2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya kızlar arkadaşımla konuştum moralimi bozdu bugün hiç bulantım olmadı yarın doktora git kalp atışını dinlesinler dedi çok korktum
Ya arakdaşlarda olumsuz konuşan insanlara hiç sevmiyorum kendi kötü tecrübeleri şöyle olur böyle olur neden yapiyorlarsa merak ediyorum olacağa varsa olur.bi gün bulantin olmayabilir Bunun için üzülme

Tünaydın hanımlar sağlık ocağından hemsireleriniz arayıp haber verdi yada soyledimi bilmiyorum yeni duzenlemeye göre 12.haftada başlayıp gebelik sonuna kadar d vitamini desteği veriliyormuş 6 yıl önce kızımda böyle bı uygulama yoktu sadece 14. Haftada kan ilacı baslaniyordu şimdi sanırım koronadan dolayı d vitamini desteği yapılıyor çünkü d vitamini koronada çok etkili bir bağışıklık sağlıyor ben en son 2 yıl önce d vitamini değerlerime baktirmistim ve yerlerdeydi en düşük seviye 30 olması gerekirken benim 7 'idi iğne kullanmıştım o zaman şimdide kesin çok düşüktür eminim ama sağlık ocağı vitamin desteğini standart hiç ölçüp bicmeden yapıyor tıpkı bebeklerde ezbere verdikleri kan damlası ve d vitamini gibi artık asm'lerde de pandemiden sonra d vitamini için tahlil yapılması yasaklanmış insan bu ne yaman cekilski diye düşünmeden edemiyor ben Devlet Hastanesi'ne gidip değerlerimi kontrol ettirip ona göre ayarlanmış dozda takviye almayı düşünüyorum özel hastanelerde bu test biraz tuzlu olabiliyor standart testlerde yok çünkü birde sağlık ocağında verilen destek içerisinde glikoz şurubu falan var daha temiz içerikli bir vitamin araştıracağım sizleride bilgilendirmek istedim

Ben hamileyim bile diyemiyorum kesin konuşmuyorum olma durumu var diyorum yine de soruyorlar ayrintiyi. İnşallah nasibi varsa gelir canim

Rahim ağzı yetmezliği yok. Suyum geldi bir sabah aniden. Doktor en geç 48 saat içinde doğum kendiliğinden başlar dedi ama 8 gün sonra hayatım tehlikeye girince suni sancıyla doğum yaptım. Kese erken delinmiş . Sebebi enfeksiyon olabilir dediler enfeksiyonda çıkmadi. Yani anlayacağınız hiç bir sebep bulunamadı. Bir sürü doktora ve profesöre danıştık. Kendi isteğinizle yaklaşık iki sene düşünmedik bebek. Yenice düşündük Rabbim de hamile kalmayı nasip etti inşallah sonuç güzel olur. Şimdi riskli gebelikte çok iyi olan bir doktora gidiyorum.

En son ne zaman gittin doktora ben şimdi 9+2 de gitcem bebeğe benzer bişi göremicek miyim yaaaa
Ben 9+2de gittim, doktor 9+4 dedi ve bu miniği gördük canım

İnşallah canım ya enfeksiyon düşük riski yaptığı için çok korkuyorum bana da o dediğin ilacı verdi faydası olur inşallah
Geçmiş olsun canım, bol su içip sık idrara çıkmaya çalış, ben ilk gebelikte enfeksiyondan çok çektim, o tek kullanımlık tozdan kaç kere içtim sayısını hatırlamıyorum bile, normal doğum yaptım ama bebeğime geçmedi çok şükür

Eklentiler

• 1D0DFC40-8C1B-4A2F-ABA1-2E2031B96F06.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 43
Aynen canım çok şanslıyız bence. Keşke herkes böyle rahat olsa sudan iğrenen arkadaşlarımız var burda. İnşallah bira an önce geçer mide bulantıları
Gebeliğin başından beri kaç farklı su aldırdım eşime her getirdiği suya bunun tadı çok kötü beğenmedim başka su al diyorum adam tüm marketleri gezdi yine de bana su beğendiremedi

Hepinize teşekkür ederim kızlar suyu deniycem dediğiniz gibi.. Progestan sersemliği geçsin yspıcam
Dişinin durumu ne oldu canım

Ben dil altı sprey olan bir d vitamini kullanıyorum bpa free olarak geçiyor. 1 puf 1000 unite o da 25 mikrograma karşılık geliyor. Rcog daki guideline a göre gebelikte güvenli doz d vitamini 10 mikrogram olarak geçmekte. Tabi ki güneşlenmeyen ve beslenmesi iyi olmayan gebelerde artırılabilir diyor. Ben bu hesapla iki günde bir puf alıyorum.

Ben geçen yıl nisan ayında doğum yaptım, bana vermişlerdi d vitamini, suya 6 damla (yanlış da hatırlıyor olabilirim damla sayısını) damlatıyordum ama düzenli kullabmadım

Sanki alt kısımda vajinaya doğru baski ağri hissediyor musunuz bu normal mi ki
Bende bazen vajinadan bacaklarımın iç kısmına doğru ağrı oluyor ama genelde bu tarz ağrılara normal diyor doktorlar rahim büyüdüğü için

Kızlar gebeliklerimizle alakasız ama size çok ilginç bir konu anlatmaya geldim dün duyduğumdan beri herkese anlatıyorum

Kardeşim avukat, onlara bazen çok ilginç dosyalar geliyor o da bana anlatıyor. Bunu da dün anlattı.
Gırtlak kanseri hastayı burun estetiği olacak hastanın yerine ameliyata götürmüşler yanlışlıkla
Adam benim adım bu değil demiş ama hasta bakıcılar dinlememişler adamı alıp götürmüşler, dosyasına da mı kimse bakmadı, en azından anestezi uzmanı da mı sorular sormadı çok ilginç değil mi, baştan sona herkes görevini eksik yapmış ama savcılık sadece iki hemşire için idari soruşturma izni vermiş.
Hemşirelerde ne yapabiliriz diye kardeşimin ofisine başvurmuşlar.
Tam bir skandal ya
Ben daha önce üç kez genel anestezi ile ameliyat oldum, ameliyata girene kadar kaç kişi bana sorular sordu, dosyamı kontrol etti. Bu olayda çok büyük ihmaller var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…