2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba ben oyleyim cikarma yok ama surekli hersey kokuyo yemek yemek zor geliyor surekli bi mide bulantisi yasiyorum belki cikarsam rahatlicam ama o da yok

Merhaba ben oyleyim cikarma yok ama surekli hersey kokuyo yemek yemek zor geliyor surekli bi mide bulantisi yasiyorum belki cikarsam rahatlicam ama o da yok
Aynen cnm bendede bu sefer cikarma yok sadece balgam rahatsiz ediyor bazen ondan oluyo heralde umarim 9‘ayim böyle gecmez buz dolabini hic acamiyorum nerdeyse ikinci hamilelik böyle olmaz derlerdi kandirildim

Ben de kızımın huyunu çok seviyorum, inşallah kardeşi de ona çeker

Bitki çaylarına dikkat et canım adaçayı vs. pek içme

Aynen cnm bendede bu sefer cikarma yok sadece balgam rahatsiz ediyor bazen ondan oluyo heralde umarim 9‘ayim böyle gecmez buz dolabini hic acamiyorum nerdeyse ikinci hamilelik böyle olmaz derlerdi kandirildim
Kisiden kisiye ve sanirim hamilelikten hamilelige degisiyor cnm benm ilk gebeligim ama arkdslardan duyduğum herkeste farkli oldugu allah saglikla nasip etsin ins mugim olan o

Kizlar benim ucuncu hamileligim. Hepside hemen hemen ayniydi... ilk hamileligimide cok midem bulandi kustum hep dokuz ay boyunca. Kizim oldu. Ikinci az daha hafif gecti arada kustum sonra gecti. Benek buyudukce kalp agrisi basladi yine kizim oldu. Bundada ayniyim midem berbat ama cinsiyeti bilmiyorum. Hersey kokuyo sampuan el sabunlari parfum iggggyumusaticilar... bence bunye ile alakali bir mide bulaniyorsa her hamilelikte bulaniyo. Bulanmiyorsa bulanmiyor... bulanmayanlar herseyin tadini cikariyor. Sanslilar

Haha ben baya cips yiyordum ya normal hayatimda suan bu kendimi tutmus halim aynen bu yasa kadar cok sukur bir sey olmamis boyle devam

aynı durumu ben de yaşıyorum eskiden bayıldığım bütün güzel kokular şuan feci şekilde mide bulantısı yapıyor. Şampuan, parfüm, sabun, yumuşatıcı.. yemek kokularına karşı olmuyor sadece ama el kremi bile süremiyorum direk kusuyorum. Bu nasıl geçer ki böyle 9 ay sürüyorsa yandım ben çünkü berbat bi durumdayım. Yanımda parfüm sıkmış biri varsa o ortamda duramıyorum bile hatta saçma belki ama kokuyu almama bile gerek yok o koku aklıma geldiği an midem bulanıyor.

Cips isini ilk ben sordum burda sanirim. Her paketli/processed urun gibi cipslerin de icinde uzun vadede insan sagligina zarar veren katki maddeleri var..

Ben de son iki haftada acikcasi korkarak yedim canim cok cektiginde ama bir sey olmaz dememek lazim. Icerigi bos, cop niteliginde seyler yenince bebege zarari olmasa bile katkisi da olmuyor. Ilk uc ay da sonradan bosalacak olan anne deposuna yiyoruz aslinda, ondan yumurta/protein/yanarak yapisi bozulamamis kaliteli yaglar yemek uzun vadede bizim kendi sagligimiz icin de onemli :)

Imkani olan mumkun mertebe kaliteli beslensin, en kotu ihtimalle ileride selulit olusumu olmaz

Kizlar bebek odasi konusulmus sanirim ben hepsini okuyamadim bugun ise gittigimden benim bebek odam yer olarak suan hazir utu odasi olarak kullaniyorum suan bebek olunca pilimi pirtimi toplicam ordan gonul ister ki ozel yapim renkli bir bebek odasi olsun ama fiyatlar cok ucuk bir de ben o hakkimi evlenirken evi ozel tasarim yaptirip sonra esyalariyla sattirarak kaybettim ben cilek mobilyadan buyuyebilen yatak odasi takimlarindan dusunuyorum ama babam alicagi icin illa cilek al diyemem vivense de filan yari fiyatina neredeyse gordum. Ama vivensenij de elinde kalicakmis gibi bazi urunleri insallah babam hadi gel kizim cilekten bakalim der ben diger ay bakmaya baslarim mobilyaya biraz fazla tezcanliyimdir

İyi akşamlar kızlar.. sormak istediğim bir şey var. 3 ay dolduktan hemen sonra uçakla 4 buçuk saatlik yolculuk yapmanın bi sakıncası olur mu sizce ? Zorunlu bi seyahat değil eşimin bi iş görüşmesi var benim de gitmemi istiyor hem tatil hem iş gibi, ben de istiyorum aslında ama şart değil tabi ki.. doktora kontrole gittiğimde soracağım bu konuyu ama merak ediyorum hamileyken uçak yolculuğu yapan var mı bir sıkıntı oldu mu?

Eğer önceki gebeliğim gibi olursa ben 17-18 haftalık oluncaya kadar düzelmem. Bu süre zarfinda da açıkçası amacım karnımı doyurmak olacak. Çünkü canım hiçbirşeyi istemiyor. Bir yendiğim yemek ertesi gün Midemi bulandırıyor. Yemek yapmak istemiyorum. Zor bir durum. Bu durumu geçirince yediğime de dikkat ederim diyr düşünüyorum. En sevdiğim şeydir balık ama şuan yiyemiyorum. Nasıl olsa benim depolardan yiyor ve ben öncesi dengeli besleniyordum. Depolarım idare eder o zamana kadar

Yemek kokularına olmuyordu şimdi berbat haldeyim bebeğime çorba pişiriyorum pisirdigim şeyden nefret ediyorum yiyemiyorum. Çok ilginç bende de sadece çamaşır suyu kokusuna karşı bulantı olmuyor çok içim rahatliyor hatta evi çamaşır suyuyla silince diğer kokuları bastiriyor

Sorun olacağını hiç zannetmiyorum canım. Doğmuş bebekler için uçak yolculuklarının onlar icin çok sıkıntılı olduğuna dair yakınlarda bir yazı okumuştum ama bu da ek bir bilgi olsun:)

Eger doktor evde dinlenmelisin uzanmalisin filan demediyse bence sorun olmaz sonucta oturucaksin ucakta Ama pandemi sebebiyle cook dikkatli ol olur mu hatta yakin mesafeyse bence arabayla gitseniz cok daha iyi olur

Bu koku olayı gerçekten çok berbat. Normal bi bulantı gibi de değil. Mideyi rahatlatacak şeyler işe yaramıyor, mide bulantısı ilacı da işe yaramıyor koktuğu an bitti.. senin bir de bebeğin var üstelik yemek kokusuna olması ekstradan zorluk yaratır benim de tek bulandırmayan şey limon kolonyası. Ellerimi yıkadıktan sonra sabun kokusu gitsin diye yarım litre kolonya sürüyorum umarım dedikleri gibi 3. Aydan sonra geçer

Sağlıklı beslenme konusuna gelince oglumda 29. Haftaya kadar herşey gayet güzel gidiyordu doktorum harika gidiyoruz yürüyüşlere devam diyordu 29. Haftada beni çok üzen bir olay yasamamla herşey alt üst oldu. İki hafta arayla iki defa hastaneye yatmaya rağmen doğumu ancak 34. Haftaya kadar durdurabildiler ve doğum gerçekleşti. Özel hastane de ve profesör gerçekleştirdi dogumumu ve bize iki gün boyunca tanimadigimiZ doktorlar geldi. Çünkü kimse inanamadi henüz 34 haftalık bile olmadan doğdu ve 3.100 gram doğmuştu. Ciğerleri gelişmişti ve kuvoze girmeden nefes alabiliyordu kakasını hemen yaptı memeyi hemen emdi hiç sorun olmadi yani binlerce kere şükür ki. Konuyu şuraya bağlayacağım önce Allah'ın rahmeti ve merhameti ikincisi de sağlıklı beslenme sayesinde oldu bu durum. Doktorlar tebrik etti sorular sordu ne bende ne bebekle şeker olmamasına rağmen bebeğimin miadini doldurmuş olmasıni beslenmeye bağladılar. Bence sağlıklı beslenmekte kesinlikle çok fayda var. Arada sırada olan kaçamaklar göz hakları hariç tabi :)

bana doktorum araba sur ucaga bin, hic bi problem olmaz demisti canim.

duruma gore bir aydan sonra da rapor verecegim onunla ucacaksin demisti

dubai’ye vs. gidiyorsan coronaya dikkat et ama genel olarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…