- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.027
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #13.541
Kelebekcim demek sen de iciyordunAma kolay bi durum değil o söyleme şekliyle olabilecek şey bu ben de sigara kullanıyordum arada çok aklıma düşüyor başka şeylere sarılıyorum.
Aman siz iyi olunda sigara yeniden bırakılır
Ya o kadar mutlu oldum ki, çok çok geçmiş olsun canım benimKizlar geldimmerak edenleri, dualarini esirgemeyenleri ve guzel dileklerini yollayanlari kalplerinden operim
Oncelikle cok yorucu stresli gergin ve gozyasili bir gun oldu. Ama simdi daha iyiyim. Sabahtan takibimi yapan doktora gittim. Kagidimi gorebildim. Asagiya paylasicam risk oranlarimi. Doktor risk yuzdeleriyle ilgili bikac bisey soyledi suan aklimda degil. Eger sadece yastan dolayi risk ciksaymis onu saymayabilirmis ama digerleri yuksek riskli cikinca bu islemleri eger istersek yaptirmamizin iyi olacagini soyledi. Fakat oncesinde mutlaka bir perinatologun da gormesini ve fikir almamizi soyledi ve onun yonlendirdigi ozelde bir perinatologa gittik. Perinatolog detayli ultrasona bakti. Ve
Burun kemigi var
Ense kalinligi 1.2 (kendi doktorum 1.6 olcmustu ikili tarama testinde)
Kalp kapakciklari tamam
Kalp aktivitesi normal
Fetal mide fetal mesane normal seklinde gidiyor, her sey normal cikti yani. Perinatolog gayer saglikli gozuktugunu ama yine de kan testinden dolayi ve de icimizin rahatlamasi icin nifty testini yaptirmamizin iyi olacagini soyledi. Eger ultrasonda bi tane bile anomali gorseymis amniyosentezin erken tarihte yapilan baska isimde bir islemi varmis adini unuttum, onu onerecektim ama ona gerek yok, nifty sizin icin yeterli dedi. Ben tabi ultrason sonucuna cok mutlu oldugum icin kederimi unuttum o an :)
Sonra geri donup kendi doktoruma ilettik sonucu. Guzel, o zaman nifty yapalim dedi. Sonrasinda da bana baska bir stres geldi. Hastanede mi yaptiricam yoksa ozel bi yerde mi? Tabi doktorum hastanede yaptirmami uygun gordu gayet guvenilirmis ama bu test amerikaya mi gidecek ankarada mi yapilacak kendisi de emin degilhangi laboratuvar hangi firma bilgim yok.
Pazartesi cagirdi test icin.
Eki Görüntüle 2713751
İnsan sanki onu içince bi nebze olsa rahatlıcak diye düşünüyor. Ben zorlandım biraz ama alıştım içmemeye eşim zaten kullanmıyor.evde tek ben içiyordum bu sayede son vermiş oldum doktorum sordu sigara içiyor musun diye içiyordum bıraktım dedim bi an dahi içmeyi düşünürsen beni ara dedi tamam dedimKelebekcim demek sen de iciyordunama bu vesileyle birakmis oldun. Fakat ben sunu anladim, birakanlarin hep aklinin kosesinde her an icmeye hazir bir taraf kaliyor. Hangi ara gitmis paket almis icmis ya. Inanamadim. Bir tur basetme sekli demek ki
Canım bende önceden içiyordum kolay değil bırakmak. En az 1 sene içmediysen bıraktım diyebilirsin hatta. En ufak olayda sigaraya sarılır bağımlı insan çok normal. Erkekler biraz daha içinde yaşadıkları için duygularını böyle bağımlılıklara daha meyillilerKizdim uzuldum soyledim onca ay bosa gitti diye.Baska turlu kafami toplayamayacaktim dedi. O benden daha bitikti moralmen hastaneye giderken. Hatta sonrasinda da keyfi yerine gelmedi hic, ben onu teskim ettim. Sonuclar gelene kadar icecekmis, iyi cikarsa birakacakmis.
İnşallah sonucunuz iyi gelirKizdim uzuldum soyledim onca ay bosa gitti diye.Baska turlu kafami toplayamayacaktim dedi. O benden daha bitikti moralmen hastaneye giderken. Hatta sonrasinda da keyfi yerine gelmedi hic, ben onu teskim ettim. Sonuclar gelene kadar icecekmis, iyi cikarsa birakacakmis.
Tsk ediyorum cnmTiroid ilacını sabah kahvaltıdan en az yarım saat önce içmeniz lazım, daha önce hem demir hem tiroid ilacı içerken endokrin doktorum demir ilacını da akşam iç demişti
Canım gözün aydın diyelim o zmn yazıları okudum çok şükür ultrason da bişey çıkmamış eminim kan sonucunda temiz olcak bol dua edelim canım Allah kuzularimiza sağlıkla kavuşmayı nasip etsinKelebekcim demek sen de iciyordunama bu vesileyle birakmis oldun. Fakat ben sunu anladim, birakanlarin hep aklinin kosesinde her an icmeye hazir bir taraf kaliyor. Hangi ara gitmis paket almis icmis ya. Inanamadim. Bir tur basetme sekli demek ki
Cnm ben 37 yasindayim bi dr 2.1 buldu digeri 2.3 ama uzulmuyorum. yazili bir kaderimiz var olumlu olacaksa kiyabilecek misin yavruna.bunlari dusunme kaderimiz belli yasayip gorecegiz.sinir 2.5 deniliyorken neden fetal dna yaptirdin ki para tuzagi gelior bana bunlarin hepsi.saglikli kac tane bebek yitip gidiyor maalesef.dayimin kizina aldirin bebegi dediler cocuk dogdu hicbisiyi yok.dua edin rabbim buyuktur.85 dogumluyum 35 yasindayim. 1.6 riskli mi peki
En iyisi diye 300 km yol gidiosun onda bile sikinti cikiooCanimm simdi gordum ben son yazdigini evet evet degistirdim. Normal doktora 45 tl oduyordum bir perinatologa gidiyorum simdi buna da saglik sigortasiyla 95 tl oduyorum cok fark yok diye degistirdim. Seninde icine sinmiyorsa kesinlikle degistirmeni oneririm ben ne derse hic itiraz etmeden yapiyorum. Digeri benim adimi bilmesini zaten beklemiyordum da her gordugunde ilk kez goruyormus gibi folik asite basladin mi filan diyordu ilgisizdi cok o yuzden simdi icim rahat. Sende muhakkak alternatifleri degerlendir
insAllahBen de live gidiyorumOrda da devam ederim artık inş.
Sonucun belli mi cnmİnşallah sonucunuz iyi gelir
Bunlar bir olasılık ama insan çok takılıyor haklısınız
Moralinizi yüksek tutun yüksek ihtimal bişeyi yoktur bebeğinin burun kemiği olması önemli bir ayrıntı ense ölçümüde iyi
Benim 2.2 idi ve başka test yaptırmaya karar verdim
Stresi kaldıramıyorum
Oğluma hamileyken 36.haftada bacak boyunun geriden geldiğini down sendromlu bebeklerde gördüklerini söylediler
Doğuma kadar ne çektiğimi ben bilirim
Burnumdan geldi
Çok şükür oğlum sağlıklı doğdu
Gayet normal bir çocuk bacaklarıda kendide
Sizin kan sonucu çıktı mı ense ölçümü bana yakın çıkmıştaCnm ben 37 yasindayim bi dr 2.1 buldu digeri 2.3 ama uzulmuyorum. yazili bir kaderimiz var olumlu olacaksa kiyabilecek misin yavruna.bunlari dusunme kaderimiz belli yasayip gorecegiz.sinir 2.5 deniliyorken neden fetal dna yaptirdin ki para tuzagi gelior bana bunlarin hepsi.saglikli kac tane bebek yitip gidiyor maalesef.dayimin kizina aldirin bebegi dediler cocuk dogdu hicbisiyi yok.dua edin rabbim buyuktur.
Ben kan sonuçlarımı aldım 721:1 ihtimal çıktı Dr 1000 altına ileri test öneriyoruz dedi ama ben yaptırmayacağım başka test bişiSonucun belli mi cnm
Yok cnm haftaya cikacak muhtemelen yastan 400 de 1 ihtimal cikar dedi dr ama bisiy yaptirmayi dusynmuoyrum keske kan da vermeseydim dedim sonra rahatim nedenseSizin kan sonucu çıktı mı ense ölçümü bana yakın çıkmışta
Kizim da 1.5 cikmis baktim da tabi o zmn 30 yasindaydim. hatta ayrintili da bagirsaklarinda parlaklik var dediler.dunyalar tatli zeki mi zeki bir kizim var simdi.ben bu testlere cok guvenemiyorum.Ben kan sonuçlarımı aldım 721:1 ihtimal çıktı Dr 1000 altına ileri test öneriyoruz dedi ama ben yaptırmayacağım başka test bişi
Doğru bir karar almışsınız benceYok cnm haftaya cikacak muhtemelen yastan 400 de 1 ihtimal cikar dedi dr ama bisiy yaptirmayi dusynmuoyrum keske kan da vermeseydim dedim sonra rahatim nedenseherseyde pimpirimli ben.2 defa kalbi durunca bebeklerimin bu bebege zaten zor kavustum.Allah buyuktur. senin ne zaman gelecek cnm
Benimde oğlumda 1.74 çıkmıştı 25 yaşındaydım şimdi 34Kizim da 1.5 cikmis baktim da tabi o zmn 30 yasindaydim. hatta ayrintili da bagirsaklarinda parlaklik var dediler.dunyalar tatli zeki mi zeki bir kizim var simdi.ben bu testlere cok guvenemiyorum.
Sana bisiy diyimmi hicbisiyi yok bebeginin hayirlisiyla aynen devam cnmBen kan sonuçlarımı aldım 721:1 ihtimal çıktı Dr 1000 altına ileri test öneriyoruz dedi ama ben yaptırmayacağım başka test bişi
Yasa gore olasiliklari arttiriyorlar hepsi ongoru.amin cnm insallah yine burda mutlu haberlerimizi vermek nasip olsun.Rabbim isteyen gercekten yuregi evlat hasretiyle yanip tutusan insanlara da tez zamanda bebek versin insallah.kizim olmasina ragmen kardesinin olmasini bu kdr hasretle bekledim.ya hic olmasaydi diyorum.insallah tez zamanda onlara da versin Allah.Benimde oğlumda 1.74 çıkmıştı 25 yaşındaydım şimdi 34
Ne değişiyor ki bu kadar
Hepsi olasılık
Allah bağışlasın evlatlarımızı
Doğacak olanlarıds sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?