2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Haftalarca bulanmayip taa 5-6 aylıkken hortladigini biliyorum bulantilarin. Yaşadık bunları. Bazen günlerce hiç olmaz. Bazen günlerce kafanı kaldiramazsin. Kanama olmadığı sürece böyle şeylere takılmayın. Ağrınız oluyorsa progestan fitil kullanın ve kalbinizi ferah tutun lütfen.

Ne bileyim ya en iyisi senin gibi kimseye söylememek en doğrusunu sen yaptın
Canım gebeliğini söyle de, bulantım var yok ağrım var vs gibi şeyleri paylaşma naçizane. Ağzı olan konuşuyor. İçini ferah tut. Her gebelik farklı, illa bulantı olacak, akıntı olacak aşerme olacak vs diye bir şey yok. Baksana kimisi aylarca hamile olduğunu bile anlamıyor. Benim şükür öyle bulantım olmadı, arada hazımsızlık ve koku hassasiyetim oluyor. Ama mesela bende de ilk zamanlar lekelenme, kanama oldu. İşte herkesin farklı ilerliyor. İki günde bir her endişede kalp dinlemeye mi gideceğiz? Bugün dinledin rahatladın diyelim Allah korusun yarın başka bi şey oldu yine mi gideceksin? Bunun sonu yok ki. Sen şiddetli ağrın, kanaman, ateşlenmen vs olmadıkça kendini üzme. Nasibi varsa bir şekilde doğacak zaten.

Ya yakın arkadaşım o da hamile ve öyle konuştuk tecrübesi birde ikinci çocuğu paylaştım öyle bi anda git deyince korktum Allahtan sizler varsınız içim rahatladı.Dediğin doğru canım her şey nasip inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi

Ya kızlar arkadaşımla konuştum moralimi bozdu bugün hiç bulantım olmadı yarın doktora git kalp atışını dinlesinler dedi çok korktum
Canım bozma moralini hiç bulantı yaşamayanlar var. Örneğin ben ben bir arkadaşımla hamileyken moralimi bozmaya çalıştı diye az görüşüyorum. Bulantıların geçti mi diye sormuştu hiç olmadı ki geçsin dedim. Öyle hamilelik mi olur sağlıksızdır o gibi saçma sapan şeyler söyledi. Bu kişi evli bile değildi o zaman. Hamileliği ben yaşıyorum yaşadığım şeyin ne olduğunu ben biliyorum diyip arayı soğuttum sonrasında. Kimseyi takmam ama böyle moral bozmaya çalışanlara çok gıcık olurum.

Benim bulantım düne kadar yoğundu canım öyle bir anda kesilince ve arkadaşım bunları deyince sevinemedim bile

Ya kızlar arkadaşımla konuştum moralimi bozdu bugün hiç bulantım olmadı yarın doktora git kalp atışını dinlesinler dedi çok korktum
Mide bulantısı hormonal dalgalanma ile ilgili bir durum. Bir gün olur bir gün olmaz benim de öyle her gün aynı değil. Yine çok kaygılanıyorsan git bebeğini gör tabi rahatlarsın ama sadece bulantıyı baz alma.

Susmuyorr nun dediği gibi şimdi gitsem yarın yine bir şey çıksa diye diye düşünece sanırım en iyisi sabırlı ve tevekküllü olmak teşekkür ederim ilginize

Ben şimdiye kadar hiç yardımcı almadım eğer anlaşabilirsem ayda 3 kez kesin alırım. Bir de robot süpürge oldu bitti:)
Ayda bi kere temizlik için iyi oluyor ama 3 bilmem ihtiyacın doğrultusunda değişir valla ev biraz kirlensin dağılsın tepemin tası atıyor ama buna alışmalıyım sanırım

Ayda bi kere temizlik için iyi oluyor ama 3 bilmem ihtiyacın doğrultusunda değişir valla ev biraz kirlensin dağılsın tepemin tası atıyor ama buna alışmalıyım sanırım
Benim dönem dönem işler çok yoğun olabiliyor o sürede evde hiç bir şeye dokunamadığım oluyor. Şimdiye kadar eşimle hep tamponlayabildik de bebek bu ortama pisliğe alışmasın de mi

Benim bulantım düne kadar yoğundu canım öyle bir anda kesilince ve arkadaşım bunları deyince sevinemedim bile
Evet belirtilerin aniden kesilmesi korkutabilir ama ben etrafına bu şekilde kaygı veren insanlardan uzaklaşırım hemen. Daha epey yolumuz var bu yolda bebeğimizi görmek için kendimiz de bahaneler yaratacağız görürsün oğlumda özledikçe giderdim bide kayıptan sonra olduğu için hep tetikteydim. Ben seni iyi anlıyorum görmek istiyorsan için rahatlayacaksa mutlaka git.

En son salı günü gittim birkaç gün daha bekleyeyim en iyisi

Canım sağlıcakla gelsin inşallah bebişin. Rabbim kucağımiza almayı nasip etsin cümlemize hayırlısıyla ❤❤

Benimki kayıp denecek tipte değil pek, 3 kimyasal, 2 dış gebelik, sizin önceki 2 kaybınız nasıl oldu?
Benim boştu ilki boş kese düşük yaptım 2.de kalp atımı yoktu bebek var ile yok arasındaydı anomali dedi dr. Genetik test yapamadan gebe kaldım tedbir amaçlı başladık iğne ve coraspin. Ya 2 hafta önce küçüktü alan
Büyümüş baya bugün gösterdi ultrason da işte yüzde 30/40 risk dedi. Haftaya gel dedi. 2 gündür sancım var. Bebek gelişiminde sıkıntı yok. Sizin nasıl şuan peki gittiniz mi dr a

Kuzum o zamanlar daha zormuş gerçekten,şimdi gerçekten bakıyorlar ediyorlar ölçüp biçip tartıyorlar en uygunu neyse duruma göre o oluyor. Ben sezeryancıyım kuzu normal gelmedi benim cimcimeee bu da sezeryan olacak ama rahatım yine de çok şükür. Sağlıkla gelsinde.

Kuzu bende aynı çalışmalardayım kızımı sütten kesmeye karar verdim yeterince yemek yiyor maşallah, sütüm azaldı pek aramaz oldu, bugün sabahtan akşama kadar hiç emzirme dim o da çok ısrar etmedi inşallah bırakır küçük kuzum babası uyutmaya başladı ve ona hiiiç nazlanmıyor maşallah çok rahat uyuyor, ballı süt vermeye başladım. Sevdi gibi. İnşallah bunları atlayınca bide oda yapıp bebek gelmeden oraya alıştırmak istiyorum. Amin doğurunca çok level var hanımlar

Ben biraz fazla cesaretliyimdir bir de biraz inatciyimdir, esim sen nazlisin hayatta yapamazsin normal dogum filan diyor bende nasil yapamam gorursun bak diyorum, sirf inat ugruna bile aglaya aglaya dogurabilirim 18 yasimda gozluk kullanmamak icin lazer ameliyat olacak kadar cesaretliydim bakalim nasil olacak saglikla gelsin de nasil gelirse gelsin

Sana da çok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın günün nasıl geçti
Bizimkinin uyumama sebebi ateş maalesef gün içinde de pek uyumadı, sürekli kucakta gezmek istedi
Çok daha iyiyim canım, teşekkürler. Senin minnoşa da tekrar geçmiş olsun
Bilgilendirme için topik adına teşekkür ederim En azından okuduğunuzu öğrenmiş olduk.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…