- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #11.161
Diğer yazılanları da okudum. Şu an tam 10 haftalığım. En son gördüğümde bebek gibi değildi fasülyeye benziyordu. Belki o yüzden öyle bana da güncelleme falan gelmedi. Zaten öyle anaç bir yapım hiç olmadı.işte o bebeğimin sağlığı için kafası bende henüz yok, henüz öyle bi güncelleme gelmedi bana
gerçekten ağlanacak halime gülüyorum şu an.
Bizde ilk çocukta biraz büyüsün gideriz diyorduk. İkinci de bir türlü olmadı 4 yıldır uğraşıyoruz ancak hamile kalabildim. Kızımda büyüdü tam gezdcek yaşa gelmişti. Şimdi ikinciyi de büyütüp beraber gezeriz diyoruz 5-6 yıl daha bekleyeceğizBunu bende dusunuyorum, esim yurt disinda okumus zaten her yeri gormus ve gezmis. Bende evlendikten sonra yurt disina cikabilenlerdenim o yuzden daha gitmek istedigim cok yer var. Hep tatillerde ailemle hareket ettim ya da yillarca esim yazligin oradaki otellerde kalmak zorunda kaldi. Simdi mesela fotograflara bakinca keske bir daha Phukete gitsek ne guzeldi diyorum, artik cocukla imkansiz o kadar saat nasil gidicez diyor. Ister istemez hayatimizda kisitlamalar olacak ama yine de ben elimden geleni yapip ikna ederim diye dusunuyorum
Ayy maşallah minik kuzuyaÇıktım kızlar, her şey yolunda çok şükür.
Tsh iyi, her ay takip edicez. Yoğurt yiyemiyorum dedim kalsiyum yazdı, folik asidi artık bıraktık iki vitamin yazdı.
Emzirmeye devam edebilirsin bir sıkıntı yok dedi.
İkili test için il merkezine gitmemiz gerekiyor.
Sata göre 12+2yim dedim, o önemli değil buradaki ölçüm önemli dedi.
Şu an leyla gibiyimminik ayaklara ölürüm
Cinsiyeti o söylemedi ben de sormayı unuttumçok hızlı bakıyorlar insan neyi soracağını şaşırıyor
Bulantı kusma ağrı var mı dedi, bir sıkıntı olmazsa bir ay sonra kontrole gelirsin dedi.
Bizden haberler böyle
Senemisback
Şuraya da bir minik bırakalım
Yaaaaa Yerim o minnoş ayaklarınııı ne kadar da büyümüş dimiiiiii maşallah maşallahhhh aman bi sorun bi sıkıntı olmasın hepimiz böyle güzel dönemler geçirelmmmmm çok sevindimmm canımmmÇıktım kızlar, her şey yolunda çok şükür.
Tsh iyi, her ay takip edicez. Yoğurt yiyemiyorum dedim kalsiyum yazdı, folik asidi artık bıraktık iki vitamin yazdı.
Emzirmeye devam edebilirsin bir sıkıntı yok dedi.
İkili test için il merkezine gitmemiz gerekiyor.
Sata göre 12+2yim dedim, o önemli değil buradaki ölçüm önemli dedi.
Şu an leyla gibiyimminik ayaklara ölürüm
Cinsiyeti o söylemedi ben de sormayı unuttumçok hızlı bakıyorlar insan neyi soracağını şaşırıyor
Bulantı kusma ağrı var mı dedi, bir sıkıntı olmazsa bir ay sonra kontrole gelirsin dedi.
Bizden haberler böyle
Senemisback
Şuraya da bir minik bırakalım
Bizde ilk çocukta biraz büyüsün gideriz diyorduk. İkinci de bir türlü olmadı 4 yıldır uğraşıyoruz ancak hamile kalabildim. Kızımda büyüdü tam gezdcek yaşa gelmişti. Şimdi ikinciyi de büyütüp beraber gezeriz diyoruz 5-6 yıl daha bekleyeceğizsağlıkla kucağımıza alalım da bekleriz
Evet ya biz de çok gezerdik nişanlılık sevgiliyim evlilik her dönem gezdik benim yurt dışına gitmem gerekiyordu iş için eşim de o zaman yıllık izne ayrılıp gelmişti geçenlerde onu konuşuyoruz bi daha böyle gezebilir miyiz diye bu sene zaten hiç bi yere gidemedik seneye de gidemeyiz ama canımız sağolsun bi şekilde bişeler yapcaz en yakınımızdan başlarız artık İran’a gideriz arabayla sonra bakarız diyoruz bunlar hep düşünde tabiBenim kilodan daha çok en büyük korkum bir daha eskisi gibi gezemeyeceğim korkusu.Daha görmek istediğim çok yer yapmak istediğim çok şey var ama çocukla çok zor diyor herkes. En çok bu gözümü korkutuyor. Ya hayatım artık bittiyse diyorum. zaten pandemiden dolayı koca 1 sene çöp oldu. Böyle düşününce de zorla mı koydular karnına istedin yaptın, nankörlük etme diyorum.
Bunu bende dusunuyorum, esim yurt disinda okumus zaten her yeri gormus ve gezmis. Bende evlendikten sonra yurt disina cikabilenlerdenim o yuzden daha gitmek istedigim cok yer var. Hep tatillerde ailemle hareket ettim ya da yillarca esim yazligin oradaki otellerde kalmak zorunda kaldi. Simdi mesela fotograflara bakinca keske bir daha Phukete gitsek ne guzeldi diyorum, artik cocukla imkansiz o kadar saat nasil gidicez diyor. Ister istemez hayatimizda kisitlamalar olacak ama yine de ben elimden geleni yapip ikna ederim diye dusunuyorum
Gelirsiniz bir problem olmaz ben bangkok ta oturuyorum devamli turkiyeye ailemi ziyarete gelip gidiyorum bebegim dogunca nasipse 2 aylikken gelicem kizimda ilk 2 aylik binmisti ucaga istedikten sonra zor birsey yoktur kizim kucukken 5 ulke gezdim ben tabi biz esimin isinden dolayi surekli ulke degistiriyoruz birazda o yuzden.Bunu bende dusunuyorum, esim yurt disinda okumus zaten her yeri gormus ve gezmis. Bende evlendikten sonra yurt disina cikabilenlerdenim o yuzden daha gitmek istedigim cok yer var. Hep tatillerde ailemle hareket ettim ya da yillarca esim yazligin oradaki otellerde kalmak zorunda kaldi. Simdi mesela fotograflara bakinca keske bir daha Phukete gitsek ne guzeldi diyorum, artik cocukla imkansiz o kadar saat nasil gidicez diyor. Ister istemez hayatimizda kisitlamalar olacak ama yine de ben elimden geleni yapip ikna ederim diye dusunuyorum
Eşi ikna etmekte sorun yok ki, çocuk müsade edecek mi bakalımBunu bende dusunuyorum, esim yurt disinda okumus zaten her yeri gormus ve gezmis. Bende evlendikten sonra yurt disina cikabilenlerdenim o yuzden daha gitmek istedigim cok yer var. Hep tatillerde ailemle hareket ettim ya da yillarca esim yazligin oradaki otellerde kalmak zorunda kaldi. Simdi mesela fotograflara bakinca keske bir daha Phukete gitsek ne guzeldi diyorum, artik cocukla imkansiz o kadar saat nasil gidicez diyor. Ister istemez hayatimizda kisitlamalar olacak ama yine de ben elimden geleni yapip ikna ederim diye dusunuyorum
Cümlemizin İnşallah:) keselerimizin aynı olduğu kuzenimin erkek çıktı demek onlara alakalı değilmiş.Kızınız mı olucak bana keselerimiz aynı diyodunuz benimde mi kız acaba rabbim sağlağlım hayırla kucağına almayı nasip etsin
o anlamda rahat olmanı tavsiye edebilirim.
ben seyahatle ilgili daha çok iş nedeniyle gitmem gerekecek ve buna nasıl dayanacağım diye geriliyorum..
ama anne/baba/çocuk yurt dışına çıkmanın bir pasaport fazlası var o kadar... uçağa binip İzmir'e gitmekle, uçağa binip İtalya'ya gitmek arasında (maddi fark dışında) hiç bi fark yok... sabahlara kadar partileyip yarınlar yokmuş gibi alkol almak falan 4-5 yaşına gelene kadar mümkün değil, o yaşa geldiğinde de rahatlıkla ailenize bırakıp 3-4 gün kaçabilirsiniz yurt dışına
gerçi bu pandemi ve euro kuruyla artık ne, ne kadar mümkün olacak onu hiç bilmiyorum
Eşi ikna etmekte sorun yok ki, çocuk müsade edecek mi bakalımkimisi çok zorluyor şurdan şuraya götürtmüyor. İnşallah gezmeyi seven uslu bir bebek olur da her yere gideriz beraber. 20 yaşından beri çıkıyorum ben de, tek başıma da eşimle de gittim gezdim ama daha görülecek çoook yer var. İnşallah nasip olur, allah sağlık verir de yine gezeriz.
Gelirsiniz bir problem olmaz ben bangkok ta oturuyorum devamli turkiyeye ailemi ziyarete gelip gidiyorum bebegim dogunca nasipse 2 aylikken gelicem kizimda ilk 2 aylik binmisti ucaga istedikten sonra zor birsey yoktur kizim kucukken 5 ulke gezdim ben tabi biz esimin isinden dolayi surekli ulke degistiriyoruz birazda o yuzden.
Ayy amin inşalla hayırlısı bakalım 2 li taramada çıkıyo mu? Bide bişey sorucam 2 li taramaya 12 haftayı doldurunca mı gidiyoruz yoksa 11+ da mı gidiyoruz acaba ona göre randevu alıcam bide 2 li tatamada neler yapılıyor kan falan alıyolar mı?Cümlemizin İnşallah:) keselerimizin aynı olduğu kuzenimin erkek çıktı demek onlara alakalı değilmiş.Gönlünüzden ne geçiyorsa o olur sağlıkla inşsllah
Bencede oyle sevdigi seyleri ucakta yanima alip gidebilirim diye dusunuyorumHatta onumuzdeki yaz Batum a gidelim bari diyorum, babasinin orada kucuk bir pansiyon otelimsi gibi bir seyi var hem masrafsiz hem en azindan orayi da gormus olurum diyorum
Eskiden Turkiyede otelde kalicagimiza hic gormedigimiz bir yere gidelim diyebiliyorduk cok asiri bir farkta yoktu. Ama simdi gercekten kur farki cok fazla
2kaybımdan sonra ilk çocuk olcak . detaylı bilmiyorum ama Dr ultrason baktı sanırım 11+ olmalı sat göre 11+4 tüm.11ile14 hafta arası olmalı sanrm. Yaptrmak zorunda değilsin dedi Dr ama yaptım bir tüp kan verdim sadece.Ayy amin inşalla hayırlısı bakalım 2 li taramada çıkıyo mu? Bide bişey sorucam 2 li taramaya 12 haftayı doldurunca mı gidiyoruz yoksa 11+ da mı gidiyoruz acaba ona göre randevu alıcam bide 2 li tatamada neler yapılıyor kan falan alıyolar mı?
Geçiyor kuzu merak etme,Valla göbeğimin her yerini kapladı umarım doğumdan sonra geçer yoksa eşim bana abi diye hitap edecek
Ben senden duyuyorum bunu ve üzüldüm şuanda, çünkü kimi görsem bıraktı dedi. Benimde biraz işime geldi galiba çünkü çok zorlanıyorum hem gebelik hem bebiş, uyku hali aşırı acıkma halsizlik kızımın sürekli emmek istemesi, bıraktırınca çok rahatladım. Yemesi de iyi ama işte ben dayanamadım artık. İnşallah bir sorun olmazAyeti bilmiyorum canım hiç araştırmadım da.
Ben Temmuz sonu kızımı üniversite hastanesinde çocuk doktoruna götürmüştüm, o doktor söylemişti DSÖ artık 3 yaşa kadar öneriyor diye.
Daha sonra da takip ettiğim bir programa konuk olan çocuk doktoru da aynı şeyi söyledi
Tabi çocuğun beslenme düzenini etkiliyorsa, tamamen meme odaklı gidip yemeği reddediyorsa erken bıraktıralabilir demişti bana çocuk doktoru.
Ben zaten tandem emzirme yapmak istediğim için de şu an bırakmayı düşünmüyorum.
Bir de benim kızım alerjik bebek, bu nedenle anne sütü daha önemli oluyor bağışıklığı güçlü tutmak adına.
Demir yapar kuzu çok yapar bendede yapıyordu, o yüzden sıvı tüpte olanlardan istedim ama onunda içinde folik var diyor oof of, şimdi folik alcam mı almicam mıDemir hapı mı yaptı acaba diyorum aç karnına diyo sanırım yatmadan önce içcem artık
Allah yardımcın olsun kuzu çok üzüldüm. İnşallah Bi an önce geçer de rahatlarsın aminnnDoktor bana zofran verdi. 2 kere ictim hicbir sekilde fayda etmediHic icmemisim gibi sanki. Peki prilam mide bulantisini kesiyor mu? Yani bu oyle bisey ki bizi bizden baska kimse anlamaz. Normal bulanti gibi degil. Ben mesela yere dogru hafifce kafami biraz egdigimde oguruyorum ve bi kere daha egersem kusma boyutuna geliyor. Koltugun ortusunu bile duzeltemiyorum. Agzimda surekli tukuruk birikiyor 24 saat ve cok aci bir tat. Ne yersem yiyeyim daha lokmami yutunca yine ayni acilik. Bogazima dokununca direk kusma refleksi oluyor. Bogazima degen hicbisey giyemiyorum. Gece yatarken yastigimi dik yapiyorum bazen o da fayda etmiyor direk ogurme geliyor. Kalkiyorum sakinlesmek icin. Isyan etmek istemiyorum bu kadar cok evlat sahibi olmak isteyen insan varken ama dediniz ya olmek istedim diye, o kadar hissediyorum ki o duygunuzu hamilelikle ilgili aldigim kitaplari bile okuyamiyorum. Sevdigim filmleri izleyemiyorum. Forumda bile gebelik konularina bakmak istemiyorum.Evimin her kosesinden sogudum. Mutfakta gordugum her sey midemi bulandiriyor. Banyoya haftada bir giriyorum inanir misiniz. Haftada bir!!! Evden cikmiyorum. Annem geldi bir ay once. Yine de teselli olamiyorum beni kimse anlamiyor. Bime bebek esyalari gelmis internette gordum. Gidip alacak mecalim yok tadim tuzum yok. Hamilelik heyecanini sevincini yasayamiyorum. 5 haftadir gecmeyen bir hastalik gibi her gun ayni gune uyaniyorum. O kadar kabus gibi ki. Allahim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?