu. Testlerini yaptirip baska doktora gittiginde sorar bence mutlaka. Tsh i cok onemsiyorlar ama zaten sen test sonucun cikinca da goruyorsun bir seyleri ona gore erken yada gec gidebilirsin ozel doktora Bende cook once yaptirdim testleri hic bir ilac vs baslanmadi daha Bir de gebelikte sanirim tansiyonda da artis oluyor benim tansiyonum hep 9 7 cikardi olctugumde, hastanede 11 8 cikmisti
Oyyh masallah annesi bu melegi kucagindanuyuturken gordugun gunler gelsin saglicakka cok sevindim cnm sorun olmamasina nazarlardan korusun allahim ins ben ve daha bebisini gormeyen diger arkdslarda bu goruntuyle evimize döneriz ❤❤ ❤ ☘
Maşallah canım yaa nasıl güzel bisy bu sağlıcakla kucağına alırsın inşallah ❤
Ay kuzum çıkmışsın maşallah çok sevindimtansiyonu ölçmesi gerekirdi ben her gittiğimde ölçüyor doktorum hatta evime de tansiyon aleti aldırdı arada ölç dedi gebelikte önemliymiş gerçi babamda hipertansiyon olduğunu belirtmiştim genetik yatkınlığım fazla diye düşünüp kontrol de ediyor olabilir
Maşallahaynı benım ki akraba falanlarmı acaba
Maşallah bakalım bizimkisi nsısl olacak 10 elime randevu aldım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?