2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kanama alanı neden oluşuyor ki? yanlış yapılan bir hareket ya da başka bir sebebi var mı bilinen ?
şu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.
bir de bu haftalarda rahim içinde plasenta gelişmekte büyümekte ve yer değiştirmekteymiş (kimi annelerde yukarı duvar, kiminde yan duvarlar, kiminde rahim ağzına yakın oluşurmuş ilk etapta). plasentayı bebeğin ihtiyacını karşılayan kan dolu bir sünger gibi düşünün diyor doktor. bu sünger rahim ağzına yakın yerde gelişmeye başladıysa gerek ilişki esnası veya sonrasında gerekse durduk yere kasılma ile rahim ağzının normal açıklığından kan damlaması şeklinde kanar diyor. zamanla plasentalar yer değiştirdikçe bu kanama olayı da azalıyormuş. (plasenta privia dedikleri durum hariçmiş) ilk haftalarda %30 kadında plasenta ön tarafta olup kanama görülebilirmiş.

Çok çok geçmiş olsun

Merhabalr..Ilk haftalar cinsel ilişki vs olmadı doktora gittiğimde de sormadim bsy demedi o da. Herhangi bir sorun yoksa 12. Haftadan sorma cinsel ilişki olabilir mi

Merhabalr..Ilk haftalar cinsel ilişki vs olmadı doktora gittiğimde de sormadim bsy demedi o da. Herhangi bir sorun yoksa 12. Haftadan sorma cinsel ilişki olabilir mi
Benim hala cesaretim yok dr ilk 12 hafta yasak demişti şimdi de ben korkuyorum

Gittim 2.7 mm riskli yani ağlıyorum şu an
Doktor ne yorum yaptı peki? Sanırım bu risk çok kişide çıkıyor, etrafta çok duyuyorum çünkü riskli dediler ama sorunsuz doğdu diye.. fetal dna da yaptırmışsın hem o daha güvenilir. Sen kendini hiç sıkma şimdiden belki de boş yere stres yapmış olacaksın

Gittim 2.7 mm riskli yani ağlıyorum şu an
Sadece biraz ağla ama sonra durul lütfen, vücut psikolojini bozma boşuna henüz sadece ölçüm sonucu biliyorsun ki asıl riskli grup 3ten büyük olmasıymış diyorlar, bu test sadece oran veriyor sana, üzme kendini.

Hem içindeki cayır cayır kalbi atan evladına güven..

Benim doktorum yasaklamadı zaten biz normal hayatımıza devam ediyoruz. kanamanız varsa düşük tehlikeniz varsa cinsel ilişki tehlikeli olabilir. Çünkü orgazm sırasında rahim kasılmaları tetikleniyor.
benim doktorum da kalp atışını duyduktan sonra normal hayatınıza devam edebilirsiniz demişti, hiç kısıtlamadık kendimizi ama hiç istek yok maalesef, birden meryem ana gibi oldum

Doktor bişey demediyse ve bir sorurunun yoksa zaten yasak değil hamilelik boyunca ilişki, aksine tavsiye bile ediliyor :) sonuçta hep gergin telaşlı olunca zaman geçmiyor anne adaylarının da rahatlamaya ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…