2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Eger doktor evde dinlenmelisin uzanmalisin filan demediyse bence sorun olmaz sonucta oturucaksin ucakta Ama pandemi sebebiyle cook dikkatli ol olur mu hatta yakin mesafeyse bence arabayla gitseniz cok daha iyi olur
Haklısın bir de pandemi durumu var tabi.. uçaktaki radyasyon zarar verir mi diye düşünüyorum bir de bulantılar.. galiba ben olur gelirim dediğim gün vazgeçmiş oluyorum şu an yakın mesafe de değil Dubai’de görüşmesi..

bana doktorum araba sur ucaga bin, hic bi problem olmaz demisti canim.

duruma gore bir aydan sonra da rapor verecegim onunla ucacaksin demisti

dubai’ye vs. gidiyorsan coronaya dikkat et ama genel olarak..
Tam da oraya gitmeyi planlıyordum ama sanırım vazgeçtim şimdiden. maskeyle ve mide bulantısıyla eziyet olur gibi o yolculuk..

Ben olsam yurt disi seyahatini kacirmazdim yani radyasyon hepimize ayni oranda zarar veriyor sonucta bebekler de yeri geliyor ucaga biniyor bence gitmelisin degisiklik olur hem biz pandeminin basinda pragtaydik ucakta bir form doldurtmuslardi, Allah korusun ucakta covid cikarsa diye bilgilerimizi almislardi. Sonra saglik ocagindan da bir kere aramislardi bir sey var mi diye. Ama simdi sanirim pcr testi istiyorlarmis yurt disi seyahatleri icin. Bence gitmelisin bebis olmadan son geziler bunlar bulanti icinde belki ilac alirsin, cok sukur ben hic yasamadigim icin bir sey diyemiyorum ona

Tam da oraya gitmeyi planlıyordum ama sanırım vazgeçtim şimdiden. maskeyle ve mide bulantısıyla eziyet olur gibi o yolculuk..

4.5 deyince hemen anladim
Su aralar hava cok cehennem gibi degildir ama Dubai Asya’ya giden ucuslar icin bir tur baglanti noktasi, o yuzden eger karantina vs. korkan/dikkat eden biriysen bence gerilirsin ve o riske gerek yok.

dubai bebekle gitmek icin de cok uygun bir yer bu arada, o yuzden ben olsam ileride giderim derdim

Bu iki güzel bakış açısını değerlendireceğim bir de doktorun görüşünü alıp ona göre karar vereceğim sanırım. Teşekkür ederim

Doktorun da raporuyla 36 haftaya kadar uçak yolculuğu sorun olmuyor ama dışarda hele hele uçak gibi kapalı hava akımının olduğu ortamda corona partilerken ben şahsen uçağa binmeye çekinirdim hani 1-2 sa olsa bir tane n95 tak üstüne de üç kat cerrahiyi geçir git derim de bu dönemde kimse sana git ya bi şey olmaz diyemez.

Hatta 10. Haftayi bitirince daha ileriki haftalarda daha kesin diye biliyorum. Yani bebek dnasi anne kanina ne kadar cok gecerse o kadar calismasi ve ayristirmasi daha kolaymis.
Doktorum bu haft sonuna dogru yaptirabilirsin dedi ama ben 1 haft daha bekleyip dolu dolu 10+2 olunca verdircem haftaya insallah.
Her sene yenileniyo sanki bi yerde de 8. Haftadan itibaren yapiyolarmis ama bana kalirsa ne kadar gec o kadar daha iyi, gecen defa 11+5 falandim sanirim yaptirdigimda.

Hayırlı olsun nasıldı ben de 10.haftadayım yarın gidicem inşallah doktor ikili teste çağırdı mı
Ayyy çok güzeldi yaa artık koca kafalı minyatür bir bebek şeklindeler bu zamanlar ultrasonda ki en tatlı halleri. Son haftalar artık çok büyüdükleri için böyle bütün görünmüyor doktor kafasına ayrı koluna bacağına ayrı bakıyor. O yüzden bu zamanlardaki ultrason görüntüsünü çok seviyorum. Ben küçük kızım olduğu için onun peşinde koşarken hamile olduğumu çoğu zaman unutuyorum ultrasonda o bebeği görünce için bi tuhaf oldu benim de 10 gün sonra 2li test.

Ya kızlar bu genetik testlere filan o kadar paralar dökmeyin boşuna. Ben daha önce Eylül annelerindeydim o kadar anneydik aynı kaygıları yaşadık hiç kimsede hiç bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. Kafanıza takılıyorsa 2li test yaptırın olumsuz ihtimal yüksek çıkarsa o zaman genetik test vs yaptırırsınız.

Benim gecen sene yasadigim gebelik sonlanmam var bebekte bircok anomali ve beraberinde trizomi21 cikmisti. Bu sene tekrar hamileyim ah hislerimi bi dusunun kalbim her gun agzimda.. doktoruma kalsa 16. Hafta amniyosentez ama biz esimle 6 hafta bu stresi beklemek istemedigimizden nifty yaptirip snucu erken gormek istiyoruz. Gecen sene maddi ve manevi oldukca zorlandik. Insallah bebegim saglikli olsun da Rabbim den tek dilegim

Aynen bende öyleyim.ilk kızımdada öyleydim sanırım bu da kız :) ama ilk kızımda bunu vermedi doktor, dramamin vermişti asla ne kusmamı kesti ne bulantımı.yiyemediğim içinde sürekli hastanede saatlerce süren bitmeyen serumlar yemek zorunda kalmıştım.bu en azından birşeyler yememi sağlıyor ,koku hassasiteyim hala mevcut malesef.ama geçeceğini bildiğim için sabrediyorum.sizinde inşallah en kısa zamanda biter ve tadını çıkarmaya başlarsınız gebeliğinizin.

Allah'ım koku olayı beni de mahvediyor ıslak kokusu ağızdaki tat genizde akıntı üç çocuğumda bukadarr zorlanmamistim sanırım ve. Çok yorgun hissediyorum kusmuyorum ama kusmaktan beterim yaptığım yemeği tekrar yapamıyorum yemekte zorlanıyorum ama geride çocuklar olunca mecbur güçlü durmak zorundasın geçer inşallah iki haftaya rahatlatırz Dr um 12 hafta dolunca biraz rahatlarsın dedi umud ediyorum

Ben yapmistim sorun olmuyor

Kusura bakmayın ben şimdi baktım sizden önce başkası kullanmış yani insanları teşvik etmemek lazım her şeyi yiyin diyerek asıl demek istediğim oydu
Ben teşvik edince insanlar kendini abur cubura gömmüyor , herkesin iradesi var . Benim gibi olanlar zaten yer kendini abur cubur reyonuna göm diye birşey dediğimi hatırlamıyorum yani. Hayret birşey rahatsızsanız mesajlarımı engelleyebilirsinİz.

Kusura bakmayın ben şimdi baktım sizden önce başkası kullanmış yani insanları teşvik etmemek lazım her şeyi yiyin diyerek asıl demek istediğim oydu
ana mı dediniz? Kasma kelimesi günlük yaşantıda kullanılan bi kelime biliyosunuz gayet de normal bunu demem. Siz canınızın istediğini yiyin diyim o zaman ister ultra dikkat edin ister etmeyin beni ilgilendirmiyo. Ben böyle kendi kendine evhamlanan birtakım yiyecrkleri yedikten sonra pişmanlık duyan olursa diye söyledim onu ben kasmıyorum dedim siz de kasmayın cips mi istiyo yiyin dedim kendinizi cipse boğun zehirlenme yaşayın dediğimi hatırlamıyorum. Zaten yendiğimiz şeyler sınırlı , midem bulanırken ben sağlıklı yiyecek arayışına giremedim o an canım ne istiyosa yedim. Bundan sonrafs kendimi colaya cipse boğacağım diye bişey yok. Ben benim gibi olanlara söyledim.

Sonucunuza kesinlikle katılıyorum ama ben öyle çocuklar gördüm ki anneleri babaları bakkalcı veya işsiz ne bulduysa onu yedi çocuk sapsağlam. Benim apartmana temizliğe gelen kadın 9 ay boyunca temizlik yaptı o domestosların içinde ve oldukça geliti dar bizler yardım ettik yemek konusunda. Sapasağlam çocuğu var. Bazı insanlar ben kasmayın diyince sanki sağlığı bırak yararlı ne varsa yeme geri kalan herşeyi ye mantığında anlamış. Ben çok şükür bahçesi olan herşeyi organik yiyen bi insanım. Ama bunun yanında canımın istediği şeyleri de iyiyorum kasmadsn evhamlanmadan. Çünkü bu örnekleri gördükten sonra allah gerçekten sağlığı bahşeder. Kendini sıkıp herşeyin iyisinden yediricem diyen bir kadının oğlu da hastalıkyan kurtulamıyor. Ben bunun ısrardan kaynaklandığını ve allahın bir kararının olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…