- 17 Ekim 2020
- 72
- 34
- 3
- 37
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #12.781
Erkek canım bu bebiş nub yukarı bakıyor gibi geldi banaMerhaba bugun ikili test sonucu için doktora gittim ve cinsiyetini göstermiyor dedi tahmin etmemi ister mısın dedi buyrun dedim erkek dedi su an 13 haftalık hamileyim oğlumda net belli olmadan doktorum bir şey söylememişti ve bu doktorun yanıldığını düşünüyorum çünkü teoriye göre kız ( doktorum bir kaç saniye bakabildi ) siz ne düşünüyorsunuz?
Geçmiş olsun, çıkardıktan sonra iyi olunuyo da çıkarırken çok kötü oluyorum ben de. Bana doktor gebelik sonuna kadar vinalac diye bir multivitamin gibi bişey verdi. İstersen vitamin almaya başla, haftaya doktorunla konuşursun gerçi.Kizlar bugun is yerinde cok kotu bir gun gecirdim yine migrenim tutmustu eve geldigimde. Biraz uyudum uyaninca tam 6 kez kustum ust uste bogazim filan tahris oldu yaniyorben boyle bir sey gormedim ya doktor gecen gittigimde magnezyum ve b 12 eksikligi migreni tetikliyo gibi bir sey dedi yine tutarsa veriyim vitamin dedi. Eskiden basim agrirdi kusmazdim simdi tutunca bir de kusma eklendi basima
Banada bu tarz bişey verdi. Ama işe yaramadı bendeGeçmiş olsun, çıkardıktan sonra iyi olunuyo da çıkarırken çok kötü oluyorum ben de. Bana doktor gebelik sonuna kadar vinalac diye bir multivitamin gibi bişey verdi. İstersen vitamin almaya başla, haftaya doktorunla konuşursun gerçi.
Bana da bunu verdi 1-2 gün sonra başlayacağım henüz almadım. Anne sütünün kalitesini artırdığı fln yazılmış bazı yerlerdeGeçmiş olsun, çıkardıktan sonra iyi olunuyo da çıkarırken çok kötü oluyorum ben de. Bana doktor gebelik sonuna kadar vinalac diye bir multivitamin gibi bişey verdi. İstersen vitamin almaya başla, haftaya doktorunla konuşursun gerçi.
Geçmiş olsun, çıkardıktan sonra iyi olunuyo da çıkarırken çok kötü oluyorum ben de. Bana doktor gebelik sonuna kadar vinalac diye bir multivitamin gibi bişey verdi. İstersen vitamin almaya başla, haftaya doktorunla konuşursun gerçi.
Ya migren mide bulantısını tetikliyor. Kusmak rahatlatıyor hatta. 11. Haftada baş ağrısı çok yaşanıyormuş. Gün gün hamilelik takibi yaptığım uygulamada okumuştumBende bende hep kendimi tutmaya calisiyorum cikarmiyim diye sonrasi cok fena cunkuhaftaya bir soruyimm bende cok tesekkur ederim
Onu soylemedi. Zaten soguk ilgisiz bi tipti. Ben de sormadim cunku kafamda o an ilaci icmemeye karar vermistim. 4 e boldum gecmiste baska ilaci. Hatta bicakla 7 8 kucuk parca yaptim ama o sekilde koseleri sivri okuyor ve yutarken battigi icin panik atak oluyorum. O bir ilaci icebilmek icin 1 litreye yakin su ictim kusmak uzereydim
Allah razı olsun canım aminnNe güzel iyi insanlarmış. Aranız hep böyle iyi olsun inşallah Allah onların da gönlüne göre versin
Bazen iyi niyet de maraz dogurabiliyor bunu ozellikle kayip yasadiktan sonra cok iyi anladim. Gorumcelerime de kv kp e de mesafe koydum. Simdi kafam cok rahat. Basta kimseleere anlatamadim utandim yaptiklarindan ama sonra dusundukce onlar yapmaya utanmiyorlar da ben niye anlatmaya utanayim ki dedim. Daha kirkim cikmamis lohusayken 35 yas iki cocuk sahibi gorumcem ve kocasi grup acmislar bizi de ekleyip ucuncu bebek haberini vermek icin ve yeterli ilgi bulamadiklari icin serzeniste bulundular. Hic bir sey demedik diyemedik esimle. Birkac gun sonrasinda ailesi bize geldiginde bebegimin yasini tutarken bir baskasinin ucuncu bebek haber sevincine nasil ortak olmami bekleyebilirlwr ben boyle hadsizlik gormedim gozume gozukmesinler dedim diye esimle bizi sucladilar biz buyukmusuz insanlar hata yapabilirlermis ama bizim buyuk olarak onlari alttan almamiz hosgormemiz gerekirmiso gun bugundur de kv kisisi habire pot ustune pot kiriyor asla yuz vermiyorum. Korona da isime geldi pandemi de cok guzel gecerli bir sebebim oldu gorusmuyoruz kayin
İnşallah ama umutlu değilim pek 2 doktordan da yüksek riskli olduğunu duydum. Kendimi kötüye hazırlıyorum.
İlkinde bende biraz istekliydim kuzu benim ilk bebiş kızTopiğin tek isteklisi benim galibaşimdi garip hissettim kendimi
Aaa haklısın canım, bu ne düşüncesizlik yaaa, normalde kalabalık severim ama şu zaman, senin bu durumunda yani bu ne düşüncesizlik yaaaKızlar ben de akşam 5ten beri sinirden kuduruyorum resmen, şu saat oldu hala başım ağrıyor, belime sancı giriyor stresten.
İnsanın kendi anası babası düşünmezse başkası hiç düşünmez.
Bugün babam aradı, misafir kabul ediyor musunuz dedi, ben de annemle gelecekler zannettim -belki hatırlarsınız annem bana küstü ve iki aydır konuşmuyoruz, hamileliğimi bile tebrik etmedi, babam geldi annem evime de gelmedi-
Ben de buyrun gelin baba kapımız her zaman açık dedim.
Babam da “biz şimdi halanları amcanı da aldık Sivas’a gidiyoruz, yarın da size gelicez, ordan da Ürgüp Göreme gezicez kaplıcaya gidicez” dedi, bir an ne diyeceğimi bilemedim, baba gelin buyrun da ben o kadar insanı nerde yatırcam dedim. Babam da daha salonu düzenlemediniz mi dedi, sanki bilmiyor durumları.
Kızlar benim evimde sadece oturma odası var iki çekyat, bir de eski yatağımı koyduğum oda var, başka misafir yatıracak ya da oturup ağırlayacak yemek yiyecek salon takımım da yok yemek masam da yok. Durumları bilmiyormuş gibi bir sürü adamı kafama topluyor, sırf kendiler beş kişi.
Babamın muhteşem planı, eşim gidip arkadaşında kalacakmış, bizim yatakta annemle ben diğer yatakta halamlar, babamla da amcam çekyatlarda yatacakmış, plana bak.
Her şeyi geçtim şu pandemi zamanı kapı kapı gezip de benim evimde ne işleri var, biz kendimizi koruyacaz diye çocuğu bile üç günde bir anca çıkarıyoruz parka götürmüyoruz.
Ben daha haftasonu eşimle kavga ettim annesini davet etmek istiyor diye, kimseyi çekemem halim yok dedim, şimdş beni eşime karşı nasıl zor duruma sokuyorlar. Bu kadar anlayışsızlık olur mu ya
Bir de bunların hepsi 65 yaş üstü, babam ve amcam kanser atlattılar, halamlar da iki ay önce korona atlattı, annem zaten şeker ve tansiyon hastası. Bu ne cesaret bu kadar geziyorlar anlamıyorum.
Annemle babam dün İskenderun’dan Maraş’a gittler, bugün Maraş’tan Sivas’a gittiler hep birlikte, yarın da Sivas’tan bize geleceklermiş -3 saat mesafe- bizden de Ürgüp Göreme gezecekler sonra Maraş’a dönecekler.
Hastalığı da geçtim bu yaşta insanlar canlarına da mı acımıyorlar bu kadar tempolu hayat yaşıyorlar şaşırıyorum.
Biz akşam olunca yorgunluktan kendimizi nereye atacağımızı şaşırıyoruz
Cuma randevuda çok ısrar edeceğim bir tahmin yapsın. Öyle bir söylenti var belki doğrudurİlkinde bende biraz istekliydim kuzu benim ilk bebiş kızbunda pek istek yok oğlan mı acep
Bu topikte sasirmaktan kucuk dilimizi yutmadigmiz aksamKızlar ben de akşam 5ten beri sinirden kuduruyorum resmen, şu saat oldu hala başım ağrıyor, belime sancı giriyor stresten.
İnsanın kendi anası babası düşünmezse başkası hiç düşünmez.
Bugün babam aradı, misafir kabul ediyor musunuz dedi, ben de annemle gelecekler zannettim -belki hatırlarsınız annem bana küstü ve iki aydır konuşmuyoruz, hamileliğimi bile tebrik etmedi, babam geldi annem evime de gelmedi-
Ben de buyrun gelin baba kapımız her zaman açık dedim.
Babam da “biz şimdi halanları amcanı da aldık Sivas’a gidiyoruz, yarın da size gelicez, ordan da Ürgüp Göreme gezicez kaplıcaya gidicez” dedi, bir an ne diyeceğimi bilemedim, baba gelin buyrun da ben o kadar insanı nerde yatırcam dedim. Babam da daha salonu düzenlemediniz mi dedi, sanki bilmiyor durumları.
Kızlar benim evimde sadece oturma odası var iki çekyat, bir de eski yatağımı koyduğum oda var, başka misafir yatıracak ya da oturup ağırlayacak yemek yiyecek salon takımım da yok yemek masam da yok. Durumları bilmiyormuş gibi bir sürü adamı kafama topluyor, sırf kendiler beş kişi.
Babamın muhteşem planı, eşim gidip arkadaşında kalacakmış, bizim yatakta annemle ben diğer yatakta halamlar, babamla da amcam çekyatlarda yatacakmış, plana bak.
Her şeyi geçtim şu pandemi zamanı kapı kapı gezip de benim evimde ne işleri var, biz kendimizi koruyacaz diye çocuğu bile üç günde bir anca çıkarıyoruz parka götürmüyoruz.
Ben daha haftasonu eşimle kavga ettim annesini davet etmek istiyor diye, kimseyi çekemem halim yok dedim, şimdş beni eşime karşı nasıl zor duruma sokuyorlar. Bu kadar anlayışsızlık olur mu ya
Bir de bunların hepsi 65 yaş üstü, babam ve amcam kanser atlattılar, halamlar da iki ay önce korona atlattı, annem zaten şeker ve tansiyon hastası. Bu ne cesaret bu kadar geziyorlar anlamıyorum.
Annemle babam dün İskenderun’dan Maraş’a gittler, bugün Maraş’tan Sivas’a gittiler hep birlikte, yarın da Sivas’tan bize geleceklermiş -3 saat mesafe- bizden de Ürgüp Göreme gezecekler sonra Maraş’a dönecekler.
Hastalığı da geçtim bu yaşta insanlar canlarına da mı acımıyorlar bu kadar tempolu hayat yaşıyorlar şaşırıyorum.
Biz akşam olunca yorgunluktan kendimizi nereye atacağımızı şaşırıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?