- 11 Kasım 2016
- 1.696
- 2.844
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #11.341
Ben normalde tatlısın yaşayamadığım için doktorum bakacaktır eminimBen 3 aylık genel sekerime baktirmistim oncekinde. Bunda da öyle yapıcam yine asla dayanamam ben kusmadan. Doktorum geçen gittiğimde açlık kan sekerime baktı kahvaltı edip gittiğim halde 80 çıktı. Çok iyi dedi.
ayy öğrenir öğrenmez yaz valla bende meraklanıyorum ama bizim öğrenmemize çok var sanırım doktor geçen gittiğimde 2 kasıma randevu verdi o zman 11+ oluyorum ne yapacak bilmiyorum :)ilk zamanlar ben de tatlı istemiyordum, hep böyle tuzlu tuzlu şeyler istiyordum, hala yine çoğunlukla öyle, tatlıyı arsızlığımdan yiyorumdoktorumun iki hafta önceki cinsiyet tahmini erkekti, yarın sabah yine kontrol var bakalım bu kez ne diyecek.
Evet 3 doz benimde 3. Doz için gün verdi ASM cuzdanimda tarihi :) evet evet bariz kol ağrısı bende de yapmıştı bi kaç gün. İkinci dozda öyle bişey olmamisti. Yanaginiz neden şişti ki acaba ona şaşırdım.
Ben tetanozları evlenmeden önce 5 doz yaptırdım gebelikte aşı derdim yok. Ama şeker çok önemli ya gebelikte yaptırmadıysa da bi şekilde şekeri takip ediliyordur. Gebelik şekeri belirtisiz oluyor çünkü kuzenimde çıkmıştı diyetini değiştirmişti doktoruBenim arkdsm da şuan 6 aylık hamile şeker yüklemesi yaptırmamış bende yaptırmayı düşünmüyorum tetenoz aşısı yaptırdı ama aşı karşıtı çok insan var bu arada benim de ağzımın içi zehir gibi sabah kalktığımda
Ben de yaklaşık 5 yıl önce düşmüştüm, elim parçalanmıştı, sağlık ocağında yapmışlardı, kolum çok şişmişti ve baya ağrımıştı.Ben iki yil once sanirim tetanoz asisi oldum 3 doz yapilmali demisti doktor hamile filan degildim kan testine gore yapilmistihatta hamileler yaptiriyordu o zamanda saglik ocaginda. Tam emin degilim o mu ama asi karti vermislerdi 3 ay sonra bir daha yapcaz demislerdi. Asiyi oldum ve ertesi gun aksam acile gittim yanagim sismisti bir tarafi cok agir bir asiymis. Kolumu kaldiramiyordum boyle, kazagimi anneme cikarttiriyordum kolum da sismisti sizde de boyle bir sey olmus muydu
Aslında şimdi şartları düşünecek olursak hastaneler mükemmel ekipmanlar temiz doktorlar bilinçli doğum anında olacağımıza ihtimal vermiyorum ama bebek dogduktan sonra atıyorum emeklerken bir kaza olsa bir demire eli batsa o çok tehlikeli işte . Ağır aşı olduğu icinde anneden geçsin diye sanırım böyle yapılıyor. Ben gerekli buluyorum. Özellikle yerinde durmayan bir bebek olursa bir de :))Ben ikinci dozu yaptirmamistim korktum cunku baya kotu etkilemisti beniyanagimin sistigini anlamadim ben tam is cikisiydi sizin yuzunuzun bir kismi sismis dediler bende bir baktim baya sis duruyordu. Hemen acile goturmustu babam, doktor da guclu bir asi yan etki yapmis olabilir iste gecmezse gelirsiniz filan demisti ama gecti ertesi gun
Ben de yaklaşık 5 yıl önce düşmüştüm, elim parçalanmıştı, sağlık ocağında yapmışlardı, kolum çok şişmişti ve baya ağrımıştı.
13-14e kadar devam edenler varBende hala bazı günler oluyor da unutmuşum hangi haftada geçtiğini. Sana sorayım dedim :)
Sağlık ocağında test yaptığımda şekere bakmislardi o yeterli olmuyo mu acaba değer normal çıkmıştıBen tetanozları evlenmeden önce 5 doz yaptırdım gebelikte aşı derdim yok. Ama şeker çok önemli ya gebelikte yaptırmadıysa da bi şekilde şekeri takip ediliyordur. Gebelik şekeri belirtisiz oluyor çünkü kuzenimde çıkmıştı diyetini değiştirmişti doktoru
Aslında şimdi şartları düşünecek olursak hastaneler mükemmel ekipmanlar temiz doktorlar bilinçli doğum anında olacağımıza ihtimal vermiyorum ama bebek dogduktan sonra atıyorum emeklerken bir kaza olsa bir demire eli batsa o çok tehlikeli işte . Ağır aşı olduğu icinde anneden geçsin diye sanırım böyle yapılıyor. Ben gerekli buluyorum. Özellikle yerinde durmayan bir bebek olursa bir de :))
Evet sanırım ilk 6 ay annenin sahip olduğu antikorlar bebekte de oluyor.Aslında şimdi şartları düşünecek olursak hastaneler mükemmel ekipmanlar temiz doktorlar bilinçli doğum anında olacağımıza ihtimal vermiyorum ama bebek dogduktan sonra atıyorum emeklerken bir kaza olsa bir demire eli batsa o çok tehlikeli işte . Ağır aşı olduğu icinde anneden geçsin diye sanırım böyle yapılıyor. Ben gerekli buluyorum. Özellikle yerinde durmayan bir bebek olursa bir de :))
Testler hakkında ayrıntılı bilgim yok o kadar amaSağlık ocağında test yaptığımda şekere bakmislardi o yeterli olmuyo mu acaba değer normal çıkmıştı
Ağrılı oluyor ya o gün kol kalkmıyor canım inşallah yan etki yapmaz yine sanaGercekten cok etkili bir asiydi ya bakalim bu sefer nasil olacak
Sağlık ocağında test yaptığımda şekere bakmislardi o yeterli olmuyo mu acaba değer normal çıkmıştı
Genetik de olabilir ama ben yumurtlama ile alakalı olduğunu düşünüyorum yine deBen hem erken yumurtladim hem de hamile kalmadan onceki ay dostinex diye bir ilac kullanmistim prolaktin yuksekligi icin o adet geciktirmisti sanirim onlarla ilgili olabilir. Ama doktor tamamen genetik dedi, ben acaba cok yemek yiyorum ondan mi filan dedigimdeyakalar canim merak etme cok onemli degil diyorlar zaten bi hafta ileriden ya da geriden olmasi
Belli olmadı henüzsenin cinsiyet belli olmuş muydu canım
Ağrılı oluyor ya o gün kol kalkmıyor canım inşallah yan etki yapmaz yine sana
Senin bebiş kız olacak diye hissettim nedenseBen ben ben normalde tatlıya bayılırıııımmm şimdi arada canım istiyo ama felaket turşu yiyorum kısır kısır kısır diye deliyorum adeta ekşili ekşiliama henüz cinsiyet öğrenmedim canım 16 Kasım’da gidicem böyle olup cinsiyet öğrenen yazarsa sevinirim bende
Genetik de olabilir ama ben yumurtlama ile alakalı olduğunu düşünüyorum yine deyeme 3 ayda pek etkilemiyor sanırım çünkü çoğu insanın mide bulantısı ile geçiyor
Evet bana bak demedi ama ben emin olmak için şeker ime her gün baktım bı sure :))Benim de temmuz ayinda aclik ve tokluga baktilar aclik 82 cikmisti normal deger. Ama ailemde cok fazla seker hastasi oldugu icin ben seker yuklemesi yaptirmayi dusunuyorum acikcasi doktor da yapalim derse. Ama yaptirmak istemeyenler sanirim bir hafta gibi bir sure her sabah sekerine baktiriyormus esimin kardesi oyle yaptirmisti
benimde bacağım ağrıyor diye magnezyum verdiler suya atıp eriterek içiyordumkızlar magnezyum kullananlar var mı. sancı için verdiler. benim ara ara ishalmişim gibi sancım oluyor ama ishal değilim. sizce bu tehlikeli bir şey mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?