2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Valla canım ben 2 gebelik kaybından sonra oğlumu kucağıma aldım 9 ay ya yine bişey olursa diye mi yoksa etrafımda gördüğüm herkesin anneliği çok çok abartmaları bana garip geldiğinden mi bilmiyorım ama bana da öyle annelik fln yüklenmedi hatta doğduktan sonra da yüklenmedi evet çok güzel çok heycanlı bir duygu ama zamanla öğrenilen bişey bence annelik ilk doğduğu zamanlar oğluma ismiyle bile hitap etmiyordum bebeği verin de emzireyim diyordum şimdi 8 aylık ve içime sokasım geliyor
Kilo konusunda maalesef 20 kilo almış biri olarak sadece 10 kilosunu verebildim ve tekrar hamile kaldım hamilelik öncesi karın kaslarım vardı artık yoklar ama eminim biraz çalışırsam tekrar çıkar yani kiloyu fln hiç dert etme biraz çalışıncq olmuyacak kas yok bence
Her bebek okadar farklı ki benim oğlum çok hareketli bir bebek ama ne gazı oldu ne ağlaması. Akşam 8:30 da uyur sabah 7 de uyanır tabi 2-3 saatte bir emmek için uyanıyor ama gözlerini açmıyor sağa sola dönüyor yanımızda yattığı için ben hemen uyanıp emziriyorum 15 dk, uyumaya devam ediyor eşim duymuyor bile uyandığını
Ben biraz pimpirikli biri olduğum için yanımızda yatmasını tercih ediyorum böyle hem bana kolay oluyor hem uykum çok bölünmüyor hemde o annelik yükleniyor diye düşünüyorum
Maalesef pandemi dolayısıyla gezme olayını tecrübe edemedik ama 9 yıllık evliydik bebeğimiz olduğunda yeterince gezdiğimizi düşündüğğmüz için ah gezmelerden geri kaldık gibi bir düşünceye kapılmadık

off çok uzun yazdım ama bende aynı şeyleri düşünüyordum hamileyken herkes bol bol uyu diyordu oğlum olunca anladım ki ben hamileliğin son aylarında daha uykusuz kaldım yani herkes bir olmuyor iyi geçirenlerde var bebekli hayatı
Valla canım benim oğlum 8:30 da uyur 7 de uyanır tam senin istediğin gibi inşallah sizin bebişte öyle olur sanırım çok rahat bir bebek olduğu için tekrar hamile kalmaktan korkmadım bebişim 8 aylık ben 11 haftalığım

Maşallah ölçüde kaç çıktı canım, cinsiyet tahmini oluyor aslında bu haftalarda tüh sorsaydın

Oyhhh canim masallah olsun guzel bebisine o ayaklari yerim yaaaa cok tatlis gozukuyorsaglikli olmaniza cok sevindim sen ikili tarama yaptirmismydin hatirlayamadim onu. Kalsiyum olatak hangi ilaci yazdi cnm ? Bundan snraki randevun ne zmaan olcak:) bebis cok net cikmis masallah ya bizede nasip etsin boyle gormeyi

Sanirim en cok dusundugum seyler bunlar benimde cnm gezme ve seyahat ki benim esim turizmci balayimiz phukett bangkoktu bizimde yani gezmek gormek cok cok onemliydi bizim icin pandemide en cok ondan bunalima girdim Turkiyedede haftasknlari durmazdik simdi hicbiyere gidemiyoruz cikamiyoruz cok sinirim bozulmustu bi de bebis gelcek nasil geİcez bilemiyorum smdi bile haftasonlari bi yere kacasim geliyo ama esim cok hassas cok dikkat ettiriyo cildirdinmi otelde asla kalamayiz modunda haklida ana evde durmak beni gerckten cok olumsuz etkiliyor amerikadada yegenim dogdu annemle babam haftaya 6 ayligina amerikaya gidiyorlar cok canım sıkkın ben yegenimi gormeyede gidemiyorum bi de ailemde uzakta olcak butun hamileligim boyunca sinirlerim cok bozuldu

Bebek olunca gezmeyi unutun çok net ama gezmemekte güzel zamanla evde oturmaktan zevk alıyorsunuz asadgahak

Bende madem evdeyim Bi tane daaa yapayım çıksın aradan dedim ama aşırı zorlamaya başladı çünkü midem bulanıyor

Bu arada doktora gittim testler yaptırdım idrar yolu enfeksiyonu çıktı tekrar gidemedim ilaç mı verir açıkçası ilaç içmek de istemiyorum kendi kendine geçmesini mi beklesem

Ben geçen sene oğlumu alıp Paris’e gittim. İkimiz o kadar güzel vakit geçirdik ki babayı hiç aramadık. 2 yaştan sonra ben tamamen özgürlüğe kavuştum aşırı kolaylaşıyor her şey...

Canım bu düşünceler doğuma kadar olur genelde hamile bayanların çoğunda olan duygular nezaman bitiyor biliyormusun doğumu yapıp kucağına verdikleri zaman onun kokusunu sıcaklığını hissettiğin zaman iyi ki olmuş diyorsun uykusuz gecelere gelince onun ağlamasına dayanamıyorsun tek sen rahat huzurlu uyu ben uykusuzluğa razıyım diyorsun için rahat olsun
Kiloya gelince doğumdan sonra bir kaç ay içinde eski haline dönersin

İlk gebeliğimde 5.haftada başlayıp 20.haftada günde 10kere falan kusarak geçti.serumla yaşadım.biraz daha sabır hepsi geçecek.

Ben geçen sene oğlumu alıp Paris’e gittim. İkimiz o kadar güzel vakit geçirdik ki babayı hiç aramadık. 2 yaştan sonra ben tamamen özgürlüğe kavuştum aşırı kolaylaşıyor her şey...

hahaha daha bile eğlenceli olmuştur eminim
bence de tuvalet problemi çözüldükten sonra özellikle, çocuklardan güzel seyahat arkadaşı olur

Aslında aynı korkuları ben de yaşıyorum. Kiloyla alakalı değil hayatım boyunca hep kilo almaya çalışan biri oldum çok yememe rağmen belli bir kiloya hep zor ulaştım benim için de zayıflamak korkulu bi durumdu. Ama ben de vücutta oluşacak deformelere takıntılıyım çatlak, selülit , sarkma gibi.. Etrafımda gördüğüm, hamile kalan arkadaşlarımda gördüğüm durumlar beni böyle düşünmeye itti belki de bilmiyorum ama 9 ay sonrasında vücudum nasıl bi hale gelecek korkusu var, fazlasıyla hem de.. Eşime bu korkularımdan bahsediyorum, bir çocuk dünyaya getireceksin ben senin her halinle gurur duyuyorum duyacağım diyor ama bu yetmiyor, bu tamamen kişinin kendini nasıl hissettiğiyle alakalı. Yurtdışı seyahati konusundaysa çok rahat düşünüyorum şimdilik kuzenimin eşi her ay farklı ülkelere görüşmelere gidiyor, bebekleri oldu 6 aylıktan sonra bi çok ülkeye hep beraber gittiler o kadar rahattılar ki sürekli gezdiler, bebekleri şu an 4 yaşına girecek 3 dil konuşabiliyor.
biz de geçen sene tatile gitmiştik Katar aktarmalıydı, uçak rötar yaptığından 10 saati Katar’da hava alanında geçirmek zorunda kaldık. hep çocuklu aileleri izledim, küçücük bebekleriyle o kadar çok kişi vardı ki hepsi de benden daha rahattı hatta eşimle o zaman daha bi yaklaşmıştık çocuk fikrine demek böyle oluyor diye. Çünkü biz çocuk olana kadar gezelim, çocuk olunca gezemeyeceğiz gibi bir düşünceye sahiptik.

Bende suan o durumdayim eskiden sehir disina gittiginde bile pesine takilirdim gittigi yerleri gezerdim. Hic bir sey yapamasam kendi kendime kuveti doldurur otelin tadini cikartirdim bir de ben ev isi yapmaya hic alisik biri degildim simdi diyorum mesela ellerim tatil istiyor bak mahvolmus filan o acidan da tatil gercekten cok iyi geliyor. Bu sene bizde sadece annemlerin yazligina gidebildik bayramda simdi 29 ekim tatili geliyor onun icin bari diyorum tekrardan yazliga gidelim bir de orda kucukkuyu midilli seferleri var belki ona gidebiliriz diyorum. Savas var korona var nereye gidiyorsun diyor Bu donemde daha hassas oluyor insan ya gercekten aileni daha cok ariyorsun insallah bu 6 ay su gibi gecsin sizin icinde

Ilk dogum yapinca sanirim gercekten vucut cok kotu gozukecek gozumuze bundan eminim ama o zamanda bunun gecici bir durum oldugunu her seyin caresi oldugunu dusunup telkin edicem kendimi. Ben sadece yeni dogum yapmis bir kisiyi gordum gercekten simsiyah olmustu belirli bolgeleri, catlaklari vardi o kadar kremler surmesine ragmen. Ama simdi benden cok daha zayif tamamen eski haline donmus, gobek catlaklari icin de bence bir merkeze gideriz krem kullanmaya devam ederiz hallederiz ya Ben hep sunu diyorum kendime ve boyle rahatliyorum, cok sukur elimiz ayagimiz her seyimiz saglam gelmisiz dunyaya, Allah korusun bir saglik probleminde bir kazada o guzellik algisi tamamen onemini kaybedicek. O yuzden bunlari kendine dert etme yarinin ne olacagini kimse bilemez. Allah saglik versin her seyin cozumu var

Bol su ic cnm gunde 3 litreye cik bende de enfeksiyon vardi bo lsu octim monurol vermisti bi de olmazsa aile hekimin tavsiye ederse.monurol yazdirirsin ztn bask Gezmekne buyuk nimetmis simdi anliyor insan. Cok sagol canm bnm icin gerckten cok zor olcaka ordada abimin bebegi var onlarda ailemi ariyor haliyle annemlerde ikiye bolunmus durumda mecbur doguma kdr kalcak snra benm soguma gelcekler.
Su corona laneti olmasa yine biyerlere kacilirdi ama su donem gerckten riske atmaya degmez cnm

Insallah biter ailenin de isi cok zor, insallah sikintisiz bir hamilelik gecirip dogumda da ailene kavusursun

Bu bana gercekten umut oldu bencede istedikten sonra olur bebeginde bir sure sonra dilinden anlariz diye dusunuyorum yeter ki saglikla gelsin
Bebisle daha keyifli yolculuklar yaparsiniz insallah ☺ Pandemi olmasa suan bile seyahat istiyorum aslinda singapur endonezya falan ama virus yuzunden kapandik evlere

Çok çok haklısın. Hatta bunlar benim de kendime sık sık hatırlatıp kendimi rahatlatabildiğim düşünceler. Fakat benim değişen her şeye, her duruma alışmada zorluk çekme gibi bi durumum var. Belki de o yüzden ya alışamazsam, kabullenemezsem korkusu yaşıyorum ama dediğin gibi Allah çözümü olmayan dert vermesin yeter ki, sağlığımız yerinde olsun gerisi bir şekilde halloluyor

İki sene iptal diye boşuna demiyorlar. Aslında geçen sene doğuranlar aşırı şanslı bence. Bu sene zaten bi yere gidilemedi pandemiden. Boşa geçmemiş oldu.
Şu an en büyük sorun çocuktan önce pandemi ve artan kur fiyatları. Çocuklar 2 yaşına gelse de bir yere gidememek var Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…