- 4 Eylül 2020
- 2.536
- 1.719
- 83
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #11.801
Hatta sağlıklı çıkınca aklında şüphe kalınca amniyosentez yapalım teklifinde bulundu doktor ama düşşk riski var diye onu yaptırmadılar down sendromlu olduEger isinin ehli bir otorite yaparsa bu risk cok cok dusuk. Ben gecen hafta fetal dna testi verdim eger ondan yuksek gelirse amniyosentez yaparim. Bu arada down da barsakta kalpte parlakliklar gorunuyor beyinde it denen bir bolgede farklilik oluyormus bana doktorlar hep boyle acikladilar.
Haklısın valla. Doktorumuz dışarıdan olduğu müddetçe kendimizi acıbademe bağlamanın pek bir anlamı da yok. anca doğumda işte... şu yusuf olgaç'ı merak ettim. sen bir git bakalım, sonrasında yazarsın bize yorumlarını. benim de birkaç arkadaşım çok önerdi onu, takip ediyorum şimdi, baya baya normal yaptırıyor, suda yaptırıyor. ilgili de bir doktora benziyor. benim doktorum da tüp bebekçi olduğundan direk sezaryancı, hani gerekirse olur tabi ama normali de hemen gözden çıkarmak istemiyorum ben. şu ikililileri bir atlatalım da sonrası daha netleşicek bence kafamızda.Kuzum valla ayrintili yazmaya calstim isine yaramasina sevindim yine arayip bilgi alirsin sen benmde oykrydi ekimde embiryo koydurcaktk hamile kaldim :) ben alle yi demiyorum acikcasi orasi estetik merkezi olarak acilmsti snra dogum doktorlari geldi fln cok sicak bakamiyorum eskiden bati atasehirde oturuyodum ordan biliyorum bu dedigim ikinci secenekte dr selcuk selcuk bakarsin netten cnm o da icime siniyo bakalm gidip muayene olcam ikisindede snra kararimi vericem. Evet.paketin icinde oluyo cnm. Benncunku bilmedigim doktora gitmek istemiyyorum acibdemden 25 bine sigortada almak cok mantksiz geldi su donemde hem kendi istedigim doktora giderim hem testlerimi zeynep kamilde fln yaptiririm kan idrar fln hemde istedigim hastanede kendi istedigim doktorla dogum yaparim kafasindayim cunku devlettede bu tarama testleri yapilio gayette guzel diyo arkdslar olaki memnun kalmam giderim ozel doktorumda para verir yaptiririm yani hamile olduktan snr sigorta alip bi yere baglanmak bana mantksiz geldi ztn gereksiz pahali ama muayene surecimde ucuz olmicak biliyorum fakat testlerimi istedigim yerde yaptirma esnekligi taniyor bu iki doktorda hatta bi tanesi medeniyet universitesinde arkdsi varms perinatolojide ona ucretsiz yaptirirsin fln dedi . Kaldiki zEynep kamilde de sevdigim vi doktor var hem bu gebe takip surecindedoktor muayenesi disinda teste gereksi para vermeyi düşünmüyorum allah korusun ikilide kotu bi sey cikarsa o zmn ztn direkt nifty fln yaptiricaz o ekstrem. Dogum snrasi her olasilik olablr tabi ama bunlari dusunup simdiden o zmn naparim diyemiyorum eger yogun bakim vesaire ihtiyacim olursa nakilde yaptirsblrm istersem.baska hastaneye veya oderim yani bi sekilde o zmn gozumuz bisi gormez ama ben aklima kotu bisey getirmek istemiyorum artik o da kismet o zmn baklr caresine
MerhabaEger isinin ehli bir otorite yaparsa bu risk cok cok dusuk. Ben gecen hafta fetal dna testi verdim eger ondan yuksek gelirse amniyosentez yaparim. Bu arada down da barsakta kalpte parlakliklar gorunuyor beyinde it denen bir bolgede farklilik oluyormus bana doktorlar hep boyle acikladilar.
Bende öyle yapıyorum canım çok geçmiş olsunBende öyleyim sesim çatallaştı burun akıntım başladı portakala yüklenmeyi düşünüyorum
Daha burda havalar soğumadan kaptım gribi kış nasıl geçecek bilmiyorumBende limonata yapiyorum evde kendimeartik iyice cogaldi canim maalesef bende dun anaokuluna gittim bir ogrencinin annesinde cikmis, bie ogretmenin babasinda hic maskemi cikarmadan elimde fis fis kolonya ile dolasiyorum. Insallah bu sureci de atlaticaz sen elinden geldigince sicak seyler icmeye calis
Teşekkür ederim canım deneyeceğimEn çok yeşil biberde c vitamini var ondan da ye. Günde bir bardak taze zencefilden biraz doğra içine Limon da sık sıcak su koy üstüne, azcık soğuyunca bal ekle iç. Bu da iyi gelir, hem de mide bulantısı varsa onu da rahatlatıyor. Akşamları bu çaydan bir fincan yapıyorum ben bulantılar için.
Eşim bankacı özel sağlık sigortası var biz çok az katkı ücreti vererek yararlanıyoruz..ben çok memmun kalmıştım çok temiz odalar, ilgi alaka da çok çok iyiydi..sezeryan olduğum için 2 gece kalmıştım..sürekli kontrole gelen çocuk doktorları emzirme danışmanı, bu doğumda da livi tercih edebilirim..oğlumun tüm kontrolleri aşıları sünneti de liv de oldu :) benim doktorum Aslı Yücetürk düHangi hocaya gitmiştin? Ben Bora Coşkun hocaya gittim sanırım onunla da devam edicem, şimdilik memnunum çok ne zaman arasam hemen açıyor hep ulaşılabiliyor. Hastaneden memnun kaldın mı doğum için vs. Sigortam var allianz turuncu network, ikiliyi falan karşılıyo mudur acaba
Kaçtaydı randevun canım? güzel haberler bekliyoruz bugün kontrole gideceklerdenbenim de çıktı ama bende kabızlık problemi var hayatımda ilk kez yaşıyorum, biraz da ona bağlıyorum bu şişkinliği. Ayrıca benim eskiden de hep hafif bi göbeğim vardı
Burda deneyimlerimizi oaylasa paylasa devam edicez canim gidiyim yazarim direkt ztn. Benim icin normal dogum cok onemli cok istedigim bisey insnnasip olur oncelikle dedigin gibi ikililer fln gecsin bakariz. Cokta dusunmemek lazim butun olasiliklari sifira indiremeyiz bu testlerdede. Hersey allahtan benim bebegim karnimda buyuyor hastada olsa olmasada hersekilde kabulum o yuzden downmus degilmis oyleymis boyleymis kurcalamicam cok bu sureci bana yaradan bahsetti deyip iyi bir dogum doktorunda ama testlere fln cok oara harcamadan surecimi gecirmek istiyorum. Rahat olmak lazim biraz. Ben rvlat edinme basvurusu yapmistim surecim devam ediyor hatta cok farkli kulvarlardayken Allah nasip etti .vardir bi bildigi diyorum.ins evlat edinme surecimde olumlu gecer biri kalben digeri bitolojik iki melegim olur. Hepimize saglikli gebelikler ve saglikli bebekler diliyorumHaklısın valla. Doktorumuz dışarıdan olduğu müddetçe kendimizi acıbademe bağlamanın pek bir anlamı da yok. anca doğumda işte... şu yusuf olgaç'ı merak ettim. sen bir git bakalım, sonrasında yazarsın bize yorumlarını. benim de birkaç arkadaşım çok önerdi onu, takip ediyorum şimdi, baya baya normal yaptırıyor, suda yaptırıyor. ilgili de bir doktora benziyor. benim doktorum da tüp bebekçi olduğundan direk sezaryancı, hani gerekirse olur tabi ama normali de hemen gözden çıkarmak istemiyorum ben. şu ikililileri bir atlatalım da sonrası daha netleşicek bence kafamızda.
Daha b
Daha burda havalar soğumadan kaptım gribi kış nasıl geçecek bilmiyorum
çok haklısın canım bakalım 2 kasıma kadar koldan devam edicem 2 kasımda kontrolüm var o zaman detaylı saorarım yerini de gösterirler herhldeCanım bir hemşireden destek al. Bana mesela progesteronda vurulduğundan eve hemşire geliyor. O mesela kan sulandırıcının nasıl vurulacağını anlattı, birlikte denedik, korkum geçmişti o şekilde.
Benim kafa oyle karisik ki doktorlarim da diyor sen bu bebegi saglikla kucagina almadan asla endiselerin bitmeyecek diye.Doğrudur canım işte ama en iyi profesöre gittiler bi dünya test parası verdilerNeyse ya dizinde aklınız karışmasın ben çıkamadım işin içinden
11/3 te verdim. Su an 12/3 um. 10. Haftadan itibaren aliyorlar.Merhaba
Bende carsamba verdim fetal dna yi
Tam kac haftaliksiniz? Ben 10+2 de verdim. Kadin dogumcum muayene etti verebilirsin dedi olcumlerini yapti. Erken mi dedim ama hayir dedi ozellikle. Sormak istedim
Haklısın valla eşimde düşünme dıyor kötüyü çekme diyorum nasıl düşünmeyeyim yaBenim kafa oyle karisik ki doktorlarim da diyor sen bu bebegi saglikla kucagina almadan asla endiselerin bitmeyecek diye.
Ucretsiz test konusuna gelince daha saglik calisanini grip asisi yapamayan bi ulkedeyiz. Bu testlere kadar ohooo
Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak bi arkadaşım sebamed önerdi ben de onu alıp deneyeceğim. Nefes almaktan nefret eder hale geldim şu kokular yüzünden. Ne berbat bir durummuş, en sevdiğim kokular şu an kusma derecesinde midemi bulandırıyorKızlar kokusuz şampuan kullanan var mı varsa ne aldınız?? Hala deterjan şampuan vb. Kokulara katlanamıyorum direkt midem bulanıyor, banyo yapmaktan tiksindim sabun şampuan yüzünden
Korkudan başlayamadım daha demir ilacınaBugun 16 30 da insallah canimmbenim de hep gobegim vardi ama bu farkli boyle ele gelen bir sertlik bir siskinlik gibi bir sey kabizlik hepimizde var ya simdi sen demir ilacinada basladiysan o da cok kotu etkiliyor bu gece kuru kayisilarimizi uyumadan suya koyalim
Ben 10+3 ye vermiştim DNA yetersiz geldi bir daha kan aldılar. 11 hafta daha garanti gibiMerhaba
Bende carsamba verdim fetal dna yi
Tam kac haftaliksiniz? Ben 10+2 de verdim. Kadin dogumcum muayene etti verebilirsin dedi olcumlerini yapti. Erken mi dedim ama hayir dedi ozellikle. Sormak istedim
Zayif olanlar daha erken hissediyor ama hu haftalarda yine insan tamm emin olamiyor barsak hareketleriyle karisiyor
O zaman biraz daha beklicez hissetmek içinRahminiz kasılıyor, büyüyor - aynı şekilde bağırsak hareketleriniz de değişiyor - onu hissediyorsunuz. Bebek hem 4-5 santim, hem de arada amniyon sıvısı, plesanta, rahim, sizin deriniz, dokular vs. çoook fazla katman var o kadar minik bir şeyi hissetmeniz için
tarif ettiğiniz hareketler bende de var, anlıyorum tam olarak neyi hissettiğinizi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?