2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Ben de eşime dedim ıslayıp sarıp bize verebilirdi.
Aynı benim kaynanam tek bildiği sarma, arabaşı çorbası, bulgur pilavı.
Ama bize gelince de ne bulsa götürür, sonra da benim şekerim var çok yememem gerek der
Öyle bir kadın öyle bir anne ki en çok kendi tabağını doldurur herkesten önce sofraya oturur tabağını bitirir daha da yetmez çocuklarının tabağına uzanıp yemeye devam eder...

Benim keşke kayınvalidem tek gelse ama kızını da getirecek İstanbul’da da evli iki kızı var kayınpederim de gelecek artık nasıl geçer bilmiyorum

Bu arada sağol canım allah razı olsun düşünmen yeter
Burda eşimin okulunda velilerden yapıp satanlar var onlardan alıyoruz.
Kızımın alerjisi aşırı arttığı dönemlerde fırından ekmek almayı da bırakmıştık, yufka ekmek alıyorduk beşli şekilde iyi oluyordu

Kızlar bu arada bugün gittiğim özeldeki doktor gebelikte neden omega takviyesi kullanmamalıyız onu açıkladı, içinde A vitamini olanları özellikle hiç önermiyorlarmış, A vitamini bebekte sorun oluyormuş, takviye vermek zorunda kalsak bile A vitamini azaltılmış veriyoruz dedi.

Evet canım a vitamini bebeğe zarar verir Allah korusun hani bi tane meşhur sivilce ilacı var onun içinde a vitamini olduğu için doktorlar kesinlikle önermiyorlar gebe kalma ihtimali olan hastalar için

Gerçekten çok ilginç herkesten önce sofraya oturup en çok kendi tabağını doldurması falan hiç görmediğimiz kafamızdaki anne profiline hiç uymayan hareketler. Bazı insanlar ciddi anlamda hiçbir şeyi haketmiyor.

Peki omega önermemesinin sebebi sadece a vitamini mi? Çünkü başka hiç bir vitamin içermeyen omega3 takviyeleri var, ben şu an kullanıyorum efa1200 çok memnunum.

Ilginc olan ne biliyor musunuz biz bu olayi yaayana kadar cevremdeki herkes kv ve esimin ailesi ile olan iliskime imrenirlerdi guzel bir ornek teskil ederdim ben hamile kalinca bi bir garip oldular. Riskli bir gebeligim vardi surekli evde istirahat halindeydim 22 lerden itibaren duzenli kasilmalarim vardi kv beni arar amaaan endiselenme ben de yattim bir sey olmaz derdi. Insan karsisindaki kisi konusurken etmekle gecistirmek arasindaki o ince farki cok guzel anlayabiliyor. Kv ye yeri geldi kizlarindan daha cok evlat kizlarina da birbirlerinden daha cok kardes olmustum. Anlattikca psikologum ve psikiyatristim bile hayretler icinde dinlediler. Zaten onlarin da tavsiyesi ile bu mesafeyi koyduk. Cidden mesafe canmis. Bu arada gorumxemde de gebelik filan yokmus muhtemelen kimyasal filan gecirdi nasil bir suursuzluksa anlam veremiyorum. Bizim de bebek haberimizi henuz bilmiyorlar. Diyorum ki el gibi ogrencekler yabancilae ne zaman duyarsa onlar da o zaman duyacaklar hatta baskalarindan mi duysalar acaba hele o hadsiz kiz, bebegimi gormeyecek asla.

Ver çocuğu kucağına gündüz 4 saat uyu kuzu insanın çok ihtiyacı oluyor, yemek yaptır, ev temizlet zaten senin ilk zamanlar bunlara hiç zamanın kalmayacak neredeyse oh mis gibi duşuna gir zoru görünce kaçar belkii

Evet canım a vitamini bebeğe zarar verir Allah korusun hani bi tane meşhur sivilce ilacı var onun içinde a vitamini olduğu için doktorlar kesinlikle önermiyorlar gebe kalma ihtimali olan hastalar için
Allah korusun canım ben hiç bilmiyordum bunu, hatta doktora gösterdim ben ilk gebeliğimde de bu takviyeyi kullandım dedim, doktor şansa bir şey olmamış ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor kullanma dedi.

Senin gözün kalmış bak o yufka ekmeklerin başına bir iş gelir, zaten sarmaya yufka ekmek gider ooy oy bu insanlar, ne değişikler gerçekten bize sınav oluyorlar. İnternetten sipariş et kız salamura yapmak sar sar ye millete mi kaldın canım benim yufka bazı yerlerde dükkanlarda satılıyor ama sizin Orda var mı bilmem tabi. Canının kıymetini bil kuzu sen bir can taşıyorsun.

BEN de evden calisiyorum imza isi olursa evden halledemeyecegim seylerde gidiyorum. Evden calismak cidden cok guzel oldu bu donemde. Goruntulu toplantilara da altimda pijaama ustumde gomlekle katiliyorum:))

Evlendiğim günden beri söylediğim şu, ben hayatımda böyle tembel kadın böyle bencil anne görmedim...
bizim annelerimiz bekler yemez bile, olur da çocuklar yemeği severse onlara kalsın diye, ben tokum der kenara çekilirler.
Ama kaynanam bir şeyin sonu kalmışsa bile illa kendi yer onu.
Her şeyde gözü kalır.
Yazın eltim oğluna köfte yapıyordu, kaynanam da geldi bize yok mu koktu canım çekti dedi ve o köftelerden yedi...
Bu arada eltim ve kaynım bazı sebeplerden işsiz ona rağmen çocuğa kendi kıyma alması gerekirken onların aldığı kıymayı kendi yedi

Allah korusun canım ben hiç bilmiyordum bunu, hatta doktora gösterdim ben ilk gebeliğimde de bu takviyeyi kullandım dedim, doktor şansa bir şey olmamış ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor kullanma dedi.
Icinde a ve e vitamini olan her seye dikkatli yaklasin. El kremlerinde vucut kremlerinde de e vitamini cok olur.

Peki omega önermemesinin sebebi sadece a vitamini mi? Çünkü başka hiç bir vitamin içermeyen omega3 takviyeleri var, ben şu an kullanıyorum efa1200 çok memnunum.

Açıkçası pek bilgim olmadığı için çok detay da sormadım canım.
Ama sen doktorunla görüştüysen kullan tabi. Dediğim gibi pek bilgim olmayan bir durum, o yüzden bunun hakkında başka soru sormak aklıma gelmedi

Kaynanalar konuşulmuş inşallah bizler ilerde evlatlarımızın eşlerine iyi kaynanalar oluruz el olunca işte illa zor oluyor, ben anneme heeşeyi söyleyebilirim çekinmem yani bu yanlış bunu yapma anne böyle yapalım anne. Ama tabi eşimin annesine öyle diyemiyorum. Yinede açık sözlü olduğum için yoluna yordamınca tatlı dille istemediğim birşeyse asla onu yaptırmam razı gelmem söylerim baştan da böyle olduğumu bildikleri için bana çok ilişmezler. Kayınvalidemi severim çok fedakardır. Ama yaş var haliyle bazı şeyler kalıplaşmış. Bebek tuzlama, yok başlama, kırk uçurma, kara çalma, un çalma vs. Bunlarında yanlış dedim asla yaptırmadı sevmem tavrım netti, karıştırmadım. Onlarda cesaret edemediler. Net olmak iyidir. Nerede duracaklarını bilmeliler

Kilit cumle iste kendi kizina merhameti olmayan birinin sana mi olacak... bizim hic sorunumuz yoktu hep iyiydik ufak tefek seyleri olurdu ama ben alttan alirdim. Sanirim fazlasiyla almisim ki ustume yapismis baksaniza. Psikologum zaten dedi ki cok bencil bir insanmis rabbena hep bana demis simdiye kadar. Bu yasanana kadar iyi olmamizin sebebi de hep ben iyi oldugum alttan aldigim icinmis. Bi aile grubu var cikamadik acmiyoeuz
Da esimle. Bugun bana bahceden cicek cim fotografi atmis iki haftadir bunu yapiyor ama ne bir yazi ne bir mesaj. Acaba dedim ben de ona ceksem sarimsak doveceginin mi fotografini atsam izahsiz mizah olsa

BEN de evden calisiyorum imza isi olursa evden halledemeyecegim seylerde gidiyorum. Evden calismak cidden cok guzel oldu bu donemde. Goruntulu toplantilara da altimda pijaama ustumde gomlekle katiliyorum:))
Evet bu dönemde evden yapılabilecek iş olduktan sonra bence en güzeli evinde rahat rahat çalışmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…