- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #11.141
Günaydın güzel anneler
Nasıl anlatayım bilemiyorum ama belki bana bi destek verirsiniz ya da rahatlatırsınız.
Aslında böyle düşünerek hem anne olmak isteyen kadınlara hem de bebeğime haksızlık ettiğimi düşünüyorum ama düşüncelerime de engel olamıyorum.
şimdi birincisi fiziksel olarak değişimime bi türlü alışamıyorum, aynaya baktığımda mutsuz oluyorum, kalınlaşmış bir bel, ne olduğu belli olmayan bir göbek, popom sanki boşaldı da içindekiler yukarı doğru kaydı gibi bir görüntü, birazı da aşağı gitti gibi, popom resmen sarkık görünüyor. ve ben bunların hamilelikten değil de çok yediğim için iştahımı tutamadığım için olduğunu düşünüyorum, kendimi suçluyorum, 3 ayda aşağı yukarı 1.5 kg aldım, bu aldığım kilonun sebebi de muhtemelen hamilelikten önce çok az yiyor olmam ve şu an normal insan gibi yiyor olmam, kolay kilo alan bi yapım var zaten, biraz abartsam hemen tartıya yansır. diyetisyenle çalıştığım halde bu durumdayım.
ikincisi ise şu; aklımdan bir türlü doğum sonrasını çıkaramıyorum, evet biliyorum her gebelik her bebek her lohusalık kendine özel ama daha şimdiden uykusuz geceleri, huzursuzlukları, evde sürekli ağlayan bi bebeği düşünüyorum, gece tuvalete kalkıyorum mesela aklımdan şu geçiyor "bebek doğunca kim bilir bir gecede böyle kaç sefer uyanacaksın, hiç uyuyamayacaksın, hiç rahat nefes alamayacaksın", sonra bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum.
ben bu bebeğe çok isteyerek hamile kaldım, sonuçlarını bile bile tabii ki ama bu düşüncelerden kendimi kurtaramıyorum, sonra da utanıyorum, bebeğime ve anne olmak isteyen diğer kadınlara haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
evet şimdi isteyen linçleyebilir beni.
ben de hemen hamile kalamadım, 8 ay sürdü, ovulasyon testleri bile işe yaramadı, kullandığım ilaçlar yüzünden hastanelik bile oldum, artık lanet olsun dediğim zaman hamile kaldım. o yüzden gebeliğe giden yol benim için de çok dikenliydi.Gunaydinn
Bence senin dusundugun seyleri zaman zaman hepimiz dusunuyoruz o yuzden sen kendini hic kotu hissetme
Ben biraz daha farkli hissediyorum suan ama bununda sebepleri var mesela evlendikten sonra gittigim ilk jinekolog muayenesinde doktorun maalesef cocugumun cok zor olacagini baska tedaviler gerekecegeni soyledigi gunu hic unutmuyorum. Ovulasyon testleri yaparak vitamin kullanarak hamile kaldim. O yuzden hamile oldugumu gorunce sevincten aglamistim. Bence bana annelik duygusu cocugunun olmasi zor dedigi gun yuklendi, benim simdiden karnimi sevmem, bebekle konusmam doktorun o gunku soylemiyle alakali oldugunu dusunuyorum.
Kilo konusunda evlendigimde 54 kiloydum boyuma gore cok iyiydi, ama ben hamilelikle degil de pandemi sebebiyle sporu biraktim. O yuzden bayadir bu goruntume aliskinimAma bende ister istemez sunu dusunuyorum esim benim dis goruntume onem veren ve kendisi yillardir spor yapan biri. Kilo veremezsem nasil olur, hemen verebilir miyim gibi bende kaygi duyuyorum. Ama emzirme doneminde kilo verildigini gercekten en yakinimda gordum o biraz beni rahatlatiyor. Seneye pandemi de biterse spor salonuna esim ya da annem bebekle ilgilendikce gidebilirim diye dusunuyorum.
Bebek bakimi konusunda da kesinlikle bunun sorumlulugunun sadece bizde oldugunu dusunmuyorum. Sirayla kalkilir gece, annem ya da kayinvalidem ilk zamanlar donusumlu bizde kalir. Belki eskisi gibi istedigimizi o an yapamayagiz ama bu duruma da alisip o aninda keyfini cikarmayi bilicez
Zaten 12 haftayi atlatmaya az kaldi, evde spor videolari uygulayarak, yuruyus yaparak yavas yavas baslayabiliriz
Olur o zamana gösterirse tabiEvet ya benimde 15.hafta oluyor o zaman inş belli olur
Gösterir inşallaahOlur o zamana gösterirse tabi
Bizde devletten aldigimiz parayi hesabimiza yatinca. Goturup sirkete geri veriyordukişte sizinki de aynı şey olacak, normalde maaş almıyorsanız size doğum parası gibi gelir
benim gibi çalışan anneler için değişen bir şey olmayacak. işyerinden alacağımızı devletten alacağız.
Analik parası ve sut parası olarak geciyo 2 tane ödeme yapıyorHayır hayır doğru canım devlet doğum parası veriyor
Canim benim gunaydin bu dusunceler cok normal zaman zaman eminim hepimiz yasiyoruz. Bedenimiz degisiyor ruhumuz degisiyor. Annelik korkulari sariyor simsi bile kendimiE zaman ayiramazken bebis olunca nasil olucak diyoruz bublar o kdr normalmi sdc bu dusuncelere kendini cok kaptirmamaya caliski buhran yasama eger dusuncelerin cok cok bu kobualara yogunlasiyorsa muhakkak bir danismanla konusmayi dene. Esinede acabilirsin bu duygulari eminim o da snaa cok destek olacaktir.Günaydın güzel anneler
Nasıl anlatayım bilemiyorum ama belki bana bi destek verirsiniz ya da rahatlatırsınız.
Aslında böyle düşünerek hem anne olmak isteyen kadınlara hem de bebeğime haksızlık ettiğimi düşünüyorum ama düşüncelerime de engel olamıyorum.
şimdi birincisi fiziksel olarak değişimime bi türlü alışamıyorum, aynaya baktığımda mutsuz oluyorum, kalınlaşmış bir bel, ne olduğu belli olmayan bir göbek, popom sanki boşaldı da içindekiler yukarı doğru kaydı gibi bir görüntü, birazı da aşağı gitti gibi, popom resmen sarkık görünüyor. ve ben bunların hamilelikten değil de çok yediğim için iştahımı tutamadığım için olduğunu düşünüyorum, kendimi suçluyorum, 3 ayda aşağı yukarı 1.5 kg aldım, bu aldığım kilonun sebebi de muhtemelen hamilelikten önce çok az yiyor olmam ve şu an normal insan gibi yiyor olmam, kolay kilo alan bi yapım var zaten, biraz abartsam hemen tartıya yansır. diyetisyenle çalıştığım halde bu durumdayım.
ikincisi ise şu; aklımdan bir türlü doğum sonrasını çıkaramıyorum, evet biliyorum her gebelik her bebek her lohusalık kendine özel ama daha şimdiden uykusuz geceleri, huzursuzlukları, evde sürekli ağlayan bi bebeği düşünüyorum, gece tuvalete kalkıyorum mesela aklımdan şu geçiyor "bebek doğunca kim bilir bir gecede böyle kaç sefer uyanacaksın, hiç uyuyamayacaksın, hiç rahat nefes alamayacaksın", sonra bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum.
ben bu bebeğe çok isteyerek hamile kaldım, sonuçlarını bile bile tabii ki ama bu düşüncelerden kendimi kurtaramıyorum, sonra da utanıyorum, bebeğime ve anne olmak isteyen diğer kadınlara haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
GunaydınGunaydinn
Bence senin dusundugun seyleri zaman zaman hepimiz dusunuyoruz o yuzden sen kendini hic kotu hissetme
Ben biraz daha farkli hissediyorum suan ama bununda sebepleri var mesela evlendikten sonra gittigim ilk jinekolog muayenesinde doktorun maalesef cocugumun cok zor olacagini baska tedaviler gerekecegeni soyledigi gunu hic unutmuyorum. Ovulasyon testleri yaparak vitamin kullanarak hamile kaldim. O yuzden hamile oldugumu gorunce sevincten aglamistim. Bence bana annelik duygusu cocugunun olmasi zor dedigi gun yuklendi, benim simdiden karnimi sevmem, bebekle konusmam doktorun o gunku soylemiyle alakali oldugunu dusunuyorum.
Kilo konusunda evlendigimde 54 kiloydum boyuma gore cok iyiydi, ama ben hamilelikle degil de pandemi sebebiyle sporu biraktim. O yuzden bayadir bu goruntume aliskinimAma bende ister istemez sunu dusunuyorum esim benim dis goruntume onem veren ve kendisi yillardir spor yapan biri. Kilo veremezsem nasil olur, hemen verebilir miyim gibi bende kaygi duyuyorum. Ama emzirme doneminde kilo verildigini gercekten en yakinimda gordum o biraz beni rahatlatiyor. Seneye pandemi de biterse spor salonuna esim ya da annem bebekle ilgilendikce gidebilirim diye dusunuyorum.
Bebek bakimi konusunda da kesinlikle bunun sorumlulugunun sadece bizde oldugunu dusunmuyorum. Sirayla kalkilir gece, annem ya da kayinvalidem ilk zamanlar donusumlu bizde kalir. Belki eskisi gibi istedigimizi o an yapamayiz ama bu duruma da alisip o aninda keyfini cikarmayi bilicez
Zaten 12 haftayi atlatmaya az kaldi, evde spor videolari uygulayarak, yuruyus yaparak yavas yavas baslayabiliriz
inan ki bu kilo yada fiziksel değişim düşüncelerimin eşimle hiçbir ilgisi yok, tamamen benim kendimle ilgili.Canim benim gunaydin bu dusunceler cok normal zaman zaman eminim hepimiz yasiyoruz. Bedenimiz degisiyor ruhumuz degisiyor. Annelik korkulari sariyor simsi bile kendimiE zaman ayiramazken bebis olunca nasil olucak diyoruz bublar o kdr normalmi sdc bu dusuncelere kendini cok kaptirmamaya caliski buhran yasama eger dusuncelerin cok cok bu kobualara yogunlasiyorsa muhakkak bir danismanla konusmayi dene. Esinede acabilirsin bu duygulari eminim o da snaa cok destek olacaktir.
Kilo konusunuda bu kdr takmamalisin bence. Bende evlenirken cok zayiftim suan 75 kiloyum ama hala kendimi cok guzel buluyorum biraz goguslerimiz popomuz dolgunlasti diye cirkinlescez diye bir algi olusmasin kendine guven eminim sende cok guzel bir kadinsin. Bir adam sdc dis gorunusune bakarak seninle olmaz esin kiloya fln dikkat ediyor olabilir ama bu demek degilki seni begenmeyecek suan bir mucize olusuyor karninda bedeninz ebunlarin yansimasi cok normal daima ozguvenli ol canim spora falan bu kdr takilma ya hersey duzelir tiparlanir yani kilo bu suan alirsin bebisten sonra verirsin . Biz herhalimizle guzeliz . Kisisel bakimini yapip uygun kiyafetler giydiginde ztn eminim cok guzel gozukuyorsundur. Hem hamilellik bi kadina en cok yakisan sey bence. Tadini cikar. Esinde bu sirecte eminim sana cok daha ilgilidir sen suan ondan bi parca tasiyosun oyle dusun. Kendine cok iyi bak
inan ki bu kilo yada fiziksel değişim düşüncelerimin eşimle hiçbir ilgisi yok, tamamen benim kendimle ilgili.
eşim her zaman bana çok güzel olduğumu söyler ve hissettirir, hiç bana bu durumla ilgili kötü bir şey hissettirmedi.
tamamen benim düşüncelerimle ilgili hissettiklerim maalesef...
[/QUOTE
Hic oyle dusunme dicem ama zor biliyorum kilo almak seni rahat hissettirmiyor demek ki ama soyle dusun kilo alcan ve sonunda mucizen kucaginda olcak ikinizin bi parcasi bunun icin deger diye dusunmeye calis arkadasim. Hem 3 aydan snra yoga pilateste yapiliyor basladiginda eminim kendini cok daha iyi hissediceksin
Kızınız mı olucak bana keselerimiz aynı diyodunuz benimde mi kız acaba rabbim sağlağlım hayırla kucağına almayı nasip etsinİnşAllahdarısı başınıza
Çıktım kızlar, her şey yolunda çok şükür.
Tsh iyi, her ay takip edicez. Yoğurt yiyemiyorum dedim kalsiyum yazdı, folik asidi artık bıraktık iki vitamin yazdı.
Emzirmeye devam edebilirsin bir sıkıntı yok dedi.
İkili test için il merkezine gitmemiz gerekiyor.
Sata göre 12+2yim dedim, o önemli değil buradaki ölçüm önemli dedi.
Şu an leyla gibiyimminik ayaklara ölürüm
Cinsiyeti o söylemedi ben de sormayı unuttumçok hızlı bakıyorlar insan neyi soracağını şaşırıyor
Bulantı kusma ağrı var mı dedi, bir sıkıntı olmazsa bir ay sonra kontrole gelirsin dedi.
Bizden haberler böyle
Senemisback
Şuraya da bir minik bırakalım
Benim kilodan daha çok en büyük korkum bir daha eskisi gibi gezemeyeceğim korkusu.inan ki bu kilo yada fiziksel değişim düşüncelerimin eşimle hiçbir ilgisi yok, tamamen benim kendimle ilgili.
eşim her zaman bana çok güzel olduğumu söyler ve hissettirir, hiç bana bu durumla ilgili kötü bir şey hissettirmedi.
tamamen benim düşüncelerimle ilgili hissettiklerim maalesef...
ben de hemen hamile kalamadım, 8 ay sürdü, ovulasyon testleri bile işe yaramadı, kullandığım ilaçlar yüzünden hastanelik bile oldum, artık lanet olsun dediğim zaman hamile kaldım. o yüzden gebeliğe giden yol benim için de çok dikenliydi.
bebek bakımı konusunda tabii ki bana da destek olacak insanlar var en başta annem ama sonuçta iki saatte bir biz emziricez bebekleri..
zaten kiloyla ilgili doğumdan sonrasını düşünmüyorum, ben hep andayım, şuanki asıl olay kilo değil görüntü, kalınlaşan sırt bel, dolayısıyla zarif değil odunsu bi görüntü var
neyse düzelir umarım hepimiz için her şey
Minnoşş ayaklara bak, böyle keyifle uzattığına göre erkek benceÇıktım kızlar, her şey yolunda çok şükür.
Tsh iyi, her ay takip edicez. Yoğurt yiyemiyorum dedim kalsiyum yazdı, folik asidi artık bıraktık iki vitamin yazdı.
Cinsiyeti o söylemedi ben de sormayı unuttumçok hızlı bakıyorlar insan neyi soracağını şaşırıyor
Bulantı kusma ağrı var mı dedi, bir sıkıntı olmazsa bir ay sonra kontrole gelirsin dedi.
Bizden haberler böyle
Senemisback
Gunaydın
Kilo konusunda haklısın spor destekli daha hızlı verebilirsin ama spor yapmasan bile verirsin üzülme ilk bebegin anladıgım kadarıyla , 17 kilo almiştım oglumda ben 8 9 ayda hepsi gitti ama tabi bu bebeklede alakalı kolik ve gecesi gündüzü olmayan bi bebegim vardı dogundan sonrası karmaşa ve tempolu bir dönem oldu,
bebek bakımında aile destegi tabiki iyi olur ama 2 saatte bir emmek için uyanacak bebek yine iş sana düsüyor,hatta buyukler kafa karısıklıgı yaratıyor birazda eski usulleri bildiklerinden kimse olmasın bile diyebilirsin logusa sendromunu hiç anlatıp moralini bozmayayım
normal dogum istiyorsanız son ay için özellikle bir plates topu edinip onunla ileri geri çalışmak çok faydalı ve de son ay magmezyum kullanmamak ben boyle dogurdum kolay ve hızlı gelişen bir dogum oldu.
planlandıgı gibi olmayabiliyor dogum sonrası ama şimdi yolun cok basındayız çok kolay ve yolundada gidebilir tabi bu bebege bagli birazda kolik olmayan bir benek diliyorum ben herkes için
yaa çok güzel poz vermiş yaaa maşallahÇıktım kızlar, her şey yolunda çok şükür.
Bizden haberler böyle
Senemisback
Benim kilodan daha çok en büyük korkum bir daha eskisi gibi gezemeyeceğim korkusu.Daha görmek istediğim çok yer yapmak istediğim çok şey var ama çocukla çok zor diyor herkes. En çok bu gözümü korkutuyor. Ya hayatım artık bittiyse diyorum. zaten pandemiden dolayı koca 1 sene çöp oldu. Böyle düşününce de zorla mı koydular karnına istedin yaptın, nankörlük etme diyorum.
Daha onu görmedin bakışını görmedin sana gülüşünü görmedin koynunda susuşunu görmedin ya herşeyi mantık çerçevesinde dusunuyorsun:) işin içine duygular girecek sen daha o duyguları tanımıyorsun. O zaman bu düşüncelerin değişecek. Önce bebeğinin bol sütü olsun da sonra 90-60-90 olurum yine özgüveni gelicek. Muhtemelen olacaksın da. Oglumdan önce karın kaslarimi bir gorseydin o kadar taş ve manken gibiydim ki :))) şimdi diyorum ki bunu da dogurayim sağ salim inşallah da vucudun kralı i yine yaparımGünaydın güzel anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?