- 13 Nisan 2020
- 2.915
- 5.506
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #11.961
Cidden korona benim de işime geldi benm kaynana oğluna aşık desem yeridir dizine filan yatırır sever uyurken gider öper o derece eşimde 32 yaşında bu arada koca adam yaniBazen iyi niyet de maraz dogurabiliyor bunu ozellikle kayip yasadiktan sonra cok iyi anladim. Gorumcelerime de kv kp e de mesafe koydum. Simdi kafam cok rahat. Basta kimseleere anlatamadim utandim yaptiklarindan ama sonra dusundukce onlar yapmaya utanmiyorlar da ben niye anlatmaya utanayim ki dedim. Daha kirkim cikmamis lohusayken 35 yas iki cocuk sahibi gorumcem ve kocasi grup acmislar bizi de ekleyip ucuncu bebek haberini vermek icin ve yeterli ilgi bulamadiklari icin serzeniste bulundular. Hic bir sey demedik diyemedik esimle. Birkac gun sonrasinda ailesi bize geldiginde bebegimin yasini tutarken bir baskasinin ucuncu bebek haber sevincine nasil ortak olmami bekleyebilirlwr ben boyle hadsizlik gormedim gozume gozukmesinler dedim diye esimle bizi sucladilar biz buyukmusuz insanlar hata yapabilirlermis ama bizim buyuk olarak onlari alttan almamiz hosgormemiz gerekirmiso gun bugundur de kv kisisi habire pot ustune pot kiriyor asla yuz vermiyorum. Korona da isime geldi pandemi de cok guzel gecerli bir sebebim oldu gorusmuyoruz
Benimki ben dogum yapip ertesi gunu eve ciktigimda annemi tenhada sorguya cekmis sen cocuklari yalniz birakmadin mi burda mi kaldin diye. Sanirim eve kucagimda yasayan bir bebekle donemeyince anne yardimini bile haketmedim onun gozunde. Halbuki kendisi kizinin dogumunda dunuruyle birlikte kirk gun basinda beklemisti. Soylenecek cok sey var iste de denmiyor. Esimin ailesinin hadsizliginin siniri yokmus yeni anliyorum :)Cidden korona benim de işime geldi benm kaynana oğluna aşık desem yeridir dizine filan yatırır sever uyurken gider öper o derece eşimde 32 yaşında bu arada koca adam yanibana çok tuhaf geliyor ben gülüyorum bunları görünce artık dalgaya vuruyorum amaaaaa Doğumdan sonra gelip uzunnncaaa bi süre kalcam dedi bu beni derinden üzdü napcam bilmiyorum
Aslında 4 aydır buradayız baya da alıştım desem yeridir Burger King penti hm filan yok ama koton var ne yalan söyleyeyimgerçekten önyargılı gelmiştim ama sanırım benim de aradığım hayat buymuş yüksek huzurlu bi yer beklerim herkes gelmeli
İnsan lohusayken kendine yapılanı asla unutmuyor. Benim de kaybım oldu 12 haftalık daha hissetmiyordum hareketlerini vs ama insan bağ kuruyor yavrusuyla ne olursa olsun... Bide buraları anlatmam pek doğru gelmiyor ama elime aldım öptüm okşadım öyle bir anım oldu onunla. O kadar hafife aldılar ki yaşadığım şeyi ve sonrasında daha lohusayken görümcemle eltim bana saçma sapan şeyler yapmaya çalıştı. Sonraki hamileliğim boyunca görüşmemeye çalıştım. Oğlum 18 aylıkken influenza olduk. O çok ağır geçirdi 10 gün hastanede yattık. Kemik iliği nötrofil üretmiyordu. Arayıp geçmiş olsun çok üzüldük fln dediler sadece. Aynı ilde yaşıyoruz. Yeğeniniz torununuz 10 gündür hastanede yemiyor içmiyor. İnsan bir ihtiyacınız var mı der en azından. Görüntülü arama yapar yeğenini merak eder. Çok şaşırmıştım o olayda.Bazen iyi niyet de maraz dogurabiliyor bunu ozellikle kayip yasadiktan sonra cok iyi anladim. Gorumcelerime de kv kp e de mesafe koydum. Simdi kafam cok rahat. Basta kimseleere anlatamadim utandim yaptiklarindan ama sonra dusundukce onlar yapmaya utanmiyorlar da ben niye anlatmaya utanayim ki dedim. Daha kirkim cikmamis lohusayken 35 yas iki cocuk sahibi gorumcem ve kocasi grup acmislar bizi de ekleyip ucuncu bebek haberini vermek icin ve yeterli ilgi bulamadiklari icin serzeniste bulundular. Hic bir sey demedik diyemedik esimle. Birkac gun sonrasinda ailesi bize geldiginde bebegimin yasini tutarken bir baskasinin ucuncu bebek haber sevincine nasil ortak olmami bekleyebilirlwr ben boyle hadsizlik gormedim gozume gozukmesinler dedim diye esimle bizi sucladilar biz buyukmusuz insanlar hata yapabilirlermis ama bizim buyuk olarak onlari alttan almamiz hosgormemiz gerekirmiso gun bugundur de kv kisisi habire pot ustune pot kiriyor asla yuz vermiyorum. Korona da isime geldi pandemi de cok guzel gecerli bir sebebim oldu gorusmuyoruz
Allah akıl fikir vicdan versin karşısındaki el kızı olunca konuşmak kolay oluyor farketmiyorlar kendilerinin de kızları olduğunu benim de kaynana sorunlu Allah affetsin yüz yıl görmesem bu kadın napıyor dememBenimki ben dogum yapip ertesi gunu eve ciktigimda annemi tenhada sorguya cekmis sen cocuklari yalniz birakmadin mi burda mi kaldin diye. Sanirim eve kucagimda yasayan bir bebekle donemeyince anne yardimini bile haketmedim onun gozunde. Halbuki kendisi kizinin dogumunda dunuruyle birlikte kirk gun basinda beklemisti. Soylenecek cok sey var iste de denmiyor. Esimin ailesinin hadsizliginin siniri yokmus yeni anliyorum :)
Aslında sana yük olmayacaksa gelip kalması ilk zamanlar senin çok işine yarar. Yemek temizlik işleriyle uğraşabilir çok faydasını görürsün.Cidden korona benim de işime geldi benm kaynana oğluna aşık desem yeridir dizine filan yatırır sever uyurken gider öper o derece eşimde 32 yaşında bu arada koca adam yanibana çok tuhaf geliyor ben gülüyorum bunları görünce artık dalgaya vuruyorum amaaaaa Doğumdan sonra gelip uzunnncaaa bi süre kalcam dedi bu beni derinden üzdü napcam bilmiyorum
Canım hizana hiç gitmedim ama olduğumuz yer yani Tatvan cidden çok güzel buraya geldiğimden beri hamileyim bisiklete çok içim gitti ama cesaret edemedim sahilde yürümek insana huzur veriyor havası doğası harika evet her imkan yok ama kendi halimizde gayet güzel geçiyor günlerBiz hizandayken Tatvan’a gitmek Paris’e gitmek gibi bir şeydi
O küçücük AVMde ne yapacağımızı şaşırırdık
Özellikle göl kenarında yürümek ordaki kafelerde oturmak bisiklet sürmek falan aşırı keyifliydi.
Açıkçası orda geçen üç yılımı çok çok özlüyorum, çok güzel dostluklar kurduk çok güzel anılarımız oldu.
Bana herkes deli misin Hizanda ne işin var kocan gitsin sen ailenle kal dedi ama ben bir gün bile pişman olmadım orda olmaktan
Canım inan ki gözümde yok çok herşeye karışıyor yani yatak odasındaki dolabım derin dondurucum banyo dolabım bakmadık yer koymuyor çok huzursuz oluyorum ya saldım çayıra mevlam kayıra dicem ya da sabır çekcem her günAslında sana yük olmayacaksa gelip kalması ilk zamanlar senin çok işine yarar. Yemek temizlik işleriyle uğraşabilir çok faydasını görürsün.
Hiç öyle düşünemedim anam anam canım anam diyorum sadeceBende bugün kayınvalidem gitti diye mahzunlastim. Bazı zaman olur ki sanki kendi annemden çok üzüldüğünü düşünürüm bana.
Çok güzel poz vermişKızlar biz de eve yeni geldik, yorgunluktan bitik durumdayım
Sabah 5.30dan beri ayaktayım, belim ağrıyor bacaklarım sızlıyor yorgunluktan.
Kaynanamda yemekten sonra bir saat uzandım yoksa bayılacaktım artık.
Bugün hastanede bir aşağı bir yukarı öldüm, sabah ürolojide randevum vardı, ameliyatımı yapan doktorla görüştüm ilaçları kullanmamı uygun bulmadı, hiç riske atmayalım ama buna tek başımıza değil kadın doğumla karar verelim onların da görüşünü al dedi. Kan ve idrar verdim, idrarda hafif enfeksiyon çıktı, tek kullanımlık suya atılan ilaçtan verdi.
Ultrason da istedi ama bugün sıra yoktu, 10 gün sonra ikili test sonuçları için tekrar merkeze gidicez, o zaman ultrason için de sıra alcam.
Öğlen de özele gittim ikili test için, o doktor da bu vitaminlerin çok önemli olmadığını söyledi, ben de gebelikte kullanmadım dedi. O da riske atmayalım kullanma dedi.
Veee kızlar cinsiyet tahmini yaptıyapısal olarak kıza benziyor ama net olarak kontrol randevusunda söyleyebilirim dedi.
4 Kasım’da randevum, hem ikili test sonuçlarını alcaz hem cinsiyet öğrenicez.
Bebek inanılmaz hareketliydi kendini attırıp duruyorduher şey çok güzel dedi doktor. Ellerini de yanaklarına koymuştu o anın fotoğrafını verdi doktor
Hayırlı olsun canım benim senin kıza arkadaş mi geliyor o zamanKızlar biz de eve yeni geldik, yorgunluktan bitik durumdayım
Bugün hastanede bir aşağı bir yukarı öldüm, sabah ürolojide randevum vardı, ameliyatımı yapan doktorla görüştüm ilaçları kullanmamı uygun bulmadı, hiç riske atmayalım ama buna tek başımıza değil kadın doğumla karar verelim onların da görüşünü al dedi. Kan ve idrar verdim, idrarda hafif enfeksiyon çıktı, tek kullanımlık suya atılan ilaçtan verdi.
Ultrason da istedi ama bugün sıra yoktu, 10 gün sonra ikili test sonuçları için tekrar merkeze gidicez, o zaman ultrason için de sıra alcam.
Öğlen de özele gittim ikili test için, o doktor da bu vitaminlerin çok önemli olmadığını söyledi, ben de gebelikte kullanmadım dedi. O da riske atmayalım kullanma dedi.
Veee kızlar cinsiyet tahmini yaptıyapısal olarak kıza benziyor ama net olarak kontrol randevusunda söyleyebilirim dedi.
Bebek inanılmaz hareketliydi kendini attırıp duruyorduher şey çok güzel dedi doktor. Ellerini de yanaklarına koymuştu o anın fotoğrafını verdi doktor
Yaaaaa Yerim seniii çıtıpıtıııııı maşallahhhh Nası da büyümüşşş ellere ayaklara bakKızlar biz de eve yeni geldik, yorgunluktan bitik durumdayım
Ayyy yufka ekmek biz çok yaparız canım yani getirmese bile ıslayıp sofraya sarıp sana verebilirdi hamilesin sonuçta sen nerde yaşıyorsun kız ben göndereyim sana sarıptaBen de yine kaynanama gıcık oldum geldim
Boş boş konuştu durdu, hadi onlar neyse de yaptı yine bencilliğini, canım sıkıldı.
Geçenlerde benim canım aşırı derecede yaprak sarma çekmişti, hatta o zaman eşime annene söyle de yapsın gidip yiyelim demiştim -kaynanamın bildiği üç beş yemekten biri sarma-
Dün de eşim annesini aradı geleceğimizi söyledi, kaynanam da sarma yapayım mı demiş, zaten bildiği ve yaptığı pek yemek yok, ben de sevindim biz istemeden yapacak iyi bari dedim.
Bugün yemek yerken anne çok güzel olmuş eline sağlık ben de aşermiştim ama yaprak bulamadım yapamadım dedim.
Masaya da bir tabak getirmişti sadece, 6 kişi yedik o bir tabak sarmayı, tencerede de baya kaldı, annem olsa kalanın hepsini bana verirdi ama kaynanam dolaba kaldırdı, salamura yaprağı da var, ondan bile verse ben sarardım ama onu da düşünemedi çünkü aşırı bencil bir kadın.
Bu tarz bencillikler çok yaptı şimdiye kadar ama bu zoruma gitti.
Bir de yufka ekmek derler bilir misiniz, sulayıp yenir, buralarda da çok yaparlar, o da dağ gibi yığılı ekmek yapmış gözümüzün önünde duruyordu, nasıl yaptığını ballandıra ballandıra anlattı da sofraya bile getirmedi ama.
Valla allah affetsin de ilk kez böyle oldum, yiyemediğim bir şeyde gözüm kaldı
Ordaki imkansızlar zaten dostlukları daha sağlam yapıyor canım, biz kocaman bir aile olmuştuk çok güzeldi, şimdi yine aklıma geldi duygusallaştımCanım hizana hiç gitmedim ama olduğumuz yer yani Tatvan cidden çok güzel buraya geldiğimden beri hamileyim bisiklete çok içim gitti ama cesaret edemedim sahilde yürümek insana huzur veriyor havası doğası harika evet her imkan yok ama kendi halimizde gayet güzel geçiyor günlerben de şark görevini uzatalım diyorum bakalım kısmet kışı bi geçirelim
Öyle görünüyor bakalım kısmetHayırlı olsun canım benim senin kıza arkadaş mi geliyor o zaman
Ayaklarım öyle bir şişmiş ki kaynanamdan çıkarken ayakkabıyı zor giydimYaaaaa Yerim seniii çıtıpıtıııııı maşallahhhh Nası da büyümüşşş ellere ayaklara baksen ayaklarını havaya dik uzan canım yoksa sabaha fena şişer ayaklarınnn hadi insallah sonucu da güzel gelir
Ne kadar acımasızca. İnsanlar sevmeyebilir birbirini ama başka birinin acısına saygı duymamak bence her şeyden daha büyük bi kötülük. Ben de bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendiğim gün haberleri olmasına rağmen eşimi arayıp bi geçmiş olsun bile demeden ödemeler var acil para gönder gibi şeyler söylemişlerdi. Onlar tamamen insanlıklarını yitirmişler. Kendi kızı sezaryen ile doğum yaptı kızının yanında ziyaretçi gibi 2 saat durup evine gitmişti çok üzülmüştüm, o zaman evli değildim kızına bunu yapan sana neler yapmaz dedim kendime. o günden beri hiç bir beklentim yok uzak olsunlar, faydaları olmadıgı gibi zararları da olmasın yeterBenimki ben dogum yapip ertesi gunu eve ciktigimda annemi tenhada sorguya cekmis sen cocuklari yalniz birakmadin mi burda mi kaldin diye. Sanirim eve kucagimda yasayan bir bebekle donemeyince anne yardimini bile haketmedim onun gozunde. Halbuki kendisi kizinin dogumunda dunuruyle birlikte kirk gun basinda beklemisti. Soylenecek cok sey var iste de denmiyor. Esimin ailesinin hadsizliginin siniri yokmus yeni anliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?