2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
işte o bebeğimin sağlığı için kafası bende henüz yok, henüz öyle bi güncelleme gelmedi bana

gerçekten ağlanacak halime gülüyorum şu an.
Diğer yazılanları da okudum. Şu an tam 10 haftalığım. En son gördüğümde bebek gibi değildi fasülyeye benziyordu. Belki o yüzden öyle bana da güncelleme falan gelmedi. Zaten öyle anaç bir yapım hiç olmadı.

Belki ben de taşlancam ama 4 yıldan fazladır evliyim bunca zamandır çocuk düşünmemizin nedeni ne çocuğa yetebilir miyim, ne de iyi bir anne olabilir miyim korkusu. Biz bayağı eşimle rahatımız bozulacak istediğimiz yere gidemiycez, kayak yapamıycaz, özgürlüğümüz kısıtlanacak diye düşünerek erteledik hep.

Bebeğimin sağlığı için diye hiçbişi yiyip içmiyorum mesela canım iskender, hamburger, çiğ köfte çekiyor yiyorum, sushi (çiğ olmayanlarından yani tam çiğ olmayanlarından ) bile yedim. Sırf sağlıklı yemem lazım diye düşünüp süt içmek, yoğurt yemek aklıma gelmiyor.

Uykuya inanılmaz düşkün bir insan olarak uykusuz geceler inanılmaz korkutuyor. Lohusa depresyonuna girersem diye korkumdan şimdiden depresyona gircem o derece. Pinpirikli bir insan değilim belki de o yüzden daha 1 kere gördüm öyle her hafta bebeğimi görme isteği gelmiyor.

Kilo konusuna gelince de hep zayıf bir insan oldum kilo almak değil de çatlamak ve verememek korkutuyor beni açıkcası.

Evde sürekli salak saçma şeylere gözü dolan bir ben, türlü şaklabanlıklarla bunu geçirmeye çalışan koca dışında da hamile değilmişim gibi davranmayı tercih ediyoruz

Bizde ilk çocukta biraz büyüsün gideriz diyorduk. İkinci de bir türlü olmadı 4 yıldır uğraşıyoruz ancak hamile kalabildim. Kızımda büyüdü tam gezdcek yaşa gelmişti. Şimdi ikinciyi de büyütüp beraber gezeriz diyoruz 5-6 yıl daha bekleyeceğizsağlıkla kucağımıza alalım da bekleriz

Ayy maşallah minik kuzuya her şeyin yolunda olmasına sevindim canım...

Yaaaaa Yerim o minnoş ayaklarınııı ne kadar da büyümüş dimiiiiii maşallah maşallahhhh aman bi sorun bi sıkıntı olmasın hepimiz böyle güzel dönemler geçirelmmmmm çok sevindimmm canımmm

Uc yas cok ideal hem tuvalet egitimi olur hem kendi kendine yuruyebilir o zamana kadar sabredebiliriz sanirim saglikla gelsin de gezeriz insallah

Evet ya biz de çok gezerdik nişanlılık sevgiliyim evlilik her dönem gezdik benim yurt dışına gitmem gerekiyordu iş için eşim de o zaman yıllık izne ayrılıp gelmişti geçenlerde onu konuşuyoruz bi daha böyle gezebilir miyiz diye bu sene zaten hiç bi yere gidemedik seneye de gidemeyiz ama canımız sağolsun bi şekilde bişeler yapcaz en yakınımızdan başlarız artık İran’a gideriz arabayla sonra bakarız diyoruz bunlar hep düşünde tabi

o anlamda rahat olmanı tavsiye edebilirim.
ben seyahatle ilgili daha çok iş nedeniyle gitmem gerekecek ve buna nasıl dayanacağım diye geriliyorum..

ama anne/baba/çocuk yurt dışına çıkmanın bir pasaport fazlası var o kadar... uçağa binip İzmir'e gitmekle, uçağa binip İtalya'ya gitmek arasında (maddi fark dışında ) hiç bi fark yok... sabahlara kadar partileyip yarınlar yokmuş gibi alkol almak falan 4-5 yaşına gelene kadar mümkün değil, o yaşa geldiğinde de rahatlıkla ailenize bırakıp 3-4 gün kaçabilirsiniz yurt dışına

gerçi bu pandemi ve euro kuruyla artık ne, ne kadar mümkün olacak onu hiç bilmiyorum

Gelirsiniz bir problem olmaz ben bangkok ta oturuyorum devamli turkiyeye ailemi ziyarete gelip gidiyorum bebegim dogunca nasipse 2 aylikken gelicem kizimda ilk 2 aylik binmisti ucaga istedikten sonra zor birsey yoktur kizim kucukken 5 ulke gezdim ben tabi biz esimin isinden dolayi surekli ulke degistiriyoruz birazda o yuzden.

Eşi ikna etmekte sorun yok ki, çocuk müsade edecek mi bakalım kimisi çok zorluyor şurdan şuraya götürtmüyor. İnşallah gezmeyi seven uslu bir bebek olur da her yere gideriz beraber. 20 yaşından beri çıkıyorum ben de, tek başıma da eşimle de gittim gezdim ama daha görülecek çoook yer var. İnşallah nasip olur, allah sağlık verir de yine gezeriz.

Kızınız mı olucak bana keselerimiz aynı diyodunuz benimde mi kız acaba rabbim sağlağlım hayırla kucağına almayı nasip etsin
Cümlemizin İnşallah:) keselerimizin aynı olduğu kuzenimin erkek çıktı demek onlara alakalı değilmiş. Gönlünüzden ne geçiyorsa o olur sağlıkla inşsllah

Bencede oyle sevdigi seyleri ucakta yanima alip gidebilirim diye dusunuyorum Hatta onumuzdeki yaz Batum a gidelim bari diyorum, babasinin orada kucuk bir pansiyon otelimsi gibi bir seyi var hem masrafsiz hem en azindan orayi da gormus olurum diyorum

Eskiden Turkiyede otelde kalicagimiza hic gormedigimiz bir yere gidelim diyebiliyorduk cok asiri bir farkta yoktu. Ama simdi gercekten kur farki cok fazla

Eder ya ben inaniyorum, insallah sakin ilimli bir bebek olur Insallah insallah

Bu bana gercekten umut oldu bencede istedikten sonra olur bebeginde bir sure sonra dilinden anlariz diye dusunuyorum yeter ki saglikla gelsin

Cümlemizin İnşallah:) keselerimizin aynı olduğu kuzenimin erkek çıktı demek onlara alakalı değilmiş. Gönlünüzden ne geçiyorsa o olur sağlıkla inşsllah
Ayy amin inşalla hayırlısı bakalım 2 li taramada çıkıyo mu? Bide bişey sorucam 2 li taramaya 12 haftayı doldurunca mı gidiyoruz yoksa 11+ da mı gidiyoruz acaba ona göre randevu alıcam bide 2 li tatamada neler yapılıyor kan falan alıyolar mı?

ay çok güzel işte :)
bi yerden başlamak lazım gelecek, öyle öyle başlarsınız

2kaybımdan sonra ilk çocuk olcak . detaylı bilmiyorum ama Dr ultrason baktı sanırım 11+ olmalı sat göre 11+4 tüm.11ile14 hafta arası olmalı sanrm. Yaptrmak zorunda değilsin dedi Dr ama yaptım bir tüp kan verdim sadece.

Ben senden duyuyorum bunu ve üzüldüm şuanda, çünkü kimi görsem bıraktı dedi. Benimde biraz işime geldi galiba çünkü çok zorlanıyorum hem gebelik hem bebiş, uyku hali aşırı acıkma halsizlik kızımın sürekli emmek istemesi, bıraktırınca çok rahatladım. Yemesi de iyi ama işte ben dayanamadım artık. İnşallah bir sorun olmaz kızıma haksızlık etmiş olmak beni üzer

Demir hapı mı yaptı acaba diyorum aç karnına diyo sanırım yatmadan önce içcem artık
Demir yapar kuzu çok yapar bendede yapıyordu, o yüzden sıvı tüpte olanlardan istedim ama onunda içinde folik var diyor oof of, şimdi folik alcam mı almicam mı

Allah yardımcın olsun kuzu çok üzüldüm. İnşallah Bi an önce geçer de rahatlarsın aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…